Minden, ami megtörténik, ha 36 hetes terhes lesz

A 36 hetes terhes stádium elérésekor a baba teljesen kifejlődött, és pontosan úgy néz ki, mint egy rózsaszín bőrű csecsemő. A füle extra éles, és talán születése után is felismeri a hangját vagy a kedvenc dalát. Eddig a baba nagyon magas volt, és úgy tűnt, hogy a szájába kerül. De most, a 9. hónapban a baba hirtelen leesik, amikor felkészülsz a szülésre. Itt megtudhatja, mi történik a terhesség 36 hetében, milyen tünetei vannak a szülésnek, a baba növekedésének a 36. hetes terhesség alatt és még sok más.

A kezdők számára rájövünk, mennyire valóságosnak érzi magát az üzlet, amikor valóban meg kell élnie azokat a történeteket, amelyeket eddig hallott. Közvetlenül a bejelentés után minden történet halmozódni kezd, minden korábbi és korábbi tapasztalat a lábad előtt gyűlik össze, és a nap végén még mindig egyedül harcolsz.

De ha megnézi, néhány hónapnyi fájdalom és baj élete egy újabb lelki társával találkozik, és miközben nyüszít az érzelmekről, vagy az álmatlansággal teli éjszakákról, hamar rájön, mennyire értékes birtokában tartod.

36 hetes terhesség - tünetek és magzati fejlődés

Tartalomjegyzék:

 1. Hónapok és trimeszter a 36 hetes terhességet jelzik
 2. Fizikai és pszichológiai változások a 36. terhességi héten
 3. 36 hetes terhes baba mérete és súlya
 4. A baba és a hasa úgy néz ki, mint a terhesség 36 hetében
 5. A baba pozicionálása a terhesség 36 hetében
 6. Terhesség diéta & Gyakorlatok 36 hetes terhesség alatt
 7. Orvosi vizsgálatok és vizsgálat a terhesség 36 hetében
 8. Tippek és óvintézkedések a terhesség 36 hetében
 9. Tippek a stressz csökkentésére
 10. Ellenőrző lista a 36 hetes terhesség alatt
 11. Orvosi kezelés és rendszeres ellenőrzés
 12. Szex 36 hetes terhesség alatt
 13. 36 hetes terhes fájdalmak és kellemetlenségek

A 36 hetes terhességet jelző hónapok és trimeszter:

Orvosi segítségnyújtás és monitorozás céljából a terhesség kilenc hónapos időkerete heti 40 hetes formátumra oszlik. Tehát amikor a 36. hetet említjük, tudja, hogy a nyomás emelkedik. A 36 hetes terhesség azt jelenti, hogy a terhesség harmadik trimeszterében és a 9. hónap elején van.

Többet látni: 34 hetes terhes

Fizikai és pszichológiai változások a 36. terhességi héten:

1. Villám:

Ez a legnagyobb fizikai változás, amelyet az ember a terhesség 36. hetében tapasztal. A baba egész idő alatt felállt, és egyenesen az eredeti helyzetébe lógott, még akkor is, ha akarata szerint mozgott. Egész idő alatt lábra állt a nyaki bejárat felé, fejét pedig a hasára. E hét kezdetével érezhető lenne a „villámlás” vagy „leesés”, vagy akár az „elkötelezettség” nevű jelenség. Ekkor a baba elkezdi beállítani magát a kijavított helyzetbe, felkészülve a szülésre. Mintha a reflex nyomán múlna a hét, fejjel lefelé fordult, fejével a nyaki bejárat felé, lábával felfelé.

Ez a helyzet nem kényelmetlen a baba számára, mivel tökéletesen kihasználja a körte alakú petefészkét. De az anyák számára ez némi kihívást jelenthet. Az állandó érzés, hogy a baba elcsúszik és leesik, összezavar. Ez a kitartó érzés egyszer csak valóra válhat, mivel a baba most alkalmas túlélésre rajtad kívül.

2. Szivárgó mellek:

Ez az egyik leggyakoribb tünet, amellyel minden terhes nőnek szembe kell néznie. Ez általában a harmadik trimeszterben következik be, ami azt jelenti, hogy jó helyen jár, amikor ezt tapasztalja. Ezek a tápanyagok a mellből táplálják a babát a születése utáni első órákban. Ez mindenkivel előfordul és ingyenes. Tehát tegyük fel, hogy nem tervezi a szoptatást, akkor is szivárog a melle. Az ápolópárnák mindig ott vannak, hogy kikerüljenek ebből a kínos helyzetből.

3. Braxton Hicks:

Az emberek összetévesztik őket valódi összehúzódásokkal. Különbözőek. Most az okoseszközökkel összekapcsolt világban él. Használja ki okostelefonját, és töltsön le egy alkalmazást, amely lehetővé teszi az összehúzódások nyomon követését. Ez lehetővé teszi a nyilvántartás vezetését. Braxton Hicks fájdalmas lehet, és átesik ezen a szakaszon, mivel majdnem egy hónapja van a szülésig, és mostanra elegendő akaraterejét gyűjtötte össze. Hozhatja a Braxton Hicks összehúzódási rekordját a kórházba, és az orvosok néhány megoldást nyújtanak Önnek.

36 hetes terhes baba mérete és súlya:

A baba addig fog növekedni, amíg ki nem jön, és most is. Valójában a 36 hetes terhes baba súlya valahol 2,7 kilogramm körül van, magassága 46-48 cm. Ez az alapmérés, amely minden utódra azonos. A baba leesik a növekvő súlya miatt, és itt fog tapasztalni a megvilágosodást, amint azt a fentiekben kifejtettük.

A baba és a has úgy néz ki, mint a terhesség 36 hetében:

A terhesség 36. hetében a baba teljesen kifejlődött, és pontosan úgy néz ki, mint egy csecsemő, de miniatűr. A bőre rózsaszín, a füle pedig olyan éles, hogy felismeri a hangot a külvilágból.

Viszont az egész idő alatt ilyen magasan lévő has hirtelen eltolódik és nagyon alacsony. Ez annak a villámnak köszönhető, amelyet a 36 hetes terhes bármikor megtapasztalhat. Az alsó has azt jelzi, hogy a baba felkészül arra, hogy eljöjjön a külvilágba.

Többet látni: A terhesség 38. hete

A baba elhelyezése a terhesség 36 hetében:

A 36 hetes terhes baba teljesen kifejlett baba, és elég erős ahhoz, hogy túlélje a külvilágot. Az alábbiakban a 36 hetes terhes baba fejleményei láthatók.

1. Fényérzékenység:

A csecsemő kezdetben lehunyta a szemét, mivel még nem alakult ki. Idővel a szemöldök tökéletesedik, majd a szemhéjak és a szempillák kialakulnak. Még azután is, hogy a baba megremegteti ezeket a kukucskálókat, az ultrahang rémisztő lesz, ahogy egy üres fehér mezőt bámulna a szem között. Idővel az írisz fejlődik, és sokkal később a pigmentáció révén a pupillák megkapják megfelelő színüket. Miközben ezek a folyamatok folytak, a baba fejlesztette a látását, és ha most villant a gyomra, a baba úgy reagál rá, hogy vagy így néz, vagy eltekint tőle.

2. A belső tökéletes:

A 36. hét végére észreveheti, hogy a baba majdnem olyan fejlődésen ment keresztül, hogy most már jóval túl tud élni az anya testén kívül. Bőre lassan elveszíti a fehér viaszos anyagot, míg a többi puha baba szőr eltakarja a testét, a lanugók pedig most elintézik magukat. A baba most fejleszti a fülét, és most felismeri a hangját, és reagálhat rá. A szívverés tökéletesítette magát, és a tüdőmunka is. Most már nem kell a májnak kiszűrnie a vörösvértesteket, csontvelője átvette a munkát, és remekül teljesít. Most már kész és kész.

3. Születési csatorna:

36. héten a terhes baba mozgása csökken, amikor a baba a születési csatornába esik. A baba kissé duci lesz, és a bőrét védi a folyadék, amitől a jövő héttől fog esni.

4. Út a kontrakciókhoz:

Lesz néhány összehúzódási probléma, például Braxton Hicks, amelyre az anyaméhben kerül sor, és ezt érezni fogja. Ez az egyik legfontosabb probléma a babáknál, akiknek összehúzódási problémáik vannak. Ez némi hátfájást okoz, és ezek a fájdalmak súlyosak lehetnek, és érdemes orvoshoz fordulni ebben a kérdésben.

A babának és az anyának is át kell mennie a változásokon, hogy tökéletesítsék egymást. Míg a baba majdnem tökéletesre vágta a vágást, az anyának még meg kell elégednie a változásokkal. A folyamatos napokkal megkönnyebbülten sóhajt fel, amikor beköszönt a harmadik trimeszterbe. A 40 hetet három szárba sorolták: az első, a második és a harmadik trimeszterben, és íme néhány változás, amelyeket a héten érez.

Terhesség diéta & Gyakorlatok 36 terhességi héten:

Az étrendben nincsenek ilyen hatalmas változások. Lehet, hogy csökkentenie kell az egyszerre fogyasztott ételek arányát. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy kevesebbet kell ennie. Ezt a csökkentett ételt kompenzálni fogja kis étkezésekkel, kis időközönként, és ez a folyamat fokozódni fog, ha lassan az utolsó hét felé tart. A jó étkezés az a trükk, amellyel egészséges maradhat, és a baba is egészséges maradhat ebben a szakaszban.

Vannak nők, akik a terhesség alatt diétáznak. Ez nem lesz biztonságos. A diéta tönkreteheti az étkezési tervet, és gyengülhet a magból, ami mészárláshoz vezethet a születés során. A 36. héten vagy, és most biztosan nem akarsz alacsony folsav-, vas- stb. Próbáljon ki néhány változatos étrendet, például új dolgokat illesszen be étrendjébe. Próbáljon bele néhány gyümölcsöt a rendszeres zöldség étrendbe. A terhesség utáni étrend néha fájdalmat okoz a hátsó részen.

Ha olyan snackeket szeretne kipróbálni, amelyek segítenek fenntartani a jó dolgok megfelelő áramlását a szervezetbe, akkor az alábbi élelmiszerek alkalmasak az Ön számára.

Vegyes gyümölcslyukasztó:

Ez egy frissítő módja annak, hogy a szervezetet megfelelő vitaminokkal és ásványi anyagokkal látja el, és más ízt adjon a nyelvnek.

Mocktails (egészséges):

Ha hajlandó elfogyasztani néhány egészséges italt, és ugyanakkor van benne egy csipetnyi koktél, akkor próbálja ki az alkoholmentes italokat. Ezek általában zöldséges koktélok.

Egészséges gyümölcslevek:

Ha szereted az egészséges turmixokat vagy gyümölcsleveket, akkor a paradicsom és a mentalé tökéletes lesz. Ez lehetővé teszi a gyümölcslevek bizonyos előnyeit a jó dolgok előnyeivel együtt.

Gyakorlat:

A trimeszter ezen hetében számos módon lehet fitt maradni. A legjobb és legegyszerűbb módot azonban az alábbiakban tárgyaljuk.

A nyújtás az egyik legfontosabb követelmény, és óvatosan kell elvégezni, hogy elkerülje az izomgörcsöket, és néhány súlyegyensúlyi problémát is kezeljen.

Napi gyaloglás:

Még ha rövid sétákat is tesz, ne hagyja abba a napi rutinot. A napi gyaloglás a legegyszerűbb gyakorlat, amely lehetővé teszi, hogy sok gyakorlatot végezzen.

Ülés:

Akár hiszed, akár nem, az ülés elősegítheti a baba helyes elhelyezését, és ez segíti a babát a legrövidebb távolság megtételében a születési csatornán. A medencét előre kell irányítani, és gyakorlólabdával kell elvégezni. Ez biztosítja a megfelelő igazítást. Ez visszahozza a baba hátát.

Hajló:

Néha csak így hajolsz, és ez segít. A dőlés valószínűleg az egyik legjobb módja annak, hogy fittek maradjunk a terhesség alatt.

Többet látni: 37 hetes terhesség tünetei

Orvosi vizsgálatok és vizsgálat a terhesség 36 hetében:

Az alábbiakban felsoroljuk a terhességi tesztek típusait, amelyeket a terhesség 3. trimeszterében kell elvégezni.

B csoport streptococcus szűrése:

Ez a szűrés a 35. és a 37. hét között történik a B csoportba tartozó strep -baktériumok kimutatására. Ezenkívül ez a baktérium az egészséges nők 30% -ában megtalálható, halálosnak bizonyulhat az újszülöttekben, és mentális retardációhoz, hallásvesztéshez, látásromláshoz stb. Vezethet..

Elektronikus magzati szívmonitorozás:

Ez a monitorozás a 20. hét után bármikor, a szülés és a szülés alatt történik az újszülött szívfrekvenciájának monitorozása érdekében.

Stresszmentes teszt:

Ezt a tesztet minden héten a kilencedik trimeszterben végzik terhes hölgyeknél olyan szövődményekkel, mint a magas vérnyomás, a többszörös cipelés, a cukorbetegség stb..

Biofizikai profil:

Ezt a tesztet egyszerűen az ultrahanggal vagy a stresszmentes teszt és az ultrahang kombinációjával végezzük.

Tippek és óvintézkedések a terhesség 36 hetében:

Az alábbiakban felsoroljuk azokat a tippeket és óvintézkedéseket, amelyeket a terhesség 36 hetében kell betartani:

 • Kerülje az allergiát, mivel ez problémákat okozhat a szoptatás alatt. Bármilyen típusú ételallergiát azonnal meg kell oldani.
 • Most, hogy ezentúl hetente látogatja meg egészségügyi szolgáltatóját, használja a várakozási idejét egy jó könyvbe való befektetéssel.
 • Ne essen pánikba, ha a baba mozgása és rúgása csökkent. Értsd meg, hogy a babának most sokkal kevesebb tere van a mozgáshoz.
 • Készüljön fel arra, hogy elveszíti a nyákdugót. Ez egy vastag sárga váladék, egy kis árnyalatú vérrel. Ez történhet hetekkel, napokkal vagy órákkal a szülés előtt.
 • Születési bejelentések küldését tervezi? Végezze el az előkészületeket most, és tartsa készen a borítékokat. Egy dologgal kevesebbet kell tennie, amikor a baba megérkezik, mivel ezután nagyon kevés szabadideje marad.
 • Válassza ki gyermekorvosát, ha még nem választotta ki.
 • Tartsa készen a születési táskáját – Csomagoljon be minden szükséges dolgot, amire szüksége lehet a munka megkezdése után, beleértve a biztosítási adatait, kényelmes ruháit, magazinját, fényképezőgépét, töltőjét, fejhallgatóját és minden egyéb szükséges dolgot..

Tippek a stressz csökkentésére:

A terhesség alatti depresszió és stressz az egyik leggyakoribb látnivaló lehet, mivel minden nő szembesül velük. A stressz abból ered, hogy ugyanazt a szokást követjük az elmúlt 7 vagy 8 hónapban, és amikor a nők végre az utolsó hónapban vannak, a stressz megcsapja és tönkreteszi a hangulatot. A következőket teheti.

Beszélgetés az emberekkel:

Ha másokkal beszél a mentális állapotáról és az érzelmi problémáiról, az biztosan segít csökkenteni őket. Ez a fajta önállóan végzett terápia mindig jól jön.

Megfelelő gyakorlat:

Néha a testmozgás segít a stressz csökkentésében. Végezzen néhány együttműködést barátaival vagy partnerével, és ez lehetővé teszi, hogy meglehetősen könnyen megbirkózzon a stresszel.

Felkészülés a szülésre:

Ha korán készül a születésre, akkor csökkenti a feszültséget, és segít a stressz okozta problémák, például a depresszió megfelelő csökkentésében. Sok nő stresszes, ha azon gondolkodik, hogyan lesz képes teljesíteni, amikor eljön a szülés valódi időszaka. Ha te is ezek közé tartozol, ne gondolj erre, mert nem lesz gond, ha már átélted ezt a pontot.

TOC

Ellenőrző lista a 36 hetes terhesség alatt:

A heti tevékenységek majdnem ugyanazok, és a nők, akiknek a gyermeke a pocakjában van, könnyen átvészelhetik ezt a néhány változást, mivel ő már sok mindenen ment keresztül. Változások lesznek a heti edzésrendben, például mostantól nem beszél hosszú sétákról. Tehát az olvasás nagyobb lustasághoz vezet, amíg végül megszül. A baba lassan fejlődik és a magzat fejlődésének csúcspontjában van. A bélben lévő hely korlátozott, és néhány rúgás is lehetséges. Ezenkívül ki kell zárnia mindenféle hasi gyakorlatot az edzésprogramból, mivel a trimeszter szakaszában van. Az étrenden is lesz némi változás.

Orvosi kezelés és rendszeres ellenőrzés:

Lehet, hogy vannak olyan egészségügyi állapotok, amelyekhez gyógyszereket kell használnia, és az ilyen betegségek megoldása segít a szülés során. A terhesség 36. hetében biztonságos gyógyszeres kezelést kell alkalmazni. Az alábbiakban néhány egészségügyi állapotot és azok alapvető gyógyszereit tárgyaljuk.

Székrekedés:

Ha székrekedésben szenved, akkor a Metamucil tökéletes lehet az Ön számára. Az orvosok terhes nőt is felírnak ezzel a gyógyszerrel, akik székrekedési problémákkal küzdenek.

Gyomorégés:

Ez valószínűleg az egyik leglátványosabb állapot a terhes nők körében. Az emésztési zavarokat és a gyomorégést Tums segítségével lehet orvosolni.

Ebben az időben rendszeresen ellenőrizni kell a mozgásokat.

Szex 36 hetes terhesség alatt:

Sokan, akár biztonságos, akár nem, nemi életet élnek, ha 36 hetes terhes vagy. Biztonságos. A szex segít a szülésben. Az indukált vajúdással foglalkozik, ami viszont lehetővé teszi a nő számára, hogy gyorsabban vajúdjon. A baba feje lassan fog a méhnyak felé haladni, és utoljára azt szeretné, ha a baba elmozdulna. Így még akkor is biztonságos szerelmes lehet, ha 36 hetes terhes.

36 hetes terhes fájdalmak és kellemetlenségek:

Hátfájás:

Egy reggel hirtelen súlyos hátfájásra ébredt, és azon tűnődött, miért van ez ott. Telik a nap, és másnap reggel ismét úgy érzi, hogy a fájdalom fokozódik. Itt az út hozzá. Egész idő alatt a hátán aludt, így a baba helyhiányt érez. Ahogy tovább alszol, a baba is, és miközben álmában növekszik, meglepődnél, ha rájössz, hogyan nyomja meg a hátizmaidat és a velőidet, hogy helyet teremtsen magának. Próbálj aludni az oldaladon, és nézd meg, hogyan áramlik el a fájdalom.

Összehúzódás:

A baba most készen áll arra, hogy elhagyja tartózkodását, és ezért idővel a teste folyamatosan figyelmeztet az elkövetkező eseményekre. Ez általában hamis összehúzódások formájában jelentkezik. Ez lehet, hogy nem fájdalmas, de kissé kényelmetlen, mivel a tested még nem áll készen vagy nem szokott hozzá. Ez az összehúzódás a Braxton Hick összehúzódásának nevezte, hogy lassan induljon el, és idővel egyre intenzívebbé váljon.

Fészkelés:

Körülbelül ebben az időben lenne az utolsó rohanás, hogy átnézzük a kisbabák elhatározott nevét és befejezzük az óvoda festését. A kiságyaknak és a játékoknak készen kell lenniük, és a baba paplannak is, amelyet egykor gyerekkorában hordott. A hirtelen rohanás a hely díszítésével és előkészítésével kiürítheti Önt, annak ellenére, hogy hirtelen úgy érzi, hogy az erős energia átáramlik a csontjain. Ezt általában „fészkelésnek” nevezik, ezt az érzést az anya átélné. Csak menjen az áramlással, és tegyen meg mindent annak érdekében, hogy boldog legyen.

Tehát Ön a 36. hetes terhes, és eddig remekül teljesít. Már csak egy hónap, és győzni fogsz, gyönyörű és egészséges babáddal a kezedben. Ha súlyos egészségügyi problémáitól szenved, akkor ők is a megfelelő helyen járnak, mivel megbeszéltünk néhány valószínű tünetet és tippeket azok leküzdésére. És ha nem, akkor dőljön hátra, lazítson és hál istennek minden további napért, amikor egészséges étrendet kap, amely hozzájárul ahhoz, hogy a baba egészségesebb és teltebb legyen.

Gyakran ismételt kérdések és válaszok:

Q1. Melyek a 36 hetes terhesség kellemetlenségei?

Válasz: Az alábbiakban néhány a 36 hetes terhességi kellemetlenségekből:

 • Gyomorégés
 • Székrekedés
 • Álmatlanság
 • Ödéma vagy duzzanat
 • Csípőfájdalom
 • Hüvelyváladék
 • Súlygyarapodás

Q2. Melyek a különböző 36 hetes terhes fájdalmak?

Válasz: A 36. terhességi héten tapasztalható különböző típusú fájdalmak a következők:

 1. Összehúzódások
 2. Szívégés
 3. Braxton Hicks
 4. Alsó hátfájás
 5. Fáradtság

Q3. Biztonságos szülés a 36. terhességi héten?

Válasz: Azokban az esetekben, amikor a preeclampsia, például a korai szállítás a legbiztonságosabb megoldás. De a kockázatok továbbra is fennállnak a csecsemők előtt, akik a teljes időszak előtt születtek. A 36. héten azonban a babát késői koraszülésnek tekintik, és a kockázat sokkal alacsonyabb, mint a 35 hét alatt megszületett csecsemőknél..

Q4. Hogyan néz ki a babám az anyaméhben 36 hetesen?

Válasz: 36. héten a baba teljesen kifejlődött az anyaméhben, bőre rózsaszín. A baba 18 hüvelyk magas és csaknem 6 font súlyú. A hét végén kisbabáját korai szülésnek nevezik, nagyon kis kockázattal.