Fordele og ulemper ved at spise basilikum (Tulsi) under graviditeten

Basilikum betragtes som en af ​​de mest almindelige og derfor en af ​​de mest gavnlige urter. Hvilke kender menneskeheden? Det er en fast mad til folk, der bor i italienske og sydøstasiatiske retter. Det bruges også som krydderier eller smagsstoffer i nogle retter, lige fra forskellige brødbaserede varer til retter som ris og pasta. Basilikum indeholder mange medicinske egenskaber, hvilket gør det til et perfekt supplement til gruppen af ​​mad og drikkevarer. Det er kendt for at være gavnligt til behandling af hoste og forkølelse. Og findes også at spise basilikum under graviditeten har mange fordele.

I denne artikel vil vi diskutere det faktum, at om det er ok at spise basilikum under graviditeten.

Fordele og ulemper ved at spise basilikum (tulsi) under graviditeten

Hvad er Tulsi (den hellige basilikum)?

Tulsi eller hellig basilikum er en urt, der er en del af den fremragende myntegruppe. Den består af grønne blade, der har en tendens til at have en tydelig aroma, som er en kombination af både sødt og krydret. Tulsi bruges også i forskellige supper og salater som topping på grund af den smag, det giver retterne. Det kan findes i Asien, Australien og de andre forskellige dele af verden. Basilikum kan også bruges som hjemmemedicin mod forskellige lidelser i indiske husstande som at spise basilikum under graviditet, hoste og forkølelse og andre sådanne tilstande i mange år.

Er basilikum sikker under graviditet?

Der er mange modstridende synspunkter mod indtagelse af hellig basilikum under graviditetsperioden. Jeg kan ofte se denne forespørgsel blive lagt ud på forskellige graviditetsfora- ”Kan jeg spise basilikum, mens jeg er gravid? “. Nå, for at besvare dette spørgsmål, skal du undersøge lidt. For at gøre det, lad os rulle ned og forstå de forskellige aspekter ved fordelene ved forbrug af tulsi under graviditeten.

Fordele ved basilikum under graviditet:

Der er flere fordele ved at indtage basilikum under graviditeten. Selvom mange er velkendte, lad os se et par almindelige og bedste fordele, man kan få gennem forbrug af basilikum.

  • Basilikum har et rigt og mangfoldigt indhold af vitamin K. Dette vitamin hjælper i høj grad med at forhindre blodpropper og reducerer dermed også risikoen for overdreven blodtab under fødslen.
  • Basilikum har også mangan. Dette hjælper i høj grad med at udvikle knogler og brusk hos fosteret i livmoderen. Mangan har antioxidantegenskaber, som også yderligere hjælper med at minimere celleskader, som kan finde sted hos forventede mødre. Derfor intet som basilikum, kan man gå videre og indtage under graviditeten.
  • Desuden har Basil også flere mineraler og næringsstoffer indbygget i det, såsom vitamin C, vitamin E, fosfor, kalium og så videre. De hjælper med at opbygge et fantastisk immunsystem, som kan hjælpe både mor og udvikling af fosteret i livmoderen.
  • Mens gravide for det meste lider af anæmi, hjælper basilikum i høj grad med at forbedre antallet af røde blodlegemer og opretholde det nødvendige hæmoglobinniveau. Derfor kan de let reduceres ved at spise basilikum under graviditeten.
  • Basil har også A -vitamin, som hjælper med udvikling og vækst af fosterorganer hos den vordende mor. Derfor sikrer det en sund nyfødt baby efter fødslen.
  • Hvad ikke, Basil indeholder også folat. Dette hjælper med blodtilførslen og forhindrer også risici for fosterskader hos fosteret. I betragtning af ovennævnte fordele kan du let gå videre og have basilikum under graviditeten.

Risici ved basilikum under graviditet:

  1. Spis dog ikke basilikumfrø under graviditeten. Dette frarådes af mange gynækologer og læger, da de kan have livmodersammentrækninger, hvilket yderligere kan resultere i abort. Endvidere kan frøene også øge blodstrømmen og dermed stimulere menstruation.
  2. Hvis du tager antikoagulantia, bør basilikum undgås, da det har blodfortyndende midler.
  3. Eugenol findes i basilikum, og dette kan udløse puls, forbrændinger i munden og svimmelhed og kan også føre til kulmination af koma. Følg derfor altid lægeres råd, før du regelmæssigt har dette.
  4. Har ikke basilikumblade, mindst to uger før en kejsersnit eller operation.
  5. Overdreven indtagelse kan nedsætte blodsukkeret, hvilket ikke er godt. De lave blodsukkerniveauer, hvis det opdages hos gravide, bør undgå at have denne basilikumurt til sundhed for både mor og foster.

Basilikum er generelt sikkert at tage under graviditet i moderate mængder. Du kan bruge den som en mild krydderi til at smage din mad. Det sørger dog for at vaske basilikum ordentligt før forbrug.

Forholdsregler, der skal tages, når man indtager Tulsi under graviditeten:

Hvis du gerne vil benytte de forskellige sundhedsmæssige fordele ved den hellige basilikum under graviditetsperioden og gøre den til en del af din kost, skal du tage følgende forholdsregler for at sikre sikkerheden for både dig og din baby.

  • Indtag det ikke for meget. Herbalisterne foreslår forbrug af kun 115 ml afkog af urten tre gange om dagen.
  • Vask urterne grundigt før brug for at vaske bakterier, parasitter ud, hvilket kan føre til fødevarebårne infektioner som toksoplasmose og listeriose.
  • Konsulter altid en læge, før du tager tulsi af sted i graviditetskosten.

Fordele ved Tulsi -te under graviditeten:

Navnet på hellig basilikum kender også Tulsi, er en del af myntefamilien. Hvilket er kendt for sin søde og krydrede duft, som er meget tæt på kryddernødens. Urten giver os forskellige sundhedsmæssige fordele og kan også hjælpe, når den indtages på graviditetstidspunktet. Vi kan dog ikke bruge det som en erstatning for konventionel medicin. Hver gravid kvinde skal passe på sit helbred for at sikre, at hendes baby fødes uden komplikationer, og både hun og hendes babys helbred er fremragende. De fleste af eksperterne anbefaler, at kvinder, der forkæler sig med aktiviteter som sund kost og drikke. Undgå så meget som muligt visse fødevarer og drikkevarer, hvilket kan have negative virkninger på hendes helbred. Derfor er en af ​​de mest anbefalede drikkevarer til gravide en urtete, og den bedste er tulsi -te under graviditeten.

Sådan tilberedes Tulsi -te?

Tilberedning af en kop tulsi -te er ret let. Mens de fleste indiske familier har en tendens til at have en tulsi-plante i deres hjem til forskellige religiøse formål, kan disse mennesker ikke vælge en færdigpakket eller tør form for tulsi-te fra markedet. For at lave denne te har du brug for en gryde med vand i kog, og stejl nu en tepose af tulsi -te i den og lad den stå i cirka fem minutter. Du kan tilføje sødme til te med honning, eller du kan tilføje et par dråber citronsaft efter smag. Hvis du ikke bruger den færdigpakkede te; så skal du rive bladene og derefter hakke de friske tulsi -blade under graviditeten. Dæk dem nu med en kop vand. Lad bladene blive i to minutter.

Årsager til, at vi skulle have Tulsi -te under graviditeten:

1. Afgiftning:

Tulsi har fantastiske afgiftende egenskaber, der hjælper med at holde deres hjerte og lungevæv rene og sikre mod de dødelige infektioner og andre sundhedsproblemer.

2. Nul koffein:

Kan gravide spise basilikum? Nå ja, gravide har ordineret koffein helt fra deres kost. En præcis grund til, hvorfor tulsi -te er forbudt fra enhver gravid kvindes kost, er, fordi den ikke har koffein.

3. Neutraliserer frie radikaler:

Tulsi te er gjort tæt med forskellige antioxidanter, der beskytter mod sygdomme forårsaget som følge af et overløb af forskellige frie radikaler i kroppen. Det forsøger at neutralisere de frie radikaler og hjælper derved med at gøre immunsystemet stærkere til at bekæmpe sygdomme.

4. Hjælper med at lindre ledsmerterne:

Graviditet kommer med mange mindre smerter hist og her såsom smerter i led og muskler. Du behøver dog ikke bekymre dig om dem, fordi regelmæssigt forbrug af tulsi -te kan hjælpe dig med at lindre betændelse og svage knogler.

5. Afstressninger:

Graviditet er en ganske stressende periode i en kvindes liv, og hver gravid kvinde skal finde bestemte muligheder for at slappe af så meget som muligt. Derfor er en af ​​de bedste måder, hvorpå dette kan gøres, ved at indtage tulsi -te. Ved forbrug frigiver tulsi -te det lykkelige hormon kaldet serotonin i hele kroppen og styrer dermed stressniveauet. Desuden er tulsi -te berømt for sin beroligende effekt.

Som mange spørger, er tulsi sikker under graviditeten? Forbrug af tulsi under graviditet er meget gavnligt, og du kan roligt nyde det. Du skal dog konsultere din læge og sikre, at du ikke tager overdoseringen af ​​den, da for meget af den er meget farlig. Tulsi har flere ernæringsmæssige fordele, som gør det til det bedste urtetilskud, der skal indtages i graviditetsperioden. At være rig på vitaminer, mineraler, proteiner, fibre og andre essentielle næringsstoffer; basilikum betragtes som en moderne graviditet superfood.

Ofte stillede spørgsmål og svar:

Q1. Kan gravide spiser basilikum orlov direkte?

Svar: Basilikumgraviditet har mange fordele, der gør det til et glimrende urtetilskud til gravide. Selvom en overdosis af det kan irritere livmoderen, anbefales det til en gravid kvinde ikke at have mere end to basilikumblade om dagen. Basilikum, der er rig på K -vitamin, spiller en afgørende rolle for at sikre, at dit helbred forbliver godt, og din baby er sikker inde i din livmoder under graviditetsperioden. Du kan helt sikkert spise basilikumblade direkte under graviditeten; sørg dog for at vaske dem ordentligt, før du spiser dem. De tilstedeværende bakterier kan have negative virkninger på din krop.

Q2. Hvad er typerne af Tulsi, og hvilken er bedst til graviditet??

Svar: Der er tre forskellige typer Tulsi:

Grønt blad eller “Rama” Tulsi

Lilla blad eller “Krishna” Tulsi

Vild eller “Vana” Tulsi eller “Skov” Tulsi

Grønt blad (Rama Tulsi) betragtes som det bedste, der skal indtages under graviditeten.

Q3. Er det sikkert at bruge basilikumolie under graviditeten?

Svar: Det er ikke sikkert at bruge basilikumolie under graviditeten. Det er sådan, fordi man mener, at basilikumolie bidrager til unormal celleudvikling, hvilket gør det farligt for fosteret. Eugenol, som er den olie, der findes i basilikumbladene, har en tendens til at have farlige virkninger på det udviklende fosters helbred. Olien i urten kan føre til en stigning i dine hjerteslag og forårsage hals- og mundforbrænding, lav vejrtrækning, anfald, svimmelhed, blod i urinen og komme i nogle ekstreme tilfælde. Derfor bør du undgå forbrug af basilikumolie under graviditetsperioden.