Fordele ved Chiafrø under graviditeten

Graviditet er en fase, hvor kvinder kan rejse en storm om, hvad de skal spise og hvad ikke. Der er ganske mange fødevarer, der ellers kan være helt sunde, men kan reagere negativt under din graviditet. Chiafrø er et sådant fødevareprodukt, der har alle disse næringsværdier og mere. Er du bekymret for, om det er sikkert for dig at spise Chiafrø under graviditeten??

Chiafrø stammer fra en plante i myntefamilien. Disse frø er alsidige spiselige frø, der indeholder mange vigtige næringsstoffer, der er nødvendige for en sund graviditet. Bare en dosis på 2 spiseskefulde chiafrø under graviditeten kan levere næsten alle de ekstra daglige kalorier og ernæring, der er nødvendig under tidlig graviditet.

Fordele ved Chiafrø under graviditet

Fordele ved Chiafrø under graviditet:

1. Kilde til Omega-3:

Chiafrø til graviditet er en stor kilde til omega-3. Omega-3 fedtsyrer er en vigtig ernæring for det ufødte barns hjerneudvikling. De fleste mennesker vælger at forbruge laks eller fiskeolietilskud for at opfylde deres daglige behov. Men kviksølvindholdet i fisk har en tendens til at gøre de fleste gravide skeptiske. Chiafrø er således et godt alternativ. Det kan være et meget lille frø, men chiafrø er pakket med en stor dosis omega-3 fedtsyrer i dem.

I modsætning til typiske nødder og frø med et fedtindhold, der har en kort holdbarhed, før de bliver harske, kan chiafrø opbevares i op til fire år uden forringelse. Dette skyldes deres høje indhold af antioxidanter. Du bør helt sikkert inkludere chiafrø i din daglige kost under graviditeten.

2. Genopfyldning af tabte næringsstoffer:

Graviditet kan være meget hård for kroppen. Det er meget belastende for kroppen og kan frarøve dig nogle næringsstoffer fra kroppen. Indtagelse af chiafrø, mens du er gravid, pakker en kraftig antioxidantstans til at hjælpe med at erstatte nogle af de tabte næringsstoffer. De har et højt indhold af essentielle mineraler som calcium, fosfor, magnesium, mangan, kobber, zink, jern og niacin. I den sidste trimester af din graviditet er det meget vigtigt at få rigeligt med calcium til en korrekt skeletudvikling.

Chiafrø indeholder cirka fem gange mængden af ​​calcium som mælk. De indeholder også bor, et andet kritisk mineral for knoglesundhed. Jern til stede i disse frø er afgørende for at udvikle de røde blodlegemer, der transporterer ilt gennem kroppen. Under graviditeten er det vigtigt at øge jernindtaget for at imødekomme moderens øgede blodvolumen og for udviklingen af ​​babyens blod.

3. Bekæmpelse af forskellige sygdomme:

Chiafrø er kendt for at have vist mulig effektivitet ved allergi, angina, kræft, koronar hjertesygdom (CHD), hjerteanfald, atletisk præstationsforbedring, hormonelle/endokrine lidelser, hypertension, slagtilfælde, hyperlipidæmi og vasodilatation. Det kan også effektivt hjælpe som en mulig antikoagulant, antioxidant og antiviral virkning.

4. Bremse sukkerabsorption:

Højt blodsukker kan føre til en risikabel graviditet. Det er forbundet med komplikationer såsom høj fødselsvægt, øget chance for C-sektionsleveringer og præeklampsi. Ved indtagelse danner chiafrø et gelatinelignende stof i maven. Dette stof bremser fordøjelsen og holder blodsukkerniveauet stabilt. Denne kvalitet gør chiafrø til graviditet et must-have.

Chiafrø under graviditet 1

5. Energikilde:

Chiafrø under graviditeten bremser processen med at omdanne sukker og kulhydrater fra frøene til energi. Denne langsomt brændende proces ud over at frøene indeholder et højt proteinindhold, hjælper i høj grad med at give og opretholde energiboost.

Chiafrø, mens de er gravide, er lette og nødvendige at indarbejde i din daglige kost. Det gavner ikke kun moderens helbred, men også babyens udvikling. De er et lager af essentielle næringsstoffer, som din krop har brug for under graviditeten.