Fordele ved ingefær under graviditet

Ingefær, også kaldet adrak, inji, allam, sunthi, inci og ada på nogle regionale indiske sprog, er et meget gavnligt krydderi med flere medicinske egenskaber. Det bruges i vid udstrækning i Asien i deres køkken og til behandling af mange sundhedsmæssige forhold. Så hvor sikker er ingefær under graviditeten? Hvis du er gravid, er det naturligt, at du bekymrer dig om at indtage bestemte fødevarer, især krydderier. Men denne vidunderurt har vist sig at være meget nyttig under graviditeten, da den lindrer mange graviditetsrelaterede gener som kvalme, oppustethed, forkølelse og forskellige andre tilstande.

Fordele ved ingefær under graviditet

Lad os forstå mere om ingefær under graviditet sammen med nogle interessante måder at inkludere det i din kost.

Spiser ingefær sikkert under graviditeten?

At indtage ingefær er helt sikkert under graviditeten, men du skal gøre det med måde og med visse forholdsregler. Frisk og rå ingefær er den bedste måde at få dette krydderi på, når du er gravid. Ingefær er også kommercielt tilgængelig som et supplement i forskellige former som piller, kapsler, sirupper osv. Men det er ikke tilrådeligt at tage det i sådanne tillægsformer, da koncentrationen af ​​denne urt muligvis ikke er angivet korrekt. En gravid kvinde kan roligt indtage 1500 mg ingefær om dagen opdelt i seks doser. Og alt for meget forårsager nogle bivirkninger eller ubehag.

Sundhedsmæssige fordele ved ingefær under graviditet:

Lad os se på de forskellige fordele ingefær kan tilbyde, når du er gravid,

1. Kurerer morgensygdom eller opkastning:

Kvalme og opkastning er almindelige symptomer på tidlig graviditet i første trimester. Ingefær er et meget effektivt middel mod sådanne tilstande. At drikke ingefær te eller tygge ingefær slik kan øjeblikkeligt lindre kvalme og opkastning.

2. lindrer halsbrand:

Ingefær er et meget effektivt middel til at lindre halsbrand. Det hjælper med at balancere mavesyrerne og trøste maven. At drikke ingefærte med honning er den bedste kur mod halsbrand.

3. Behandler fordøjelsesbesvær og oppustethed:

Ingefær er en meget stærk naturlig fordøjelse. Det er meget effektivt til behandling af fordøjelsesbesvær og oppustethed under graviditeten ved at stimulere udskillelsen af ​​fordøjelsesenzymer. Fordøjelsesbesvær og oppustethed er almindelige symptomer i andet og tredje trimester.

4. Forbedrer blodcirkulationen:

Ingefær er et meget godt middel til at øge blodcirkulationen. God blodcirkulation sikrer tilstrækkelig blodtilførsel til fosteret. Dette hjælper med den korrekte udvikling af barnet.

5. Behandler hoste og kulde:

Ingefær er rig på antivirale egenskaber, der hjælper med at lindre forkølelse effektivt. Det er også et meget godt middel mod hoste og ondt i halsen. Antioxidanterne i ingefær hjælper med at øge immuniteten.

6. Sænker kolesterolniveauer:

Ingefær er et meget godt naturligt middel til at reducere dårlige kolesterolniveauer i kroppen. Det hjælper også med at øge det gode kolesteroltal i kroppen, hvilket er gavnligt for helbredet.

7. Balancerer blodsukkerniveauer:

Ingefær er et meget godt middel til at afbalancere blodglukoseniveauer. Det hjælper med at øge insulinniveauet og regulere insulinresponset. Det er meget gavnligt for damer med svangerskabsdiabetes.

8. Reducerer betændelse:

Betændelse er almindelig under graviditeten, men overdreven betændelse kan påvirke babyens udvikling. Ingefær er rig på antiinflammatoriske forbindelser som gingeroler og shagoaler, som hjælper med at lindre betændelse, der kan påvirke graviditeten og det ufødte barn negativt.

9. lindrer trætte muskler:

Gravide kvinder lider ofte af ømme muskler. Ingefær er meget gavnligt i beroligende ømme muskler i kroppen. Det er også meget godt til at lindre smerter.

10. Forbedrer fordøjelse og absorption:

Graviditet påvirker fordøjelsen og absorptionen. Ingefær er et meget godt middel til udskillelse af fordøjelsessaft og andre enzymer for bedre fordøjelse og absorption. Det hjælper også med at regulere afføring og lindre forstoppelse.

Bivirkninger af ingefær under graviditet:

Ingefær er en gavnlig urt, men den har også nogle bivirkninger, hvis den ikke indtages på den rigtige måde og ved at følge visse forholdsregler,

 1. Indtagelse af overskydende ingefær kan forårsage halsbrand, diarré, gastritis, mavebesvær osv.
 2. Du skal undgå ingefær i store mængder, hvis du tager antikoagulantia, da det kan gribe ind med lægemidlets effektivitet.
 3. Hvis du tager medicin til tyndere blod, og det styrer forhøjet blodtryk, anbefales det at undgå ingefær.
 4. Brug ikke meget ingefær, hvis du tager medicin til at sænke blodsukkerniveauet.
 5. Høje doser ingefær kan forårsage menstruationsblødning, hvilket kan være skadeligt for barnet.
 6. Da ingefær er lidt sur, er det ikke godt at indtage det, hvis det forværrer din halsbrand.

Sådan tilføjes ingefær i graviditetskosten?

Lad os se på de forskellige måder at indtage ingefær på, når du er gravid,

 1. Tilsæt et par skiver ingefær i kogende vand for at lave ingefærrodste. Du kan tilføje nogle citrondråber og honning for at forbedre smagen. Drik denne citron- og ingefærte varm for de bedste resultater.
 2. Ekstraher saften af ​​frisk ingefær og tilsæt en teskefuld af denne saft til et glas varmt vand. Drik det, når det er varmt. Det er den bedste måde at indtage ingefær på.
 3. Tilsæt et par friske ingefærjulienner til din dal eller karry lige før servering.
 4. Tilsæt en teskefuld ingefærpasta til dine supper.
 5. Og tilføj et par ingefærstykker til din morgensmoothie.
 6. Tilsæt revet ingefær til dine pommes frites eller salater.
 7. Lav urtete med koriander, mynte, ingefær og gurkemeje.
 8. Lav dit eget hjemmelavede ingefær slik ved at koge ingefærskiver i sukkersirup. Der er mange opskrifter på ingefær slik. Du kan også tilføje andre gavnlige ingredienser som sort peber, stensalt osv.
 9. Du kan lave småkager og kiks med ingefær som hovedingrediens. Det er den bedste måde at indtage ingefær i en snack.

De fleste graviditetsrelaterede gener lindres først, når barnet er født. Men krydderier som ingefær hjælper dig med at styre og forhindre mange uønskede symptomer på graviditet. Vi håber, at ovenstående oplysninger har givet dig en god bevidsthed om fordelene ved ingefær under graviditeten. Prøv de forskellige måder at spise ingefær foreslået ovenfor, og lad os vide din oplevelse. Klik på ‘like’ eller kommenter herunder, hvis denne artikel var nyttig for dig.

Ofte stillede spørgsmål og svar:

Q1. Kan jeg spise tørt ingefærpulver under graviditeten?

Svar: Det tilrådes ikke at tage tørt ingefærpulver eller sukku under graviditeten. Tør ingefær har stærkt koncentrerede mængder ingefærforbindelser. Det kan være hårdt for graviditeten og give bivirkninger.

Q2. Hvor meget ingefær skal jeg tage under graviditeten?

Svar: Du kan roligt indtage op til 1000 mg til 1500 mg ingefær om dagen, når du er gravid. Men du skal sørge for ikke at tage det hele på en gang. Indtag det i 4-6 doser fordelt over dagen.

Q3. Er ingefær tabletter sikre under graviditet?

Svar: Koncentrationen af ​​ingefærforbindelser i ingefær tabletter kan variere og er muligvis ikke mærket korrekt. Det tilrådes ikke at tage ingefær tabletter under graviditeten, da de medfører risiko for overdreven indtagelse af ingefærforbindelser. Frisk ingefær er altid den bedste måde at indtage ingefær på.

Q4. Kan ingefær forårsage abort i den tidlige graviditet?

Svar: Der er ingen tegn på, at ingefær forårsager abort eller andre alvorlige komplikationer under graviditeten. Men da ingefær er et krydderi, anbefales det at indtage det i moderate mængder.

Q5. Er sikkert at tygge ingefær under graviditeten?

Svar: At tygge ingefær, mens du er gravid, er helt sikker, hvis du begrænser forbruget til 1000 mg til 1500 mg om dagen. Den bedste måde at tygge ingefær på er i form af ingefær slik. Kommercielt tilgængelige ingefær slik kan indeholde konserveringsmidler og andre skadelige kemikalier, så det er bedst at indtage hjemmelavet slik.