Grøn te under graviditeten – at drikke eller undgå?

Er du en grøn te -elsker og villig til at stifte familie? Så det største spørgsmål, der sandsynligvis vil være hjemsøgende. Du kan gravide kvinder drikke grøn te, og hvad er den sikre mængde til forbrug? Grøn te, der betragtes som en meget sund drink ellers ikke er sikker under graviditeten? Læs her for at kende fordelene og bivirkningerne ved at drikke grøn te. Samt den sikre mængde forbrug af grøn te om dagen.

Er det sikkert at have grøn te under graviditeten?

Er det godt at drikke grøn te under graviditeten? Under graviditeten er de fleste kvinder så meget forvirrede over at drikke grøn te. Men det rigtige svar er ja. Det er sikkert for gravide at drikke grøn te under graviditeten, forudsat at det er med måde. Under graviditeten vokser første trimester, præcis babyens neurale rør, og for dets rette vækst er folsyre afgørende.

På den anden side kan drikke en enorm stor mængde grøn te stoppe din krop fra korrekt absorption af folsyre. Folinsyre er et vigtigt næringsstof, mest i de første 12 uger af din graviditet. En lille undersøgelse anbefaler, at babyer kan øge neurale rørdefekter, for eksempel spina bifida forårsaget af mangel på folsyre, plus i en tilstand, hvor mødrene drikker meget grøn te om undfangelsen. Så hvis det ikke er muligt for dig helt at undgå grøn te, har du et krus eller to maksimum hver dag.

Grøn te under graviditeten

Det er sikkert at drikke 200 mg koffein under hele graviditeten, der er lig med en 8-12 ounce kop kaffe (afhængigt af sorten) eller fire 8 ounce kopper grøn eller sort te hver dag.

Fordele ved at drikke grøn te under graviditeten:

 1. Grøn te øger chancerne for at blive gravid, da den indeholder frugtbarhedsfremmende egenskaber som C -vitamin, antioxidanter og forskellige andre mineraler.
 2. Grøn te hjælper med at regulere blodtrykket og derved forhindre den alvorlige tilstand, der kaldes præeklampsi.
 3. Som en stærk kilde til antioxidanter hjælper det med at bekæmpe sygdomme som kræft, hjertesygdomme, blodtryk osv.
 4. Det hjælper med at kontrollere humørsvingninger.
 5. Grøn te hjælper med at håndtere fordøjelsesbesvær og forstoppelse – en almindelig klage under graviditeten.
 6. Grøn te forbedrer knoglesundheden og gør knoglerne stærke.
 7. Forskning har vist, at grøn te bremser væksten af ​​kræftceller.

Risici ved grøn te under graviditet:

Grøn te har mange fordele, forudsat at den drikkes i en foreskrevet mængde. Følgende er bivirkninger af grøn te under graviditeten, som bør være kendt, før de indtager det samme:

 • Grøn te hæmmer jernoptagelsen i kroppen. Jern er påkrævet til produktion af hæmoglobin. Drikke for meget grøn te kan forårsage svangerskabsanæmi hos gravide kvinder.
 • Folinsyre anses for at være et af de vigtigste næringsstoffer under graviditeten, da det forhindrer neurale defekter hos barnet. Overforbrug af grøn te kan forhindre folinsyre i at blive absorberet i kroppen og derved øge risikoen for medfødte neurale handicap.
 • Grøn te øger stofskiftet. Under hele graviditeten er stofskiftet allerede meget højt, og det kan være skadeligt at hæve det yderligere.

Varianter af grøn te, der skal bruges under graviditet:

Grøn te, som bliver mere og mere populær i Indien, forbruges i Japan og Kina i århundreder på grund af dets mange sundhedsmæssige fordele. Følgende er de forskellige typer grøn te, du måske vil prøve ud over den almindelige på grund af deres ekstra fordele.

 • Mintgrøn te – Denne grønne te har en forbedret forfriskende smag, der hjælper dig med at komme sig efter morgenkvalmen. Dens fantastiske aroma har en forbedret genoprettende kraft, som hjælper med at øge energiniveauet og løfte stemningen.
 • Tulsi grøn te – Tulsi har sin betydning i den gamle Ayurveda på grund af dens fantastiske afhjælpende egenskaber. Dens kombination med grøn te er en dejlig sammensætning. Det hjælper med at forhindre kroppen i at blive angrebet gennem de skadelige frie radikaler, styrker immuniteten og reducerer stress.
 • Himalaya grøn te – Dette er den økologiske grønne te hentet fra foden af ​​Himalaya. Det fungerer som en fremragende detox og hjælper med at tackle træthed under graviditeten.

Hvor meget grøn te, der skal indtages hver dag?

Der er ingen forskning, der kan bevise, at drikke grøn te kan være skadeligt under graviditeten. Da den er rig på antioxidanter, kan for meget grøn te imidlertid hæmme absorptionen af ​​jern og folsyre i kroppen, hvilket kan vise sig at være fatalt for graviditeten. Så for at være på en mere sikker side bør det være mere end nok at indtage et eller to krus grøn te under graviditeten.

Tips til at drikke grøn te under graviditeten:

Hvis du husker følgende tips, sørger du for, at den grønne te, du drikker under graviditeten, kun gør godt og ikke skader dig:

 1. Drik maksimalt 2-3 kopper grøn te.
 2. Koffeinér den grønne te selv, inden du drikker, hvis det er muligt ved at fylde kruset med vand og dyppe den grønne tepose i 30 sekunder og spilde det. Brug nu den grønne te tilberedt ved at putte den samme tepose i et frisk krus varmt vand, og du vil blive overrasket over at se, at din grøn te er blevet koffeinfri.

Der er ingen officielle råd, der siger, at indtagelse af grøn te under graviditeten er skadeligt. Alle er forskellige, og det samme er hver graviditet. Man skal lytte til de signaler, som ens krop giver. Uanset om grøn te har en positiv effekt eller en negativ effekt på din krop, kan du opleve det alene. Så vær opmærksom og fornuftig i beslutningen om, hvorvidt du skal indtage grøn te under graviditeten eller ej. Sørg dog for ikke at overdrive det, og du skal begrænse indtagelsen af ​​grøn te til maksimalt 2 kopper om dagen.

Ofte stillede spørgsmål:

Q1. Hvor meget grøn te skal jeg indtage under graviditeten?

Svar: Selvom det er gavnligt at drikke grøn te, kan overforbrug af det samme hæmme absorptionen af ​​jern og folsyre i kroppen, hvilket er meget vigtigt under graviditeten. Indtagelse af 2 kopper grøn te om dagen anses for at være en sikker mængde til forbrug under graviditet.

Q2. Hvilken slags te er sikker under graviditeten?

Svar: Følgende er de forskellige typer urtete, der betragtes som sikre til forbrug under graviditet:

 • Kamille te
 • Citronmelisse te
 • 4 brændenælde te
 • Rooibos te
 • Pebermynte te
 • Ingefær te
 • Hindbærblad te

Q3. Er grøn te god til at blive gravid?

Svar: Den grønne te hjælper med at holde kroppen hydreret og øger slim i livmoderhalsen, hvilket letter sædcellerne, der rejser for at befrugte ægget. Det er også rig på forskellige mineraler og antioxidanter, der hjælper graviditet. Derfor kan det være at øge frugtbarheden ved at drikke grøn te i moderate mængder.