Har du perioder under graviditeten? Fakta og mere

Oplevede du menstruationer under graviditeten? Undrer du dig over, at hvis det er muligt at få menstruationsblødning i graviditetsfasen? Selvom mange tror, ​​at det måske ikke er muligt, er der også visse chancer. Og det er virkelig bekymrende for at opleve blødning, da dette ikke burde være tilfældet.

Uanset om du har let eller ekstrem blødning, er det ikke behageligt at have menstruation under graviditeten. Lad os vide alt om det i dag, og find ud af, hvornår du skal bekymre dig og få tjekket i dette tilfælde. Lad os komme igang!

Perioder under graviditeten

Periode vs. graviditet: Kan du menstruere under graviditet?

Perioderne og menstruationscyklussen opstår for hver kvinde, når et æg bliver befrugtet. Æg frigives fra kvinders æggestokke hver måned. Men hey, lad os være klare og sortere tvivlen! Man kan ikke have menstruation under graviditeten. Hvis du får blodet til at komme ud, er det bestemt ikke en periode (ikke kraftig strømning), og hvis det er en tung og ordentlig periode, er du muligvis ikke også gravid!

Vi forstår imidlertid, at det ikke altid er en enkel og indlysende sag. Du har muligvis kun blødning eller pletblødning (1). Under graviditeten kan komplette menstruationer ikke forekomme. Spotting kan dog. Dette er en mulig sag, og hvis du opdager det, betyder det ikke nødvendigvis, at der er alvorlig bekymring eller problem. Denne plet er ofte lyserød eller mørk brun i farven og stopper på ingen tid. Men hvis du har kraftig eller tilstrækkelig blødning under graviditetslignende periode, skal du straks konsultere og skynde dig til din læge.

Årsager til perioder (blødning) under graviditeten:

Selvom perioder under graviditeten ikke er mulige, kan årsagerne til blødning og pletblødning under graviditeten skyldes forskellige årsager. De mest almindelige årsager og årsager til blødning under graviditet i fase og trimester er som følger (2,3)

Første trimester eller tidlig graviditet:

Hvad forårsager menstruation i den tidlige graviditet? Det er udbredt for at opleve pletblødning under tidlig graviditet. Ifølge få undersøgelser opdager omkring 20 procent af mennesker i denne fase. De mest almindelige årsager og årsager til perioder i den tidlige og første måneders graviditet her er:

 1. Infektioner. Disse er generelt problemer med livmoderhalskræft.
 2. Ændringer i livmoderhalsen eller vækst på livmoderhalsen
 3. Molær graviditet, det vil sige i stedet for at fosteret har unormal masse, der befrugter
 4. Implantationsblødning, hvilket betyder, at det befrugtede æg sætter sig fast på livmoderen. Dette sker hovedsageligt inden for to uger efter fødslen.
 5. Graviditet uden for livmoderen, det vil sige graviditet uden for livmoderen. Her vokser det befrugtede æg uden for livmoderen og æggelederen. Dette kan føre til perioder med blødning under en ektopisk graviditet.
 6. Abort. Dette er primært tilfældet med et pludseligt tab af graviditet inden selve den 20. uge.

Disse årsager kan forårsage graviditet i den tidlige fase af graviditeten. Blødningen kan ledsages af træthed, feber, kramper, skuldersmerter, besvimelse, vaginal udledning, rygsmerter, kvalme og opkastning.

Anden og tredje trimester:

Oftest bør man bekymre sig om blødninger og pletblødninger i andet og tredje trimester end i første fase. Kan du have menstruation under graviditeten? INGEN! Du skal straks kontakte din læge, uanset om det er en let blødning eller kraftig.

De mest almindelige årsager til blødningsperioder i sen graviditet omfatter,

 1. Abort
 2. Tidlig fødsel, i hvilket tilfælde nogle kvinder oplever symptomer på perioden på grund af slimudledning. I dette tilfælde kan fødslen ske inden 37 uger. Dette ledsager ofte andre symptomer såsom rygsmerter og tryk i nærheden af ​​det vaginale område.
 3. Placenta previa, i hvilket tilfælde moderkagen ligger lavt i livmoderen, er også en af ​​årsagerne til blødning her.
 4. Placenta abruption, hvor moderkagen løsnes fra livmoderen og forårsager kraftig blødning. Dette er generelt tilfældet i den sidste fase af graviditeten
 5. Livmoderbrud, et sjældent tilfælde, hvor muskler i livmoderen brister og rives.

Den normale og lette blødning nær slutningen af ​​graviditetsfasen er generelt forbundet med start af fødsel. Imidlertid kan man ikke få menstruationer under graviditeten.

Symptomer på perioder under graviditet (blødning):

Så ved vi nu, at det ikke er muligt at menstruere mens du er gravid. Det er kun muligt for blødning. Der er flere symptomer på blødende menstruation under graviditeten. Nogle af dem er angivet nedenfor.

1. Overdreven smerte:

Hvis du lider af overdreven smerte under graviditeten. Smerter er mere sammenlignet med normale smerter, som alle lider af under graviditeten. Derefter kan du begynde at bløde med det samme eller engang i de følgende dage. Vær forsigtig, og vær sikker på din baby.

2. Kramper:

Hvis du pludselig begynder at få mavekramper i løbet af din dag, bløder du sandsynligvis om et stykke tid. Kramper som en periode under graviditeten er også et vigtigt tegn her.

3. Træthed:

Det forestående tab af blod kan få dig til at føle dig træt og doven. Og så snart du begynder at bløde, vil du føle dig syg og kvalme; vær derfor sikker og få en øjeblikkelig kontrol hos din læge.

Hjemmemedicin for perioder under graviditet:

Der er også specifikke hjemmemediciner, man kan følge for at føle sig godt og sund på dette tidspunkt. Uanset om det er spottingperioder i løbet af 6. uge og trimester af graviditeten eller på 9 uger og endda sent, kan disse hjælpe dig med at føle dig bedre.

1. Masser af væsker:

For at kontrollere blødning skal du drikke masser af væske; væsker vil vaske dit system betydeligt ud, hvilket får alt det overskydende blod til at blive vasket ud, og efterlader din krop ren. Væsker vil også give dig den nødvendige styrke til at håndtere dig selv.

2. Vitaminberigende mad:

Fødevarer rige på vitamin A og C skal være der for at opbygge immunitet og styrke. Blødning kan få dig til at miste meget blod, hvilket er afgørende for din krop. Vitaminberigende fødevarer kan helt sikkert hjælpe generelt.

3. Naturlige proteiner:

Proteiner i fødevarer hjælper med at styrke kroppen og hjælper dig med at forblive stærk for at bekæmpe unødvendige infektioner, der kan forårsage din blødning. Det er af stor betydning, at du gør alt, hvad du kan, for at kontrollere blødningen for at beskytte dit barn.

Hvornår skal man kontakte en læge, hvis man bløder?

Ethvert tilfælde af vaginal blødning og pletblødning skal rapporteres til din læge og læge. Du skal beskrive symptomerne og arten af ​​blødning.

Kontakt altid din læge, hvis du har blødning i mere end 24 timer i begyndelsen af ​​graviditeten. Du skal informere og skynde dig til lægen, selvom du har tilfælde af kraftig blødning.

I tilfælde af anden og sen graviditet eller tredje trimester, skal du kontakte din læge i tilfælde af blødning. Kontroller, om du har kramper, smerter og træthed, og informer det samme.

Er det normalt at have menstruation mens man er gravid? På nuværende tidspunkt kender I alle svaret. Vi håber, at du forstår perioderne under graviditeten, og hvornår du skal blive bekymret og kontakte lægen. Det er altid bedre at notere og holde øje med tidlige symptomer og tegn og få dig selv tjekket for både mor og babys sikkerhed.

Ansvarsfraskrivelse:

Ovenstående oplysninger er kun til informations- og uddannelsesformål. Kontakt altid din læge og sundhedsudbyder for at få bedre input og personlige oplysninger, afhængigt af dine helbredstilstande og kropstype. Vi er ikke ansvarlige for eventuelle fejl.