Hvordan behandles feber under graviditetsfasen?

Hvis du er gravid, kan eventuelle sundhedsmæssige bekymringer eller sygdom også påvirke dit ufødte barn. Lignende er tilfældet med feber under graviditeten. Feber er en ganske almindelig sygdom for mange, men det er måske ikke så simpelt, som det kan lyde i denne dyrebare fase. Flere relaterede bekymringer og sygdom kan komme ind i kroppen, og man kan miste immunitet og generel kondition. Tilstanden kan også forårsage komplikationer for barnet. Selvom dette ikke altid er tilfældet, hvorfor tage risikoen? Det er altid vigtigt at kontrollere og vide, hvordan man behandler, tackle sådanne sygdomme til tiden.

Feber under graviditeten

I dag vil vi give dig et glimt af, hvordan du håndterer feber i graviditetsfasen. Det er blandt de mest udbredte bekymringer, mange kvinder klager over i løbet af bæreperioden, og her er, hvordan man effektivt kan overvinde det!

Hvad er sikre og usikre kropstemperaturer under graviditeten?

Det er ikke anderledes at undersøge og finde ud af sværhedsgraden af ​​feber, mens man er gravid. Tommelfingerreglen forbliver den samme. Enhver temperatur over 100 eller 101 grader betragtes som feber. Så hvis du lider af kropstemperaturen over 101 grader, skynd dig straks til lægen og konsulter for medicin.

Hvis feberen er under 101 grader, er den lav og i en sikker zone. Du kan fortsætte med hjemmemedicin og tackle lav feber med personlig hjælp. Enhver alvorlig kropstemperatur, hvis den ikke behandles inden for en tid, kan påvirke barnets fostervækst og udvikling negativt.

Årsager til feber for gravide damer:

Der kan være flere årsager bag at lide af feber til gravid kvinde. Selvom årsagerne til at lide af feber i graviditetsfasen kan være flere, er det afgørende at sikre, at ens immunsystem og immunitetsniveau ikke sænkes på grund af de relaterede infektioner. Her er et par almindelige årsager.

 • Virusinfektion.
 • Mave -tarmkanalen infektion.
 • Influenzavirus.
 • Bakteriel infektion af membraner.
 • Viral infektion på grund af forurenet mad og vand.
 • Øvre luftvejsinfektion.
 • Bakteriel infektion i urinvejene.

Selvom disse er blandt almindelige årsager til feber, er det måske ikke altid tilfældet. Eventuelle symptomer, som nævnt nedenfor, bør, hvis de opleves, straks konsultere sundhedsplejersken for yderligere input og behandling.

Symptomer på feber under graviditet:

Det er måske ikke altid tilfældet, at kun lidelse fra høje temperaturer kan forbindes med feber. Under graviditetsfasen er det vigtigt at bemærke og understrege, at et af følgende symptomer skal rapporteres til lægen.

1. kuldegysninger:

Enhver kropskulder fryser og ryster inde fra kroppen. Hvis du oplever en sådan tilstand sammen med andre, kan det være feber.

2. Høj temperatur:

Dit termometer skal stige på dette tidspunkt. Man behøver ikke at blive for bekymret, hvis temperaturen ikke er over 101 grader.

3. Kropssmerter og kramper:

Hvis ikke hele tiden, oplever de fleste kvinder også milde til svære kropssmerter under feber. Hvis du har ondt og spasmer, anbefales det straks at kontakte din læge.

4. Urinvejsinfektion (UTI):

UTI er ikke altid et almindeligt symptom, når man lider af feber. Men du kan opleve hyppigt behov for at tisse eller smerte/brændende fornemmelse under vandladning. Få kvinder klager også over smerter i nærheden af ​​lænden eller underlivet.

5. Influenza og forkølelse:

Forkølelse, feber og influenza kan være almindelige symptomer, når man lider af høj feber under graviditeten. Hvis du har symptomer på influenza (inklusive kvalme og opkastning), skal du besøge din læge for behandling.

6. Svimmelhed:

Det er ingen spøg, hvis du føler dig svag og svimmel hele tiden. Feberen kan påvirke dit immunsystem negativt, og man skal forblive hydreret hele tiden i denne fase. Hvis du føler dig svimmel, skal du skynde dig til lægen.

7. Diarré:

Hvis du lider af løs afføring mere end fire gange om dagen, kan du også lide af diarré. Selvom det er blandt almindelige symptomer, kan man på dette tidspunkt lide af dehydrering. Det anbefales at have korrekt vandindtag.

I betragtning af disse flere mulige symptomer er de mest almindelige, der bemærkes i løbet af graviditeten, feber med kuldegysninger, hovedpine og kropssmerter.

Sådan behandles feber under graviditet:

Tag aldrig tilfælde af høj feber under graviditeten som en vittighed. Det er vigtigt at blive behandlet af en læge. Her er nogle forslag til, hvordan du går frem med både høj og lav feber for hurtigere resultater.

1. Brug kølig vaskeklud:

En kold kompress er en af ​​de bedste måder, hvorpå en gravid kvinde kan sænke kropstemperaturen. En vaskeklud kan gennemblødes i koldt vand og kan påføres på panden såvel som på halsen. Dette skal gentages ved at dyppe det i koldt vand igen og anvende det igen på de foreslåede områder. Dette er en af ​​de mest effektive måder at reducere feberen på og en ganske sikker og ubesværet.

2. Lunkent vandbad:

Godt igen, en anden af ​​de rigtige måder at reducere feber under graviditeten er at tage et lunkent brusebad. Fordampningen af ​​vandet på huden er det, der fører til opnåelse af målene på en perfekt måde. Dette skal gøres 1-2 gange hver dag i 5-7 minutter, indtil problemerne helt forsvinder.

3. Har masser af sunde væsker:

Vand og andre sunde væsker som urtete, supper og bouillon og mere kan hjælpe med at skylle toksiner og bakterier og virus ud af kroppen, der forårsager så mange problemer og fører til høje kropstemperaturer. Omkring 10 glas vand anbefales ikke kun under feber til behandling, men også hver dag under tidlig graviditet for at holde lidelser væk. At blive hydreret vil også holde elektrolytterne i balance og ikke føre til alvorlige problemer med dehydrering. Limonader kan også prøves på!

4. Bliv under fanens cirkulation:

En enkel måde at reducere feber under graviditeten er at bruge en stående blæser og holde sig inden for grænserne for ventilatorens cirkulation. Ifølge fagfolk er det en af ​​de effektive måder, hvorpå feberen kan behandles og uden bivirkninger. Det vil også give dig den komfort, du fortjener på dette tidspunkt.

5. God hvile:

Kroppen har brug for tid til at akkumulere energien og dermed hjælpe immunsystemet med at bekæmpe problemerne, herunder feber. Dette er kun muligt, hvis du sover ordentligt og hviler dig hele dagen. Omkring 9 timers uforstyrret søvn om natten og regelmæssige lure i løbet af dagen er stærkt tilrådeligt, når det kommer til feberbehandling. Det hjælper også i sund graviditet, når der ikke er nogen sygdom, der skal behandles. Dette er et af de bedste tips til, hvordan du kontrollerer feber under graviditeten.

6. Sund ernæring:

En frugt smoothie vil ikke kun genopbygge kroppen med de nødvendige vitaminer og mineraler til at bekæmpe feberen, men også forbedre dine smagsløg og gøre dig mentalt frisk. En smoothie er en af ​​de spændende måder, hvorpå sundhed kan genoprettes og uden at gå på kompromis med smagen. På samme måde kan du også lave salater og frugter til korrekt nærende indtag.

7. Bær ikke kraftigt tøj:

Det er vigtigt at bære en enkeltlags klud under graviditeten for at give perfekt kropstemperatur. Hvis du er iført mange lag tøj, vil dette øge din kropstemperatur og overophedes din krop. Når du føler dig kold, skal du kun bruge et tyndt tæppe til at dække dig selv, når det er nødvendigt, og fjerne det, når du er varm nok. En enkeltlags eller en lagdelt klud tillader passende luftcirkulation. Stoffets materiale er også et punkt i sagen. Brug altid bomuldsstof, der er let, behageligt at have på og holder din kropstemperatur. Overklædning kan føre til for tidlig fødsel på grund af forhøjet kropstemperatur.

8. Indtagelse af vitaminer:

Korrekt medicin skal tages for at reducere feber i gravide måneder. Det er sikkert at tage febernedsættende medicin, men det skal lægen ordinere. Paracetamol får dig til at føle dig godt tilpas og sænker tendensen til feber. I gravide måneder bør du undgå at tage aspirin eller antiinflammatoriske lægemidler, som har mange bivirkninger af gravide. Korrekt medicin er nødvendig for en babys udvikling, da graviditet er en yderst delikat situation. Medicin, der indeholder koffein som en af ​​ingredienserne, skal undgås, når du er gravid. Også ved at tage forældrenes vitaminer på det nøjagtige tidspunkt opretholder du din krops vitamin- og mineralniveau. Disse ordentlige vitaminer styrker dit immunsystem og hjælper derfor især med at reducere feber i disse måneder.

9. Kontakt en læge:

Under graviditeten er det vigtigt at konsultere en læge, hvis du har feber, hvilke lægemidler du skal tage, da de fleste lægemidler har haft bivirkninger under graviditeten, eller hvis ingrediensen i lægemidlet ikke er perfekt til din helbredstilstand. Den almindelige forkølelse kan forårsage feber, røgrør, enhver infektion inde i kroppen og også fra madforgiftning. Så du skal tage forebyggende handlinger af disse årsager. Hvis der ikke tages korrekt medicin, forårsager det irritation, udslæt, mavesmerter og kvalme. Ydermere må man aldrig diagnosticere sig selv, hvis det er normal eller viral feber eller tilfælde af specifik dengue tyfus under graviditetstiden. Hvis feberen vedvarer mere end 24 til 36 timer efter medicin, skal du helt sikkert kontakte en læge.

10. Sig nej til homøopati:

Det er yderst vigtigt at tage passende medicin mod feber under graviditeten. Homøopatiske lægemidler har muligvis ikke en ordentlig effekt på dig, mens du har feber i gravide måneder. Du skal konsultere en læge eller også en sundhedsudbyder, mens du tager visse lægemidler og også homøopatisk medicin. Dette kan påvirke barnets helbred, så vi er nødt til at undgå homøopatiske midler. Det samme gælder, selv i tilfælde af lav feber under graviditeten, undgå homøopati!

11. Bo på kølige steder og indendørs:

Du skal blive indendørs for ikke let at blive påvirket, der ikke påvirker din såvel som babyens helbred. Hvis du er ude, så prøv at holde dig i skyggen og kølige steder, så varmen ikke påvirker din helbredstilstand. Korrekt kropstemperatur opretholdes på kølige steder og reducerer også risikoen for feber. Overophedning kan forhindres ved at give nøjagtig kropstemperatur til dit stofskifte.

12. Undgå uønsket mad og forarbejdede fødevarer:

Indtagelse af fed mad og fastfood skal undgås, mens du har feber. Hyppig forkølelse øger chancerne for feber. Af denne grund skal du undgå at have bestemte fødevarer, der øger muligheden for forkølelse. Det anbefales ikke at have agurk, ostemasse og anden mad, der øger chancen for feber.

Desuden skal du altid smide skrammel og forarbejdede pakkefødevarer, altid en sund og nærende kost. Giv aldrig op for trang, og foretrækker kun hjemmelavet mad. Dette gælder på alle de tre stadier, feber under graviditet i første, andet eller tredje trimester.

Hjemmemedicin til at reducere feber:

Udover behandlingsmulighederne er det altid godt, hvis man kan tilføje dem med naturlige hjemmemediciner og måder at dæmpe høj til lav feber. De skader ikke, men hjælper snarere på hurtigere genopretning. Her er et par spor!

1. Æblecidereddike:

Æblecidereddike er en alkalisk væske, der hjælper med at reducere infektioner. Bakterielle infektioner finder det udfordrende at trives i et basisk miljø, og det hjælper med hurtig genopretning fra feber forårsaget af bakterier. Det er bedst at prøve dette middel, før du tager antibiotika.

Metode:

 • Bland 2 spsk ACV i varmt vand.
 • Drik det 2-3 gange om dagen.
 • Du kan også gurgle med dette vand for at slippe af med ondt i halsen.
2. Citron:

Citron er en anden bedst alkalisk kost, der hjælper med at øge immunsystemet og bekæmpe infektioner. Det anbefales også at indtage denne C -vitaminrige frugt hver dag under graviditeten. Bakterielle infektioner kan bringes under kontrol ved hjælp af citron.

Metode:

 • Pres 2 citroner i en krukke vand.
 • Tilsæt lidt honning og havsalt.
 • Bland grundigt, indtage hele dagen.
3. Basilikum:

Basilikumblade er et glimrende middel til at reducere symptomer på feber. De er ekstremt kraftfulde antibiotika og svampedræbende midler, der kan hjælpe med at dæmpe infektioner. Disse blade kan let indtages ved at tage det i form af varm te til beroligende lindring.

Metode:

 • I en kop kogende vand blandes 1 spsk Basilikum.
 • Tilsæt 1/4 spsk peber.
 • Si te og spiser den varm.
4. Gurgle med saltvand:

Du kan også opleve ondt i halsen og smerter/uro på dette tidspunkt. Du kan hurtigt slippe af med dette problem ved hjælp af dette enkle hjemmemedicin. Saltvandet hjælper med at rense bakterierne og også slippe af med problemet med tør hoste.

Metode:

 • Tag en kop kogende vand.
 • Tilsæt en ske salt.
 • Bland det godt, gurgle det godt uden at indtage væsken.
5. Urtete:

Hvad er bedst end at søge lidt lindring fra varm urtete? Selvom urtete ikke kun har medicinske egenskaber til behandling af forkølelse og hoste, giver den også enorme fordele ved at opløse slim og slippe af med det.

Metode:

 • Opbevar en kop vand i en gryde, for at koge.
 • Tilsæt urtete blade og den nødvendige mængde sukker til det.
 • Lad det koge, filtrer te og indtage det varmt.

Medicin mod feber under graviditet:

Det tilrådes for det første altid at behandle feberen med naturlige midler og måder. Men hvis du lider af høje temperaturer, skal du altid kontakte lægen, før du selv overtager håndkøbsmedicinen. I tilfælde af oral medicin er der både sikre og usikre piller, der skal tages med fuld viden, før de indtages. Derfor må du ikke indtage og tage feberbehandling med medicin før råd fra din læge.

1. Sikker medicin:

Lægen vil generelt foreslå dig den bedst mulige lavere dosis til behandling af feber efter behov. Paracetamol er en standard tablet, der ofte rådes af læger. Alternativerne er Tylenol (som har Acetaminophen), som findes på ethvert apotek. Hvis du lider af hyppig feber, skal du aldrig tage sagen let under graviditeten. Vi anbefaler dig at skynde lægen med det samme.

2. Usikre lægemidler:

Det er også vigtigt at notere oral medicin, der skal undgås under graviditeten. Selvom det er bedst at bruge ikke -medicinske foranstaltninger til behandling af tilstanden, anbefales det altid at undgå smertestillende midler, kombinationsprodukter (til behandling af flere tilstande), aspirin og phenylephrin -lægemidler i denne fase.

Forebyggelse af feber under graviditet:

Som de siger, ‘forebyggelse er altid bedre end helbredelse’. Det er altid bedre, hvis man kan undgå sundhedsmæssige bekymringer og sygdom under graviditeten, i betragtning af den effekt det kan have, selv på det ufødte barn. Her er nogle tips fra os for bedst at holde dig sund og immun!

 1. Har en god mængde C -vitamin. Dette hjælper altid med at forblive immun.
 2. Vær hygiejnisk. Vask hænder med sæbe og spis aldrig noget i nærheden af ​​urolige omgivelser.
 3. Sørg for at tage dine injektioner og vaccinationer til tiden, hvis nogen. Det er at foretrække at tage skud for at undgå influenza.
 4. Spis ikke mad, der sandsynligvis kan forårsage allergi.
 5. Undgå forarbejdet og junkfood, som kan forårsage madforgiftning.

Alvorlige forhold under graviditeten:

Det handler ikke kun om at lide af feber, men snarere kan staten også til tider føre til mange komplicerede situationer. Disse forhold kan udgøre komplikationer og være farlige. Her er nogle udbredte farer ved feber under graviditeten, og hvordan det kan påvirke barnet.

1. Septisk abort:

Tilfældet med septisk abort kan finde sted, når livmoderen er inficeret. Dette kan ske på grund af abort eller abort. Udover infektionerne under graviditeten kan alvorlig feber med kropstemperatur kombineret med lavt blodtryk og vanskeligheder med at udskille urin forårsage septisk abort.

2. Chorioamnionitis:

Chorioamnionitis er en bakteriel infektion, der kan påvirke membraner og fostervand i livmoderen. Disse er afgørende for at sikre, at fostrets sundhed er god. Tilstanden kan blive ret kompliceret, hvilket fører til blodpropper og bækkeninfektioner. Der kan være komplikationer ved fødslen, og det ufødte barn kan også blive udsat for luftvejssygdomme.

3. Listeria:

Tilfældet med listeria skyldes for det meste forarbejdede og dårlige fødevarer. Ethvert forbrug af udgåede fødevarer eller usunde fødevarer, der ikke passede kroppen, kan føre til hormonelle ubalancer, hvilket kan føre til listeria. Dette kan føre til fosterinfektion og resultere i dødfødsel eller for tidlig fødsel. Stiv nakke, diarré, hovedpine, kvalme er almindelige symptomer på denne tilstand.

I betragtning af de forskellige forhold og kompleksiteter, der kan være forbundet med feber under graviditeten, er det altid bedre at være forsigtig og sund. Følg hjemmemedicinerne og tipsene, og de kan være ganske gavnlige!

Det er tilrådeligt at tage forslag og behandling fra sundhedsudbyderen, før du foretager nogen selvbehandling. Denne vejledning er kun vejledende for mulige situationer og sygdom forbundet med feber under graviditet. Kontakt din læge for personlige forslag og behandling for de bedste resultater.

Ofte stillede spørgsmål og svar:

Q1. Kan feber føre til abort?

Svar: Hvis feber er forbundet med yderligere komplikationer og relateret sygdom, er der chancer for abort. Ikke alle feber resulterer i tilstanden, men har mulighed for at udgøre vanskeligheder for det ufødte barn.

Q2. Hvad er virkningerne af feber på barnet?

Svar: Lav feber kan let behandles, og de medfører generelt ikke komplikationer for barnet. Imidlertid kan høje temperaturer med svimmelhed, lavt blodtryk, kuldegysninger, kvalme osv. Have bivirkninger som lav fødselsvægt, abort eller fosterskader.

Q3. Er feber normal under tidlig graviditet?

Svar: Det være sig tilfælde af feber i tidlig eller sen graviditet; tilstanden er ikke altid almindelig. Da man måske aldrig kender tilstanden og sundheden indefra, anbefales det altid at tjekke med lægen. Hvis det bare er forårsaget på grund af viral, er du heldig, og det kan let behandles med standarddosis.

Q4. Er feber et tegn på graviditet?

Svar: Et eneste symptom på feber betyder måske ikke altid, at du er gravid. Men hvis du oplever kuldegysninger, føler dig varm, kvalme og ændringer i kroppen, anbefales det at kontakte lægen.