Hvordan bryster laver mælk i graviditeten

Skal du være en første gangs mor? Gad vide, hvordan dine bryster ville producere den nødvendige mælk til det lille bundt af glæde? Er du bekymret for, om brysterne ville kunne producere den nødvendige mængde mælk til at opfylde babyens behov?

graviditetsmodermælk

Nå, du bør have grundlæggende viden om proceduren for mælkeproduktion under graviditet.

Fysiologisk struktur og funktion af kirtler i bryster:

Bryster indeholder mælkekirtler, der producerer mælk. Brystkirtlen indeholder kanaler, alveoler og mælkekanaler. Produktionen af ​​mælk starter i alveolerne. Disse er faktisk druelignende strukturer, omgivet af bløde og bittesmå muskler. Disse muskler presser mælken ind i kanalerne. Kanalerne er faktisk små kanaler, der fungerer som kanal for overførsel af mælken fra alveolerne til mælkekanalerne. Mælkekanalerne er et indviklet netværk af små kanaler, der fører mælken direkte til din baby.

Disse kanaler stiger i antal og størrelse under graviditeten. I hvert bryst er det gennemsnitlige antal kanaler ni. Når du går ind i anden trimester, bliver dit mælkeproducerende system klar til at producere den mad, der er nødvendig til den nyfødte. Under graviditeten finder du også et par dråber mælk, der lækker. Så hvis din baby er født for tidligt, vil du heller ikke have problemer med amning.

Efter fødslen begynder progesteron- og østrogenniveauerne i kroppen at falde, og dermed frigives hormonet prolactin fra hypofysen. Prolaktinet udløser signalet til din hjerne om at producere meget mælk og give næring til barnet.

Hvad sker der med mælkeproduktionen over tid?

Over tid er brysterne ikke længere afhængige af prolaktinet til fremstilling af mælk. Perioden starter, og selvom du ammer din baby, kan du begynde at få ægløsning igen. Modermælken indeholder et protein kaldet FIL eller Feedback Inhibitor of lactation. Dette protein fortæller hvert bryst, hvor meget mælk der skal produceres.

Når en baby tømmer mælk i et bryst, signalerer proteinet brystet for at producere mere mælk. Når din baby starter med fast mad og mælk ikke tømmes ofte, bygger FIL op, og det bremser i sidste ende mælkeproduktionen.

Hvordan ved du, at dine bryster er klar til at producere mælk under graviditeten?

Under graviditeten ændres de isolare farver. Brysterne, der gør sig klar til sygepleje, viser bump omkring areolaren. Bumpene bliver større selv i trimesteren. Disse bump kendt som Montgomery’s tubercles udskiller et brystvorte smøremiddel, der forhindrer det samme i at blive revnet eller tørret.

Når din baby kommer ud, vil dine bryster være i stand til at producere mælk i fuld skala inden for to til fire dage. Men hvis det er din anden eller tredje graviditet, begynder dine bryster mælkesekretion meget tidligere end første gang.

I løbet af de tidligere dage med amning får barnet en tyk og gullig mælkedråbe, kendt som råmælk, som er meget proteinrig og fedtfattig. Sekretion af råmælk forekommer endda i den sjette måned af graviditeten. Du skal ikke bekymre dig om dette, da det er helt normalt. Nyd rejsen til moderskabet!