Hvordan går man til strækmærker under graviditeten?

Strækmærker under graviditeten er blandt de mest almindelige ting, vi har lært at leve med. Men vi må alle også vide, at ikke alle gravide kvinder skal have mærker. Specifikke årsager forårsager strækmærkerne under graviditet, og det er også muligt at forhindre dem. De kropslige ændringer, der sker på dette smukke tidspunkt i alle kvinders liv, er naturlige. Men det handler om at lære om dem, omfavne dem og finde ud af, hvad der kan fortrydes, og hvad der stadig er godt at gå med.

Nu, hvis du undrer dig over, hvordan du skal gå frem med dem? Lad os hjælpe dig og forklare dig alt om videnskaben bag graviditetsstrækmærker. Lad os komme igang!

strækmærker under graviditeten

Hvad er strækmærker, og er strækmærker normale under graviditeten?

Strækmærkerne er markant synlige i løbet af 13 uger på vejen til 21 uger af graviditeten. Så snart din hud hopper, hælder den til at opdele sig i bestemte områder, mængden af ​​kollagen og nye hudceller reduceres, hvilket understøtter dannelsen af ​​strækmærker. Under graviditeten vokser kroppen hurtigere end huden (1). Dette resulterer i strækmærker, når fibrene under din hudoverflade begynder at gå i stykker. Farven på strækmærkerne er lilla stribelignende eller smalle lyserøde konturer, der vokser på ydersiden af ​​huden. De anerkendes også som striae eller striae. I de fleste tilfælde findes de sorte strækmærker under graviditeten på dit bryst, numse, mave, overarm, hofter og overlår og også på brystet.

Hvad forårsager strækmærker under graviditeten:

Strækmærkerne er små tårer i de sekundære vævslag under din hud. De mest kendte årsager bag skabelsen af ​​strækmærker på en gravid mave og krop er som følger (2).

  • Hvis du ikke har en aktiv livsstil, kan det også føre til strækmærker.
  • I de fleste tilfælde kan det også gå tilbage til genetik. Hvis dine nære familiemedlemmer har strækmærker, vil du højst sandsynligt også opleve dem under graviditeten.
  • Hurtig vægtforøgelse under graviditeten er også ansvarlig for at fange strækmærker.
  • Hormonelle ændringer, der finder sted under graviditeten, kan også føre til strækmærker.

Hvornår kan strækmærker vises under graviditeten?

I de fleste tilfælde vises strækmærkerne efter anden trimester eller i sidste trimester. Flere kvinder begynder at udvikle disse mærker omkring andet til tredje trimester eller i slutningen af ​​graviditeten, derefter i den tidlige. Vægtøgningen, hormonelle ændringer og livsstil begynder gradvist at markere strækmærkerne på vores krops mest almindelige dele, såsom mave, ben, ribben, ryg, talje, lår, hofter og bryster.

Sådan forhindres og undgå strækmærker under graviditet:

Nu fortæller vi dig her nogle vigtige tips, der er nyttige for at forhindre strækmærker under graviditeten. På ingen måde kan fuldstændig forebyggelse være mulig i de fleste tilfælde; et par tricks og ændringer kan dog hjælpe med at forhindre og undgå graviditetstidseffekter (3, 4). Undersøgelser er imidlertid sparsomme, og videnskabelige resultater er ikke store, hvilket viser, at en sådan forebyggelse kan være fuldstændig mulig.

Hvordan forhindres strækmærker under graviditeten? Tipsene er som følger:

1. Fugt din hud med olie:

Fugt din hud med olie

Under graviditeten påføres en god fugtighedscreme på lænden, mave, hofter, overarm, ben og lår i cirkulær bevægelse for at bevæge sig dybt nok ind i huden. Brug forskellige olier som ricinusolie, kokosolie, til olie eller sesamolie til at massere huden. Kakaosmør er også en praktisk mulighed. I din graviditet er det således en god idé at massere områderne mildt sammen med betydelige hudforandringer, vægtforøgelse og håndtering af elasticitet i væv. Dette er også de mest almindelige hjemmemediciner mod strækmærker under graviditeten.

2. Drikkevand:

hjemmemedicin mod strækmærker