Hvordan påvirker musik føtal udvikling hos gravide?

Musik er et af de vigtigste instrumenter, der har vist sig at hjælpe med at reducere fysiske og psykiske smerter. Faktisk bruges musik nu som en del af terapier til at hjælpe patienter med at komme sig hurtigere. Gravide kvinder rådes til at lytte til beroligende sange for at overvinde stress. Graviditet er fyldt med humørsvingninger, depression, mental stress og angst. Symptomerne for hver person kan variere, når man skrider frem gennem graviditetsstadierne. Musik kan være den bedste måde at håndtere disse udfordringer på og komme tilbage til normaliteten. Det hjælper ikke kun med at slappe af moderens sind, men viste også mange positive virkninger på det ufødte barn. Faktisk er det blevet en almindelig tendens på hospitaler at spille fin musik som Beethoven for at stille deres patients bekymringer til ro og forberede sig godt på deres levering. Lad os undersøge de vidunderlige fordele ved at lytte til musik under graviditeten.

Musik under graviditeten

INDHOLDSFORTEGNELSE:

 1. Effekt af graviditetsmusik til baby i livmoderen.
 2. Fordele ved at lytte til musik under graviditeten.
 3. Sådan spiller du musik til en ufødt baby?
 4. Hvilken type musik er tilrådelig under graviditet?
 5. Lydniveauer til at lytte til musik under graviditeten.
 6. Tips til at lytte til musik under graviditeten.
 7. Sådan ved du, om musikken er for høj til babyer?

Effekt af graviditetsmusik til baby i livmoderen:

Musikkens terapeutiske kræfter kan helt sikkert hjælpe med at helbrede et kaotisk sind, som kan fremme en sund krop. Musikkens indvirkning på de ufødte blev imidlertid kun antaget indtil nyere tid. Der blev foretaget en ordentlig undersøgelse af en gruppe gravide kvinder, der blev spillet med indisk karnatisk musik i 20 minutter hver dag i cirka 20 dage. Resultaterne af responstestene viste, at deres ufødte babyer viste bedre vækstrater og tilbagesvalinger sammenlignet med dem, hvis mødre ikke var en del af dette program.

Fordele ved at lytte til musik under graviditeten:

Følgende er nogle af de væsentlige fordele ved musik for gravide:

1. Hjælpemidler til bedre føtale tilbagesvalinger:

Når du lytter til musik, hører din baby ikke melodierne eller lyden af ​​instrumenterne. Faktisk lytter den til vibrationerne skabt af musikken, som kan stimulere bedre tilbagesvalinger hos babyerne. Sådanne babyer har en tendens til at vise hurtigere reaktioner på situationer sammenlignet med dem, der ikke udsættes for musik.

2. Forbedrer koncentrationen:

At udsætte din baby for god musik kan hjælpe med en bedre udvikling af deres høreevner. Det vænner sig langsomt til at lytte til disse vibrationer og begynder at fokusere mere. Således er koncentrationsevnen stærkt forbedret.

3. Hjælper med at slappe af mor og baby:

En ængstelig mor og hendes ufødte kan få stor gavn af musik. Musik har vidunderlige helbredende egenskaber, der hjælper med at reducere kaos og rod i sindet. Dette viser igen en positiv effekt på babyens vækst. Musik kan også berolige nerverne og tilbyde beroligende lindring.

4. Påvirker babyens generelle adfærd:

Undersøgelser viser, at babyer, hvis mor regelmæssigt lyttede til musik, når de var gravide, har en bedre hjerneudvikling. En dybtgående indflydelse af musik blev bemærket i deres overordnede kognitive evner, tale, hukommelse og adfærd. Sådanne babyer viste sig generelt at være lidt glade og muntre i forhold til normale babyer.

Sådan spiller du musik til en ufødt baby?

Læs nedenfor for at vide, hvordan du spiller musik for gravide:

Musik under graviditeten

Opret en afspilningsliste:

Prøv at matche musikken med rytmen i dit arbejde. I de tidlige stadier af arbejdet er der brug for hurtigere og mere optimistisk musik for at holde humøret let og distraherende; og efterhånden som arbejdet skrider frem, er langsommere, gentagende musik meget mere at foretrække, da man finder synkroniseringen med arbejdets rytme. Glem ikke at inkludere alle disse variationer i din afspilningsliste.

Tilstande til afspilning af musik:

Mens du er på hospitalet, spørg om de har højttalere til at afspille musikken der. Eller også få dine egne højttalere hjemmefra.

Brug høretelefoner:

Hvis du vil blokere helt fra alle distraktioner og bare fokusere på arbejdet, kan der ikke være noget bedre end øretelefoner. Glem ikke at pakke dem.

Nyd graviditetsmusik til fosterudvikling:

Alle fordelene ved musik under arbejdet er også gyldige for en rolig, afslappet og glad graviditet. Lyt også til musik regelmæssigt under graviditeten for at slappe af, afstresse og forynge dig selv. Musik løfter også stemningen og energien med spring. At høre musik under graviditeten kan bedre forberede dit arbejde.

Hvilken type musik er tilrådelig under graviditet?

Hvis du undrer dig over, hvad der er den bedste musik at lytte til, mens du er gravid, skal du huske på, at ingen musik vil gøre det.

 • Beroligende musik som de klassiske versioner af både indisk, hindustansk og endda western anses for at være den afslappende musik til graviditet.
 • At lytte til klassisk musik under graviditeten viser sig at forbedre en babys reflekser.
 • De anbefalede former er sang, instrumenter som fløjte, Jalatarangini og endda blød musik til graviditet. Gå aldrig efter høj musik som heavy metal og rock, da det totalt kan forstyrre babyens bevægelser og føre til unormal adfærd.
 • Mozarts graviditetsmusik viser sig at være den mest effektive for gravide og har vist sig at øge affinitet til musik hos babyer.
 • Graviditetsmeditation Musik kan hjælpe med at berolige et uroligt sind og genoprette indre ro.

Lydniveauer til at lytte til musik under graviditet:

Ufødte babyer er trygge i deres mødres livmoder og udsættes ikke for høje lyde. Et decibelniveau på 50-60 burde være ideelt for dem, da det er i harmoni med de lyde, de er vant til at lide deres mors stemme, gurgler i maven osv. Alt ud over dette niveau er for højt for dem og kan skabe angst problemer.

Tips til at lytte til musik under graviditeten:

Se disse enkle tip til at spille musik under graviditeten:

 • Vælg let musik: At spille beroligende musik i lav lydstyrke kan være den bedste måde at hjælpe dine babyer med at få gavn.
 • Syng din egen melodi: Ja! Der er ingen bedre måde at begynde at knytte bånd til din baby end at synge for den. Gå efter din yndlingssang, og bliv ved med at synge eller nynner.
 • Instrumenter: At lytte til bløde instrumenter som Veena, fløjte eller violin spillet i lave mængder kan hjælpe med at føle sig let og afslappet
 • Undgå pludselige lyde: Pludselig lyder det som et stort dun, der kan skabe en forstyrrelse hos barnet. Prøv at undgå sådanne steder som biografer, byggepladser osv., Hvor barnet kan føle sig utilpas.

Sådan ved du, om musikken er for høj til babyer?

Et ufødt barns ører er ekstremt ømme og følsomme over for høje lyde. At lytte til høj musik, mens du er gravid, kan udløse hurtig bevægelse og unormalt høje sparkhastigheder hos barnet. Hvis denne bevægelse vedvarer i mere end et par minutter, kan du antage, at barnet er under en intens mængde stress indeni. I sådanne tilfælde skal du bare gå til et roligt sted og tale blidt til barnet for at berolige det.

Der er mange versioner af musik tilgængelig for gravide på internettet. De fleste af dem er klassiske melodier eller sang, som vides at have de bedste fordele for babyer. Den bedste måde er at tilslutte dine øretelefoner og begynde at afspille denne musik i mindst 20-30 minutter hver dag. Husk historien om Abhimanyu i Mahabharata, hvis mor lytter til Vedaerne, mens hun var gravid. Han blev mester i litteratur allerede før han blev født og overraskede alle med denne upåklagelige viden. Sådan er kraften i god musik til graviditetens hjerneudvikling!

Ofte stillede spørgsmål og svar:

1. Hvorfor anbefales øretelefoner til gravide?

Når du tilslutter øretelefoner, har du en tendens til at annullere eksterne lyde og derved flytte dit fulde fokus på musikken. Hver eneste detalje kan tydeligt høres og nydes. Dette giver dig og babyerne den bedste musikoplevelse. Sørg for, at lydstyrken ikke er for høj.

2. Kan jeg lytte til musik, mens jeg arbejder?

Ja! Du kan! Faktisk ville det være det bedste at gøre. Det hjælper dig ikke kun med at overvinde din arbejdsstress og angst, men holder også din baby optaget af god musik. Du behøver ikke at presse separat tid til at lytte til musik.

3. Hvor kan jeg downloade god graviditetsmusik?

En række sider tilbyder fantastisk musik til gravide. Disse album er specielt designet til at imødekomme behovene hos en vordende mor og hendes baby. Nogle af de bedste sider er Youtube, BabyCenter og Babymozart.org. Bare log ind og nyd smuk musik når som helst og hvor som helst.

Billedkilde: 1.