Hvordan slippe af med bumser under graviditeten?

Mens bumser og acne er blandt almindelige årsager for mange, er bumser under graviditeten en ganske fremtrædende bekymring. Graviditetsfasen involverer en masse hormonelle kropsændringer indefra, hvilket fører til udbrud og kraftig acne hos mange kvinder. Selvom få lider af milde udbrud, kan vi ofte mærke dette som en betydelig bekymring også for mange kvinder.

Hvis du lider af bumser i denne graviditetsrejse, er her noget, du har brug for at vide om at behandle dem rigtigt og hurtigt selv. Denne vejledning om acne under graviditeten vil besvare alle dine forespørgsler og giver dig midler til at slippe af med dem på ingen tid!

Bums under graviditeten

Er graviditet acne almindelig?

Man kan mærke acne i løbet af bæreperioden ganske almindelig. Dette kan være tilfældet med både tidlig til midten af ​​graviditeten. Det rapporteres om hver anden kvinde, eller mere end 40% af gravide har rapporteret acne til hudlæger. Mange er bekymrede over den massive produktion af naturlige olier i huden i løbet af denne tid og kan mærke, at udbrud begynder i løbet af 2. og 3. trimester.

Årsager til bumser under graviditeten:

Den væsentlige og almindelige årsag til udbrud og acne i denne fase skyldes hormonelle ændringer. Graviditetsperioden fører til større mængder udskillelse af hormonet kaldet androgener. Disse hormoner udløser talgkirtlerne, der ligger under vores hud og producerer det olielignende stof talg. Nu er talg klistret og får de døde celler på vores overflade til at blive limet sammen. Dette limede en flok døde, tørre celler til at tilstoppe vores porer og forårsage bumser eller acne.

Graviditetsudbrud er således en standardfunktion og intet at gå i panik over. Det er bare en kilde til mild irritation og en hindring for dit udseende, intet andet. Dens sværhedsgrad kan variere fra mild til skrækkelig. Men der er metoder til at kontrollere deres omfang.

Hjemmemedicin til graviditets acne:

Inden du går ind i medicinske behandlinger og geler, der er tilgængelige i butikkerne, er det altid godt at prøve naturlige og sikre metoder til at slippe af med og slippe af med acne. Her er en liste over et par naturlige hjemmelavede midler, du kan gøre for at kontrollere dine graviditetsbumser eller acne.

1. Ingen popping:

Ingen popping

At klemme, skrotte eller poppe dine bumser vil ikke være til nogen nytte for dig. Det får bare bakterierne til at sprede sig, og infektionen forværres. Så du bør undgå alle chancerne for at du popper eller kradser i dine bumser. Det forsvinder, når varigheden af ​​sit ophold udløber, hvilket det skal, uanset hvor lang tid det ser ud til.

2. Aloe Vera til bumser:

Aloe Vera

Aloe Vera er altid meget nyttigt som et sundt produkt. Hvis du lider af acne, skal du helt sikkert bruge dette produkt. For bumser under tidlig graviditet er produktet meget sikkert. Ved hjælp af Aloe Vera gel kan du helt sikkert beskytte din hud mod sådanne allergier. Det er et naturprodukt uden bivirkninger. Således vil du føle dig lettet fra selve problemet.

3. Bagepulver:

Bagepulver

At have fedtet er helt naturligt. Det er også rigtigt, at overdreven olie på huden føder bums. Faktisk for fedtet hud lider af helbredelse. For bumser under graviditeten hjemmemedicin scanning være bagepulver. Brug bagepulver til at fjerne bumser. Inden du bruger det, blandes sodavand med vand og påføres forsigtigt i huden. Det vil tage et par dage at rense din hud.

4. Tea Tree Oil:

Tea Tree Oil

Bumser på dette tidspunkt kan ske på grund af mange problemer. Der er ikke sådan en særlig. Således skal du vide, hvilken den korrekte metode er. Mange gange kan bumser skyldes infektioner fra bakterier. Påfør fra huden æble tea tree olie over stedet. Det er tilgængeligt i medicinske butikker, især af denne grund. Således kan du uden tøven bruge det.

5. Kokosolie:

Kokosolie

Hud er en meget følsom del af kroppen. Så når det bliver påvirket, bliver du meget nervøs. Hvis du lider af bumser i ansigtet under graviditeten, kan du bruge kokosolie til at slippe af med det. Kokosolie er ren uden urenheder. Der er således ikke noget irritationsmoment fra det. Påfør den med blød bomuld indtil den ikke er helbredt.

6. honning:

Honning

Honning er et ganske kendt middel blandt mange. I betragtning af, at bumser i ansigtet er høje i løbet af graviditeten, kan påføring af honning på bumser og udbrud i høj grad reducere dem. Dette er en ganske bæredygtig metode og en naturlig måde at reducere acne helt alene! Det er især let at fjerne bumser under graviditeten første og andet trimester gennem denne metode.

7. Over -the -counter produkter:

Bumsbehandling under graviditeten er ikke nogen let og enkel opgave at lave selv. Spørg din læge om, hvilke håndkøbslægemidler eller cremer du kan bruge uden at påvirke din graviditet negativt. Disse kan vise sig at være en stor hjælp. Men nogle af ingredienserne, der bruges af disse antibiotika, kan være skadelige for din graviditet, så sørg for at nævne, at du er gravid for din hudlæge, når du spørger ham om råd. Især skal du undgå brugen af ​​lægemidlet Accutane, tetracyclin, doxycyclin og minocyclin. Disse er alle lægemidler, der almindeligvis ordineres til behandling af acne -problemer. Alle disse kan dog have skadelige virkninger på din baby, og jeg er sikker på, at du ikke er så ivrig efter at behandle dine bumser som at bringe dit barns liv i fare.

Tips til hudpleje:

I betragtning af hjemmemedicinerne til at reducere bumser, mens du er gravid, er her nogle få andre hudplejetips og ændringer, du kan følge for de bedste resultater.

Hold dig væk fra sollys:

På dette tidspunkt kan sollys være en væsentlig årsag til bumser. Direkte solstråler forårsager generelt bumser. Det ændrer ikke dit ansigt, men irriterer også. For den ultraviolette stråle er sollys meget dårligt for helbredet. Varmen brænder huden meget dårligt. Så hver gang du træder udenfor for ethvert arbejde, skal du have en paraply og anden nødvendig beskyttelse med.

Undgå at skrubbe, mens du bærer dit barn:

Et andet problem opstår, mens man er mor. Dette er en meget kritisk tid, hvor der opstår mange komplikationer. Så hellere frygt for at passe godt på dit helbred. Blandt alle er acne under graviditeten en af ​​dem. På dette tidspunkt må du ikke skrubbe dit ansigt for meget. Prøv at undgå at skrubbe produkterne for timingen. Vask dit ansigt med rent vand og bomuld.

Undgå forurening:

Bumser kan forekomme på grund af støv og forurening. Mens du bærer dit barn, skal du holde dig meget ren. Efter at have kommet fra shopping, er kontor eller markedssanering nødvendig. Uden tvivl er forureningen udenfor slet ikke sund for dig. Hvis du holder din hud uren, får bakterier mulighed for at skabe bumser igen.

Vedligeholdelse af god hygiejne:

Hold hele tiden dit ansigt uden olie. Dette indebærer vask af dit ansigt med jævne mellemrum. Selvom du skal grundigt i denne opgave, skal du også sørge for, at du ikke er for hård. Skrabning eller hårdt gnidning af bumser gør infektionen værre og gør det muligt for bakterierne at sprede sig. Brug et mildt rengøringsmiddel eller sæbe, ikke noget for hårdt. Mens du fugtiger bagefter, skal du bruge ikke-komedogene produkter.

Skånsom rensning af huden:

Mens du tørrer din hud, er det igen vigtigt for dig at være skånsom. Brug en blød vaskeklud til at tørre den tør i stedet for at gnide den tør. Brug ikke den samme vaskeklud eller håndklæde to gange. Sørg for, at det håndklæde, du bruger, er godt vasket og rent.

Generel renlighed omkring dig:

Prøv at blive i et rent miljø. Du skal holde dit ansigt støv- og oliefrit, hvis du ikke ønsker, at dine bumser skal forværres. Så sørg for at pudebetræk du bruger er ren og blød. Vask det hver dag. Brug ikke det samme håndklæde to gange eller lad endda andre bruge det. Sådan spredes bakterierne, der forårsager din bums.

Acne behandling under graviditet:

Husk, at uanset hvad du bruger til medicin og terapi, kan have en lige stor effekt på dit ufødte barn. Derfor er det meget vigtigt at skelne mellem sikre og usikre metoder og behandlinger for acne og udbrud i denne fase. Her er et par spor.

Usikre behandlingsmetoder:

Det er vigtigt at vide, hvad der ikke er korrekt og sikkert at bruge under graviditeten. En sådan, der bør fremhæves her, er brugen af ​​Isotretinoin. Brug af disse orale lægemidler kan helt være nyttig til behandling af acne, men det er farligt under graviditeten. Lægemidlet kan påvirke fosteret negativt og forårsage fosterskader. Yderligere er andre behandlingsmuligheder som hormonbehandling, topiske retinoider heller ikke ordineret til brug under graviditetsperioden.

Andre behandlingsmuligheder:

Generelt betragtes behandlinger som erythromycin, clindamycin som sikre til brug i denne fase. Det er imidlertid vigtigt at tage en læges råd inden enhver selvbehandling. Yderligere i håndkøb kan medicin i nogle tilfælde bruges, såsom topisk benzoylperoxid, azelainsyre og glycolsyre.

Hudskade gennem acne under graviditet:

Bumser og udbrud kan føre til andre relaterede bekymringer såsom hudskader, pletter og pletter i ansigtet. Disse er meget ubehagelige, da de påvirker vores generelle udseende og skønhed. Her er et par almindelige typer hudsygdomme, der kommer gennem acne i graviditetstiden.

  • Cyster er tilfældet med ekstrem acne og udbrud under graviditeten. Disse er smertefulde bumser og har pus i sig og kan bryde med ubehagelig væske, der kommer indefra. Rent miljø og hydrering er vigtigst for behandling af cyster.
  • Papler og pustler er blandt almindeligt syn i ansigtet, når de lider af udbrud i denne fase. Disse bumser under graviditeten kan let behandles med hjemmemedicin. Sørg for ikke at poppe dem op, da det kan efterlade mørke pletter.
  • Røde og kløende bumser kan komme på din vej under graviditeten og aldrig gnide dem eller ridse på dem. Typiske områder af disse udbrud omfatter pande, kinder og nakke under graviditetstiden.
  • Comedones og whiteheads er også et ganske almindeligt syn, når de påvirkes af acne under graviditeten. De er generelt mindre irriterende og ser mindre grimme ud end andre. Denne acne kan normalt bemærkes nær hage- og næseområder i den tidlige graviditetsperiode.

Eventuelle ar, der er tilbage på grund af udbrud og acne under graviditeten, kan behandles med konsultation fra lægen. Mens de fleste af disse bumser og hudtyper er almindelige i den tidlige eller sene graviditetsperiode, skal du huske, at de fleste af disse udbrud også kan forekomme efter fødslen. Disse kan behandles ved hjælp af sundhedsudbydere.

De hormonelle ændringer og overskydende olieproduktion i huden forårsager acne og udbrud i graviditetsfasen, hvilket er ret almindeligt. Selvom de er udfordrende at tackle, er de ikke helt de sværeste at gøre. Med vores bedste hjemmemedicin og behandlingsmuligheder håber du, at du har fundet svaret på, hvordan du hurtigt kan slippe af med dem hurtigt. Fortæl os dine tanker!

I tilfælde af overdreven acne og bumser må du aldrig gå til selvbehandling. Brug aldrig oral medicin alene. Kontakt altid din læge for at få de bedste lægemidler og dosering. Alle lægemidler er ikke lige egnede til alle og skal tages under lægeligt tilsyn.

Ofte stillede spørgsmål og svar:

Q1. Hvad er den bedste ansigtsmaske til graviditets acne?

Svar: Håndtering af graviditets acne kan være en ganske opgave. Du kan nemt slippe af med lille acne og bumser, mens du er gravid, gennem hjemmelavede masker eller ansigtsmasker, der findes på markedet. Du kan bruge Aloe vera og en ansigtsmaske med honning eller den helt nye lermaske, der er tilgængelig på markedet i dag.

Q2. Er bumsecreme og geler sikkert at bruge under graviditets acne?

Svar: Vi anbefaler, at enhver gel eller creme, herunder oral medicin, kun tages efter samråd med din læge. Under graviditetsperioden må du aldrig tage cremer eller geler alene, medmindre enkle hjemmemedicin.

Q3. Er bumser tegn på graviditet?

Svar: Bumser og udbrud kan forekomme i flere aldersgrupper, for både mænd og kvinder. De er resultatet af forskellige faktorer såsom hormonelle ændringer, forurening, urent miljø, stress, skæl og andre årsager. Så det er aldrig sådan, at bumser altid skriver under på at være gravide.

Q4. Kan acne opstå og opstå efter graviditet?

Svar: Ja, acne kan opstå selv efter levering og graviditet. Disse skyldes også hormonelle ændringer og kan behandles ved hjælp af en læge.