Jackfruit under graviditeten – spise eller undgå?

Jackfruit er en stor grøn pigget frugt. Mest dyrket i den tropiske region. Afhængig af dets modenhed kan denne løgfrugt bruges til både søde og salte retter. Den har en tyk grøn skorpe i omgivelserne, mens den er ekstremt kødfuld indefra. Der er en almindelig myte forbundet med jackfrugt, at det forårsager abort. At spise jackfrugter under graviditeten giver flere sundhedsmæssige fordele.

Jackfruit under graviditeten - Spis eller undgå

Er det sikkert at spise jackfrugt under graviditeten?

Du kommer næsten ikke til at se en kvinde. Hvem kender ikke de ernæringsmæssige fordele ved jackfrugt. Alligevel er spørgsmålet, der bliver ved med at forbløffe dem, om det er sikkert at spise jackfrugt under graviditeten? Der er en myte forbundet med jackfrugt. At det forårsager abort, men der er ingen videnskabelig opbakning til myten, der kan bevise det samme. Jackfruit er ekstremt sikkert til forbrug under graviditet. Og er også meget nærende.

Ernæringsværdi af Jackfruit under graviditet:

Følgende er den ernæring, der modtages fra at indtage 100 g jackfrugt under graviditeten.

Næringsstofmængde.

 • Kalorier 95Kcal
 • Vand 73,46 g
 • Kulhydrater 23,25 g
 • Protein 1,72 g
 • Fiber 1,5 g
 • Fedt 0,64 g
 • Folat 24mcg
 • Pantothensyre
 • Niacin 0,92 mg
 • Pyridoxin 0,329 mg
 • Riboflavin 0,055 mg
 • Thiamin 0,105 mg
 • Kalium 448 mg
 • Natrium 2 mg
 • Et vitamin 110IU
 • C Vitamin 13,7 mg
 • E Vitamin 0,34 mg
 • Calcium 24 mg
 • Jern 0,23 mg
 • Magnesium 29 mg
 • Zink 0,13 mg
 • Fosfor 21 mg

Hvor g = gram, mg = milligram, IU = internationale enheder.

Jackfruit under graviditeten 2

Graviditet er tidspunktet for at spise rigtigt. At spise en kost med mange vitaminer og mineraler kan give en sund start på denne vidunderlige rejse på 9 måneder. Mens gynækologer anbefaler at spise næsten alle frugter under graviditeten. Oftere stiller kvinder spørgsmålstegn ved, om vi kan spise jackfrugt under graviditeten?

Fordele ved at spise jackfrugt under graviditeten:

Jackfruit tilhører morbærfamilien og er kendt for sin karakteristiske lugt og smag. Det er en glimrende kilde til vitamin B6 og kalium. Udover at give en god dosis calcium, zink, jern, thiamin, protein, kalorier og kulhydrater. Tag et kig på nogle af disse fordele ved at spise jackfrugt under graviditeten.

Er det sikkert at spise jackfrugt under graviditeten? Ja, det er det helt! Det, du dog skal være sikker på, indtager den passende mængde af det. Kontroller andelen af ​​dit forbrug, og sørg for, at du ikke overspiser. Jackfruit er rig på vitamin B6 og kalium sammen med mange andre vigtige næringsstoffer. Jackfrugtens fordøjelige kød er en rig kilde til antioxidanter. Det er påkrævet for både mor og baby.

1. Fordele ved forskellige mineraler:

Til en sund udvikling af fosteret. Der er forskellige mineraler, der spiller en afgørende rolle, og jackfruit er rig på flere typer mineraler. Og hjælper derfor med en sund vækst af fosteret.

2. Lavt indhold af natrium:

Tilstedeværelsen af ​​en høj mængde mættede fedtstoffer samt natrium er en af ​​hovedårsagerne til, at frugter ikke er helt sikre under graviditeten. Det gælder dog ikke for jackfrugt som mængden af ​​natrium, og mættet fedt er ubetydeligt. I det, hvilket gør det til et ideelt valg som graviditetsmad.

3. Reducerer stress:

Graviditet er ikke let, og til tider bliver det stressende. Hvilket slet ikke er sundt for barnet. Jackfruits indeholder de næringsstoffer, der kan lindre stresset og dermed meget godt til graviditet.

4. Regulerer hormon:

Under graviditeten er en kvindes hormoner fuldstændig i uorden, hvilket fører til humørsvingninger, angst og følelsesmæssigt sammenbrud. Jackfruit hjælper med at kontrollere de hormonelle udsving og derved gøre graviditeten meget enklere.

5. Reducerer blodtrykket:

Jackfrugt er en glimrende kilde til kalium. Det hjælper med at sænke blodtrykket. Derfor er forbrug af jackfrugt under graviditeten godt for dem, der lider af forhøjet blodtryk. Det er et naturligt middel til forebyggelse af hypertension. Udover at reducere risikoen for hjertesygdomme.

6. Forbedrer knoglesundhed:

At spise jackfrugt under graviditeten sikrer et godt knoglesundhed for både moderen og det voksende foster. Dette skyldes det høje magnesiumindhold i dem. Så kvinder, der spiser jackfrugt under graviditeten, har stærkere knogler og mindre chancer for at udvikle knogleskørhed.

7. styrker immuniteten:

Jackfruit har en overflod af vitamin A, B og C. Disse essentielle vitaminer spiller en afgørende rolle for at styrke immunsystemet i kroppen. Især under graviditeten. Det stærkere immunsystem indebærer, at den kommende mor er mindre modtagelig for at udvikle sygdomme som følge af virus- eller bakterieinfektion.

8. Forebygger anæmi:

Anæmi er en almindelig tilstand under graviditet. At spise jackfrugt er også gavnligt for at lindre denne tilstand. Det høje indhold af jern i jackfrugt forhindrer anæmi og øger også blodcirkulationen i kroppen.

9. Øger udholdenhed:

Under graviditeten er det ret almindeligt, at moderen føler sig udmattet. De naturlige sukkerarter som fructose og saccharose, der findes i jackfrugter, giver øjeblikkelig energidosis og øger udholdenheden. Desuden er denne frugt fri for mættet fedt og kolesterol. Derfor spiser jackfrugt til gravide kvinder det overordnede gode helbred for moderen.

10. Aids fordøjelse:

Jackfruit har et højt fiberindhold. Dette hjælper med lette afføring og forhindrer derved forstoppelse. Langvarig forstoppelse hos gravide. Kan endda føre til bunker eller hæmorider. Derfor, hvis du føler dig let forstoppet, skal du spise jackfrugt hver dag for at lette afføringen.

Jackfruit under graviditeten 3

Pas på: Bivirkninger af Jackfruit under graviditeten:

Der er ingen videnskabelig dokumentation for, at denne lækre frugt er skadelig under graviditeten. Der er dog et par forholdsregler, som du ikke må ignorere.

 • Undgå at spise jackfrugt, hvis vævstransplantation er en integreret del af din graviditet.
 • Jackfrugt kan øge koagulationen af ​​blod. Så dem med den eksisterende blodrelaterede tilstand skal være forsigtige, mens de indtager jackfrugt under graviditeten.
 • Spis ikke jackfruit, hvis du får allergiske reaktioner efter at have spist.
 • Begræns dit jackfrugtindtag. Overspisning kan forårsage unormale afføringstilstande og kan forstyrre maven. Dette skyldes det høje indhold af fibre i jackfrugt.
 • Kvinder søger efter diabetes skal undgå jackfruit under graviditeten. Da det kan ændre glukoseniveauet i blodet.
 • Se mere: Kan gravide spise druer

Måder at inkludere jackfruit i The Pregnancy Diet:

Der er forskellige måder, hvorpå jackfrugt kan indgå i graviditetskosten. Følgende er nogle af de måder, du kan spise jackfrugt på under graviditeten:

 1. Hvis jackfrugten er moden nok, kan den spises direkte som en frugt.
 2. En rå jackfrugt kan koges i form af en grøntsag.
 3. Jackfruit chips er en anden måde at forbruge jackfruit på. Men det samme må kun gøres med måde.
 4. Par jackfrugten med bananer og honning og top den med revet kokos.
 5. Der kan laves forskellige juicer eller smoothies af jackfrugter. Hvilket er en meget sund løsning til forbrug under graviditet.

Jackfrugtsaft under graviditeten:

Jackfrugt i sig selv er meget sundt og parrer det med andre frugter og grøntsager for at forbedre dets ernæringsværdi. Her er forskellige måder at tilberede jackfrugtsaft og smoothies på.

1. Jackfruit kokos smoothie:

Ingredienser:

 • 2 kopper frisk moden jackfrugt.
 • ¼ kop frisk kokosnød.
 • 1 ¼ kop frisk kokosvand.
 • 2 bananer.
 • 1 kop hakket selleri.

Metode:

 1. Skræl jackfrugten og bananerne.
 2. Kom ingredienserne i en kværn og blend det til en glat pasta.
 3. Hæld smoothien i et glas og pynt den med tørret kokos og nødder.
2. Mango- og jackfrugtsmoothie:

Ingredienser:

 • 1 kop hakket mango.
 • 1 kop hakket jackfrugt.
 • Mælk for at indstille konsistensen.
 • Honning eller et andet sundt sødemiddel.

Metode:

 1. Kom frugterne i blenderen og lav en glat pasta.
 2. Tilsæt sødemiddel og mælk for at justere konsistensen.
 3. Hæld det i glasset, og top det med mangostykker.

Jackfruit er en skattepakke med næringsstoffer i den sundeste form. Den indeholder alle de nødvendige vitaminer og mineraler, der er gode for både mor og barn. Jackfruit under graviditeten er meget sundt, og hvis du tager det med i din graviditetskost, vil det sikre, at barnet kommer sundt og robust til denne verden.

Ofte stillede spørgsmål:

Q1. Er jackfrugtfrø gode til graviditet?

Svar: Jackfrugtfrø hjælper med at opretholde hudens fugtighedsniveau og holder håret i god stand. Desuden er det godt for synet, da jackfrugter er rige på vitamin A. Således er forbrug af jackfrugtfrø under graviditeten meget godt for helbredet.

Q2. Er rå jackfrugt god til graviditet?

Svar: Jackfruit er en frugt såvel som en grøntsag. Som alle andre frugter kan selv jackfrugt også indtages rå uden potentiel skade under graviditeten.

Q3. Er jackfruit dårlig til graviditet?

Svar: Selvom alle kvinder er klar over de ernæringsmæssige fordele, der er forbundet med jackfrugt. De tvivler på dets forbrug under graviditeten. Dette er på grund af den myte, der er udbredt, om at spise jackfrugt forårsager abort. Der er ingen videnskabelig begrundelse, der kan bevise, at denne myte er sand, og derfor er jackfruit sikkert at indtage under graviditeten.