Kan gravide spise kinesisk mad?

Graviditet er den mest afgørende tid i en kvindes liv. Det er en fase, der er lige så glædeligt som meget vanskelig at krydse. Din højeste prioritet i denne fase er at tage sig af dig og din babys helbred. Trang i løbet af denne tid er naturlig, men du skal vide, hvad du skal spise, og hvad du ikke skal. Her er en liste over kinesiske madvarer, der er sikre for dig at indtage under graviditeten, og nogle der ikke er det.

Kan gravide spise kinesisk mad

Kinesisk mad under graviditeten:

Hvad skal man spise?

Dampede grøntsager:

kinesisk-mad-under-graviditet

Selvom denne kinesiske fødevare er meget gavnlig til alle tider, men også kan være gavnlig under graviditeten. Dampede grøntsager som avocado, broccoli, gulerødder, bønner, spinat og andre har store næringsværdier. De indeholder næringsstoffer som vitaminer, folsyre, calcium, hvilket er meget godt for babyens udvikling. Du bør dampe grøntsagerne ordentligt for at undgå forbrug af underkogte.

Ris/Nudler:

Kinesiske nudler

Ris og nudler indeholder en stor mængde kulhydrater, som er meget fordelagtige at indtage under graviditeten. Denne kinesiske mad under graviditeten tilfører din krop energi boost. Kulhydrater producerer serotonin, som er et kemikalie i hjernen, der tilfører en god faktor. Det hjælper også med at løfte dit humør og forhindrer dig dermed i at føle dig blå. De er også meget gode for dit hjerte.

Kinesisk ingefær:

Kinesisk ingefær

Indtagelse af kinesisk ingefær kan hjælpe dig på forskellige måder. Det er en fantastisk medicin til behandling af kvalme, som er et meget almindeligt problem under graviditeten. Enhver form for symptomer, der er forbundet med køresyge som svimmelhed; koldsved og kvalme kan udryddes med dette.

Kokosolie:

kokosolie

Dette er en anden kinesisk madvare, der er meget fordelagtig for en gravid dame. Det hjælper med at øge brændstoffet i kroppen, hvilket er meget nødvendigt for mekanismen for sund graviditet. Den indeholder laurinsyre, hvilket gør den til en meget vigtig kinesisk mad under graviditeten. Det hjælper med at forbedre kroppens immunsystem.

Frisk Tofu:

Frisk Tofu

En anden vigtig kost, der er meget frugtbar at indtage, er frisk tofu, da den er fuld af protein og antioxidanter. Den indeholder næringsstoffer, der kan gøre underværker, hvis de tilføjes i din kost. Det øger sammensætningen af ​​hæmoglobin i kroppen og er dermed en optimal energikilde. Frisk tofu indeholder også calcium, der letter udviklingen af ​​knogler i kroppen.

Bønnespire:

Bønnespire

Disse er også fulde af næringsværdi og betragtes som nyttige under graviditeten. De består af fyto-næringsstoffer, B-vitaminer og proteiner. Disse letter udviklingen af ​​babyens hjerne. Det hjælper også med at tage sig af fostrets sundhed. Det er vigtigt at vaske og tilberede dem ordentligt for at undgå enhver form for problemer.

Fisk med lav kviksølv:

Lav kviksølvfisk

Under graviditeten er det tilrådeligt at indtage fisk, der har lavt kviksølv. Fisk, der har lavt kviksølvindhold, er højt i omega-3 fedtsyrer, vitaminer, proteiner og mineraler. Dette gavner udviklingen af ​​et sundt foster. Fisk som laks, torsk, rejer osv. Har lavt kviksølvindhold.

Kinesisk te:

Kinesisk te

Indtagelse af grøn te under graviditeten kan være meget gavnligt på grund af dets antioxidanter. Det hjælper med at forhindre enhver form for celleskade i kroppen. Det hjælper også i udviklingen af ​​fosteret. Det er også gavnligt for tænder og knogler og for at opretholde immunsystemet. Du bør undgå at drikke te til måltiderne.

Conjees:

Conjees

Conjees er en slags traditionel kinesisk suppe. Dette bruges til dets terapeutiske fordele i kinesisk medicin. Du kan indtage denne kinesiske mad, mens du er gravid, og få gavn på en række måder. De er meget intetsigende i smagen, men kan fjerne kvalme, hvilket er et meget almindeligt problem under graviditeten. Det er også meget mættende og kan dermed fjerne dine sultpiner.

Hjemmelavet kinesisk mad:

Hjemmelavet kinesisk mad

Sidst men ikke mindst er det mest tilrådeligt at indtage kinesisk mad, som du laver derhjemme. Dette indeholder mindre mængde mono-natriumglutamat, som er meget skadeligt at indtage. Mange af jer vandrer måske, kan gravide spise kinesisk mad eller ej, vi har løsningen til dig. Du kan ændre retterne ved hjælp af dine egne sunde ingredienser, som er gavnlige for dig.

Hvad man ikke skal spise?

Stegte kinesiske madvarer:

Stegte kinesiske madvarer

Stegte kinesiske madvarer indeholder mange kalorier og fedt. Indtagelse af kalorier i store mængder kan føre til vægtøgning. Når du tager på i vægt under graviditeten, gør det dig svært at bære barnet med lethed. Det giver også anledning til flere sundhedsproblemer, hvilket reducerer din effektivitet til at bære et barn.

Fisk og skaldyr:

Fisk og skaldyr

Fisk og skaldyr indeholder en stor mængde methylkviksølv, hvilket fører til svækkelse af fosteret. Indtagelse af fisk som skaldyr, tun, røget fisk og sushi bør begrænses så meget som muligt. Overskydende mængde kviksølv i blodet af en gravid kvinde kan føre til skader i udviklingen af ​​babyens hjerne og også nervesystemet.

Råt/under kogt kød:

Under kogt kød

Indtagelse af rå eller under kogt kød kan gøre dig modtagelig for infektioner som toksoplasmose. Det kan give dig sygdom, der er influenzalignende og dermed svække dit immunsystem. Madforgiftning er en meget almindelig sygdom, som kan ske for dig på grund af råt kød. Det giver også anledning til risici forbundet med abort.

Alfalfa Spirer:

Alfalfa Spirer

Alfalfa spirer indeholder forskellige typer dødelige bakterier som E. Coil. Indtagelse af disse spirer gør dig modtagelig over for infektion. Det giver også anledning til infektioner som salmonella og listeria. Det er mest vigtigt at holde dig i skak fra enhver form for infektioner under graviditeten.

Kinesiske fødevarer, der indeholder MSG:

Kinesiske fødevarer, der indeholder MSG

Enhver fødevare, der indeholder mono-natriumglutamat, bør undgås for enhver pris. Denne smag er en almindelig ingrediens i kinesiske fødevarer og giver anledning til mange negative virkninger. Indtagelse af MSG kan give kvalme blandt gravide sammen med andre virkninger som følelsesløshed, svaghed, brystsmerter og rødme.

Dette var en liste over alle de kinesiske madvarer, du kan have, og som du ikke kan. Det er meget vigtigt at følge et sundt kost regime i løbet af de 9 afgørende måneder af graviditeten. Du bør kun indtage de fødevarer, der er sunde for dig og din baby. Det er kun, når du spiser sundt, at du kan forblive sund.