Ledsmerter under graviditeten: Årsager og deres behandlinger

Under graviditeten er den gravide kvinde bundet til at opleve forskellige ændringer i kroppen. Nogle af ændringerne, ligesom dannelsen af ​​munnsår, er tålelige, mens nogle er uudholdelige. De fysiske ændringer, vægtøgning i kroppen kan resultere i smerter i led og muskler. De hormonelle ændringer, der sker i kroppen, resulterer også i ledsmerter; overdreven væske i kroppen kan nogle gange resultere i ubehag i hænderne, som kaldes karpaltunnelsyndrom. På grund af det store bump, der er til stede, kan den gravide sidde eller sove i forkert kropsholdning, hvilket også kan forårsage ledsmerter. Her i denne artikel vil vi diskutere årsager og behandling af ledsmerter i detaljer.

ledsmerter under graviditeten

Hvad er ledsmerter, og er det almindeligt under graviditet:

Leddene er en del af kroppen, hvor to knogler mødes. Disse led er ansvarlige for bevægelsen af ​​knoglerne i kroppen. Skuldre, hofter, knæ og albuer er en del af leddene i kroppen. Smerten på grund af ømhed eller stivhed eller smerter i leddene kan betegnes som ledsmerter. De ømme led er ret almindelige under graviditeten på grund af vægtforøgelsen og hormonelle ændringer i kroppen. Vægtøgningen under graviditeten vil udøve pres på knæled og ankel, der kan resultere i milde til svære ledsmerter.

Årsager til ledsmerter under graviditet:

Ledsmerter er blevet et almindeligt problem ikke kun hos gravide, men også hos ikke-gravide. Men disse smerter opleves relativt mere af kvinder under graviditeten. Årsagerne eller årsagerne til disse ledsmerter er angivet.

  1. Overskydende vægtforøgelse: Under graviditeten stiger den gravide dames kropsvægt end normalt. Vigtigst af alt starter denne vægtforøgelse i slutningen af ​​2. trimester. På grund af dette øges trykket på knæ og ankler, hvilket resulterer i ledsmerter.
  2. Hypothyroidisme (underaktiv skjoldbruskkirtel): Dette er en tilstand, hvor skjoldbruskkirtlerne ikke producerer nok skjoldbruskkirtelhormon, hvilket resulterer i overdreven vægtforøgelse. Og på grund af den overdrevne vægtforøgelse begynder ledsmerter at forekomme.
  3. Karpaltunnelsyndrom: Under graviditeten øges væskekroppen, hvilket udøver tryk på håndleddet, hvilket fører til smerter i både hænder og håndled.
  4. Forkert holdning: Læger foreslår gravide at sove på venstre side af kroppen for at give barnet en ordentlig pude. At sove i længere tid på samme side gør kroppen stiv og forårsager ledsmerter, især i hofterne.
  5. Under graviditeten frigiver æggestokkene et hormon kaldet relaxin, der forbereder bækkenmusklerne ved at strække og slappe af senerne. Den anden side af dette hormon er, at relaxin løsner ledbåndene omkring leddene, hvilket medfører yderligere belastning af leddene, hvilket kan resultere i ledsmerter.
  6. Sacroiliac ledsmerter er en form for smerte, der skyldes livmoderen og babyens vægt, hvilket resulterer i smerter i lænden.

Typer af ledsmerter under graviditet:

Lad os den forskellige type ledsmerter have ansigtskvinder, mens de er gravide.

1. Fingerledsmerter under graviditet:

Vandforøgelse, ud over vægtforøgelsen, øger stivheden i fødder, hofter, knæ og ankler. Det fører til øget tryk ved håndleddet, og hænder og fingre udløser enorm smerte, hvilket fører til fingerledsmerter under graviditeten. Du kan endda opleve prikken i fingrene eller følelsesløshed i dine hænder og fødder forårsaget af væskestigning. Kvinder, der oplever fingerledsmerter under graviditeten, skal konsultere din læge for at identificere og helbrede eventuelle underliggende problemer; også du gør det til et punkt at underrette dem om enhver pludselig hævelse eller vandvægtstigning i dine hænder eller ansigt eller især i benene.

2. Sacroiliac Ledsmerter under graviditet:

Sacroiliac ledsmerter er også forårsaget under graviditeten, sacroiliacaleddene er leddene placeret i nedre del af ryggen ved de 2 fordybninger.

Den sakroiliaciske smerte under graviditeten kan forekomme på den ene eller begge sider af ryggen og er ofte en dyb smerte. Få gravide oplever enorme smerter, der stråler ned til hoften, der strækker sig ned på bagsiden af ​​låret. Sacroiliac smerter kan starte i alle trimester, men det begynder normalt i løbet af anden trimester, og det øges bliver mere intens i slutningen af ​​tredje trimester.

Sacroiliac smerter forsvinder normalt inden for 3 måneder efter fødslen undtagen i få tilfælde, hvor det kan blive kronisk og invaliderende. De fleste kvinder oplever også hofteledsmerter graviditet i deres andet eller tredje trimester. Det skyldes normalt, at ledbåndene løsner sig og holder sammen de sakroiliacale led, som forbinder din rygsøjle med dit bækken.

3. Bækkenpine under graviditet:

Ubehag eller smerter i bækkenområdet er også ret almindeligt under graviditeten. Det er et almindeligt fænomen, da ledbåndene i bækkenområdet strækker sig, mens hormonniveauerne ændrer sig og organerne omkring skifter for at skabe plads til din voksende livmoder.

4. hofteledsmerter under graviditet:

Hofteledsmerter graviditet opleves også fordi; normalt ved slutningen af ​​tredje trimester forårsager hormonet relaxin, at bækkenet løsner sig, især ved skambenet. Dette sker, fordi kroppen forbereder sig på babyens fødsel. I sjældne tilfælde bliver denne proces imidlertid overdrevet, og kvinder oplever ekstrem smerte ved slutningen af ​​graviditeten eller i den tidlige postpartum periode.

Hjemmemedicin mod ledsmerter under graviditet:

Normalt reducerer ledsmerter sig selv ved at lave nogle enkle øvelser, men under graviditeten fungerer disse øvelser muligvis ikke. Derfor er der nogle hjemmemekanismer til behandling af ømme skader og ledsmerter.

1. Massage:

Massering af det problematiske område er en af ​​de bedste måder at lindre ledsmerter på. Massering hjælper med at reducere stivheden, letter bevægelsen og øger også blodgennemstrømningen gennem leddene.

2. Varm og kold terapi:

Tag et varmt brusebad eller massér det problematiske område med varme pakker. Alternativt kan du også bruge ispakninger på det sted, hvor du oplever ledsmerter.

3. Spis mad rig på omega-3 fedtsyrer:

Indtagelse af fødevarer, der er rige på omega-3 fedtsyrer, kan forhindre ledsmerter under graviditeten. Nogle af fødevarerne er fisk, æg, valnødder, yoghurt osv.

4. Urttilskud:

Nogle urtetilskud som ingefærekstrakter kan bruges, der kan lindre ledsmerter. Der er ingen videnskabelig bekræftelse på dette, men de fleste kvinder under graviditeten følger dette middel.

5. Fodtøj:

Brug af passende fodtøj kan også lindre ledsmerter. Undgå at bære hæle under graviditeten. Nogle forretninger giver specielt fodtøj til gravide kvinder ved ledsmerter.

6. Træning:

At dyrke motion i enhver form under graviditeten er meget gavnligt for den gravide dame og det ufødte barn. Lette øvelser kan forbedre muskelbevægelser og fleksibilitet i led. Svømning betragtes som en af ​​de bedste øvelser til at udføre for ledsmerterne under graviditeten.

7. Løft fødderne, når du sover:

At have en god nats søvn er afgørende for en gravid dame. En veludhvilet krop kan lindre alle kropssmerter i løbet af natten. Hvis du desuden har alvorlige ledsmerter, skal du hæve benene og placere puder under fødderne for at få korrekt blodgennemstrømning. Du kan også bruge graviditetspuder som f.eks. ’U’ -formede eller‘ C’ -formede puder, mens du sover.

8. Brug nogle skinner på dine hænder og knæ for at lindre fra ledsmerter. Du kan også prøve knæstøtter, hvis du oplever alvorlige ledsmerter.

Sådan undgår du ledsmerter under graviditet:

Der er flere multivitaminer og sundhedsprodukter, der er tilgængelige både online og offline, der hjælper med at give passende næringsstoffer til din krop samt hjælper dig med at håndtere ledsmerter. Disse produkter hjælper dig med at undgå og endda reducere ledsmerter i vid udstrækning, men det er altid bedre at konsultere en professionel og lave lidt research om sagen, så du kan fastslå virksomhedens goodwill på markedet, inden du bruger sine produkter.

Den bedste måde at håndtere ledsmerter på er ved at begynde at spise sundere mad i løbet af selve første trimester. Ved at begynde at spise sundt fra første trimester selv tillader du din krop at få den nødvendige ernæring, den har brug for for at bevæge sig og forblive stærk i hele dit andet trimester samt i tredje trimesterperiode. Selvom det kræver meget mere tid og opmærksomhed at gøre tingene på denne måde, er det meget sikrere og mere givende og hjælper med at holde dit helbred i skak.

Der er en række måder, der hjælper dig med at håndtere ledsmerter med succes derhjemme. Nogle af disse måder er angivet nedenfor.

Mælk:

For at undgå ledsmerter, mens du er gravid - Mælk

At drikke rigeligt med mælk i graviditetsperioden giver din krop det calcium, den har brug for for at holde dine knogler stærke. Du kan også spise gulerødder og æbler, der hjælper med at gøre det samme med deres calciumniveauer. Drikkemælk hjælper med at stabilisere calciumniveauer i din krop, så du kan holde dine knogler stærke og sunde, hvilket igen reducerer chancerne for ledsmerter. Indarbejde denne vane tidligt under din graviditet for de bedste resultater, hvilket gør det til et let middel mod ledsmerter, mens du er gravid.

Grønne:

At spise masser af grønt er ikke kun en sundere måde at gøre tingene på, men det hjælper dig også med at få den ernæring, du har brug for for at holde alle dine kropsfunktioner stærkere end nogensinde. Prøv at stikke ind i en stor salat fra tid til anden eller indarbejde den i din daglige kost for at få de bedste resultater, hvilket gør ledsmerter under graviditeten til en triviel sag.

Yoga:

For at undgå ledsmerter under graviditetsyoga

Yoga er en fantastisk måde at holde ledsmerter på afstand. Det er blevet certificeret som gravid, så det er let at gøre i luksus i dit hjem. Det anbefales at tage hjælp og mening fra en professionel, før du starter nogen form for fysiske øvelser.

Sådan behandles ledsmerter under graviditet:

I nogle tilfælde vil naturlige hjemmemidler ikke lindre ledsmerter. I sådanne tilfælde kan forsøg på allopatisk behandling lindre ledsmerterne. Acetaminophen er en mulig medicin, der kan prøves mod milde ledsmerter. Husk én ting, at det er vigtigt at begrænse doseringen af ​​lægemidlet under graviditeten, da dette kan påvirke leveren. Også en gravid kvinde under graviditeten tager mindst 2-3 piller for vitaminer og immunitet. Indtagelse af ledsmertepiller kan reagere med almindelige tabletter, hvilket resulterer i komplikationer. Kontakt derfor din læge, før du tager ledsmerter. Du kan også prøve at bruge smertelindrende salver til ledsmerterne.

Hvornår skal man konsultere en læge:

Nogle dage kan ledsmerterne føles milde, og andre dage kan smerterne drastisk stige under graviditeten. Når du føler ledsmerter, skal du langsomt starte nogle af hjemmemedicinerne i 2-3 dage. Ledsmerter aftager ikke natten over, og det tager mindst tre dage for smertelindring. Prøv hjemmemediciner som massage, varm og kold terapi og akupunktur. Selv efter tre dage, hvis du stadig oplever smerten med det samme, skal du skynde dig til din læge for avanceret behandling.

Konklusionen er, at ledsmerter under graviditeten er ganske naturlige på grund af den vægtøgning, der sker i kroppen. Du behøver ikke at gå i panik for milde ledsmerter, prøv i stedet hjemmemedicinerne som nævnt i artiklen. Stress heller ikke din krop for meget hele dagen. Træn regelmæssigt og spis en sund kost. Kontakt en læge, når smerten ikke forsvinder inden for fire dage. Inden du prøver nogle af hjemmemedicinerne, skal du kontakte din læge på forhånd for at tage de nødvendige råd.

Ofte stillede spørgsmål og svar:

Q1. Hvorfor opstår ledsmerter under graviditeten?

Svar: Ledsmerter er almindelige fænomener, der opstår under graviditeten. Dette er på grund af vægtforøgelsen, der sker hormonelle ændringer i kroppen. Arbejdende kvinder, der stresser for meget på arbejdspladsen, bærer ledsmerter meget ofte.

Q2. I hvilket trimester oplever en gravid kvinde ledsmerter?

Svar: Ledsmerter starter normalt i slutningen af ​​2. trimester. Det er dengang, babyhuden begynder at stige, og den gravide kvinde begynder at tage lidt på. Bortset fra dette kan en gravid dame opleve milde ledsmerter i hele svangerskabsperioden på grund af de hormonelle ændringer, der sker i kroppen.

Q3. Hvilke øvelser er gode til ledsmerter?

Svar: Svømning betragtes som en af ​​de bedste øvelser til lindring af ledsmerter. Men ikke alle gravide foretrækker svømning. Derfor kan gåture udføres regelmæssigt, og nogle grundlæggende strækøvelser kan lindre smerter i led.

Ansvarsfraskrivelse: De meninger, der udtrykkes i denne artikel, er kun forslag, og webstedet er på ingen måde ansvarligt for de bivirkninger, det kan forårsage. Det er bedre at konsultere en læge, før du planlægger noget, især når du er gravid.