Livmoderhalsen under graviditeten

Åbning til livmoderen kaldes livmoderhalsen, der er placeret øverst i skeden, og den har en anden position baseret på situationen, dvs. om du er gravid, ægløsning eller har menstruation. Derfor kan kontrol af livmoderhalsens position hjælpe dig med at vide, om du er gravid eller ej. Graviditet indbringer meget i kvindekroppen; en af ​​disse er ændringen i livmoderhalsen. Disse ændringer kan let testes af enhver person, men du skal passe godt på hygiejnen for at forhindre infektioner. Også pålideligheden af ​​denne fysiske test er ret lav.

Der er mange fysiologiske ændringer i en kvindes krop, når hun er gravid, samt hormonelle ændringer. En af disse store ændringer omfatter ændringer i livmoderhalsen under graviditeten. Man bør kende berøring og tekstur af livmoderhalsen, mens du ikke er gravid for at skelne den, når du bliver gravid, bare for at kontrollere, om du er gravid. Så her er de ændringer, der finder sted i livmoderhalsens slim under din graviditet for at hjælpe dig med at finde ud af, om du er gravid eller ej. Ja, bare at teste livmoderhalsen kan give dig en rimelig idé om, om du er gravid eller ej. Så hvorfor ikke teste og rydde enhver tvivl og forvirring, før du begynder at gå i panik eller fejre i glæde!

Livmoderhalsen under tidlig graviditet

Kontrol af livmoderhalsens position:

For at kontrollere livmoderhalsens position skal du følge trinene nedenfor:

  • Vask din hånd ordentligt med sæbe og lunkent vand, for at undgå bakterier eller infektion i din reproduktive kanal.
  • Sørg for at klippe dine negle for at sikre, at du ikke skader eller skader din livmoderhals eller skede, da de er meget bløde og sarte.
  • Vær i en position, så du let kan få adgang til livmoderhalsen. Kom i en position for at få din livmoderhals så lav som muligt. Dette opnås normalt ved at sætte sig på huk, sidde på toilettet eller lægge et af dine ben op på kanten af ​​badeværelset.
  • Brug din længere finger til at indsætte i skeden. Hvis det er tørt, kan vandbaseret smøremiddel bruges til at gøre bevægelsen let.
  • Indsæt et par centimeter, indtil du mærker din livmoderhals. Livmoderhalsen vil føles blød som læber, hvis ægløsning finder sted, og det vil føles som spidsen af ​​rosen, hvis du ikke er gravid.

Testens pålidelighed- Hvor meget kan du stole på det:

For at afgøre, om du er gravid eller ej, skal dette bruges med forsigtighed, da du bruger position og struktur af livmoderhalsen, som kan variere på grund af anden årsag. Siden denne metode alene ikke er en pålidelig måde at afgøre, om du er gravid eller ej, så du venter, indtil du tager en graviditetstest hjemme. En anden mulighed er også at besøge en læge for at få blodgraviditetstest bekræftet, om du er gravid. Da livmoderhalsens position også kan stige på grund af andre faktorer, så det ikke er pålideligt, og du bør få det bekræftet på andre måder for at sikre, at du er gravid.

For mange af kvinderne er livmoderhalsen en vigtig afgørende faktor for at kende den del af cyklussen, hun gennemgår.

Cervikal position under ægløsning:

Under ægløsning vil livmoderhalsen blive blød og højere placeret i løbet af denne tid. Det kan føles vådt og åbent. Når ægløsningen er udført, lukker livmoderhalsen sig, sænkes igen i kroppen og føles derefter fast og tør. Det er en alternativ måde at afgøre, om en kvinde har ægløsning eller ej.

Livmoderhalsen under graviditeten:

Livmoderhalsen kan afgøre, om du er gravid eller ej. Dette er ikke 100% sandt, da der altid er fejl, fordi hver kvindes krop er anderledes, og de ændringer, der finder sted, også varierer fra kvinde til kvinde. Livmoderhalsens position i den tidlige graviditet kan ændre sig, men ikke nødvendigvis på samme tid hos hver kvinde. Nogle kan opleve disse ændringer lige når de opstår, men andre kan ikke se det i lang tid. Den almindelige eller generelle ændring i livmoderhalsen i den tidlige graviditet er, at livmoderhalsen stiger og bliver blødere i forhold til, når du ikke er gravid. Derfor er livmoderhalsens position tidlig graviditet ikke en pålidelig indikator for, at du er gravid, og derfor bør den ikke bruges som det eneste middel til at afgøre, om du er gravid eller ej. En af årsagerne til svigtende stigning i livmoderhalsen under tidlig graviditet kan være, fordi kroppen tager længere tid at tilpasse sig at være gravid. Under graviditeten fyldes livmoderhalsen med sekreter og ved hjælp af disse sekreter dannes der slim plus dvs. en beskyttende barriere. Det er generelt i lukket position indtil tredje trimester.

Da mængden af ​​blod til bækkenområdet og livmoderhalsen stiger på grund af det stigende niveau af østrogen som din krop, bliver livmoderhalsen hævet og bliver desuden blød.

Kvaliteten af ​​livmoderhalsens slim under graviditeten:

Kvaliteten af ​​slim ændres under graviditeten, og disse ændringer varierer fra kvinde til kvinde. Det ligner måske ikke hvidt, hvis du ikke er gravid; i stedet vil den være tyk, klar og ond. Skeden vil ikke være så glat, som den var før graviditeten, og slimet vil også blive til slimprop. Variationen blandt kvinderne i slim kan tydeligt observeres, da den hos nogle vil være tyk og klistret, som den er under menstruationen, mens den i andre kan være vandig og lettere. Disse er yderligere flere ændringer, der omfatter vaginal udledning i løbet af graviditeten.

Det er således de ændringer, der observeres i en kvindes livmoderhals og livmoderhalsslim, mens hun er gravid. Den korrekte viden om livmoderhalsen og dens position og dens tekstur er en god ting til at hjælpe dig med bedre at styre din graviditet og passe godt på dig selv, mens du er blevet gravid.