Nelliker under graviditeten (Laung): Myter, fordele og bivirkninger

Nellike er et aromatisk krydderi med madsmag, der bruges rigeligt i indiske madlavninger. Det har også flere medicinske anvendelser, men du kan være i tvivl om brugen under graviditet. Der er ingen skade ved lejlighedsvis at indtage nelliker, mens du er gravid, men sørg for, at du ikke overdøver dette krydderi. Det hjælper altid altid at konsultere din læge for at få de rigtige råd på forhånd.

Nellike under graviditeten

Graviditet er naturligvis en ekstra forsigtig tid for alle mødre, der ikke ønsker noget halvt så meget som at bevare deres barns sundhed. Så hvis du lige har slugt en håndfuld af disse nelliker og nu hektisk leder efter lidt hjælp over internettet, skal du ikke gå i panik! Hvis du vil have mere information om, hvor farligt det kan være for din trimester, din graviditet og din fødsel, har du ramt et klik på den rigtige artikel.

Fordele ved nelliker under graviditeten:

Nellike er kendt for at have mange sundhedsmæssige fordele under graviditeten. Nogle af de vigtigste er anført nedenfor. (1)

1. Nellike er rige på antioxidanter, som styrker kroppens reparationssystem og øger immuniteten for at forhindre infektioner under graviditeten.

2. Der er mange mineraler i nelliker som mangan, natrium, calcium og endelig fosfor. Dit ufødte barns sunde udvikling er helt sikkert givet det spring, det har brug for med disse kosttilskud.

3. Den næstbedste ting ved nelliker er de høje kostfibre, den indeholder. Det høje fiberindhold i nelliker hjælper med at bekæmpe tarmproblemer som fordøjelsesbesvær og forstoppelse, som er ekstremt almindelige under graviditeten. Så gør det til en øvelse at medtage nellike nu og da til den mad, du spiser.

4. For at fjerne besværet med forkølelse, feber og influenza har oldtidens medicin fra ældgamle tid tilføjet fed til retterne.

5. Ledsmerter og hævelse er lige så almindelige under graviditeten og til din glæde fungerer flavonoiderne i nelliker som en stor kilde til antiinflammatoriske midler.

6. Nellike indeholder omega 3 fedtsyrer i overflod, hvilket er vigtigt for at fremme en sund udvikling af babyens nervesystem.

7. Nellike indeholder også små mængder E -vitamin og K.

Bivirkninger af nelliker under graviditet:

Forbrug af fed pulver betragtes generelt som sikkert under graviditeten, nogle få bivirkninger kan ses, især ved brug af fed olie.

1. Fed olie, hvis det indtages i en stor mængde, stimulerer livmoderen og øger sammentrækninger. Dette fører til for tidlig fødsel og for tidlig fødsel.

2. Nogle mennesker er allergiske over for nelliker. Forbrug af nelliker hos sådanne mennesker kan vise sig at være yderst farligt under graviditeten.

3. For meget forbrug af nelliker kan også føre til tarm- og maveproblemer såsom diarré, tarmblødning, kvalme og opkastning.

4. Indtagelse af overdreven fed olie kan disponere for anfald under graviditeten.

5. Overdreven indtagelse af nelliker under graviditeten kan forårsage mavesmerter og i ekstreme tilfælde også forårsage lever- og nyresvigt.

6. Undgå lokal anvendelse af fed olie, da det kan føre til hudallergi.

Sådan bruges fed under graviditet?

1. Kog et par fed i vand og indånder dampen for at slippe af med en tilstoppet næse.

2. Spis et fed eller to efter måltider for at øge fordøjelsen.

3. Lav fedte ved at koge nelliker i te og indtag det for at reducere orale bakterier og forbedre fordøjelsen.

4. Brugen af ​​fed olie enten internt eller topisk bør begrænses under graviditeten.

Tips og forholdsregler for brug af fed under graviditet:

  • Husk, at det er tilrådeligt at holde sig væk fra enhver form for kosttilskud. Fra fed olie til naturmedicin; intet er sikkert med risiko for forfalskning, disse produkter udgør. Derfor skal du helt holde dig til det rå fed, du tager med hjem.
  • Da mange kvinder klager over livmodersammentrækninger ved indtagelse af nelliker, ville det være et smart skridt at konsultere din læge om, hvor mange af disse du bør inkludere i dit indtag..
  • Afstå fra at bruge fed olie til behandling af mindre lidelser som tandpine under graviditeten.
  • Påføring af fed olie på huden bør undgås under graviditeten, da det kan forårsage allergiske reaktioner.
  • Sørg for at indtage nelliker i moderate mængder under graviditeten for at undgå komplikationer eller fare for for tidlig fødsel.

Så er det farligt for din graviditet at spise et fed fed eller to? Slet slet ikke, det har sin andel af fordele under graviditeten. Du skal dog sikre dig, at den ligger godt inden for den sikre zone. Feddet i det hele taget fører ikke til et abort, men blødningen og sammentrækningerne gør- hvilket kun sker, når du indtager langt over det normale indtag. Hvis du får et grønt signal fra din læge, er der absolut ingen skade ved at forkæle din yndlingsmad nu og da. god fornøjelse!

Ofte stillede spørgsmål og svar:

Q1. Er fed te sikker under graviditet?

Ans: Fedte er for det meste sikkert under graviditeten, når det indtages i små mængder. Tilsætning af pulveriseret fed er meget sikrere end at tilføje fed olie til ethvert præparat. Vær sikker og drik fed te i moderate mængder.

Q2. Er nellike sikkert under amning?

Svar: Hvis du indtager et fed eller to, påvirker det ikke amningen meget. Indtagelse over det kan dog føre til maveforstyrrelser hos din nyfødte. Derfor må du ikke overdrive dig til dit yndlingskrydderi, mens du ammer.

Q3. Kan fed olie bruges til behandling af tandpine under graviditeten?

Svar: Det er bedre at afstå fra at bruge fed olie i enhver form til behandling af mindre lidelser under graviditeten.

Q4. Hvilken nellike er den sikreste til forbrug i graviditeten?

Svar: Fed indtages bedst rå eller i pulverform. Afstå fra at bruge fed olie så meget som muligt.

Ansvarsfraskrivelse: Vær opmærksom på, at alle oplysninger i denne artikel kun er beregnet til uddannelsesmæssige formål. Det er ikke meningen, at det skal tolkes, og det er heller ikke en erstatning for lægehjælp. Hvis du vil inkludere nelliker i din kost under graviditeten, skal du sørge for at besøge din læge for at få korrekt information om det.