Åreknuder under graviditeten: En komplet informativ vejledning!

Hvad er Åreknuder, og er Åreknuder under graviditet almindelig? Åreknuderne er hævede, store blå eller lilla blodkar vener plettet nær benene eller den nederste del af din krop. De vises på overfladen af ​​huden, og de fleste kommende dage er påvirket af denne tilstand.

Men er åreknuder graviditetstid bekymrende? Hvordan skal man passe på det omhyggeligt, og hvad er proceduren for at behandle disse hævede overflader? Vi fortæller dig alt om det. Lad os vide alt om de videnskabelige og medicinske fakta om åreknuderne i graviditetsperioden, hvad der kan forårsage dem, hvordan de skal behandles og mere!

åreknuder graviditet

Hvad er åreknuder?

Inden vi går ind i detaljerne om denne tilstand, lad os vide præcis de åreknuder, vi taler om. Disse vener er unormalt hævede og kraftige blå eller grønne, lilla årer, der virker reblignende nær kroppens nedre del. Det mest almindelige udseende kan ses nær benene, bækkenområderne, balderne og andre steder.

Tilstanden for åreknuder eller vulvar varicosities under graviditeten er ret almindelig for kvinder. Ifølge en undersøgelse siges det, at omkring 20 procent af kvinderne opdages med åreknuder under graviditeten (1). Men det, der skal undersøges, er, at hvis den særlige tilstandsfase forventes, som normalt kan behandles, eller bliver det værre.

Årsager til åreknuder under graviditet?

I graviditetsperioden, efterhånden som kvindens livmoder vokser, øges trykket på venerne i den nedre del af kroppen. Disse vener er det, der vender tilbage og hjælper med at strømme dit blod til dit hjerte, og når mængden af ​​pres på dem stiger under graviditeten, kan tilstanden af ​​åreknuder forekomme. Selvom tilstanden kan forekomme for gravide og ikke-gravide, kan de i de fleste tilfælde dog reducere eller forsvinde efter fødslen (2).

Andre årsager kan omfatte en stigning i progesteronniveauet under graviditeten og en stigning i blodniveauet, hvilket forstørrer venerne hos gravide kvinder (3).

Symptomer på åreknuder under graviditeten:

De fleste gange er åreknuder muligvis ikke synlige eller påvist på et meget tidligt tidspunkt. De bliver plettet, når de vokser sig større og bukker ud. De almindelige symptomer på tilstanden er som følger. (4)

 • Smerter nær venerne og benene, alvorlig smerte og tyngde
 • Fyld i nærheden af ​​benene og den nederste del af kroppen
 • Træthed
 • Synligt hævede vener
 • Pigmentering
 • Kramper i nærheden af ​​lår eller læg
 • Kløe
 • Benets rastløshed

Det bør være kendt, at symptomerne kan variere fra person til person. De mest almindelige og regelmæssige symptomer omfatter imidlertid smerter og svær smerte, hævede vener og fylde.

Sådan behandles åreknuder under graviditet?

Inden kendskab til Vulvar Varicosities -behandling under graviditet, udføres nødvendige undersøgelser og tests for at bestemme tilstandens sværhedsgrad. Kontrol af blodgennemstrømning og tryk, hævelse, ændringer i kropsoverfladefarve osv. Er udført. Diagnosen omfatter også kontrol af familiehistorie, tidligere journaler, aktivitetsniveauer, ultralyd og røntgenstråler.

Standardbehandlingen for åreknuder omfatter: (5) (6) (7)

 1. Iført kompressionsstrømper for at reducere tryk og hævelse. Disse hjælper med at presse og passe ind i blodet for at bevæge sig op mod hjerteområdet.
 2. Andre medicinske procedurer omfatter flebektomi og skleroterapi efter råd og vejledning af læger.

Hjemmemedicin mod åreknuder under graviditet:

 • Regelmæssigt hæve ben og løfte dem opad i mindst femten minutter.
 • Reducer fedme og vægt kan give lindring for åreknuderne under graviditeten.
 • At forblive aktiv og i form er afgørende i behandlingsprocedurerne.
 • Gå eller svøm en kort stund hver dag uden fejl.
 • At sidde med benene på hovedet så meget som muligt kan også reducere smerter og føle lindring i fødderne under åreknuder graviditet.
 • Det rådes af læger og læger til ikke at sidde eller stå i længere perioder.

Hvis tilstanden ikke er kompliceret, og i de fleste tilfælde forsvinder åreknuderne efter et par måneder efter fødslen. Hvis de ikke forsvinder i et år, kan læger anbefale operation for at fjerne den eller de berørte årer. Der er tilfælde, hvor åreknudernes tilstand igen kan udvikle sig for nogle kvinder, og i dette tilfælde skal behandlingen fortsættes.

Sådan forhindres åreknuder under graviditet?

Tilstanden hos åreknuder er muligvis ikke helt forebyggelig. Du undrer dig måske over, hvordan du forhindrer åreknuder under graviditeten! Det er muligvis ikke helt muligt at undgå tilstanden. Der er dog visse forholdsregler, man regelmæssigt kan tage og følge for at undgå samt søge lindring, hvis du har hævelse. (8)

 • Sid ikke og bliv på et sted i længere perioder. Bevæg dig altid og vær aktiv.
 • Brug støtteslange, hvis du har en tung kropsvægt eller har brug for støtte. Undlad at ignorere eller ignorere nogen form for smerter og hævelse i nærheden af ​​benene.
 • Ikke at bære for stramt tøj omkring den nederste del af kroppen, især talje og bækkenområder.
 • Bær ikke hæle eller forhøjet fodtøj for enhver pris.
 • Få en sund og tilstrækkelig kost – indtag mad, der har et godt fiberindhold. Tag regelmæssigt væske og frugt. Undgå uønsket mad, og spis god proteinmad.

Forebyggelsestipene, der er anført ovenfor, kan kun være forebyggende. De garanterer dog ikke helt for at undgå tilstanden.

Hvornår skal jeg konsultere en læge om åreknuder, mens jeg er gravid?

Alvorligheden af ​​åreknuder kan variere fra person til person og fra sag til sag. Ring straks til din læge eller til enhver lægehjælp, hvis du er,

 1. Oplev alvorlige smerter og ulidelige smerter nær benene eller den nederste del af kroppen.
 2. Udvikle sår nær benene.
 3. Har rødme eller kraftig hævelse sammen med kramper.
 4. Hvis huden ændrer farve kraftigt.
 5. Hvis du opdager eller oplever, at tilstanden bliver værre fra dag til dag.

Er åreknuder alvorlige?

Hvis du tænker, er der nogen komplikationer af åreknuder under graviditeten, bare rolig! Tilstanden for hævede eller åreknuder kan føles ubehagelig eller kløende. Imidlertid kan de ikke blive alvorlige i de fleste tilfælde. De fleste behandlingsmuligheder omfatter hjemmeterapier og procedurer, og tilstanden kan endda forsvinde efter levering.

Imidlertid kan få tilfælde have blodpropper, smerter, kramper og rødme. I dette tilfælde kræves øjeblikkelig opmærksomhed. Den kraftige blodprop, der udvikler sig nær vener, kan føre til alvorlige komplikationer, men dette er muligvis ikke det typiske tilfælde. Det foreslås derfor regelmæssigt at lægge mærke til tilstanden af ​​dine hævede årer.

Vi håber, at du har givet dig tilstrækkelig information om tilstand, symptomer, årsager og behandlingsmuligheder for åreknuder under graviditeten. Lad os vide, hvad du synes! Sørg for at konsultere din læge før medicin.

Ofte stillede spørgsmål:

1. Hvilke fødevarer skal undgås, hvis du lider af åreknuder?

Svar: Dem, der har åreknuder, bør undgå følgende fødevarer for en ren og sund kost.

 • Stegt mad, friturestegt mad og fed mad
 • Tunge og raffinerede kulhydrater
 • Tilsat sukker og raffineret sukker
 • Alkohol og rygning
 • Salt og kraftigt natriumindtag

2. I hvilken trimester kan åreknuder generelt påvirke gravide kvinder?

Svar: Mens åreknuder er en udbredt og normal tilstand, som kvinder oplever under graviditeten, menes det, at de fleste oplever hævelse og smerter i anden trimester af graviditeten.

3. Hvilken test eller medicinsk procedure generelt følges for at påvise åreknudernes tilstand?

Svar: Lægerne vil for det meste undersøge dine ben, hævede del og tage en ultralyd for at kontrollere tilstanden af ​​blodgennemstrømning. Dette kan hjælpe med at forstå sværhedsgraden eller tilstanden af ​​hævelse på kroppen.

Ansvarsfraskrivelse:

Informationen og vejledningen om åreknudernes tilstand under graviditet er kun givet til viden. Det tilrådes ikke at arbejde med selvmedicinering og straks kontakte din læge eller læge for yderligere råd, diagnose og behandling.