Rygning under graviditeten og det påvirker baby

Rygning anses generelt for at være sundhedsfarligt. Men bare nogle gange slap vi denne tanke for at forkæle skyldfri rygning. Har du nogensinde forestillet dig, hvilke øjeblikke som disse kan føre til, især hvis du er en gravid mor? Tja, rygning under graviditet frarådes aldrig. Farerne er mangfoldige. Artiklen vil orientere dig om alt hvad du behøver at vide.

rygning under graviditeten

Kvinder advares mod ikke at ryge før, under eller efter graviditeten for at sikre et godt helbred for hende og hendes barn. Selvom der er mange dårlige virkninger af rygning under graviditeten, viste en undersøgelse i 2011, at op til 10% kvinder ud af alle de kvinder, der var involveret i undersøgelsen, røg, da de var gravide.

Hvis du er afhængig, er det bedste, du kan gøre, at reducere antallet af cigaretter, du ryger om dagen til et betydeligt lavt niveau. Graviditet er et stadium, hvor du skal tage dit helbred alvorligt.

Rygningseffekter på graviditet: Bivirkninger

Mange undersøgelser har vist, at rygning under graviditeten kan være farlig for både moderen og hendes foster. Dette er nogle af de mange involverede risici, der påvirker moderens og barnets liv på en ugunstig måde. Tag et kig på det for at være opmærksom på et par farer.

1. For tidlig fødsel:

Den første risiko for rygning under graviditeten er barnets for tidlige fødsel. Rygning under graviditeten forårsager for tidlig brud på membraner, hvilket ville få arbejdskraft, før barnet er fuldt udviklet. Dette kan også resultere i den psykiske eller fysiske sygdom hos barnet senere i livet eller på et tidligt tidspunkt.

2. Placenta Abruption:

Rygning under graviditeten kan føre til, at moderkagen adskiller sig fra fastgørelsesstedet, i hvilket tilfælde fosteret er under stress og kan få fosteret til at dø. Hvis moderkagen er løsrevet fra fosteret før fødslen, vil det være en meget kritisk situation for barnet såvel som moderen. Moderen kunne også opleve meget blodtab.

3. Kejsersnit:

Rygning kan få moderkagen til at dække livmoderhalsen, hvilket i høj grad reducerer chancerne for en naturlig fødsel, der fører til længere restitutionstid og stress for moderen. Der er ikke noget bedre end en sund baby leveret normalt fra en sund og sund mor.

4. Skade på navlestrengen:

En af de mest markante virkninger af rygning under graviditeten er en begrænset ilt- og blodtilførsel til fosteret gennem navlestrengen. Dette kan vise sig at være meget smertefuldt og resultere i blodtab under graviditeten.

5. Lav fødselsvægt:

Gravide rygere bliver nødt til at møde en baby med en mindre vægt end en normal sund baby. Dette vil påvirke babyens helbred i de første par måneder eller måske senere i livet. En undersøgelse i 2004 viste, at 11,6% af babyer med reduceret vægt blev født af rygemødre. Babyer født med lav vægt er oftere udsat for helbredsproblemer.

6. Pludselig spædbarnsdødssyndrom:

Endnu en deprimerende virkning af rygning under graviditeten. Spædbørn udsat for nikotin i cigaretterne under eller efter graviditeten kan opleve SIDS. Barnets død er uforklarlig i disse tilfælde.

7. Fremtidig fedme:

En nylig undersøgelse har vist, at teenagere, der havde mødre, der røg under graviditeten, havde 33% mere kropsfedt end andre teenagere, der gjorde dem overvægtige.

Farerne ved rygning under graviditeten stopper ikke kun, når barnet er inde i moderen. Det giver også effekter på lang sigt for din dreng eller pige. Her er nogle risici, der fortsætter efter fødslen.

en. Fremtidige rygevaner:

En anden undersøgelse fortæller os, at børn begynder at ryge i en tidlig alder, hvis de blev født af mødre, der røg under graviditeten. Denne arvelighedssituation kan undgås, hvis moderen holder op med at ryge meget, før hun planlægger barnet.

b. Rygning efter fødslen:

Farer er ikke kun ved rygning under graviditeten, men også rygning efter graviditeten. Nikotineksponering gennem amning kan forårsage stor skade på spædbørn. Mødre, der ryger under amning, er også åbne for mange lunge-relaterede komplikationer. Sygdomme som lungekræft eller brystkræft kan trænge ind i kvinder og forårsage skade på dem såvel som deres barn.

c. Passiv rygning:

Den største fare er passiv rygning. Du ryger ikke her, men folk omkring dig ryger, og du indånder luften og dermed passiv rygning. Rygning omkring spædbørn kan skade deres ømme åndedrætsorganer, hvilket kan føre til lungeinfektioner og astma. I nogle tilfælde kan det forårsage pludseligt dødssyndrom hos spædbørn. Spædbørn er ude af stand til at indånde så kraftig nikotinfyldt røg, hvilket resulterer i skadelige sygdomme eller luftvejssygdomme hos dem på et tidligt tidspunkt i deres liv.

Tips og måder at stoppe med at ryge, mens du er gravid:

Her er nogle tips til, hvordan du holder op med at ryge, mens du er gravid, der vil være nyttig, hvis du beslutter dig for at stoppe med at ryge.

1. Det første, du skal analysere, er, hvilken tid der er sværest for dig. Du skal vide, hvornår er det, at du føler dig rastløs, og hvad er de udløsere, der får dig til at ryge. Nogle gange kan du blive bedt om, når andre omkring dig ryger. Det bedste at gøre i sådanne tilfælde er faktisk at prøve at gøre noget andet, der kræver din opmærksomhed. Du kan prøve at løse et puslespil eller rengøre osv. Alt, hvad der kræver din fulde opmærksomhed. Det er den første afledning.

2. Ændre din rutine lidt. Prøv at undgå de ting, der får dig til at have lyst til en cigaret.

3. De første par uger med at stoppe vil lægge stress på dig. De dage er de sværeste! Men du skal finde ud af måder at bevæge dig forbi. Prøv at tale med folk og bliv involveret i nogle diskussioner.

4. Tal med din læge og søg hans/hendes råd. Det vil være meget gavnligt.

Selvom alle disse trin kan se enkle ud, vil virkeligheden være meget anderledes. Vi vil også advare dig om, at ingen af ​​disse vil hjælpe dig, hvis du ikke udøver et bestemt niveau af kontrol. Det bedste du kunne gøre er dog at holde ud og presse jer selv til at prøve hårdere og hæmme jeres fristelse. At tale og aflede din opmærksomhed vil i høj grad hjælpe. Som vi sagde, kan brugt rygning også være gravid være farlig. Pas på.