Rygsmerter under graviditeten: Årsager, behandling og tips!

Rygsmerter i graviditetsperioden er ret almindelige blandt flere gravide. Når den gode nyhed kommer, må man også udholde ubehag og uro i denne fase. Denne situation er ganske typisk fra anden trimester af graviditeten og skyldes en række faktorer. Selvom det er meget svært at følge med i smerten, skal du ikke bekymre dig! I dag vil vi fortælle dig de bedste tips og behandlingsmetoder til, hvordan du bedst kan overvinde og slippe af med rygsmerter under graviditeten. Disse er lette at gøre hjemmemedicin, som endda kan give øjeblikkelig lindring det meste af tiden! Lad os komme igang!

rygsmerter under graviditeten

Rygsmerter mens du er gravid – Hvornår starter og slutter det?

Hvis du oplever mild til svær rygsmerter, mens du er gravid, skal du ikke bekymre dig! Du er ikke alene. Det siges, at omkring 50-70% af gravide kvinder oplever denne almindelige tilstand. Mens nogle kvinder oplever denne smerte fra begyndelsen af ​​graviditeten, støder de fleste af os normalt på denne tilstand fra andet trimester. Der er tilfælde, hvor gravide fra så tidligt som 8 uger også oplever rygsmerter.

Denne tilstand af rygsmerter er imidlertid normal under graviditeten og kan behandles med naturlige hjemmemidler og medicin ved hjælp af en læge. Det kan bringes til ophør eller reduceres med dets sværhedsgrad med den rigtige behandling.

Årsager til rygsmerter under graviditeten:

Hver kvinde står over for problemer med rygsmerter under graviditeten. De mest almindelige former for rygsmerter og symptomer på det er milde til slående smerter i nedre og øvre ryg for en gravid dame. Dette kan skyldes en række faktorer, og det er vigtigt at kende årsagerne til først at forstå behandlingsmetoderne og forebyggelsestip. Her er et par almindelige årsager.

Første trimester:

Den mest almindelige årsag til rygsmerter i den tidlige graviditet er som følger.

1. Stress:

Følelsesmæssig stress kan forårsage muskelspændinger i ryggen, der kan føles som rygsmerter før rygkramper. Du vil måske opleve, at du oplever rygsmerter i hele stressende perioder af din graviditet. Prøv at holde dig rolig, og du kan blive chokeret over at se letheden indefra.

2. Hormonændringer:

Under hele graviditeten fører din krops hormonelle ændringer til, at ledbånd i bækkenområdet kan slappe af og leddene bliver mere løse under træning til fødselsprocessen. Et lignende hormon kan få ledbånd, der holder rygsøjlen til at løsne, hvilket fører til ustabilitet plus smerter. Hormonændringer fører også til rygsmerter under tidlig graviditet.

Anden og tredje trimester:

Når man kommer til anden og tredje trimester i graviditeten, kan der opstå rygsmerter pga,

1. muskelseparation:

Ligesom livmoderen udvider sig, kan to parallelle lag af muskler (rektale abdominis muskler), der løber fra ribben til skambenet, adskilles langs midtersømmen. Denne opdeling kan forværre rygsmerter.

2. Vægtøgning:

Under en sund graviditet får kvinder typisk mellem 25 og 35 pund. Rygsøjlen skal understøtte denne vægt. Det kan forårsage smerter i lænden. Vægten af ​​den voksende baby og livmoder lægger også pres på blodkarrene og nerverne i bækkenet og ryggen. Dette er en af ​​hovedårsagerne til rygsmerter under graviditeten.

3. Holdningsændringer:

Graviditet skifter dit tyngdepunkt. Som et resultat kan du gradvist blive stille uden at lægge mærke til og begynde at justere din kropsholdning og den måde, du går på. Dette kan resultere i rygsmerter eller på anden måde belastning. Formen på din stående position er også årsag til rygsmerter i den tidlige graviditet og fremefter.

Rygsmerter under graviditeten

4. tyngdepunkt:

En af de væsentligste årsager til rygsmerter under graviditeten er ændringen i dit tyngdepunkt. Med den voksende mavebump vil du bemærke, at tyngdepunktet bør og gør det fremad. For at huske det og arbejde på din kropsholdning i overensstemmelse hermed er det rigtige at gøre.

Imidlertid sker det oftest, at du bliver så bevidst om din babys sikkerhed, at du glemmer stillingen. Dette fortsætter med at opbygge muskelspændinger og fører til sidst til en voksende rygsmerter, der er svær at reducere under hele graviditeten.

5. Fejl i Sacroiliac Joint:

Fugen har en vigtig rolle at spille under graviditeten, og dens dysfunktion er en af ​​de mest almindelige årsager til din situation. Denne led danner bækkenet – ja, det meste alligevel. Det er leddet, der tillader den alternative bevægelse, når du går. Nu, med graviditet, bliver ledbåndene anstrengte, og der er ustabilitet i leddet, der fører til al smerte.

Det kan blive ulideligt, men den gode nyhed er, at denne årsag til rygsmerter under graviditeten er meget behandlingsbar med specifikke behandlinger. Den bedste del, der kommer ud af det, er et bedre leveringsløfte til din baby. Dette er en almindelig årsag til rygsmerter i løbet af 9. måned og sidste måned af graviditeten.

6. Anstrengende arbejde:

Ethvert anstrengende arbejde i de senere måneder af graviditeten, som at bøje sig ned for at hente en spand eller deromkring, kan i sidste ende føre til en frygtelig rygsmerte og efterlade dig sengeliggende. Du vil bestemt ikke lade denne tage over og derefter stille spørgsmål til dig selv, hvorfor du har ondt i ryggen under graviditeten. I de sene graviditetsmåneder, det vil sige ved fremkomsten af ​​tredje trimester, skal du begrænse hver eneste aktivitet i din logbog og fokusere på resten, du får, og forsøge at få mest muligt ud af det.

7. Kjole og mode:

Med graviditetstøj, der gør runderne, hvorfor ville du så eventuelt vælge noget andet som dit graviditetstøj, selvom du ved noget elastisk, vil få dig til at føle dig øm resten af ​​dagen? Din mave har svært ved at håndtere ændringerne omkring og under den i livmoderen. Med den voksende størrelse skal du se dine hæle, da det gør det mere udfordrende at justere tyngdepunktet. Dernæst kommer den kjole, du vælger at træde ud. Undgå bælter og elastikker helt.

Barsel kjoler er din ven, og der er en grund til at være mødre holde sig til dem. Det er din tid til at shoppe. Ellers finder du snart, at disse sko bliver en årsag til din lændesmerter på grund af de ledbåndsstammer, de udgør.

Lindring af rygsmerter i graviditeten:

Lindrings- og behandlingsmetoder til at slippe af med rygsmerter for vordende mødre er måske ikke altid krævende, som du måske antager. Der er en række behandlingsmuligheder, man kan vælge imellem, afhængigt af lægens forslag og sværhedsgraden af ​​rygsmerter. Disse omfatter hjemmemedicin, medicinsk behandling, yoga og motion, massage og fysioterapi til at reducere rygsmerter under graviditeten.

Hjemmemedicin og livsstilsændringer:

Der er ikke noget let og enkelt hjemmemedicin til behandling af rygsmerter i løbet af graviditeten. Her er et par leads.

1. Tag pauser:

Gå ellers stå plus stræk som minimum en gang i timen. Session for lang tid kan skabe mere ondt i ryggen. Forsøg heller ikke at stå for længe. Usikkert arbejder du på dine fødder; Prøv at placere den ene fod på en lav skammel for at få pres fra din mindre ryg.

2. Brug en fast madras:

I denne tilstand kan du vælge at have en fast madras i hele din graviditet. En kropspude (som minimum 5 fod lang) kan også hjælpe dig med at finde stressminimerende sovepositioner.

3. Varme plus kulde:

Brug af varme plus kulde i ryggen kan hjælpe. Uden tvivl er din læge enig; laves ved at lægge kolde kompresser (f.eks. en pose is ellers frosne grøntsager pakket i et håndklæde) på det møre område i 20 minutter flere gange om dagen. Senere end to ellers tre dage, skift til varme – læg en varmepude ellers varmtvandsflaske på det ømme område. Pas på ikke at relatere varme til dit underliv under graviditeten.

4. Barselsbælte:

Du kan nemt købe barsler online eller enhver shoppinglinje, der har ekspertise i det samme. Det er i det væsentlige en understøttende undertøj, der holder din mave på plads og sørger for, at din bækkenbælte ikke bliver stresset. Så hvis din mave nu udtaler sig fremad, kan du lade bæltet fungere som en god erstatning for din maves kernemuskler.

5. Nærende kost:

Hvis du vil have en sund graviditet minus al den smerte, skal du sørge for, at din kost er på plads, og at alle kulhydrater, fedt og proteiner er stablet med frugt og grønt. Undtag koffein, da det er en af ​​de mest medvirkende faktorer til rygsmerter under graviditeten.

6. Gendan din kropsholdning:

Slouch belaster din rygsøjle. Brug korrekt kropsholdning, mens du arbejder, sid, ellers er søvn et overlegent træk. Hvis du f.eks. Sover på din side ved en pude, der sidder fast mellem knæene, får du stress fra ryggen. Når du sidder ved et lille bord, skal du lægge et sammenrullet håndklæde for enden af ​​ryggen til holdup; slappe af dine fødder på en masse bøger ellers skammel og sidde op uden lige, ved dine skuldre tilbage.

Rygsmerter under graviditeten

7. Massage:

Skånsom massage kan lindre rygsmerter, men virkningerne er tilbøjelige til at være midlertidige. Hvis din partner tilbyder dig en massage, ivrig massage intensivt i fordybningerne og siden af ​​din nedre rygsøjle. Disse er akupunkturpunkter, der kan inspirere til sammentrækninger.

8. Motion og yoga:

Yoga er en god stretch -øvelse, der hjælper med at øge fleksibiliteten og muliggør en hurtig og let levering. Prænatal yoga, kegel -øvelser og strækninger er nogle af de gode at forkæle. Fra ondt i ryggen til at opbygge muskelspændinger frigives det hele på ingen tid. Så lad ikke disse ulemper ved den voksende mave tage dig ned, vælg i stedet at være aktiv og sund med disse graviditets rygsmerter øvelser.

Her er nogle tips til skånsom træning, som kan hjælpe en hel del,

 • Arbejd med prænatal yoga og aqua natal klasser for at hjælpe med at opbygge muskler og få bedre støtte af ryggen.
 • Sid på en kasseposition med knæ under hofter, hænder under skuldre og mavemuskler opad, og hold ryggen lige. Løft dig op igen nær loftet, og lad bagdel slappe af forsigtigt. Vend langsomt tilbage til kassepositionen igen. Gør dette langsomt for at få dine muskler til at føle sig afslappede.
9. Hjælp fra læge:

Du kan også komme til at tage medicinsk behandling fra en læge. Disse kan omfatte oral medicin og fysioterapi mod rygsmerter under graviditeten, som foreslået af en certificeret sundhedspersonale.

10. Akupunktur:

Akupunktur er en type kinesisk medicin, idet tynde nåle indsættes i din hud på bestemte steder. Undersøgelser har afsløret, at akupunktur kan være effektiv til at lindre smerter i lænden under graviditeten. Bekræft med din læge, hvis du er bekymret for at prøve det.

11. Fysioterapi:

Læger kan også anbefale dig at gå til fysioterapisessioner i tilfælde af alvorlige smerter. Arbejd ikke med dette selv uden en certificeret professionel.

Tips til rygsmerter under graviditeten:

Udover at kende årsagerne og midlerne, skal man også notere nogle tips, der kan hjælpe med at forhindre rygsmerter helt!

 1. Bær ikke hæle. Brug kun sko med fremragende støtte,
 2. Bøj ikke helt fra taljen for at samle ting op. Sæt dig på hug, bøj ​​knæene og sørg for at holde ryggen lige.
 3. Sid lige på stole. Hold altid en pude til støtte for lænden.
 4. Når du sover, skal du prøve at lægge dig ned på siderne og placere puder under maven for at støtte.
 5. Brug kun en fast madras. Dette kan hjælpe med at give fremragende støtte til ryggen under graviditetstiden.
 6. Hold øje med, hvordan du står, bevæger dig og sidder. Vær ikke bøjet.

Hvornår skal man kontakte en læge for rygsmerter, når man er gravid:

Her er, når man skal tale og rådføre sig med lægen, når man lider af alvorlige rygkramper, når man er gravid,

 • Hvis din rygsmerter er kraftig, og du er i anden eller tredje trimester.
 • Du har også feber og blødning fra skeden med smerter under vandladning.
 • Hvis du har smerter i siderne (under ribben).
 • Du mister enhver følelse eller fornemmelse i dine ben eller bum.

Lider af rygsmerter under graviditeten kan være en ganske skræmmende opgave, og med disse tips og midler håber du, at du kan få en afslappet graviditet. Sørg for altid at være i kontakt med regelmæssige undersøgelser fra din læge udover disse hjemmetips.

Behandl aldrig rygsmerter helt alene. Denne vejledning giver dig kun et indblik i det generelle scenario, og hvordan du kan overvinde rygsmerterne, når du er gravid. Sørg for at konsultere din læge for de bedste tips og behandling.

Ofte stillede spørgsmål og svar:

Q1. Er rygsmerter et tidligt tegn på graviditet?

Svar: Rygsmerter ses ofte under sen graviditet end i tidlige tider. Derfor er det ikke et stort og signifikant tegn på at være gravid i de indledende faser.

Q2. Er det sikkert at bruge et graviditetsbælte til rygsmerter?

Svar: Barselshjælp kan hjælpe med at reducere smerter i lænden, som normalt skyldes dårlig kropsholdning. Den skal dog kun bruges et par timer om dagen og ikke hele dagen. Der er også registreret tilfælde, hvor bæltet kan øge vægten og forårsage flere rygsmerter. Kontakt din læge for at få de bedste råd efter din kropstype.

Q3. Sådan håndteres rygsmerter, mens du sover under graviditeten?

Svar: De alvorlige rygsmerter er et almindeligt tilfælde hos mange vordende mødre, især mens de sover. Sørg altid for kun at bruge en fast og bred madras, mens du sover. Desuden kan du placere en pude nær begge ben og under maven for at reducere smerter i ryggen, mens du sover på siden.