Salt mad under graviditeten: Hvad man skal spise, hvad man skal undgå og mere

Salt, som er en form for natrium, spiller en væsentlig rolle i vores kostindtagelse. Natrium er påkrævet for alle på et minimum udpeget niveau for at opretholde kroppens pH -niveauer og væskebalance. Men hvis du er gravid, har du nogensinde spekuleret på, om du kan få salt mad under graviditeten? Hvis du gjorde det, skal du ikke bekymre dig, du er ikke kun en.

Dette mest almindelige dilemma og forespørgslen må ikke undervurderes, saltindtag for gravide er lige så vigtigt som for andre normale kvinder eller enkeltpersoner. Men man skal vide, hvad den krævede dosering er, og hvad der kan være overforbrug, sammen med bivirkninger og andre tips. Lad os tage et mere dybtgående kig for at få besvaret alle dine forespørgsler.

Salt mad under graviditeten

Hvorfor har gravide brug for salt?

Salt, også kendt som natriumchlorid, spiller en væsentlig rolle i den samlede kost. Dette er især tilfældet for gravide. Når du bærer en baby, har din krops væskeniveauer en tendens til at ændre sig, og salt er en vigtig komponent, der hjælper med at balancere og vedligeholde væskerne. Imidlertid har højere saltindtag vist sig også at øge blodtrykket (1), og det er altid vigtigt at regulere niveauerne og have input inden for det foreskrevne område.

Hvor meget salt er sikkert for gravide damer, og hvad er det daglige interval?

I henhold til den amerikanske medicin kostråd og afdeling for sundhed og menneskelige tjenester (2,3), kan man have op til 2300 milligram natrium. Det samme gælder selv for gravide. Men hvis de kvinder, der bærer, også har underliggende problemer som hypertension, så vil indtagelsen reduceres. Det daglige indtag og rækkevidde er dog cirka en teskefuld salt om dagen, hvilket er seks gram. Mere end givet område anbefales det ikke at spise salt mad under graviditeten.

Er trang til salt mad normalt under graviditeten?

Trang under graviditeten er ret almindelig. Hvis du bærer en baby, længes du ofte efter mad; du kan ikke forestille dig så godt. På almindelige dage kan du måske lide salt mad, men du kan have lyst til det. Men er det normalt at lide salt mad under graviditeten? Er det sundt?

De fleste kvinder kan have lyst til fødevarer med højt natriumindhold under graviditeten, især i den tidlige graviditetstid eller i første trimester. Nogle kvinder betragter også denne trang som et tegn på graviditet. Det er helt fint, hvis du også gør det, men sørg altid for at regulere niveauerne til kun at forbruge inden for foreskrevne grænser. Hvis du har tilstande som hypertension, skal du have mindre salt (4). Sørg for at konsultere din læge angående din grænse.

Bivirkninger af overdreven salt under graviditet:

Alt overdrevent er forfærdeligt. Det være sig højt fedtindhold eller højt saltindhold. Du skal sikre dig, at du ikke overskrider dine foreskrevne grænser for det daglige natriuminterval under graviditetsrejsen. Højt saltindhold kan føre til flere bekymringer, såsom væskeophobning eller hævelse af ben til gravide. Ydermere kan tilfælde af forhøjet blodtryk også komme op. Derudover er det vigtigste, at det høje saltindtag også kan påvirke fostrets og afkommets postnatale sundhed negativt (5).

Fødevarer, der indeholder højt salt (natrium), der skal undgås under graviditet:

Ikke alle fødevarer er sunde. Ikke alle slags salte er i orden at have. Selvom du er gravid og har lyst til salt mad, er her en liste over fødevarer, du under alle omstændigheder skal undgå. I betragtning af den høje dosering af usunde salte og natrium i dem er de ikke sikre at tage. Den salte mad til gravide, som er et must at undgå, omfatter,

1. Morgenmadsprodukter:

Vi kalder crave for hurtige og lækre fødevarer, især under graviditeten. Men lige så meget som morgenmadsprodukterne kan virke sunde, er de ikke det! Cornflakes eller müsli, de kan øge dit samlede natriumindtag til højere niveauer uden dit varsel!

2. Brød:

Brød og boller hæftes for mange, herunder gravide. Men husk disse ting: De er emballerede fødevarer, tilberedt til at holde længe og også højere saltindhold end normalt. Hold et tjek!

3. Sødede drikkevarer:

Drik aldrig kulsyreholdige drikkevarer eller søde drikkevarer. De er generelt usunde og kan forårsage yderligere bekymringer under graviditeten, da de har mindst omkring 200 g natrium i en drink.

4. Saucer:

Vi elsker alle saucer, det være sig ketchup, eller grill -saucer eller chilli -saucer. Men de fleste af disse emballerede sauce -færdige varer på markedet har højere natriummængder.

5. Fastfood:

Hvis du ikke laver mad derhjemme og foretrækker mad udefra, forstår vi din trang. Men ved du, hvor meget salt og hvilke salte de ville bruge til at tilberede den slags ‘velsmagende’ fødevarer, vi ønsker os? Vi er ikke ansvarlige for de doser, de må lægge, og ved heller ikke, hvilken karakter af salte og krydderier de tilføjer. Derfor er det kun bedre at undgå sådanne højt saltede fastfood udefra på dette tidspunkt.

Sunde kilder til salt (natrium) i fødevarer under graviditeten:

Nå, nu hvor vi har nævnt fødevarer, du skal undgå og springe over, her er et par sunde fødevarer, du også kan få fat i. Selvom de salte fødevarer, mens du er gravid, ikke anbefales som sådan, omfatter disse kun sund og naturlig rækkevidde.

  1. Fisk
  2. Fjerkræ
  3. Yoghurt Jordnødder, nødder og usaltede konserves
  4. Mælk
  5. Æg
  6. Grøntsager og frugter

Så meget som disse fødevarer også har sunde natriumniveauer, er du sikker på at indtage dem uden tøven. Udover disse, gravide kvinder, på trods af at de ønsker salt, usund mad, er de ikke gode at få.

Tips til at reducere saltindtag under graviditet:

Selvom vi forstår, at madtrang utvivlsomt er udfordrende at gå glip af i løbet af dette tidspunkt, er der her et par hemmelige tips, vi har fundet ud af for at reducere de sædvanlige saltbehov.

  • Du kan bruge smukke krydderier, mens du tilbereder mad, som er saltfri og også sund og velsmagende.
  • Vælg friske grøntsager og frugter. De har også høje natriumniveauer, som er i sunde grænser. Den farverige skål anbefales altid. Sørg for, at dit indtag er fyldt med naturlige farver, såsom frugt og grønt.
  • Sørg for, at mad og drikke, du spiser, læs etiketterne bag. Se natriumniveauerne på dem og den mængde, du ville indtage. Du vil selv forstå, hvordan du undgår dem.
  • Hjemmelavet mad er det bedste. De er sunde og har også begrænset salt, bedst til dine forbrugsområder.

Det er normalt at have trang til salt mad under graviditeten. Men nøglen er at regulere og have inden for bestemte grænser. Der er intet som at have sunde fødevarer i denne fase, i betragtning af vigtigheden af ​​både mor og fosters sundhed. Hvis du synes, at denne vejledning var nyttig, så lad os også vide dine tanker!

Ofte stillede spørgsmål og svar:

Q1. Hvad forårsager saltbehov under graviditet for kvinder?

Svar: Oftest kan gravide kvinder have lyst til salt mad på grund af voksende væsker i kroppen og for at understøtte fostrets vækst. I betragtning af at natrium er bevist at beholde natrium, ønsker gravide kvinder ofte salt mad.

Q2. Hvad sker der, hvis der tages for meget salt på en gang?

Svar: Det tilrådes kun at have det nødvendige saltindtag pr. Dag i henhold til intervaller og med en række specificerede og sunde fødevarer. Hvis der er for meget saltindtag på én gang, kan det have højere blodtryk og også forårsage mere alvorlige bekymringer som slagtilfælde, nyre og hjerteproblemer.

Q3. Kan jeg spise sort salt under graviditeten?

Svar: Sort salt kan indtages i løbet af denne tid. Det hjælper med mave lindring og forstoppelse. Men sørg for at begrænse indtagelsen som nævnt ovenfor, og undgå også, hvis du har hypertension og andre medicinske bekymringer.

Ansvarsfraskrivelse: Kontakt din læge eller gynækolog for personlige forslag til dine daglige indtag, mad at spise og fødevarer, der skal undgås. De angivne grænser og fødevarer kan ændre sig fra person til person, afhængigt af sundhed. Vi foreslår, at du tager en læge udtalelse for bedre råd.