Soveposition under graviditeten: Sikre stillinger og tips

Hvis du er gået ind på graviditetsrejsen, kan det være ganske overvældende. Der er do’s and don’ts for alt – lige fra mad til aktiviteter til og med søvn! Når du fortsætter, ændrer komfort- og ikke-komfortligningerne sig også, og vi tænker kun på, hvad der bedst passer til vores krop i henhold til de ændringer, den gennemgår. På samme måde er der både sovepositionen under graviditeten, som man skal undgå, såvel som også kan være behagelig.

I betragtning af denne særlige tid i dit liv er det vigtigt at være forsigtig og notere både sikre og ikke-sikre sovepositioner for gravide. Vi er her for at hjælpe dig med dette!

Sovepositioner under graviditeten

Bedste og sikre sovestilling under graviditet:

Der er en bunke nye ændringer, din krop gennemgår i denne fase. Det er vigtigt altid at være opmærksom på og viden om, hvad der kan være nyttigt, og hvad man skal undgå i denne fase. Ifølge tilgængelig forskning er middelmådig og utilstrækkelig søvn meget almindelig for mange gravide kvinder og tegner sig for næsten 76% (1). Dette er alarmerende! Søvnforstyrrelser, ubehagelige følelser om natten, søvnapnø og vandladningstrang om natten rapporteres også meget almindeligt (2). Med disse i tankerne giver vi dig her bevist og videnskabeligt sikker stilling til at sove under graviditeten.

1. Hvis du er i den tidlige graviditet og første trimester, er du i god behold til at sove i de mest behagelige sovepositioner, du måske altid kan lide. Dette kan være på maven eller siderne. Dette vil ikke påvirke din krop eller baby negativt. I betragtning af at livmoderen ikke er vokset meget før nu, er dette muligt. Kun bekymringer du kan finde på er kvalme eller hormonelle ændringer under graviditeten.

2. Men i løbet af andet og tredje trimester er det bedst at vænne sovestil på venstre side (3). Disse sovepositioner, mens de er gravide, hjælper med at forbedre og afbalancere den rigtige blodgennemstrømning til og fra livmoderen. Du kan placere en pude mellem knæene for at finde lindring, hvis du har hoftepine.

3. At sove på din venstre side under graviditeten hjælper også nyrerne med at slippe af med affaldsstoffer og væsker fra kroppen på den rigtige måde. Chancerne for dødfødsel reduceres også ifølge nogle få undersøgelser. Dette er også den bedste soveposition i andet og tredje trimester.

4. Nylige undersøgelser har ligeledes nævnt, at det ikke kan være dårligt at sove på højre side under graviditeten. Det kan dog være behageligt (4).

sovepositioner under graviditeten

Sovepositioner, der skal undgås under graviditet:

Mens vi har talt om den gravide dames korrekte soveposition, skal du huske, at der også er nogle forkerte sovestillinger, som er et must no! Du har muligvis allerede fået dit svar. Liggende og sovende stilling på ryggen under graviditeten er et stort nej, da de kan forårsage rygsmerter, negative virkninger på fordøjelsessystemet, lavt blodtryk og nedsat blodcirkulation til hjerte og baby. Det kan også øge chancerne for dødfødsel.

Ven ikke også at sove på maven, mens du er gravid. Efter 16 til 18 uger anbefales det kraftigt ikke at sove på maven, da bumpen begynder at vokse, og der kan være forbundet ubehag omkring livmodervægge i løbet af denne tid. Barnet har også brug for plads til at trække vejret, hvilket kan være bekymrende ved denne position.

Sovepositioner under graviditeten

Tips og hjælpemidler til komfortabel graviditetssovning:

Vi forstår udfordringen med at sove godt i denne fase. Her er et par lette og mest populære tips til at få en god søvn på dette tidspunkt.

  • Du kan vælge at bruge en masse puder. At krydse ben mellem puder kan hjælpe dig med at reducere ubehag og hofte- eller rygsmerter.
  • Planlæg og planlæg, prioriter den rigtige sovetid. følg et lignende tidspunkt hver dag for at vænne dig til en god søvn
  • Drik meget vand hele dagen. Strømmen af ​​blod og næringsstoffer rundt i kroppen kan lettes godt.
  • Undgå at hvile på ryggen i længere tid, da det kan føre til smerter i ryggen.
  • Du kan endda vælge hvilestol eller halvopret stilling i stedet for seng for den bedste søvn, hvis du lider for dårlige søvnløse dage.

Virkninger af forkert soveposition på graviditetens sundhed:

De forkerte sovestillinger kan føre til både psykiske og fysiske helbredsproblemer under graviditetstiden. Først og fremmest lader det dig ikke få en god nats søvn, hvilket giver anledning til træthed og træthed. Det er udfordrende selv at udføre daglige opgaver. Andre sundhedsmæssige bekymringer som lidelser, præeklampsi og yderligere vækstbegrænsning af fosteret kan opstå på grund af mangel på ordentlig søvn. Andre forkerte sovestillinger, såsom på ryggen, kan i nogle tilfælde føre til dødfødsel. Du skal ikke bekymre dig for meget om stillinger, der kan forårsage abort eller dårlige bekymringer; sørg for at vænne dig til sikre positioner. Selvom det måske ikke altid er tilfældet, er det vigtigt at være forsigtig og vænne sig til komfortable sidestillinger for de bedste i denne fase.

Med denne vejledning om den bedste og sikre soveposition under graviditeten, håber vi, at du fandt svaret på dine forespørgsler. Det er kun bedre at være forsigtig og sikker end undskyld. Denne tid og rejsen er mest speciel for enhver kvinde herude, og det er også vores pligt at gøre det behageligt såvel som ansvarligt for at nyde denne fase. Fortæl os også, hvad du synes, vi hører meget gerne fra dig!

Ofte stillede spørgsmål og svar:

Q1. Er der en sammenhæng mellem dødfødsel og sovende stillinger?

Svar: Regelmæssige dårlige søvnstillinger kan føre til dødfødsel. Nogle undersøgelser har vist dem videnskabeligt, og det tilrådes derfor ikke at sove dårlige og usikre stillinger under graviditetsfasen.

Q2. Kan graviditetspuder og specialpuder være nyttige på dette tidspunkt?

Svar: Særlige graviditetspuder er tilgængelige på markedet for at hjælpe og hjælpe kvinderne med at sove godt og hvile ryg og hofter og undgå smerter. Du kan bruge dem uden skade, placere dem mellem benene eller i nærheden af ​​hofterne.

Q3. Hvad hvis jeg vågner pludselig på ryggen mellem natten under graviditeten? Skal jeg bekymre mig?

Svar: Hvis du pludselig befinder dig på ryggen i løbet af natten, skal du ikke bekymre dig. Bare vend tilbage til normal sideposition og sov godt. Du skal ikke bekymre dig, hvis du ikke føler smerter eller abnormiteter.

Q4. Hvor mange timer skal de kommende mødre sove?

Svar: Det er afgørende og vigtigt at sove mindst otte timers god søvn for gravide. Denne tid kræver også lige hvile, både fysisk og mentalt!

Ansvarsfraskrivelse: Kontakt din læge for at få den bedste og personlige rådgivning. Det er vigtigt kun at tage forslag efter eget helbred fra egne gynækologer med regelmæssig kontrol af og til.