Spotting under graviditet: Årsager og symptomer

Spotting er et meget almindeligt problem, som gravide damer skal stå over for. En halv procent i det normale tilfælde af graviditet oplever blødningen fra skeden på graviditetstidspunktet. Enkel og lille pletblødning er det gode tegn, mens spotting i store mængder er tegn på en tung lidelse. Du skal være opmærksom på årsagerne til spotting under graviditeten og tage vigtige råd fra din læge med jævne mellemrum for at slette sådanne problemer.

Differentiering mellem pletblødning og blødning:

pletblødning under graviditeten

Du kan observere og identificere dig selv, hvilken der ser, og hvilken der bløder, på en meget hjemlig måde. Det lyserøde eller brune blod udledes i tilfælde af pletter, der meget ligner menstruationsblødningen på 6. eller 7. dag i denne cyklus. Hvis det udledte blod er dyb rødt, kaldes det blødning. Spotting behøver ikke blødgøringspuder som blødningsbehov.

Årsager til pletblødning under graviditet:

Implantation som årsag:

Spotting under graviditeten 2

I den første fase af graviditeten oplever tyve til tredive procent damer at spotte. Spotting under graviditeten kan ske på grund af embryoimplantation til livmodervæggen. Spotting kan forekomme før eller omkring menstruationen. Du bør ikke forvirre begge tilfælde samt aldrig være bekymret for pletblødningen.

Sex som årsag:

Spotting under graviditeten 3

Spotting kan forekomme efter at have haft sex med din partner. Enhver form for stress fra let til tung, den kan begynde at spotte. Også i graviditetens varighed kan livmoderhalsen polypper vokse fra den normale størrelse og kan resultere i pletblødninger, når de er gravide på grund af samleje. Det er en meget mulig og normal sag at have pletblødning efter samleje under graviditeten.

Pap smear som en årsag:

Cervical tender er resultatet af den enorme blodstrøm, der kan forekomme på grund af den interne undersøgelse af bækkenområdet. Det lette tryk på tidspunktet for kontrollen eller enhver form for kollision i dette område kan resultere i pletblødning.

Infektioner som en årsag:

Spotting under graviditeten 4

Vaginale infektioner, svampeinfektioner, vaginale bakterielle infektioner er nogle alvorlige årsager til pletter. STD -sygdomme som klamydia, herpes, trichomoniasis er den meget mulige årsag til vaginal irritation, som kan føre til den brune pletdannelse under graviditeten. Du skal tage denne grund med særlig omhu for at udrydde problemet.

Chorionblødning som årsag:

Spotting under graviditet 5

Denne type blodudledning sker på grund af ændringen i chorion og såvel som i moderkagen. Chorion er en lille tynd membran monteret i fosteret, der omslutter placentaområdet. Det kan stoppe af sig selv, selvom bekymringen er at se normal under graviditeten, hvilket kræver det ultimative tilsyn af medicinske eksperter.

Kommende arbejdstid som en årsag:

Spotting under graviditeten 6

Så snart din leveringsdato kommer, kan du blive udsat for livmoderhalsudvidelse. Det kan absorberes af blod og slimprop kan føre til en enorm blodudladning. Derfor betegnes dette som et blodig show. Du bør bestille tid hos en gynækolog i tilfælde af kraftig blødning.

Ektopisk graviditet:

Spotting under graviditet 7

Det er et sjældent tilfælde, som kræver særlig opmærksomhed fra den personlige læge. Når ægget bosatte sig i æggelederen, som er livmoderen udefra, kan ektopisk graviditet ske. Symptomerne kan opstå hos dig som kvalme, svimmelhed, opkastning eller svaghed. Tidligere ektopisk kirurgi, æggelederoperation eller enhver betændelse i bækkenområdet kan være årsagen til sådanne komplikationer.

Molær graviditet:

Et defekt embryo kan gøre moderkagen til et stort forstørret cystisk volumen, som kan resultere i molær graviditet. Det har ingen alvorlig indvirkning, selvom det er en slags tumor. Men hvis det har spredt sig gennem hele kroppen inden for befrugtningsugen kan der forekomme store blødninger. Svangerskabssygdomme kan opstå på grund af en sådan unormal vaginal situation.

Abort:

Spotting under graviditet 9

Det er en bekymring i løbet af graviditeten. De primære 12 måneder er den periode, hvor aborten kan opstå. De almindelige symptomer på abort er mavesmerter i det nedre afsnit, kramper, vaginal udledning af væv osv. Dette er sandsynligvis et af de frygtelige tilfælde, som den gravide ikke ønsker at stå over for.

Placenta Previa:

Spotting under graviditet 10

På det sidste stadie af graviditeten har udseendet af blødning den mest almindelige og enkle årsag, og det er placenta Previa. Placenta giver generelt stress i livmoderhalsbrud, hvilket forårsager blødning. Tiden er midt i graviditetens varighed, når din livmoderhals gør sig klar til en kommende fødsel.

Placenta Abruption:

Spotting under graviditet 11

I sidste trimester eller sidste fase af graviditeten kan denne form for afbrydelse forekomme, hvilket kan forårsage kraftig blødning. De naturlige symptomer på denne lidelse er smerter i nedre og øvre del af maven, kramper, livmodertilbud osv. Placenta får tidlig adskillelse fra livmoderen i sådanne tilfælde og resulterer i blodopsamling i denne region.

Uterine Rupture:

Spotting under graviditeten 12

Dette brud kan forekomme inden leveringstiden. Det er ikke en normal opdeling fra livmoderen. Det kan være meget farligt for den kommende baby og en gravid dame. Dette behov skal afhjælpes ved inspektion fra en læge. Ikke desto mindre er forskellige alvorlige risikofaktorer relateret til dette udtryk, som skal løses i den ultimative fase af graviditeten.

Fosterfartøjsbrud:

Spotting under graviditeten 13

Dette er et af de sjældneste tilfælde af graviditet. Det forekommer hos 1 patient blandt fem tusinde tilfælde. Det er resultatet af en unormal hjertefrekvens. Når det sker, forekommer blodudledning i store mængder i dette graviditetsstadium. Det er dette tilfælde, hvor føtale blodkar krydser fødselsruten.

Preterm Labour:

Præmat arbejdskraft er tidsperioden for levering tyve til syvogtredive uger. Det kan skabe kraftige smerter i maven ved kramper og sammentrækning. Det kan bare fremstå som en lille dags afstand med din kommende leveringsdato. Slimprop er voldsomt revnet, hvorfor en kraftig blødning kan komme i gang.

Som en omsorgsfuld mor bør du blive opdateret med alle sådanne oplysninger om spotting med hensyn til graviditet. Du bør passe på dit voksende foster fra alle sygdomme og lidelser ved at have en ordentlig lægeundersøgelse, graviditetskost og regelmæssig vedligeholdelse af lægeundersøgelse.