Svisker under graviditet: Godt eller dårligt?

Er svesker gode til graviditet? Dette er et meget almindeligt spørgsmål stillet af flere gravide. Selvom frugt generelt er forbundet med fordele, de giver i graviditetsfasen, er der også visse fødevarer, der anbefales ikke at spise på dette stadium. På den anden side er der altid negative og risici forbundet med visse fødevarer.

Læs denne artikel for at vide mere om svesker under graviditeten, deres fordele, risici og bivirkninger sammen med de næringsrige værdier, den leverer.

Svisker under graviditeten

Hvad er svesker?

En sveske er dybest set en tør blomme. Det er en af ​​de sundeste fødevarer i verden. De er bredt tilgængelige i flere dele af landet. Svesker har flere sundhedsmæssige fordele og er gode for dit generelle helbred. Indtagelse af svesker under graviditeten tilrådes af eksperter, da de er meget gode for både moderen og barnets helbred. De har også meget sjældne bivirkninger.

Er svesker sikre under graviditet?

Et almindeligt spørgsmål, vi står over for, er ‘er svesker gode til graviditet.’ Selvom mange har det dilemma inden for forbrug af sveskerne, er det altid godt at kende det fulde billede. Svisker er generelt meget nyttige til at reducere sult med det samme, og derfor er de den perfekte snack for gravide med en blanding af flere kostfibre, vitaminer bygget indefra. Derfor bygger de igen muskler og styrker dem. Dette øger i høj grad i en problemfri leveringsproces.

Ernæringsmæssige fordele ved svesker under graviditet:

Selvom vi ofte spørger, om det er sikkert at spise svesker under graviditeten, er svaret ja på grund af de rige næringsværdier i frugten. Svisker er meget rige på kostfibre sammen med jern, kalium, C -vitamin, magnesium, naturlige sukkerarter, vitamin A og vitamin E. Dette hjælper i høj grad på moderens sundhed og fostrets vækst. De hjælper også med at styrke livmoderen og hjælper igen med fødslen. Derfor ikke underligt, hvis nogen spørger dig om jeg kan spise svesker under graviditeten, ved du helt sikkert svaret!

Svisker under graviditeten 2

Fordele ved svesker under graviditet:

Kan du spise svesker, når du er gravid? Svaret er bestemt et kæmpe ja; kender fordelene ved svesker under graviditeten her.

1. Forebyggelse af forstoppelse:

På grund af de forskellige hormonelle ændringer, mens du er gravid, vil du sandsynligvis opleve tarmbesvær eller forstoppelse. Kroppen producerer mere østrogen under graviditeten for at sikre, at din baby har en sund vækst og udvikling.

Produktion af østrogen i kroppen kan bremse din fordøjelse og forårsage forstoppelse. Progesteron er et andet hormon, som kroppen frigiver under graviditeten. Det forårsager afslapning og løsne dine muskler. Svisker fører til, at musklerne, der danner tarmens ydervægge, slapper af under graviditeten. Det gør det svært for maden inde i kroppen at bevæge sig langs og komme ud af din krop.

2. Forebyggelse af anæmi ved at øge jernniveauerne:

Jern er et af de vigtigste næringsstoffer, der er ekstremt afgørende for korrekt vækst og udvikling af den baby, der endnu ikke skal fødes. Svisker er et rigt lagerhus af jern. Mens du er gravid, stiger jernkravene i moderens krop betydeligt. At tage dine almindelige måltider er muligvis ikke nok. Det er vigtigt at inkludere yderligere madvarer som svesker, der har et højt jernindhold, for at bekæmpe jernmangel.

At spise svesker hjælper dig med at producere mere hæmoglobin og forhindrer anæmi under graviditeten. Det vil også hjælpe med at opbygge en stærk immunitet for moderen og barnet. At have sveskesaft mens du er gravid, holder tegn på svaghed i skak. At spise svesker som tør frugt hjælper også med at opretholde energiniveauet og berolige dine nerver. At spise svesker under graviditeten kan holde dig aktiv, rask og sund.

3. Kontrol af blodtryk:

Svesker indeholder kalium i mærkbar mængde. At have beskæresaft mens du er gravid hjælper i høj grad med at reducere blodtrykket.

4. Bekæmpelse af depression:

Kaliumindholdet i svesker hjælper også med at bekæmpe depression og kontrollere angst.

5. Til babyen:

Betakaroten- og A-vitaminindholdet i svesker hjælper med udviklingen af ​​øjne hos dit ufødte barn. At spise svesker under graviditeten vil gøre underværker for din hud og din baby også.

6. Forebyggelse af ledsmerter:

At opleve ledsmerter og kramper er almindeligt, mens du er gravid. Indtagelse af svesker eller saften heraf kan hjælpe med at forhindre eller reducere disse smerter. Indtagelse af svesker kan også hjælpe med at forhindre betændelser, mens du er gravid.

7. Bekæmpelse af kvalme:

At spise svesker kan være en naturlig og sund måde at forhindre kvalme på. Den indeholder vigtige vitaminer og mineraler, der kan afværge kvalme og holde dig sund.

Bivirkninger af svesker under graviditet:

Indtagelse af for meget svesker eller sveskesaft under graviditeten kan forårsage bivirkninger som følelse af oppustethed, luft i maven og endda diarré. Besøg en læge, hvis du oplever nogen af ​​bivirkningerne. Tag ekspertråd om daglig dosering. Dem med problemer med gas og oppustethed rådes ikke til at indtage disse. Desuden skal de, der er overvægtige, se på deres mængde.

Måder at inkludere svesker i en graviditetskost:

Mens fordelene ved svesker under graviditeten forstås, spørger mange om, hvor mange svesker jeg skal spise, mens jeg er gravid. At spise svesker under graviditeten anbefales godt på grund af dets værdier og rigdom af næringsstoffer indefra. Her er visse måder, du kan inkludere svesker i din kost, mens du er gravid.

Du kan vælge at spise dem separat som en snack eller tilføje dem i din budding eller salater. Yderligere kan du også tilføje bagte varer eller blande dem i smoothies. Det er dit ønske helt op til dig om, hvordan du gerne vil tilføje dem til din kost.

Kan jeg drikke sveskesaft mens jeg er gravid?

Indtagelse af sveskesaft, mens du er gravid inden for grænser under din graviditet, er normalt sikkert og sundt. Svisker under graviditet mod forstoppelse anbefales bredt. Tørrede svesker under graviditeten kan rummes i din kost gennem saft.

Når nogen spørger, er sveskesaft god til graviditet, er svaret ja. Selvom du generelt har syv til otte glas vand hver dag, kan du også indprente denne juice for flere ernæringsmæssige fordele. Beskær saft under graviditeten er en stor energikilde og fører ikke til at blodniveauet stiger. De er rige på fibre, hvilket gavner din blære og tarm. Derfor, hvis nogen spørger ‘kan jeg drikke sveskesaft mens jeg er gravid’ er svaret ja. Beskær saft fordeler meget i graviditeten, og du behøver ikke tænke dig om to gange.

Frugten har enorme sundhedsmæssige fordele, men det er bedst at ikke tage chancer i den skrøbelige fase af graviditeten. Rådfør dig med en ekspert om, hvor meget du skal indtage, og høst derefter fordelene. Da hver gravid kvinde vil have deres egne kostbehov, anbefales det altid at konsultere en læge, før du begynder at spise dem regelmæssigt.

Ofte stillede spørgsmål:

Q1. Kan jeg drikke sveskesaft hver dag, mens jeg er gravid?

Svar: Mens du regelmæssigt har dit vandindtag, skal du sørge for at have et glas sveskejuice, som kan hjælpe dig med at tilføje næringsstoffer og fibre i din kost. Du kan få det hver dag, medmindre læger anbefalede dig eller rådgav dig separat om at reducere mængden. Dette er tilfældet, medmindre du er i ekstra kilo. Ellers kan du få dem hver dag.

Q2. Hvor mange svesker kan jeg have hver dag som gravid?

Svar: Du kan have en håndfuld af dem hver dag. Men overspis ikke, da de ikke anbefales i store mængder på grund af tilstedeværelsen af ​​naturlige sukkerarter og beslægtede elementer. Enhver frugt eller mad er god, mens den havde i begrænsede og nødvendige mængder.

Q3. Hjælper svesker dig med at tabe dig, mens du er gravid?

Svar: Nej, det er en misforståelse. Svesker hjælper dig ikke med vægttab. I stedet kan du blive rådet til ikke at have denne frugt, hvis du er i ekstra kilo under graviditeten. De naturlige sukkerarter, der findes i denne frugt, kan hjælpe dig med at tage på i vægt igen, men ikke tabe.