Ting at vide, før man spiser krabber under graviditeten

På trods af at skaldyr er ekstremt nærende, anbefales det at undgå dem under graviditeten. Alt på grund af muligheden for det høje indhold af kviksølv, der er til stede i dem. Krabbe er dog en undtagelse fra denne mulighed for forurening, og derfor er det sikkert at spise krabber under graviditeten og kan indtages uden frygt. Bare kog det ordentligt og indtage i moderate mængder, da mådehold er nøglen til en sund graviditet.

Inden du spiser krabbe under graviditeten

Fordele ved at spise krabbe under graviditet:

1. Krabber hjælper med at forhindre anæmi:

Krabber har en høj næringsværdi og har derfor en optimal mængde vitamin B12. Dette næringsstof er nødvendigt for at producere røde blodlegemer i kroppen. Dette hjælper med at forhindre anæmi blandt gravide. Således er det fordelagtigt at spise krabbe, mens det er gravid, da det stimulerer røde blodlegemer i din krop.

2. Krabber indeholder folat:

Sammen med indtag af grøntsager og frugter er det også meget vigtigt at tilføje folat til din kost. Den slags sundhedsmæssige fordele, folat tilbyder, er bedst for en gravid kvinde. Indtagelse af folat hjælper med at forhindre eventuelle defekter i neurale rør. Folat indeholder vitamin B9 og kan således gøre underværker for dig under graviditeten.

3. Krabber hjælper med at sænke risikoen for hjertesygdomme:

Krabber er også en god kilde til omega-3 fedtsyrer. Disse syrer er afgørende for føtal neurodevelopment. Det er også vigtigt på tidspunktet for fødslen. Det hjælper med at sænke fedtstoffer i blodet og reducerer også enhver risiko forbundet med hjertesygdomme. Omega-3 fedtsyrer er også gavnlige for at forhindre enhver risiko forbundet med slagtilfælde.

4. Krabber indeholder magnesium:

Krabber er fulde af essentielle næringsstoffer, og en af ​​dem er magnesium. For dem af jer, der tænker, kan jeg spise krabbe, når jeg er gravid, er dit svar et klart ja. Dette er et sådant mineral, som kroppen ikke kan fremstille, og derfor skal du medtage det i din kost i overflod. Det muliggør normal funktion af nerver og muskler i kroppen.

5. Hjælper med at bekæmpe hypertension:

Tilstedeværelsen af ​​magnesium i krabber hjælper med at bekæmpe hypertension. En gravid kvinde har normalt en høj grad af spænding og stress i denne periode. Derfor er det i det væsentlige vigtigt at bekæmpe hypertension for dig og din babys helbred. Det er meget nødvendigt for at være det, og kontrol med spændinger og krabber gør det muligt for dig at forblive en.

6. letter babyens vækst:

Der er en god mængde folat og proteinindhold i krabber. Dette fremkalder den overordnede udvikling og vækst af barnet. Det hjælper også med at forbedre effektiviteten af ​​den gravide moders immunsystem. Således er indtagelse af kekada under graviditeten meget gavnligt for den vordende mor.

7. Rigt på jernindhold:

Krabber er meget rige på jernindhold og er derfor en god kilde til jernforsyning til vordende mødre. Det øger mængden af ​​hæmoglobin i kroppen. Det sikrer også gravide kvinders immunitetskraft. Stigningen i immunitetseffektivitet muliggør en sund fødsel. Således bør du inkludere krabbe i din kost, mens du er gravid.

8. Giver calcium:

Krabber har også en god mængde calciumindhold. Calcium hjælper med at styrke knoglerne i kroppen. Det hjælper også med udviklingen af ​​barnets knogler. Og det er også gavnligt for udviklingen af ​​tænder, muskler, nerver og ører. Det sikrer også en god kvalitet af modermælk i laktationsperioden.

9. Bekæmper depression:

Krabber indeholder omega-3 fedtsyrer, som hjælper med at bekæmpe depression. Det hjælper med at reducere symptomer på depression hos en gravid kvinde. Derfor behøver du ikke mere at spekulere på, om gravide kan spise krabbe eller ikke, som du helt sikkert kan. Hvis du føler dig deprimeret på grund af det overdrevne niveau af stress og spændinger under graviditeten, kan indtagelse af krabber gavne dig.

10. God næringsværdi:

Krabber, som du allerede ved, har en masse god næringsværdi. De er rige på protein, fedtsyrer, calcium, zink, kobber, mangan, jern og mange andre næringsstoffer. Disse næringsstoffer hjælper i den vordende moders og hendes barns trivsel. Således er det helt sikkert at indtage krabbe til gravide.

Ting at vide, før man spiser krabber under graviditeten:

A. Kun kongekrabber – Altid:

Kvantum af kviksølvindhold varierer i forskellige krabber. Kongekrabberne er dem, der har den laveste kviksølvkvantum i sig og de sikreste til forbrug under graviditeten. De andre typer krabber som blå krabber eller snekrabber indeholder en stor mængde kviksølv, og det bør undgås under graviditet.

B. Sig nej til frossen krabbe:

Frosne krabber er ikke det rigtige valg, når det kommer til krabbekød. Når krabberne bevares, får de nogle gange bakterierne til kun at blive der. Undersøgelsen viser imidlertid, at dåsekrabber eller forseglede krabber er sikre til konsum.

C. Undgå rå/understegt krabbekød:

Det er vigtigt at undgå at have rå eller understegt krabbekød. Råt indtag af krabbekød er mere tilbøjeligt til at have bakterier eller parasitter i det. Dets forbrug kan føre til forskellige sygdomme, der er fødebårne som listeriose, toxoplasmose og også salmonella. Sygdommen kan resultere i abort og medfødte handicap.

D.Vær meget kræsne:

Det er meget vigtigt at være meget kræsen og kræsen, mens køb af fisk og skaldyr og krabber er en af ​​dem. Du bør kun købe krabber, der er af meget god kvalitet og ikke er forældede. Du bør også købe friske, som for nylig er taget ud af havet. Derfor bør du kun vælge friske af høj kvalitet.

E. Forbered godt:

Sammen med kvalitet er det også vigtigt at forberede sig godt. Du bør ikke forbruge underkogte krabber, da de kan bringe bakterier ind. Det er tilrådeligt at indtage fisk og skaldyr, når de er friske og glødende varme. Du bør også undgå at have kølekrabber under graviditeten. Du kan også putte i nærende grøntsager sammen med krabber for at øge næringsværdien af ​​madvaren.

F. Håndter krabber på en hygiejnisk måde:

Du skal tage passende forholdsregler, mens du laver krabber. Alle redskaber og bestik skal vaskes ordentligt før og efter klargøring af krabber. Du bør også bruge separate skærebrætter og knive, mens du håndterer rå skaldyr. Du skal være forsigtig, mens du opbevarer fisk og skaldyr, da det skal opbevares under passende forhold.

G. Rådfør dig med din læge, om skaldyr ville passe dig:

Det er meget vigtigt at konsultere en læge, før du indtager enhver form for fisk og skaldyr, og krabber er en af ​​dem. Det passer nødvendigvis ikke til alle og kan give anledning til forskellige kropsallergier og andre sygdomme. Det anbefales derfor at besøge en læge, inden du indtager krabber.

Den anbefalede mængde krabbe at spise under graviditeten?

Selvom kongekrabberne er sikre til konsum under graviditeten, betyder det ikke, at du kan få det til dit hjerte når du er gravid. Ideelt set bør du forbruge krabber maksimalt to gange om ugen, som ikke må være mere end 170 g samlet. Andre sorter af krabber bør bedst undgås.

Lip-smacking krabbe kød opskrifter til gravide kvinder:

1. Krabbekager:

At indtage krabbekager under graviditeten er en godbid for din mund. Sådan kan du lave det samme.

Ingredienser:

 • Tørrede brødkrummer.
 • Rapsolie.
 • Krabbekød – drænet og flager.
 • Løg pulver.
 • Tør sennep.
 • Krydderier.
 • Worcestershire sauce.
 • Citronsaft.
 • Mayonnaise.
 • Æggehvider.
 • Varm peber sauce.
 • Koriander.
 • Grønne løg.
 • Hakket peberfrugt.

Procedure:

 1. Varm olie i en gryde og tilsæt krabbekager efter hinanden med tilstrækkelig plads til at vende kagerne. Steg den til den er gyldenbrun og vend den om for at stege den anden side.
 2. Tilsæt krabbekød og smid det igen. Tag en del af denne blanding i din hånd og rul den til kugler. Tryk på disse kugler for at lave små kager og gem dem til side.
 3. Tag nu en skål og tilsæt brødkrummer, peberfrugt, koriander, løgrønt, løgpulver, tør sennep, limesaft, æggehvider, mayonnaise og Worcestershire sauce og bland det godt.
 4. Tag en stor tallerken og lag den med brødkrummer. Kom krabbekagerne i den og rul den over for helt at dække krabbekagerne med blandingen. Gentag proceduren for alle de andre kager.
 5. Tag en bradepande og tilsæt olie.
 6. Steg alle kagerne til de er gyldenbrune.
 7. Si kagerne på et silkepapir for at dræne den overskydende olie.
 8. Nyd de lækre krabbekager.

2. Kyllingebryst fyldt med krabbekød:

Ingredienser:

 • Kyllingebryst – uden hud og uden ben
 • Frisk krabbekød
 • Blød flødeost
 • Hakket løg
 • Hakket hvidløg
 • Vegetabilsk olie
 • Smør
 • Slåede æg
 • Brødkrummer
 • Maida
 • Koriander
 • Salt og peber

Procedure:

 1. Tag en stor skål. Tilsæt flødeost, hakket løg, hakket hvidløg, citronpeber og bland det godt. Tilsæt krabbekød og giv det igen en dejlig blanding.
 2. Stil denne blanding på køl i et par timer.
 3. Lav vandrette snit i kyllingebrystene, så der skabes plads til at tilføje fyldet til. Tag fyldet ud af køleskabet og fyld kyllingebrystene.
 4. Tag en stor tallerken og fordel den med brødkrummer. Tag en anden tallerken og læg den med maida og tag en æg i en anden skål.
 5. Dyp nu de fyldte kyllingebryst i æggene, rul det derefter i maida og rul det til sidst i brødkrummer, så hver side af kyllingebrystene er dækket ordentligt med brødkrummer.
 6. Tag en bradepande. Tilsæt lidt smør og olie. Steg kyllingebrystene på lavkant fra hver side til de er gyldenbrune.
 7. Serveres varm ved at pynte med koriander.

Krabbekød er ikke kun lækkert og en godbid for skaldyrselskerne, men er også meget nærende for de gravide. Det giver et boost til babyens vækst og skal indgå i graviditetskosten. Tilsæt det dog mådehold og tag de nødvendige forholdsregler ved at vælge det rigtige krabbekød, og spiser det først efter at have tilberedt det samme korrekt.

Ofte stillede spørgsmål:

Q1. Er det sikkert at spise krabbe under graviditeten?

Svar: Selvom mængden af ​​kviksølv i krabber er absolut lav, betyder det ikke, at du krabber til hjertens lyst. I graviditeten er mådehold nøglen. Kongekrabber har den laveste mængde kviksølv i sig, og derfor er de sikreste til forbrug under graviditeten. Andre sorter af krabber som blå krabber og snekrabber undgås bedst, da de indeholder en stor mængde kviksølv i dem.

Q2. Kan du spise krabbe rangoner mens du er gravid?

Sv: Krabbe er efterligningskrabberne. De er også kogte og dermed sikre til forbrug under graviditet. Krabbe rangoner har imidlertid lavt indhold af Omega-3 fedtsyrer, som er afgørende for babyens vækst og et must under graviditeten. Ellers er krabbe rangoner ligesom ægte krabber, når det kommer til proteiner og andre næringsstoffer.

Q3. Kan du spise rå krabbe under graviditeten?

Svar: Rå fisk og skaldyr inklusive krabber kan vise sig at være risikabelt for en normal individuel overladelse til en gravid kvinde. Den rå krabbe bør aldrig indtages under graviditeten.