Top 15 problemer under graviditeten

Graviditet er den mest følsomme periode i en kvindes liv. Der skal udvises stor omhu for at sikre, at babyen og moren er raske. Men denne fase ledsages også af flere problemer og komplikationer, som bør overvejes seriøst for at undgå yderligere komplikationer under graviditeten og få en lykkelig og sund graviditet. Her er almindelige graviditetsproblemer, som de fleste kvinder står over for-

problemer under graviditeten

Problemer under graviditeten:

1. Kvalme og opkastning:

Kvalme og opkastning er almindelige tidlige graviditetsproblemer. Årsagen skyldes ifølge eksperterne stigningen i hormonniveauet specifikt østrogen og progesteron – der produceres i større mængde i løbet af første trimester. Tag tidligt om morgenen noget let og intetsigende, før du går ud af sengen, og andre midler omfatter at spise en let snack ved sengetid for at forhindre maven i at blive tom og urolig natten over. Med hensyn til problemet med at puking offentligt, skal du have polybags ved hånden og masser af åndeprægninger for at støde på problemet med kvalme. Hvis dette er vedvarende og forårsager andre problemer, skal du muligvis konsultere en læge, da det kan skyldes underernæring eller dehydrering eller anden medicinsk tilstand.

2. Udbrud:

Graviditet fører til stigning og fald af hormoner, og det ligner ni måneders PMS for kvinder, da det udløser stød og skavanker, som kan være forsvundet, efter at din teenage var forbi. Problemet kan støde på ved at bruge acne -produkter, der indeholder salicylsyre eller benzoylperoxid som deres bestanddele. Tal med din læge for at anbefale dig nogle midler og følg dem nøje. Akneudbrud er en almindelig ting, og derfor er de ikke meget store ting at bekymre sig om.

3. Vaginal udledning:

Udflåd fra skeden er et af de almindelige problemer under graviditeten og skyldes den pludselige stigning og fald af hormonniveauet i kroppen. Stigning i østrogenniveauerne, især i tredje trimester, får skeden til at frigive flere sekreter, og der er således en stigning i vaginal udledning. Dette problem kan støde på ved at bruge bomuldsstoffer i stedet for syntetiske til at hjælpe dig med at holde dig tør. Problemet er bekymrende, hvis udledningen klør, brænder, har en stærk lugt eller farven på udledningen er usædvanlig. Tal med din læge om dette for at sikre, at du ikke lider af nogen form for infektion eller seksuelt overført sygdom.

4. Gas og Burps:

Når babyen vokser, reduceres rummet i din mave. Som et resultat bliver tarmene overfyldte, og fordøjelsen kan blive hæmmet, hvilket gør dig gasagtig og oppustet. Alle de fødevarer, der har været gode for dig, kan lide æbler, blomkål, bønner osv. Den bedste løsning på dette problem er at spise mindre og hyppigere måltider og også undgå fed mad som stegt kylling, mad, der indeholder kunstige sødestoffer osv. En god gåtur 20 minutter efter middagen kan stimulere fordøjelsen og lindre gassen. Der er ikke noget at bekymre sig om, da dette er en naturlig ting, det er bare gravide kvinder, der skal gøre det oftere.

5. Rygsmerter:

Rygsmerter er et af de mest almindelige problemer under graviditeten. I denne fase bliver ledbåndene i din krop naturligt blødere for at strække sig for at forberede kroppen til arbejde. Dette lægger stor belastning på punkterne i din lænd og bækken og forårsager rygsmerter. Et par af de ting, du skal undgå eller minimere rygsmerter, er at undgå at løfte tunge genstande, have lejligheder på, da dette fordeler din vægt jævnt på dine fødder, arbejder på en overflade, der er høj nok til at undgå at bøje sig osv. Sørg for at få nok hvile, især i de sidste graviditetens trimester. En fast madras til at sove kan også bidrage til at reducere problemet. Aktiviteter som akupunktur, hot packs eller motion kan hjælpe med at forhindre problemet.

Problemer under graviditeten 3

6. Ændringer i huden:

Efterhånden som graviditeten udvikler sig, sker der visse ændringer i hud og hår. Disse ændringer varierer fra kvinde til kvinde. Nogle af disse inkluderer udseende af mørke pletter i ansigtet på nogle kvinder eller de hormonelle ændringer gør huden kedelig og lidt mørkere. Strækmærker forskellige steder som omkring maven kan også forekomme. Disse hormonelle ændringer vil også gøre dine brystvorter og området omkring dem mørkere. Andre steder som fødselsmærker, muldvarpe osv. Kan også blive mørkere. Alle disse ændringer vendes eller forsvinder gradvist efter babyens fødsel.

7. Kramper, Hævelse & Åreknuder:

Kramper og hævelse er det mest almindelige problem i løbet af graviditeten. Disse symptomer kan undgås ved at træne regelmæssigt og hvile tilstrækkeligt. Kramper er pludselige og skarpe smerter normalt i lægmusklerne. Dette problem kan overvindes ved at prøve flere øvelser, der hovedsageligt omfatter fod på arbejdet. For at lette kramperne skal du trække tæerne hårdt op mod anklen eller gnide muskelen fast. Problemet med åreknuder kan undgås ved at undgå at stå i lang tid, prøve ikke at sidde med benene i kors eller ikke lægge for meget vægt, da dette vil øge trykket.

8. Træthedsproblemer:

Trætfølelse er et almindeligt problem under graviditeten, og disse kan ledsages af besvimelse, og det skyldes hovedsageligt de hormonelle ændringer. Graviditet får kvinder til at føle sig svimmel, og der kan træffes forskellige forholdsregler for at håndtere problemet. Nogle af løsningerne på dette kan være – forsøger at stå langsomt op efter at have siddet eller ligget, hvis du føler dig besvimet, mens du ligger på ryggen, kan du ændre din position, have rigelig mængde nærende mad og også bære let og løst tøj.

9. Vaginal trøske:

Under graviditeten oplever mange af kvinderne lejlighedsvis anfald af en almindelig gærinfektion, dvs. vaginal trost. Dette problem forårsager irritation og hævelse af skeden og det omkringliggende område også undertiden ledsaget af en cremet hvid hytteost som udledning. Dette problem er temmelig harmløst, men det kan forårsage ubehag, og derfor bør du straks besøge din læge i stedet for at købe anti -trastemedicin fra apoteket. Et par foranstaltninger som f.eks. At bære bomuld eller silkeundertøj i stedet for syntetiske, undgå at bære stramme strømper eller strømpebukser, vaske området med rent vand og undertøjet med varmt vand og ren sæbe kan hjælpe dig med at dæmme op for problemet.

10. Hovedpine og fordøjelsesbesvær:

I forskellige stadier af graviditeten oplever mange kvinder hovedpine og fordøjelsesbesvær! For at undgå problemet er den første ting at ændre livsstil, tage masser af hvile og også opretholde en sund kost. Prøv at få mere regelmæssig hvile og lav nogle øvelser som rask gang eller yoga. Fordøjelsesbesvær kan helbredes ved at undgå fed, krydret mad og tænde for en regelmæssig sund kost og regelmæssige måltider ikke holde flere huller mellem to på hinanden følgende måltider.

11. Blødning:

Blødning kan være et af de almindelige graviditetsproblemer hos nogle kvinder. Hvis du bløder kraftigt og oplever alvorlige mavesmerter eller kramper som denne under menstruation, kan det indikere en ektopisk graviditet. Hvis dette sker i løbet af første eller tidlige andet trimester, kan dette være et tegn på abort. Blødning under graviditeten er et alvorligt problem, og øjeblikkelig lægehjælp skal søges. Blødning i tredje trimester kan også være tegn på placentaabruption. Enhver form for blødning under graviditeten må derfor ikke ignoreres, og nødvendig lægehjælp bør gives ved at konsultere lægen.

Problemer under graviditeten 2

12. Forstoppelse:

De fleste kvinder støder også på forstoppelse i løbet af graviditeten. Kort efter at du er blevet gravid, sænker dine graviditetshormoner din fordøjelseskanal til at kravle, hvilket kan forårsage forstoppelse. Løsningen på dette problem kan være inklusion af højt fiberindtag for at lette fordøjelsesprocessen. Har masser af frisk frugt, grøntsager og fiberrige kornprodukter og rigelig mængde vand for at løse problemet. Dette problem er for det meste ikke alvorligt, men ubehageligt og kan sjældent være farligt, men du bør kontakte din læge for at løse problemet, da ubehandlede symptomer kan føre til afføring og kan forårsage mere alvorlige smerter.

13. Kløende brystvorter:

For at forberede din krop til amning begynder dine bryster og brystvorter at stige i størrelse, og da bryststørrelsen øges, strækker den følsomme hud omkring dette område sig også, hvilket kan udløse kløe og irritation omkring brystvorten. Dette er et almindeligt problem, så intet alvorligt, for så vidt du får udslæt eller mærker blodig udledning fra begge dine brystvorter, skal du straks søge medicin. Dette kan skyldes en bakteriel infektion eller i meget sjældne tilfælde en årsag eller symptom på brystkræft.

14. Skarp lyskesmerter:

I midten af ​​graviditeten starter skarpe smerter dernede, når ledbåndene i din bækkenregion begynder at strække sig for at imødekomme din voksende baby. Hvis du pludselig rejser dig, kan du føle smerter, som nogle gange kan være uudholdelige. Hvis smerten er alvorlig eller ledsaget af kramper, sammentrækninger, bækkentryk og alvorlig øget vaginal udledning, kan det være et tegn på for tidlig fødsel, og derfor skal du straks informere din læge.

15. Utætte bryster:

Din krop gør sig klar til at give næring til en nyfødt, og derfor er dette et symptom eller nogle gange også almindelige graviditetsproblemer. Høje niveauer af prolactin i slutningen af ​​graviditeten kan få væsken til at lække fra dine brystvorter, når de stimuleres. Hvis lækagen er ilde eller blodig, skal du tale med din læge for at sikre, at der ikke er nogen bakteriel infektion eller nogen form for sjælden tilstand som kræft.

Således er tidlige graviditetsproblemer ikke kun en almindelig ting, men i løbet af din graviditet kan du opleve et par gener eller problemer. Ingen grund til panik, bare ring til din læge og søg hjælp samt råd om, hvordan du er sund og passer på dig selv såvel som din baby ved passende medicin.