Topanvendelser af bygvand under graviditet

Et af de mest forbrugte korn i verden efter ris og hvede er Byg. Bygkorn ligner riskorn, men har en grov konsistens på grund af klid. Ved kogning bliver bygkorn stivelsesholdige med en nøddeagtig smag. Byg bruges i vid udstrækning til madlavning til fremstilling af brød, salater og malt. Fuldkornsbygkorn er rige på kostfibre og fyldt med ernæring. Dette er grunden til, at læger anbefalede en portion bygvand til gravide. Der er mange modstridende synspunkter vedrørende indtag af bygvand under graviditeten.

I denne artikel vil vi guide om vigtigheden af ​​byg under graviditeten og den bedste måde at tage dem på.

Anvendelse af bygvand under graviditeten

Fordele ved byg Kanji under graviditet:

Et af de almindelige spørgsmål, som mange kvinder stiller, er “Er bygvand godt under graviditeten?”. Nå, vi har de bedste bygvandsfordele til graviditet:

 • Byg er rig på mineraler som calcium, jern, magnesium og kalium. Disse næringsstoffer sikrer en sund krop for den vordende mor. Dens vanddrivende egenskab udløser vandladningshastighed. Så på denne måde kan du slippe af med overskydende væske fra din krop.
 • Tilstedeværelse af fiber i byg hjælper med at regulere afføring og forhindrer forstoppelse plus hæmorider. Det kan dog også øge gastrointestinale problemer under graviditeten.
 • Niacin i denne korn hjælper med at opretholde et glat fordøjelsessystem hos gravide kvinder. Det er også et koagulationsmiddel, som er meget nyttigt under kejsersnit eller normal fødsel af barnet.
 • Dette korn regulerer også dit blodsukkerniveau og forhindrer forekomst af svangerskabsdiabetes.
 • Folat i byg forhindrer fosteret i at blive inficeret af visse former for prænatale sygdomme, såsom spina bifida.
 • Regelmæssigt indtag af bygvand reducerer virkningerne af morgenkvalme og kvalme. Det forhindrer også sværhedsgraden af ​​mavekramper og irritationer. Kobberet i byg sikrer, at dine led, knogler og blodkar er fleksible.
 • Det menes også, at byg reducerer mavebetændelsen under graviditeten.
 • Dette korn fremmer cellevækst og reparation. Dette er meget vigtigt for at holde det voksende spædbarn i livmoderen.
 • Byg er også gavnligt for produktion og udskillelse af modermælk
 • At tage bygvand under graviditeten sænker også dit kolesteroltal. Så chancerne for kardiovaskulære lidelser hos gravide mødre reduceres betydeligt.
 • Det hjælper med at skylle overskydende toksiner ud af kroppen og forhindrer dermed forekomsten af ​​gastriske hævelser eller lidelser.
 • Desuden er uregulerede mængder koffein ifølge forskning ikke godt for en forventende mor. Men det anbefales stærkt at tage bygte under graviditeten på grund af dets mindste koncentration af koffeinindhold.

Er bygvand sikkert under graviditet?

Ja! Faktisk er det en af ​​de vigtige fødevarer, der skal indgå i en gravid dames kostplan. Man kan drikke bygvand under graviditeten for at hjælpe med at håndtere en række lidelser, herunder forstoppelse, mavekramper og gærinfektioner. Det faktum, at det er vanddrivende, kan dog forårsage let ubehag for vordende mødre. Overdreven indtagelse af bygvand under scanning i slutningen af ​​graviditetsstadiet dræner meget væske, hvilket kan reducere vandindholdet i livmoderen.

Byg vand bivirkninger under graviditet:

 • Du bør undgå byg, hvis du er allergisk over for det. Indtagelse af denne korn kan føre til udvikling af udslæt og kløe hos gravide kvinder.
 • Spiret byg kan til tider føre til abort eller fosterskader.
 • Byg, der er forurenet med gær eller svamp, kan forårsage knoglerelaterede lidelser, såsom Kashin Beck sygdom.

Sådan tilberedes bygvand under graviditet?

Bygvand er let at forberede derhjemme med perlebyg under graviditeten. For at lave et glas af denne væske skal du bruge:

 • Bygskorn – ¼ kop
 • Vand – 3 kopper
 • Pink salt eller stensukker – valgfri

Procedure:

 • Vask byg grundigt og sigt vandet.
 • Tilsæt nu 3 kopper vand i en gryde og tilsæt kornene.
 • Kog til kornene er godt kogte, og vandet bliver gennemsigtigt.
 • Si væsken og tilsæt sukker eller salt efter ønske.
 • Server den varm.

Tip: Kasser ikke den kogte byg. Tilsæt dem i stedet for dine salater for en dejlig tekstur og tilsat fiber.

Bygvand er ikke nyt for indiske husstande. Det er en almindelig praksis at tilbyde bygvand til gravide for at hjælpe dem med at håndtere en række sundhedsmæssige problemer. Især for urinvejsinfektioner, som er ret almindelige under graviditeten, kan bygvand spare mange ture til lægerne og befri dig for unødvendig medicin. Selv efter levering kan byg øge din mælkeforsyning og kan være en fremragende mad til din baby over 8 måneder. Vi håber, at du vil udnytte denne ydmyge køkkeningrediens og have en lykkelig graviditet!

Ofte stillede spørgsmål:

1. Er byggræs sikkert under graviditeten?

Byg tilhører græsfamilien, og græsset er sammen med kornene ret spiseligt. Det er en glimrende kilde til B-komplekse vitaminer og er rigelig i kobber, calcium, magnesium. Den sikre måde at forbruge byggræs på under graviditeten er i pulverform, for at øge immunsystemet og også skylle ud toksiner. Sørg for at gå efter et naturligt, økologisk produkt.

2. Kan gravide spise byg?

Bygkorn, når det er kogt, kan inkluderes i måltidet af en gravid kvinde. Den overdrevne fiber i kornene kan imidlertid gøre det vanskeligt for fordøjelsen. Det anbefales at lægge dem i blød i mindst 8 timer, før de tilberedes og spises.

3. Kan jeg drikke Bygte under graviditeten?

Bygte betragtes som en af ​​de sikreste drikkevarer til gravide og endda små babyer. Det kan hjælpe med at afkøle din krop selv i varme somre og forhindre dehydrering. Bygte hjælper med bedre fordøjelse og er også ret nærende. Det er kendt at forbedre dit stofskifte og afværge forstoppelse.