Vitamintilskud under graviditet: Hvad er sikkert og hvad skal man undgå

Vitaminer er yderst nødvendige i vores daglige kost og mere i løbet af graviditeten. Bortset fra vitaminer bør en ideel graviditetskost indeholde en sund mængde proteiner, kulhydrater, fedtstoffer og essentielle mineraler. Under graviditeten var de typer af vitaminer og ernæring, der var blevet mere specifikke. For at opretholde dit gode helbred og udvikle babyens helbred er det vigtigt at have de rigtige vitamintilskud i den rigtige dosering efter råd fra en læge direkte anbefaling.

Tilskud af vitaminer erstatter ikke en sund kost, men sikrer snarere, at en forventende kvinde får nok næringsstoffer dagligt. De fungerer bedst, når de tages som en del af en sund kost. Vitaminer er på ingen måde en erstatning for en sund kost, men kun en sikkerhed for korrekt ernæring.

Graviditetsliste over vitaminer

Prænatale vitaminer er dem, der indtages under graviditeten, før barnet fødes. Dette er en meget vigtig fase, da det er her, babyens helbred bør være mest at tage sig af. Disse vigtige vitaminer til graviditet er vigtige for at dække eventuelle ernæringsmæssige huller i moderens kost. Prænatale vitaminer indeholder mange essentielle vitaminer og mineraler. De omfatter blandt andet folsyre, jern, jod og calcium.

1. Folinsyre eller vitamin B9:

Der er visse defekter kendt som neurale rørfødselsdefekter, der kan skade rygmarven og hjernen enormt. Folinsyre, som er en syntetisk form for vitamin B9, forhindrer disse defekter i at forekomme hos den nyfødte baby. Fødevarer, der indeholder folsyre, omfatter grønne grøntsager, citroner, appelsiner og andre citrusfrugter, bønnerødder bortset fra mange berigede fødevarer. Sammen med de naturlige kostvaner er det altid tilrådeligt at tage et supplement af folsyre som en backup -mulighed.

2. Calcium:

Calcium er et af de mest afgørende næringsstoffer for gravide. Da barnet kræver masser af calcium for sin knoglevækst, kan der være mangel på calcium i moderens krop og skal genopfyldes med korrekt kost.

3. Jod:

For at skjoldbruskkirtlen fungerer korrekt i kroppen, er jod meget nødvendigt. En mangel kan forårsage uønskede problemer hos babyen, som forstyrret vækst, mental ustabilitet og manglende evne til at høre korrekt. Hvis det er stærkt mangelfuldt i kroppen, kan det også føre til dødfødsel og abort.

4. Jern:

Jern kan hjælpe med at transportere ilt i blod fra både baby og mor. Det er meget vigtigt at opretholde de rigtige jernniveauer for at forhindre anæmi og blodtab under arbejdet. Også mangel på jern kan forårsage hjernedefekter og anæmi hos fosteret.

Fordele ved vitaminer under graviditet:

1. D -vitamin:

D -vitamin er et af de mest essentielle vitamin under graviditeten for at sikre en sund mor og baby. D-vitamin forhindrer forudgående fødsel og fødselsdefekter. Dette vitamin er også afgørende for absorptionen af ​​calcium og fosfor. Mangel på D -vitamin kan føre til fødselskomplikationer, øget risiko for kræft, autoimmune sygdomme og hjertelaterede lidelser.

2. A -vitamin:

A -vitamin hjælper med at reparere vævsskader forårsaget af arbejde. Det hjælper med at støtte immunsystemet, bekæmper infektioner og hjælper også med stofskiftet. Imidlertid kan høje doser af vitamin A under graviditeten føre til fosterskader og levertoksicitet.

3. C -vitamin:

C -vitamin er en vigtig immunforstærker under graviditeten. Fyldt med antioxidanter kan de anbefalede doser C -vitamin hjælpe med en sund graviditet. Det hjælper med vævsreparation og fremmer et godt knogle- og hudhelse.

4. Omega 3:

Omega 3 er vigtig for en god kognitiv og visuel udvikling hos barnet. De hjælper også med at reducere antallet af infektioner under graviditeten. Omega 3 fedtsyrer hjælper med at understøtte centralnervesystemet og hjælper med en sund nervøs udvikling af fosteret.

5. Zink:

Zink er ansvarlig for konstruktionen af ​​DNA i barnet. Det er ekstremt afgørende for udvikling og vækst af vævsceller for en sund baby. Zink er også vigtigt for et godt immunsystem og stofskifte.

Vitaminfødevareliste til graviditet:

En velafbalanceret kost er topprioritet for enhver vordende mor. Hendes gennemsnitlige kost skal bestå af:

 • Kalk: Mejeri – Mælk, yoghurt, ost til calcium
 • Vitamin B9: Bælgfrugter – Bønner, ærter, soja, jordnødder
 • A -vitamin: Gulerødder, søde kartofler
 • Omega 3: Laks
 • C -vitamin: Citrusfrugter, grøntsager, bær
 • Protein: Linser, magert kød
 • Zink: Nødder, tørre frugter, æg
 • D -vitamin: Lever, fisk, æggeblommer

Vitaminer, der skal undgås under graviditet:

Selvom vitaminer spiller en afgørende rolle under graviditeten, kan det føre til fødselskomplikationer, når det ikke tages i anbefalede doser. Det er ekstremt vigtigt at konsultere din læge for at forstå, hvilke vitaminer du har brug for, og hvad du IKKE SKAL tage:

1. A -vitamin:

Overdosering af A -vitamin kan føre til leverens toksicitet og forårsage død. Det er ekstremt vigtigt kun at tage de tilladte doser på 770mcg om dagen.

2. D -vitamin:

De mest giftige vitaminer af alle, D -vitamin over dosering kan påvirke moderens helbred og fødselsdefekter hos barnet negativt

Andre vitaminer som B6 og E kan føre til bivirkninger, når de tages i ekstra doser, men har ingen større truende faktorer.

Graviditet Vitamin Supplement Produkter:

Nævnt nedenfor er nogle af de bedste graviditetstilskud på markedet, som forventende mødre kan stole på.

1. Nature Made Prenatal Multi + Dha, 200 mg, 150 bløde geler:

Nature Made Prenatal Multi + Dha, 200 mg, 150 bløde geler

Dette produkt blander alle næringsstoffer fra et prænatalt multivitamin og 200 mg omega-3 fedtsyre DHAinto en blød gel.Det er ideelt til vordende mødre, der leder efter prænatal kosttilskud. Den indeholder den essentielle omega-3 fedtsyre DHA og kræver, at du kun har 1 dosis om dagen. Denne formel indeholder vigtige vitaminer, mineraler og DHA for moderens sundhed og babyens udvikling. Den har de bedste vitaminer til graviditet.

2. One-A-Day Women’s Prenatal, med DHA:

One-A-Day kvinder prænatal med DHA

One A Day Women’s Prenatal er fyldt med Omega-3 DHA og essentielle næringsstoffer som folsyre og jern og er et af de mest komplette multivitaminer på markedet. DHA skal hjælpe med at understøtte en sund føtal hjerne- og øjenudvikling. Folinsyre reducerer risikoen for, at barnet får en hjerne- eller rygmarvsfødselsdefekt. Jern hjælper med at transportere ilt til fosteret hos gravide kvinder. Dette vitamintilskud giver ernæring i tre faser- mens du prøver at blive gravid, under graviditet og under amning. Det giver de nødvendige vitaminer under graviditeten.

3. Hjemmetjek prenatale vitaminer til kvinder Supplement:

Hjem Check Prenatal Vitamins for Women Supplement

Dette produkt har 21 nøgleingredienser og 100% af den anbefalede daglige mængde på 13 vitaminer og mineraler, der er nødvendige for daglig ernæring. Hjemmetjek Women’s Daily One er et komplet produkt til alle kvinder, der venter en baby. Formlen indeholder essentielle næringsstoffer, der er afgørende for kvinders sundhed, såsom calcium, folsyre og jern. Antioxidant vitaminer som A, C og E giver beskyttelse mod frie radikaler. For hjernens normale funktion og rigelig dannelse af RBC er der masser af B -gruppens vitaminer. Som nævnt før er det et komplet multivitamin!

4. Garden of Life -vitaminkode, rå prænatal:

Garden of Life Vitamin Code, Raw Prenatal

Dette vitamintilskud har mange sundhedsmæssige fordele. Det har ingredienser, der hjælper med at understøtte immunsystemet hos moderen og det ufødte barn. Dette vitamin kan forbedre dit fordøjelsessystem og giver en sund fordøjelse og ingefær, probiotika, zink og D -vitamin hjælper med at fjerne urenheder. Jern-, vitamin C-, E- og B -komplekset med folat understøtter hjerte og blods sundhed. Produktet indeholder 800 mcg folat. For et sundt neuralt rør er 400 mcg blevet anbefalet af CDC indtil mindst første trimester af graviditeten. Vitamin A og C, kobber og jern i det understøtter hudens sundhed.

5. Nature’s Bounty Folic Acid (400 mcg), usmagede 250 tabletter:

Nature's Bounty Folic Acid (400 mcg), usmagede 250 tabletter

Nature’s Bounty Folic Acid -vitamintilskud indeholder nødvendige vitaminer og mineraler til forskellige sundhedsmæssige fordele. Det opretholder kardiovaskulær sundhed. Graviditet kan få dig til at føle dig svag og inaktiv. Daglig dosering af produktet kan holde dig energisk og aktiv hele dagen.

6. Prenatal i det 21. århundrede med DHA, tabletter og bløde geler, 120-tæller:

21. århundredes prænatal med DHA, tabletter og bløde geler, 120-Count

Produktet indeholder ikke tilsat sukker, salt, gær eller konserveringsmidler. Det unikke ved dette produkt er dets rene, friske og potente natur, som er garanteret af virksomheden. Det understøtter fosterets hjerne-, øje- og rygmarvsudvikling. Det har ekspert anbefalet DHA til graviditet og amning. Den indeholder de essentielle vitaminer under graviditeten.

7. Amway Nutrilite Triiron Folic 90 tabletter:

Amway Nutrilite Triiron Folic 90 tabletter

Dette produkt fra Amway forsyner kroppen med alt det nødvendige jern fra tre forskellige kilder- jernholdigt bisglycinat, jernholdigt fumarat og sennepsgrønt. Disse er jernkilder, der lettere bruges og tolereres af kroppen. Det hjælper dig med at holde dig selv og din baby sund. Produktet indeholder de nødvendige vitaminer til graviditet.

8. Fair Haven Graviditet Plus Prænatal Multivitamintilskud:

Fair Haven Graviditet Plus Prænatal Multivitamintilskud

Det var designet til at prøve at blive gravide, gravide og ammende kvinder. Dette prænatale vitamin leverer de mest vigtige vitaminer og mineraler for at sikre graviditetens velbefindende, som jern, C -vitamin og folsyre. Det er vigtigt for at forhindre neurale rørfødselsdefekter. Det indeholder også antioxidanter til at rense kroppen og fremme optimal reproduktiv sundhed.

9. One-A-Day Women’s Prenatal Tablets plus Liquid Gels-60 stk:

One-A-Day kvinders prænatal tabletter plus flydende geler-60 stk

One A Day Women’s Prenatal DHA (tabletter og flydende geler) er din sikre måde at forblive sund på, både før og efter du er gravid. Vitamintilskuddet hjælper med at understøtte en sund føtal hjerne- og øjenudvikling under graviditeten. Det opretholder også moderens og babyens generelle sundhed og giver nødvendige vitaminer til graviditet.

Det var nogle af de bedste graviditets vitamintilskud. Essentielle vitaminer har forskellige vigtige funktioner for henholdsvis moderens og babyens sundhed og udvikling.

 • A -vitamin hjælper med vækst af knogler og tænder.
 • D -vitamin hjælper kroppen med at bruge calcium og fosfor og fremmer stærke tænder og knogler.
 • E -vitamin hjælper kroppen med at danne og bruge røde blodlegemer og muskler.
 • C -vitamin er en antioxidant, der beskytter væv mod skader og hjælper kroppen med at optage jern og opbygger også et sundt immunsystem.
 • B1 -vitamin øger energiniveauet og regulerer nervesystemet, mens vitamin B2 opretholder energi, godt syn og sund hud.

Vælg din eksperts anbefalede sæt vitamintilskud, og giv dig selv og din baby det bedste.