17 Top fødevarer og drikkevarer, der skal undgås under graviditet

Graviditet er en smuk rejse. Det faktum, at en kvinde er ved at byde en nyfødt velkommen til denne verden, er i sig selv fascinerende. Men fasen og rejsen er ikke let – der er flere op- og nedture, smerter og lykke forbundet med det. En sådan kendt sag er at have madbehov under graviditeten. Men er alle begærede fødevarer sunde under graviditeten? Lad os finde ud af listen over fødevarer, der skal undgås under graviditeten.

Fødevarer og drikkevarer, der skal undgås under graviditeten

”Der er ikke noget større godt i hele verden end moderskab. En mors indflydelse i hendes børns liv er uden beregning. ” – James E. Faus

Den første ting, du skal gøre, når graviditeten er bekræftet, er at løbe til lægerne, og han vil straks give dig en oversigt over alle de ting, du ikke må. En af de mest almindelige forvirringer for førstegangsfødende er, hvad man skal spise, og hvad man ikke skal under graviditetsprocessen.

Top 17 fødevarer, der skal undgås under graviditet:

Nedenfor er nogle af de fødevarer, du bør give et stinkende øje til, når du først begynder at forvente.

1. Koffein:

En af de fødevarer, der hersker omkring dette tidspunkt, bør være din kaffeform. Du undrer dig altid over, hvorfor kontrollerne altid betegner din baby som undervægtig, selv efter dit desperate forsøg på at spise mere og mere for barnet. Der er ikke noget galt med barnet. Det er din livsstilsteknik. Læger siger regelmæssigt, at koffein kan være årsagen til, at din baby er undervægtig. Overdreven indtagelse af kaffe kan endda føre til abort. Det kan dog være lidt for hårdt at afbryde koffeinen fra din kost, da chokolade også indeholder koffein, hvilket er et almindeligt ønske under graviditeten. Hold grænsen under 200 mg om dagen.

2. Dåse på dåse:

Graviditetsmad, der skal undgås, på dåseMed den moderne indstilling i, madlavning i dit eget hjem, forbereder hele processen sig meget mere som et arbejde end bare at åbne en tom dåse færdiglavet færdiglavet kød og salat. Uanset hvor meget de siger, at dette er en opdateret mad, og uanset hvor meget de garanterer deres tilstedeværelse af intakt ernæring, bør dåsemad på dette tidspunkt være et strengt nej. Dette skyldes, at forskellige konserveringsmidler tilsættes til at holde længe i konserves.

3. Ost:

Fødevarer, der skal undgås, når du er gravid

Selvom ost kan have lyst til dig, er den bløde ost normalt under graviditeten normalt et strengt nej. Nogle gode eksempler er cheddar og parmesan, da de er hårde og solide i naturen, indeholder de ofte lidt eller intet vandindhold i den.

4. Visse grøntsager og frugter:

fødevarer, der skal undgås under graviditeten for vegetarerSmudsgrøntsagerne, f.eks. Gulerødder, bønne, bladgrøntsager og radiser, bør behandles meget omhyggeligt. Rengør denne type grøntsager for at fjerne jord, og hvis den er underkogt eller rå, vil den underholde tilstedeværelsen af ​​salmonellabakterier eller E.coli i den. Forsøg ikke at spise papaya i frugt. Forbrug af papaya under graviditet fører til abort.

5. Sea Food Alert:

Ting, der skal undgås ved tidlig graviditet Havmad

Normalt kan dammen og flodfiskene, laks og ørreder aldrig gøre tricket, men når det kommer til lækkerier som fisk og skaldyr, tangsalat, østers og muslinger, indeholder makrel og sværdfisk et højt niveau af kviksølv i dem, som kan efterlade rester, selv efter at de er blevet lavede mad. Vælg derfor kun de fisk og skaldyr, der har mindre kviksølvindhold.

6. Ægpleje:

Fødevarer, der skal undgås under tidlig graviditet Æg

Undgå halvkogt og råt æg under graviditeten, da de bløde æggeblommer og hvide vil indeholde salmonella i det, hvilket er skadeligt. Et fuldt kogt æg med en hård blomme kan være den eneste løsning.

7. Frosset advarsel:

Fødevarer, der skal undgås under graviditeten Frosset alarm

Dette er især til kød som f.eks. Pepperoni eller salami eller røget skinke frossen eller parmaskinke. Ofte bestilt pizza kan indeholde bidder af pepperoni, eller du kan købe et færdigpakket røget skinkebrød. Disse kød er forarbejdet eller ikke kogt, bare gæret og frosset, og undgå det derfor.

8. Sushi:

Fødevarer, der skal undgås i den første måned af graviditetssushi

Sushi er en lækker ret er naturligvis halv eller understegt fisk, hvorfor det bør undgås når det er bedst. Det kan også forværre kvalme i forbindelse med graviditet. Derfor bør denne mad undgås under graviditet.

9. Overskud af vitamin A:

vitamin A -fødevarer, der skal undgås under graviditetenLæger siger, at spise af leverrelateret mad som kyllingelever eller leverpølser kan udsætte din krop for for meget A-vitamin, hvilket er dårligt for den lille. Overdreven indtagelse af A -vitamin fører til opbevaring i leveren og forårsager toksiske virkninger og fører til alvorlige medfødte handicap hos barnet.

10. Alkohol:

Fødevarer, der ikke skal spises under graviditet Alkoholvægt

Dette er sandsynligvis den værste mad eller drikke nogensinde under graviditeten. Undgå alkohol og spiritus for enhver pris, mens du er gravid. Alkoholen, der indtages af moderen, kan passere ind i babyens blodbanen gennem moderkagen og forårsage mange medfødte handicap og mental retardering. Det er kendt som føtalt alkoholsyndrom.

11. Urtete:

Ikke at spise urtete under graviditeten

Urter brugt til te kan skade både moderen og fosteret. Visse urter som Yohimbe, ephedra, kava kava, angelica, sort og blå cohosh, dong Quai, borageolie, pennyroyal og mugwort er livmoderstimulerende midler, som bør undgås fuldstændigt under graviditeten. Comfrey, cascara sagrada, sort valnød, bukkehorn, goldenseal, echinacea, padderok, lakridsrod, savpalme, senna, moderurt, perikon, hyrdetaske, malurt, solbrun og uva ursi kan føre til abort. Andre urter, der er usikre at bruge eller indtage, er aloe, ginseng og aftenlys. Du bør også kontakte din læge, før du tager for meget af brændenælder, mælkebøtte eller kamille te.

11. Toxoplasmose:

Undgå toksoplasmose Mad under graviditetDet er her, alle grøntsager og formalet frugt, løg og kartofler og frugter fra træerne kommer til handling. Efterhånden vaskes disse fødevarer, men på grund af jordkontakt eller kontakt med forurenende stoffer i tilfælde af træfrugter, forbliver snavs og bakterier i det. Det er, når parasitten vil være til stede i dem, som nu kan være i din krop, hvis den ikke er kogt eller vasket ordentligt.

13. Krydderier:

undgå krydret mad under graviditeten

Selvom krydderier gør retterne velsmagende, kan lidt for meget krydderier til tider være skadeligt for barnet. Hold dig til sunde krydderier som oregano eller basilikum og undgå for mange i et fad.

14. Delikatesser:

Du bør undgå delikatesser, også kaldet som færdigretter, såsom sandwichkød, pålæg, frokostkød, hotdogs og skiver. De er velkendte for at indeholde listeriabakterier, som let kan flytte fra moderen til moderkagen og forårsage alvorlige komplikationer, herunder fosterdød.

15. Råspirer:

Undgå råspirer, herunder kløver, lucerne, mungbønne, radise, broccoli, solsikke, løg, sojabønner og snespærespirer. De er tilbøjelige til listeria, salmonella og E.coli bakterier. Som vi ved, kan listeriose føre til for tidlig fødsel, abort, dødfødsel og infektioner hos nyfødte. Salmonella og E.coli kan forårsage alvorlige sygdomme.

16. Street Foods:

Street Foods i Lahore

Du kan have lyst til de krydrede, søde og sure godbidder. De kan øge risikoen for flere infektioner, maveproblemer og madforgiftning. De er skadelige på grund af de uhygiejniske standarder for mad og vandhygiejne. Nogle eksempler på gadefødevarer, der skal undgås under graviditeten, omfatter majs i en kop, burritos, churros, slik, bløde kringler, simit brød, hotdogs, kylling ris, chaat, dosa, kebab, Pani puri, nudler osv..

17. Lakrids:

Lakrids 1Undgå lakrids (mulethi) under graviditeten, da den indeholder glycyrrhizin, som er forbundet med flere fosterudviklingsproblemer. Denne komponent forringer moderkagen, så stresshormonet kan komme ind i barnet, hvilket påvirker dets IQ. Forskning viser, at “Attention Deficit Hyperactivity Disorder” (ADHD) -problemer hos børn og tidlig pubertet hos piger også er bivirkninger af lakrids. Det kan også føre til højere blodtryk og for tidligt arbejde.

At vide, hvilken mad du skal spise, og hvad du skal undgå under graviditeten, hjælper virkelig med at holde din baby sund. Vær forsigtig og selektiv med hensyn til, hvad du spiser, når du er gravid. Husk, at den mad, du spiser, definerer din såvel som din babys helbred. Du kan gøre dagligdags og kedelig mad velsmagende i dit hjem. Så nyd også lidt madlavning.

Ofte stillede spørgsmål og svar:

Q1. Hvad er abortchancen for fødevarer, der skal undgås under graviditeten?

Svar: Papaya er en sådan mad, der forårsager abort. Nogle af de andre er spiret kartoffel, tromle -træ, upasteuriseret mælk, underkogt kød, råt kød osv..

Q2. Hvad er de fødevarer, du ikke behøver at tage for meget?

Svar: Under graviditet bør enhver form for mad ikke indtages overdrevent. Begræns altid din mad. Spiser forskellige typer mad.

Ansvarsfraskrivelse: Ovenstående oplysninger er udelukkende til uddannelsesmæssige formål og bør ikke betragtes som lægehjælp. Inden du undgår nogen af ​​de fødevarer, der er nævnt i ovenstående liste, skal du kontakte din gynækolog eller sundhedsudbyder for at få bedre råd.

mad, der skal undgås under graviditeten