Fødevarer at spise og undgå i graviditetens første trimester kost

Selve tanken om at blive forælder og føde et nyt liv kan tage dig igennem følelsesbanen. Det er en række blandede følelser lige fra glæde til spænding til nervøsitet og angst. Det er en fysisk udfordring og derfor afgørende, at du er ordentlig opmærksom på dit helbred og velvære samt den ernæring, du indtager under hele graviditeten. Du skal muligvis bringe ændringer i dine spisevaner, da der er visse fødevarer, du skal undgå, mens andre, som du skal medtage i dit daglige indtag for at sikre en ordentlig vækst af barnet. I denne artikel har vi givet en komplet guide til diætet i første trimester, som kan vise sig meget nyttig under graviditeten.

Hvilke fødevarer at spise i første trimester:

Her er de fødevarer, der skal spises i graviditetens første trimester.

1. spinat:

første trimester kost Spinat

Bedste mad til graviditet første trimester er spinat. Spinat er ekstremt rig på folsyre og jern. Denne folsyre er nyttig til at tillade din babys neurale rør at smelte i den første måned efter du er blevet gravid korrekt. Den høje mængde jern hjælper dig med at kæmpe med en anæmisk tilstand, som mange af kvinderne står over for under deres graviditet. Spinat kan inkorporeres i kosten på forskellige måder som at spise det råt, putte en håndfuld røræg i din morgenmad, spise det regelmæssigt i din salat.

2. Linser og fuldkorn:

Linser til graviditet 1. trimester kost

Protein er en vigtig del af kosten, da det hjælper med vækst og vedligeholdelse af kroppen. Det hjælper især med udviklingen af ​​din babys væv og muskler og vækst af moderkagen. Linser under graviditeten kan let indgå i din kost ved at lave suppe af det, som er meget sundt, eller hvis du har lyst til noget velsmagende krydret mad, kan du bruge linser i din burger med tilsætning af spinat. Andre fuldkorn som hvede, ris, byg, havre, hirse, majs bør indgå i kosten i løbet af 1. trimester.

3. Nødder:

kostdiagram for gravid dame i første trimester - Nødder

Du bør helt sikkert have nødder som din graviditetskost i første trimester, da disse er meget sunde. Da du skal fodre to kroppe i stedet for en nu, har du brug for en ekstra mængde på 60 gram protein og nødder er en meget god kilde til proteiner, du kan stole på. Du kan have en håndfuld nødder hver dag og kan også knuse et par stykker for at drysse din yoghurt eller is for at tilfredsstille dit trang til is, og det gør det også sundt.

4. Citrusfrugter:

frugt at spise under graviditeten første trimester - Citrusfrugter

Ligesom spinat er citrusfrugter også rige på folsyre, som hjælper på kroppens vækst og udvikling. Disse indeholder også citronsyre, der sammen med folsyre kan hjælpe med at forhindre fosterskader. Du kan nemt inkludere citrusfrugter i din kost i form af salat, eller den letteste måde er at få sunde juicer. Citrusfrugter til gravide 1. trimester bør inkluderes dagligt i din kost for at give en sund graviditet.

5. Asparges:

sund kostplan for første trimester - Asparges

Under graviditeten, da kroppen understøtter metabolismen af ​​to mennesker, opstår der en mangel på vitaminer og mineraler. Mangel på D -vitamin er en af ​​dem. Asparges har et meget højt D -vitaminindhold, som kan hjælpe dig med at overvinde manglen og også gøre dine knogler stærke. Med aftensmad kan du inkludere det i din morgendiet med dine æg som spinat. Du kan også inkludere asparges i din daglige rutine i form af salat.

6. Æg:

god kost til graviditetens første trimester- Æg

Bortset fra at være en fremragende proteinkilde, er æg også meget rige på calcium og D -vitaminindhold. Disse næringsstoffer er yderst vigtige for babyens vækst og udvikling. Det sikrer, at barnet ikke er født med fosterskader. Det er også vigtigt for knoglernes udvikling. Du kan inkludere hårdkogte æg i din første trimester kost for at forblive sund.

7. figner:

Figner (Anjeer)

Figner kendes også som tørre frugter, der er rige på jern og jern, er en vigtig mad, du har brug for under graviditeten for at overvinde anæmi. Kravene fra babyens krop til at producere røde blodlegemer stiger under graviditeten, og derfor kræver du en stor mængde jern i din krop, og figner er en rig kilde til det. Figner er også rige på, hvilket gør den meget nærende. Du kan inkludere det i din daglige kost for at være sund. Yderligere elementer som kalium, fosfor og magnesium er også til stede i figner, hvilket gør det meget sundt.

8. Broccoli:

vegetarisk kost til graviditet første trimester - Broccoli

Broccoli er meget rig på fiber og jern. Jern er meget vigtigt under din graviditet for fremstilling af røde blodlegemer, og derfor tjener broccoli formålet med at opfylde kravet om jern og fiber. Du kan inkludere broccoli i din daglige salat. Du kan være mere kreativ og lave opskrifter ved at inkludere broccoli i den.

9. Okra:

Okra (ladyfinger)Okra er meget rig på folsyre og er meget lækkert at have det inkluderet i din kost. Den høje mængde folsyre under din graviditet hjælper med at forhindre fosterskader hos din baby og hjælper barnet med at være sund. Du kan lave velsmagende retter til at opfylde dine trang til forskellige slags smag under graviditeten. En af en god idé at have okra er at have det let stegt med lidt mel og olivenolie.

10. Bønner:

hvad man skal spise, når man er gravid i første trimester - BønnerUnder graviditeten har du brug for næringsstoffer til muskelvækst og energi. Så bedste mad til graviditet første trimester er at inkludere tilstrækkelig mængde bønner i din daglige kost! Bønner er en rig proteinkilde, der opfylder dit behov for næringsstoffer til muskelvækst og udvikling. Du kan inkludere disse i din salat som andre madvarer, og til et tip er sorte bønner burgere for lækre at have!

11. Yoghurt:

hvad man skal spise i første trimester af graviditeten - yoghurt

Yoghurt er rig på calcium og D -vitamin, og at spise yoghurt dagligt under din graviditet vil sikre, at din krop får tilstrækkelig mængde af disse næringsstoffer og forhindrer enhver form for svaghed i din krop og knogler. Du kan prøve en kop yoghurt med nogle bær for at gøre det lækkert. Du kan også prøve yoghurt blandet med chokolade eller vanilje som et alternativ til is.

12. Laks:

Laks

Det er meget nærende at have fisk under din graviditet. Laks er en af ​​dem, og den er rig på calcium og D -vitamin, hvilket er godt for dine knogler samt udviklingen af ​​knogler i din baby. Du kan inkludere noget laks i din kost som en ekstra ingrediens i pasta eller grøntsager, eller du kan inkludere det i din morgenmad med æg.

13. Kylling:

kost i 1. trimester- KyllingKylling har en stor mængde jern, som hjælper med fremstilling af røde blodlegemer og giver nok ilt til din krop. Det er bedst for gravide at inkludere organisk hormonfrit kød under graviditeten for at få en sund baby.

14. Magert oksekød:

Magert oksekød

Hvis du får tilstrækkeligt kogt oksekød, er det yderst nærende for dig, da det indeholder masser af jern, som er sundt for dig såvel som din ufødte baby. Græsfodret, økologisk og hormonfrit oksekød er meget sundt og nærende at inkludere i din kost for en sund baby og mor.

15. Collard Greens:

mad til første trimester - Collard -GreensDa de fleste kvinder mangler jern under deres graviditet og dermed collard greener er en god kilde til at bekæmpe problemet med jernmangel. Du kan tilføje dette til din suppe eller være lidt kreativ, og der er helvede masser af opskrifter til rådighed til at indarbejde collardgrønt i din kost.

16. Mejeriprodukter:

mejeriprodukter

Mejeriprodukter er ikke bare rige på proteiner, men det giver også en tilstrækkelig mængde calcium, der er nødvendig for knogler og muskeludvikling. De forskellige mejeriprodukter, der kan indtages i graviditetens 1. trimester, er komælk A2, yoghurt, ostemasse, ost, hytteost osv..

Fødevarer, der skal undgås i kosten i 1. trimester:

Trangen er meget normal under hele graviditeten, især i 1. trimester. Der er dog visse fødevarer, uanset hvor meget du ønsker dig, bør det bedst undgås. Listen over, hvilken mad der skal undgås i 1. trimester, er som følger:

 • Fisk, der har et højt kviksølvindhold som sværdfisk, kongemakrel osv
 • Rå æg eller under kogt fisk
 • Råt kød eller fjerkræ
 • Upasteuriseret mælk
 • Rå spirer
 • Blød ost
 • Råkål
 • Papaya
 • Ananas
 • Aubergine
 • Sorte druer
 • For meget af sukkerholdige ting

Tilskud, der er nødvendige i første trimester:

Et afbalanceret indtag af vitaminer, mineraler, calcium og andre næringsstoffer er meget vigtigt under hele graviditeten, især i graviditetens første trimester. Følgende er det ekstra ernæringsbehov i løbet af første trimester i form af kosttilskud:

1. Prænatale vitaminer:

Hvis du tager en sund, afbalanceret kost, er alt, hvad du har brug for, desuden en tablet prænatal vitamin, der indeholder 400 mcg folsyre. Dette vil hjælpe med en ordentlig nervøs udvikling af barnet og reducere mulighederne for fosterskader.

2. Væsentligt supplement:

Et andet supplement, der skal bruges under graviditeten, er jern, da det muliggør korrekt blodgennemstrømning. Men hvis din kost ikke er rig på andre næringsstoffer, kan du også tage andre multivitaminer, forudsat at dens næringsværdi er inden for de tilladte grænser under graviditeten. Kontakt din læge, før du tager en multivitamintablet under graviditeten.

Kostplan for 1. trimester:

Nu hvor du venter, og du har 2 liv, betyder det ikke nødvendigvis, at du skal fordoble indtagelsen af ​​din mad. Din mad skal være dobbelt i næringsstofferne og ikke i kalorier. En masse frisk frugt og grønt bør udgøre en integreret del af din 1. trimester kostplan. Spis en masse fuldkornsmad, og hold øje med den raffinerede og sukkerholdige mad.

Diætdiagram for 1. trimester:

Det følgende er et eksempel på en diætdiagram for dit 1. trimester.

Morgenmad:

 • Mælk eller paneer
 • Enhver af følgende
 • Grøntsag Daliya
 • Veg. Upma
 • Vegetabilsk poha
 • Hvede flager
 • Mellem morgen snack
 • En skål med frisk frugt

Frokost:

 1. en tallerken salat
 2. en skål dal
 3. en skål efter eget valg
 4. 3 roter
 5. Raita/ostemasse/kærnemælk

Aften snack:

1 glas A2 komælk

Enhver af følgende:
 • Bhunnachanna
 • 1 besan chilla
 • 1 kogt æg
 • En skål med frisk frugt
 • 1 skålspirer

Aftensmad:

 1. 1 tallerken frisk salat
 2. en skål grøntsager
 3. 1 skål dal eller ostemasse
 4. 3 chappati
 5. Sengetid
 6. Dessert eller
 7. Mælk

1. trimester kostråd:

Følgende er tipsene til at spise i 1. trimester

 • Del dit måltid i 5-6 dele og få mindre portioner hver gang.
 • 3-4 portioner frugt skal spises hver dag.
 • 3-5 portioner grøntsager bør også være en del af din daglige kost.
 • Mejeriprodukter skal tages en dag tre gange.
 • 2-3 portioner proteiner og fuldkorn er et must.
 • Undgå for meget sukkerholdig mad, eller det kan forårsage svangerskabsdiabetes.
 • Undgå usund gademad så meget som muligt.

Nu hvor du skal tage dig af 2 liv, er det vigtigt, at du følger en sund kostplan for første trimester og faktisk hele graviditeten. Dette hjælper dig med at høste den rette ernæring og får en sund og robust baby. At spise sundt og følge sunde vaner kan gøre graviditeten meget glat og behagelig.


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

  Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80