Kostplan for 8. måneders graviditet – mad at spise og undgå

Du har nået den 8. måned af din graviditet. Hvor du føler dig tung, har du fået nok vægt og er begyndt at opleve flere problemer med graviditeten. Såsom surhed, forstoppelse og halsbrand. På dette tidspunkt er det afgørende, at du spiser ordentlig nærende mad. Så du kan tilfredsstille behovene hos din voksende baby, og du ikke selv mangler det samme. I denne artikel har vi afrundet de fødevarer, du kan og ikke kan spise i din 8. måneders graviditetskost samt en typisk kostplan for 8. måneders graviditet.

Betydningen af ​​kost og fødevarer for 8. måneders graviditet:

Et af de vigtige aspekter ved graviditeten er at spise den rigtige mad, der også i den rigtige mængde. Ingen enkelt mad kan tilstrækkeligt til alle dine babyers voksende behov, og derfor er det vigtigt, at du inkluderer en række fødevarer i den rigtige mængde i 8. måneds graviditetsdiætplan og spreder den i løbet af dagen i mindre portioner for at være tilstrækkelig hyppige sultanfald under graviditeten. At spise rigtigt er vigtigt for at sikre en sund vækst og udvikling af barnet i din livmoder.

8. måneds graviditetsdiagram:

Det følgende er en typisk 8.-måneders graviditetsdiagram fra ernæringssynspunkt, hvor du kan vide, hvad din krop kræver al ernæring på dette stadie, og hvilke fødevarer der kan give det samme. Dette hjælper dig med at beslutte, hvad alt skal inkluderes i din 8-måneders graviditetskost, og hvad alt skal undgås.

Fødevarer at spise i 8. måneds graviditet:-

8. måneders graviditetskost

Jernrige fødevarer:

At spise tilstrækkeligt med jern under 8. måneders graviditet vil sikre, at du er beskyttet mod enhver form for blødning under fødslen. Det anbefales, at du indtager 27 mg jern dagligt. Det er meget obligatorisk at inkludere jernmineralet i 8 måneders graviditetsmad for at forhindre blødningseffekter, hvilket resulterer i anæmi. De fødevarer, der er rige på jern, er æg, fisk, abrikoser, bønner, forskellige frø og rødt kød.

Calciumrige fødevarer:

Calcium er et af de grundlæggende mineraler, der kræves af en gravid krop, især i tredje trimester. Du skal kontrollere din kost i 8. graviditetsmåned, herunder forskellige fødevarer, der bærer calciumindholdet. Du skal tage mindst 1000 mg calcium, da det hjælper med at konstruere skeletets struktur for den kommende baby og gøre knoglemarven stærk. Nogle af de fødekilder, der er rige på calcium, er nødder, fisk, bananer, magert kød, grønne blade, æg, grøntsager, mejeriprodukter osv..

Fødevarer rige på kalium:

Kaliumindholdet i kroppen skal afbalanceres for at kontrollere blodtrykket, muskelfunktionerne, kropsvæsker samt cellulære aktiviteter. Du skal have medtaget denne mineralkomponent i din 8. måneds graviditetsdiagram med en minimal dosis på 1500 pr. Dag. Kalium findes let i cantaloupe, korn, bananer, mælk, vandmelon, bælgfrugter osv..

Proteinrige fødevarer:

Protein er en uvurderlig ingrediens i graviditetens tredje trimester. Det giver muskelstyrke, jernbalance og korrekt udvikling af fosteret. Du skal involvere et gennemsnit på 60 til 75 gram i din kost i 8. graviditetsmåned pr. Dag. I tilfælde af høj risiko og typisk situation skal du muligvis endda øge din rutinemæssige dosis af proteiner. Nogle værdifulde proteinkilder er fisk, sojamelk, bønner, æggehvider, mælk, magert kød, yoghurt, tofu osv..

Kulhydrater rige fødevarer:

Komplekse kulhydrater er meget velegnede til en gravid kvinde i tredje trimester end simple kulhydrater. Det er langt bedre og perfekt ernæringsindhold til den lille baby indeni. Nogle almindelige og tilgængelige kilder til kulhydrater er bær, grøntsager, fuldkornsbrød, bælgfrugter, pasta, søde kartofler, bønner vandmeloner osv..

Fiberrige fødevarer:

Fibre er et vigtigt element i den sidste fase af graviditeten for at forhindre forstoppelse på grund af overvægt og overskydende hormonsekretion. Du skal afbalancere dit kostdiagram, herunder de fødevarer, der er rige på fibre. Nogle af de mest almindelige fødevarer, der er en rig kilde til fibre, er sorte bønner, selleri, brune ris, majs, fuldkornsbrød, blomkål, avocado, hvide bønner, broccoli, grønne blade osv. Du rådede også til at tage masser af vand eller væske til at balancere vandet i din tarm.

Fedtberiget mad:

Fedt er vigtigt i tredje trimester af graviditeten inden for en meget acceptabel mængde. Det bør aldrig indtages ud over 30 % af den samlede kalorieindhold. Højt fedtindhold er strengt forbudt på dette tidspunkt. Det er bare et behov for at give kroppen nogle vitale fedtsyrer som omega 3. Nogle pålidelige fedtkilder er jordnøddesmør, æg, fisk, nødder osv..

Fødevarer rige på C -vitamin:

C -vitamin er afgørende for at øge optagelsen af ​​jern i kroppen. Du kan tage op til 80 mg C -vitamin om dagen. Det fungerer til at forbinde væv i en ny samling af babyer. Nogle bemærkelsesværdige kilder til dette vitamin er jordbær, tomater, grapefrugter, appelsiner, kål, broccoli osv..

Folsyreberiget mad:

Folinsyre bidrager til forskellige roller i en ny udviklende krop. Det hjælper med at formulere røde blodlegemer, DNA, nervesystem og så videre. Det er den essentielle forbindelse, der har magt til at forhindre neurale defekter hos en baby. Hver gravid kvinde, især i denne sidste fase, skal inkludere folsyre i en mængde på 600 til 800 mg om dagen. Det er meget let at benytte kvaliteten af ​​folsyre ved flere naturlige fødevarer som papaya, kyllingelever, grønne blade, korn, linser, asparges, havre, appelsiner osv..

Fosforberigede fødevarer:

Det er en grundlæggende komponent, der giver en stærk knoglestruktur til kroppen af ​​en baby, der ligger inde i moderens livmoder. Cirkulationsveje og muskelled har også brug for dette element for perfekt udvikling. Du kan tage det fra 800 til 1200 mg afhængigt af kropsform. En meget almindelig kilde til fosfor er collard greener, græskar, grønne bladgrøntsager, svampe osv.

Fødevarer, der skal undgås under 8. måneders graviditet:-

fødevarer, der skal undgås-8. måned graviditetUpasteuriseret mælk:

Du bør strengt undgå de mælkeprodukter, der ikke er pasteuriseret. Enhver form for ko- eller fåremælk kan være farlig for dig, som ikke behandles ved pasteurisering. Desuden er gedemælk det produkt, du bør undgå på tidspunktet for sidste fase af graviditeten, fordi det indeholder et højrisikoelement som toksoplasmose.

Kaffe:

Koffeinholdige varer bør undgås af dig for at reducere tendensen til forstoppelse i denne sidste fase af graviditeten. Du skal rette op på din daglige vane. Bortset fra dette kan du også gøre en god vane med at tage en stor mængde vand.

Pate:

Pate er en af ​​de bedste ting, man skal undgå under graviditeten. Det bærer listeria og kan være årsagerne til listeriose, der kan skade moderkroppen ved et alvorligt influenzaangreb. Det kan forårsage dødelig barnefødsel, abort, dødfødsel eller alvorlig sygdom på tidspunktet for fødslen.

Alkohol og tobak:

Alkohol og tobak kan skade din livmoderstyrke ved opdræt af en baby. Så indtagelse af alkohol eller tobaksrygning kan være farligt for dig. Du bør undgå alle sådanne ting for enhver pris.

Blød ost:

Du bør tage dig af denne graviditetsfase ved at undgå modnet ost som brie, blå årer osv. Den bærer en listeria -mængde, som er en farlig komponent i leveringssagen. Det kan skabe vanskeligheder under graviditeten. Hvis du er vild med ost, så gå efter hård ost.

Indisk kostplan for 8. måneders graviditet?

For at sikre, at det du spiser, hjælper din baby med at blive sund. Vi har forsøgt at opsummere, hvordan en typisk indisk kostplan for 8. måneders graviditet ser ud, og hvilke fødevarer der skal spises i 8. måned af graviditeten:

Før morgenmad:- Enhver af følgende er lige så nærende og et must have som en før-morgenmad.

 • Et glas A2 komælk
 • Mandelmælk
 • Milkshake
 • Tørre frugter
 • æblejuice
 • Tomat juice

Morgenmad:- En sund morgenmad til 8. måneders graviditet kan være

 1. En skål med frisk frugt
 2. Grøntsag Daliya
 3. Havregrød
 4. Hele hvedesmør toast med komplet
 5. Fyldt paratha med ostemasse
 6. Kotelette
 7. Vegetabilsk sandwich
 8. Bambino Upma

Mellem morgen snack:-

Enhver form for suppe såsom:

 1. Tomatsuppe
 2. Spinat suppe
 3. Hønsekødssuppe
 4. Gulerod, sukkerroer og trommestikssuppe

Frokost:- Frokost skal være en eller en kombination af følgende:

 • Roti med en skål grøntsager, dal og ris
 • Paratha med en skål med grøntsager, dal og ris
 • Fyldt paratha med en skål ostemasse
 • Dal tadka og jeera ris
 • Kyllingesuppe med ris
 • Ostemasse ris

Hi-Tea:-

 • Majsost sandwich
 • Fyldt idli
 • Samosa
 • Grøntsagskotelet
 • Ost eller grøntsagssandwich
 • Peanut chat
 • Vegetabilsk uttapam
 • Vegetabilsk upma

Aftensmad:-

 • Dal, ris og grøn salat
 • Roti, Dal, khichdi
 • Vegetabilsk khichdi
 • Fyldt paratha og en skål ostemasse.

Kosttilskud, der skal tages og ikke må tages under 8. måneders graviditet:

De to kosttilskud, som hver gravid kvinde skal tage under hele graviditeten, er jerntilskud og folsyretilskud. Et jerntilskud er påkrævet, så du har en tilstrækkelig mængde blod produceret, og du ikke går anæmisk, mens folsyretilskuddet er afgørende for at forhindre medfødte handicap hos den nyfødte. Bortset fra disse afhænger det af sag til sag, om der skal tages nogen form for tilskud eller ej under 8. måneders graviditet. Din læge ved undersøgelsen vil afgøre, hvilke typer kosttilskud der skal tages af dig.

Vægtøgning under 8. måneds graviditetsdiæt:

For gravide kvinder med normal kropsvægt stiger 1 pund hver uge i den 8. graviditetsmåned er vigtigt. Hvis du imidlertid allerede er overvægtig, ville det også være ok at få lidt mindre vægt på.

Yderligere tips til 8. måneders graviditetskost:

 • Nu hvor du bevæger dig mod slutningen af ​​din graviditet, skal du kun spise de fødevarer, der tilføjer næringsværdi til din kost.
 • Drik meget væske, da det ville hjælpe dig med at styre din forstoppelse.
 • Undgå i det hele taget havmad. Fisk indeholder Omega-3, hvilket er meget vigtigt under graviditeten for fostrets sunde vækst.

Ovenstående er de sunde fødevarer for en 8-måneders gravid kvinde. De bør indgå i hendes kost for at sikre barnets sunde vækst og styre hendes kropsvægt. Inkluder alle de nødvendige næringsstoffer nævnt ovenfor, og undgå listen over fødevarer, der skal undgås ovenfor, for en sikker og lykkelig graviditet.

Ofte stillede spørgsmål og svar:

Q1. Hvilken diæt skal tages i 8. måneds graviditet?

Svar: Mens man beslutter sig for den 8. måned af graviditeten, bør kostfokus være lagt på rigtige fødevarer. Ægte frugter og grøntsager, fuldkorn, bælgfrugter og mælk bør være en del af det daglige indtag. Desuden er en moderat dosis af et multivitamin samt minimum 400mcg af folsyretilskuddet et must for at dække manglerne på de dage, hvor du ikke spiser perfekt.

Q2. Hvor mange kalorier skal en otte måneders gravid spise?

Svar: En normalvægtig gravid kvinde bør indtage 1800 kalorier i 1. trimester, 2200 kalorier i 2. trimester og 2400 kalorier i 3. trimester. Da den 8. måned falder i 3. trimester, bør den 8. måned af graviditetskosten indeholde minimum 2400 kalorier.

Q3. Hvordan kan jeg øge min vægt i den 8. måned af min graviditet?

Svar: Følgende er nogle af de vigtigste punkter, der hjælper med en kontrolleret stigning i kropsvægten i den 8. måned af graviditeten:

Spis ordentlige portioner mad.

Spis ofte frem for at spise mere i et enkelt møde.

Undgå overdreven slik og kalorierige fødevarer

Brug fedtfattige metoder til madlavning