Top 9 sunde fødevarer til gravide

Graviditet er en af ​​de bedste faser i en kvindes liv, men det er også en kritisk fase, da det involverer babyens udvikling og vækst. Dette gør det virkelig vigtigt for en kvinde at spise de rigtige fødevarer for at sikre, at der opnås ordentlige resultater for det dyrebare bundt af glæde. Hvor der på den ene side er fødevarer, som hun helt bør undgå; der er nogle, der falder ind under kategorien topmad til gravide. For at give dig en detaljeret idé om de fødevarer, de kan indeholde i den daglige rutine, hjælper denne vejledning dig godt. Tjek dem, og vælg en kombination af 2-3 fødevarer for fremragende resultater.

mad til gravide

Fødevarer at spise under graviditeten:

Lad os se, hvilke der er de gode og bedste madtips på listen over en gravid dame under deres graviditet.

1. Fuldkorn:

Gravide kvinder Fuldkorn

Som en af ​​de bedste fødevarer til gravide kvinder er fuldkorn beriget med folsyre og jern, som kroppen har brug for som denne gang og også et meget højt fiberniveau. Medtag havregryn, brune ris, fuldkornsbrød og fuldkornspasta i de daglige måltider for de bedste resultater.

2. yoghurt:

Yoghurt mad, der skal spises under graviditeten

Fedtfattig og skummet yoghurt er en anden af ​​de sunde fødevarer, der skal tages under graviditeten. Det har et højt indhold af calcium og mere end mælk. Det er også beriget med proteiner. Du kan altid kombinere det med andre fødevarer for fremragende resultater.

3. Bær:

Graviditet Spise madbær

C -vitamin, fiber, folat og kalium er nogle af de essentielle næringsstoffer, som bær giver kroppen med at gøre det perfekt under graviditeten. Dette kan være alt lige fra jordbær til blåbær og hindbær til brombær. Prøv og flet det med morgenmadsprodukterne for de bedste resultater.

4. Frugt og grøntsager:

Mad at tage under graviditeten Frugt og grøntsagerDette er en kategori af frugter, der ikke kan sammenlignes, når det kommer til høje niveauer af næringsstoffer såvel som fibre. Dette gør den til en ideel mad til damer, der er gravide og kræver en afbalanceret mængde næringsstoffer. Omkring 3 grønne og sæsonbetonede grøntsager og 2 frugter bør helt sikkert være en del af behandlingen. Det er vigtigt for cellevækst, øjne, hud og knogler hos den voksende baby.

5. Æg:

Fødevarer at spise under tidlig graviditet

Æg er ikke kun meget rig på protein og en af ​​de bedste ernæringsfødevarer, æg er et must-have for enhver person, inklusive gravide kvinder. Det giver også de aminosyrer, barnet har brug for til udvikling. Der er masser af vitaminer og mineraler, som det giver. Cholin er et vigtigt næringsstof, der leveres af æg og tiltrængt til babyens vækst. Underkogte eller rå æg er dog ikke at foretrække.

6. Laks:

Mad taget under graviditeten Salman

For den korrekte hjerne- og øjneudvikling af barnet er omega -fedtsyrer 3 et must -næringsstof, der findes i laks i gode mængder. Det giver også vitamin B og protein til kroppen. Det har lave niveauer af kviksølv i forhold til andre fisk. Du kan inkludere det 1-2 gange i kosten om ugen.

7. Bønner:

Fødevarer at have under graviditeten Bønner og Lentis

Sammen med at give protein og fiber har bønner et godt indhold af jern, zink, folat og calcium. Uanset hvilken slags bønner du vælger, er det en perfekt mad til barnet, der vokser inde i dig. Du kan tilføje dem til forskellige retter i løbet af dagen for fremragende resultater.

8. Rødt kød:

Liste over fødevarer at spise under graviditet rødt kød

For at opfylde jern- og vitaminkravet er rødt kød en perfekt mad til gravide. Økologisk kød skal dog bruges. Det giver også omega fedtsyrer 3. Dette hjælper med korrekt hjernens udvikling af barnet.

9. Vand:

Liste over fødevarer, man skal spise, når man er gravid

Vand er en af ​​de vigtigste overvejelser om kost og mad til gravide. Det gør maven fuld og sikrer, at du ikke har sultpin sammen med at rense systemet godt for toksinerne. Det regulerer også kroppens funktioner for en jævn graviditetsrejse. Tag 8-10 glas vand sammen med andre sunde væsker som frisk frugtsaft og grøn te.

Gravide damer, sørg for at starte din kost med ovenstående madvarer, der helt sikkert hjælper med at holde dig og din baby sund.