Udfordringer og fordele ved løb under graviditet

At dyrke et nyt liv i dig er udmattende og kvalm. Da du skal tisse efter hver 5. gang, er det største spørgsmål, om du skal snøre eller hvile dig. American College of Obstetricians and Gynecologists foreslår, at du skal dyrke motion under hele din graviditet i mindst 20 til 30 minutter. Dette vil reducere risikoen for svangerskabsdiabetes, præeklampsi, fødsel før fødslen og øger chancerne for en normal fødsel. Det sætter dig ikke i arbejde, som mange formoder, men det hjælper dig med at komme igennem det. Derfor er løb under graviditeten meget gavnligt og et must, medmindre du har nogle komplikationer.

Løb under graviditeten

Kører godt for en gravid kvinde?

Uanset om du er en nybegynder, der kun løber for at tage et tog eller en erfaren maratonløber, er løb en god ting at gøre for at forblive sund og glad i disse ni måneder. At være aktiv under din graviditet får dig til at føle dig godt, hvilket i sidste ende gavner den lille, der vokser i dig. Selvom der er mange fordele ved at løbe under graviditeten, er det vigtigt, at du lytter til din krop. Hver graviditet er anderledes og at lytte til din krop vil sikre, at du kun gør, hvad din krop kan tage. Følgende er nogle af advarselstegnene under graviditeten, som giver et stort NEJ til løb under graviditeten:

 • Komplikationer i graviditeten som blødning, præeklampsi eller placentaproblemer gør kørslen en risikabel affære.
 • Løb, mens du er gravid, og bærer multipler, sætter dig i fare for for tidligt arbejde.

Men hvis du har en ukompliceret graviditet, er det en god måde at holde dig i form og sund i løbet af de ni måneder at fortsætte din træningsrutine, herunder jogging, mens du er gravid..

Tips til løb under graviditet:

Trimester 1:

Løb i graviditet 1. trimester kan være den sværeste for de fleste gravide – Alt takket være kvalme og udmattelse. Men tro mig, løb ville kun få dig til at føle dig bedre; spørgsmålet er, hvor langt du kan motivere dig selv til at komme i de sko.

Trimester 2:

Løb i graviditet 2. trimester er ret let og behageligt. Din kvalme er aftaget, din krop tilpasser sig med de ændringer, der finder sted, og du føler dig mere energisk. Men da ledbåndene er løsnet, og kroppen strækker sig for at imødekomme den voksende baby, kan du opleve nogle nye smerter, såsom i lænden, omkring underlivet eller ledbåndet. At have en stærk kerne og bruge et mavebånd kan give en vis lindring med disse smerter.

Trimester 3:

Løb i graviditet 3. trimester bliver virkelig svært. De fleste kvinder finder ud af, at de skal stoppe. Der er en stigende ryg- og bækkenpine, der gør det svært at fortsætte med løbeturen. Nøglereglen er, hvis du føler, at du vil løbe, og du kan løbe, så løb, men hvis du føler, at du ikke vil, skal du bare ikke gøre det. Stræk ikke.

Kører sikkert under graviditeten?

Da det er let at passe ind i nogens skema, ville alle vælge at løbe for at holde sig i form. Det er kun sikkert at løbe, mens du er gravid, hvis du er vant til at løbe før, det er ikke gunstigt at inkludere løb i din rutine, når du er gravid. Men hvis du allerede løber, kan du fortsætte under graviditeten. Løb får din kropsvarme til at stige, og det kan forårsage skade på barnet, så hvorfor risikere det? Det er trods alt din baby, der bliver påvirket af, hvad du end gør.

Løb til en begrænset træning er dog altid sikkert. At spørge din læge om løb i graviditeten kan hjælpe dig med at træffe den bedste beslutning for dig.

Forholdsregler, der skal tages under løb under graviditet:

Selvom løb under graviditeten har sine egne fordele, er det altid bedre at være sikker end at være ked af det. Her er et sæt forholdsregler, som man skal tage, mens man jogger under graviditeten for at sikre sikkerheden:

 1. Bare løb, ikke løb
 2. Hvis du er ny inden for løb, skal du starte med det mindre program frem for at gå til intens løb.
 3. Opbyg stabilitet for at undgå at snuble og falde.
 4. Overvej at investere i nyt gear, som er behageligt.

Mad og drikke, der skal tages før og efter kørsel under graviditeten:

At forblive hydreret før, under og efter løb er afgørende for dig og dit barn, når du løber under graviditeten.

Snack før løb:

Du skal indtage gode kulhydrater, før du begynder at køre. Dette vil give dig energi til løb. Undgå fiberrig snack eller snacks, der er rige på proteiner, da dette ville reducere fordøjelseshastigheden, og du vil ende med kramper eller fordøjelsesbesvær under løb. Her er nogle eksempler, der vil gøre en god snack før en træning.

 • En smoothie med en ½ kop hver frugt, græsk yoghurt og is.
 • Forbruger 1 kop græsk yoghurt toppet med en 3/4 kop frugt eller bær.
 • 1 mellemstort æble toppet med naturligt mandelsmør.
Efterfølgende snacks:

Tank dig selv op med et afbalanceret måltid inden for 30 minutter efter kørsel med 200 til 250 kalorier. Melet bør ideelt indeholde 2 portioner kulhydrater, 2 portioner proteiner og 1 portion fedtstoffer. Følgende er nogle af eksemplerne på efterfølgende snacks:

 1. En wrap lavet af fuldkorn fyldt med 2 oz. af grillet kylling, tomat, salat, salatdressing og revet ost.
 2. En skål med rå grøntsager såsom selleri, agurk, gulerødder toppet med 2 spsk hummus og fuldkornskiks på 100 kalorier.
 3. En på farten mulighed sådan en skive ost med en skål med frugt.

Fordele ved løb under graviditet:

Følgende er fordelene ved at løbe under graviditeten:

 • De kommende mødre, der løber under graviditeten, har generelt en bedre mental sundhed.
 • Risikoen for at få svangerskabsdiabetes er stærkt reduceret.
 • Løb under graviditeten beskytter fosteret mod eventuelle hjertefejl.
 • Forbedret stresstolerance.

Bivirkninger ved løb under graviditet:

Der er ingen tegn på bivirkninger under graviditeten. Den eneste kontrol er, at du ikke bør køre, hvis du har nogle komplikationer under din graviditet, eller hvis din læge ikke giver dig et grønt signal om at gøre det.

Løb under graviditeten inklusive tidlig graviditet er sikkert og et must for at holde din puls normal og for at forhindre overdreven vægtøgning. Det anbefales dog, at du først konsulterer din læge og sørger for, at der ikke er nogen komplikationer, før du begynder at løbe under graviditeten. Desuden skal du ikke anstrenge dig og altid lytte til din krop, da hver krop er forskellig, og det samme er hver graviditet.

Ofte stillede spørgsmål og svar til løb under graviditet:

Q1. Kører sikkert efter fødslen?

Svar: Efter at dit lille bundt af glæde ankommer til verden, kan det være uger, før du får lov til at genoptage løb igen. Dette skyldes, at sener og ledbånd stadig er meget afslappede og tilbøjelige til at komme til skade. Ideelt set bør du vente i 6 uger, før du genoptager løbeturen. Hvis du har det godt med at gå inden seks uger, skal du begynde med at gå eller lidt styrketræning, men løb bør strengt undgås.

Q2. Hvornår skal du stoppe med at løbe under graviditeten?

Svar: Hvis spørgsmålet er på hvilket trin du skal stoppe med at løbe, er svaret at lytte til din krop. Hvis du ikke har det godt efter at have løbet, følte du dig træt og suget op, så skulle du stoppe med at løbe. Hvis spørgsmålet er, hvornår du skal holde en pause imellem løbet, afhænger det af dig. Skub aldrig. Bliv fokuseret, lyt til advarselstegnene din krop giver dig og adlyd.

Q3. Hvad er advarselstegnene for løb under graviditet?

Svar: Følgende er nogle af de advarselsskilte, kroppen giver under graviditeten, hvilket betyder, at den ikke kan tage mere, og det er tid til at stoppe.

 • Dine muskler føles ømme, og du oplever svaghed og rystelser.
 • Hvis hvilende hjerteslag stiger med 10 slag mere end normalt.
 • Du begynder at føle sammentrækninger, brystsmerter eller vaginal blødning.
 • Svimmelhed

Q4. Er det sikkert at bruge et løbebånd til løb under graviditeten?

Svar: Der kan ikke være udstyr, der er lettere og mere sikkert at dyrke motion under graviditeten end et løbebånd. Det er praktisk, da du kan styre terrænet såvel som hastigheden. Det er dog tilrådeligt at bruge løbebåndet til løb under graviditet kun under streng overvågning af en instruktør.

Q5. Kan løb påvirke graviditeten?

Svar: Løb påvirker graviditeten på en god måde. Det forhindrer muligheden for at udvikle svangerskabsdiabetes. Det hjælper også med at kontrollere posturale smerter og rygsmerter forårsaget på grund af graviditet. Det er let at sove, og du kan få god søvn selv under graviditeten. Udover babyens puls påvirkes også positivt på grund af løb under graviditeten, hvis virkning varer i 6 måneder efter fødslen.

Q6. Kan løb være årsagen til graviditetsabort?

American College of Obstetrics and Gynecology har nævnt, at daglig fysisk træning under graviditet inklusive løb bør være en del af din rutine. Mange kvinder frygter at dyrke fysisk træning under graviditeten med frygt for at forårsage abort, men sandheden er, at motion i sig selv aldrig kan være en årsag til graviditetsabort. Løb kan ikke være årsag til graviditetsabort, medmindre der er andre komplikationer forbundet med det, der fuldstændig efterspørgsel hviler, og du stadig løber.