Terhesség és gyógyszerek – Gyógyszerek a terhesség alatt

A várandósnak már biztos, hogy Ön és partnere aggódnak, kutatnak, és megpróbálnak több dolgot tudni, hogy biztonságosak legyenek, és mi nem. Mindezek mellett elgondolkodott azon, hogy mit kell tennie, ha a terhesség alatt megbetegszik? Legyen az fertőzés vagy közönséges megfázás, tudja -e, hogy mely gyógyszereket szedheti és melyeket nem? Bár a megbetegedés ijesztő lehet, nem akar semmilyen lépést megtenni, ami akadályozhatja a baba növekedését. A legtöbb szülő általában aggódik, hogy az általuk használt gyógyszerek biztonságosak -e a baba növekedéséhez, és hogy ez negatív hatással lesz -e a babára. Nos, itt az ideje, hogy kitisztítsuk a levegőt. A legtöbb gyógyszert a legjobb elkerülni az első trimeszterben vagy a terhesség korai szakaszában. Ezt szem előtt tartva, itt van egy pillantás a terhesség alatt biztonságos gyógyszerekre.

Drog közelről

1. Tylenol (acetaminofen):

Ez az egyik biztonságos gyógyszer a terhesség alatt, amelyet fájdalomcsillapításra lehet használni, ha találkozol vele. Míg a Tylenol palackon található utasítások betartása biztonságos helyre kerülne, nem akarja megérinteni a többi gyógyszert, például az Ibuprofent és a Naproxent. Az olyan gyógyszerek, mint az Ibuprofen és a Naproxen okozzák a magzatvíz szintjének csökkenését a harmadik trimeszterben, ami a baba kisebb csillapításához vezet, és nagyobb nyomást gyakorol a köldökzsinórra. Az olyan gyógyszerek, mint az „Advil”, idő előtt leállíthatják a baba szívének egyes ereit, vagy később fejlődési problémákat okozhatnak a terhesség alatt.

2. Dulcolax:

A növekvő progeszteronszint lelassítja az izomsejteket, ami szabálytalan bélmozgáshoz vezet. Tehát, ha kissé székrekedést érez, beledobhat néhány székletlágyítót, például a Dulcolax, a Colace, a Citracel, a Metamucil stb., Amelyek a kevés biztonságos gyógyszer közé tartoznak a terhesség alatt. Ehhez azonban nagy mennyiségű rost, gyümölcs és zöldség formájában, valamint nagyobb mennyiségű ivóvíz fogyasztásával kell együtt járnia. Ez egy gyakori gyógyszer, amelyet terhesség alatt használnak.

3. Pepcid:

Ezt a vény nélkül kapható gyógyszert érdemes kipróbálni, mielőtt előre vásárolna magának emésztési zavarokat vagy gyomorégést. Bár a vényköteles gyógyszerek erősebbek, érdemes kipróbálni a Maalox -ot, Mylanta -t, Tums -t stb., Amelyek a biztonságos gyógyszerek listáját képezik a terhesség alatt. A gyomorégés okozásáért ismét a progeszteron szintjét lehet hibáztatni. Az orvosok általában azt kérik Öntől, hogy kisebb és gyakori ételeket fogyasszon a probléma megoldása érdekében.

4. Penicillin:

Ha torokfertőzésben vagy húgyúti fertőzésben szenved, érdemes megtartania a penicillint, és elengednie minden egyéb javaslatot. A világ minden tájáról származó orvosok jóváhagyják, hogy a penicillin az egyik legbiztonságosabb kábítószer -használat a terhesség alatt, mivel a történelem során nem számoltak be arról, hogy az anyának és a babának bármilyen problémát okozna vagy szülne. Bár a fertőzések antibiotikumokat igényelnek, ezeknek az antibiotikumoknak néhány családja befolyásolja a baba meszesedését, ami a fogak helytelen kialakulásához vezet, ezért javasoljuk, hogy kerüljék az antibiotikumokat.

5. Monisztát:

A tabletták alternatívái, mint a Diflucan vagy a Fluconzaole, a Monistat és a Gynelotrimne. Míg az előbbi készletről ismert, hogy születési rendellenességekkel küzdő csecsemőket érintett, az utóbbi teljesen biztonságos, ha az „élesztőfertőzésekről” van szó. Bár a terhesség alatt meglehetősen gyakoriak lehetnek, és nem befolyásolják közvetlenül vagy közvetve a baba növekedését, vagy ön, eleged lehet az általa okozott viszketésből.

6. Benadryl/Halls/Vicks:

A gyakori megfázás túl gyakori, a terhesség alatt a legtöbb biztonságos gyógyszer a vény nélkül kapható. Bár ezek többsége ártalmatlannak tekinthető, és nem okoz mellékhatásokat, az orvosok azt javasolják, hogy koncentráljanak a tünetekre, és kizárólag kezeljék őket. Mivel vannak olyan gyógyszerek, amelyek megfázást, köhögést és lázat kezelnek, nem akarja szedni, ha csak orra van.

7. Tamiflu:

Fontolja meg, hogy terhesség alatt beadjon magának egy influenza elleni védőoltást. Ha azonban már diagnosztizálták, akkor a Tamiflu az orvosok szerte a világon jóváhagyják a fogyasztást, hogy csökkentsék az időtartamot és a jeleket. Mivel terhessége alatt az immunitása sokkal gyengébb, influenza esetén drasztikusan érintheti Önt, és néhány esetben halálhoz is vezethet.

8. Életmentő gyógyszerek:

Ha korábban volt depressziója, asztmája, rohama, magas vérnyomása stb., Akkor nagyon várható, hogy ezeket a gyógyszereket receptre vagy vény nélkül kapja meg az Ön által tapasztalt egészségi állapot alapján. A rohamok vagy asztmás problémák terhesség alatt az utolsó dolog, amit bárki szeretne. Tudja meg orvosától, hogy mit szabad, mit ne.

9. Caladryl krém vagy krém:

Vigyen fel ennek egy kis részét a kiütésére, és dörzsölje naponta kétszer -négyszer, hogy megszabaduljon a kiütésektől. Kiütések esetén próbálja meg nem szedni a többi gyógyszert. Az utolsó dolog, amit szeretne a terhesség minden gondjával, az, hogy viszket maga. Ezért, hogy ne súlyosbítsa a helyzetet, maradjon Caladrylnél.

Vannak azonban olyan gyógyszerek vagy gyógyszerek, amelyek ellenjavalltak a terhesség alatt. Jegyezze fel őket.

  • Aszpirin: A leggyakoribb ellenjavallat a gyomorpanaszok és a szívégés. Ha bármilyen kellemetlenséget tapasztal, értesítse orvosát, és hagyja abba a használatát.
  • Talidomid: Előfordulhat, hogy végtagok és egyéb hibák jelentkeznek, ezért a legjobb, ha ezt terhesség alatt elkerüljük.
  • Szájon át szedhető fogamzásgátló: Az orális fogamzásgátlók terhesség alatt születési rendellenességekhez vezetnek. Maradjon távol a túl gyakori használattól.
  • Danazol: A danazol terhesség alatti fogyasztása a magzat nemi szerveinek rendellenességeit okozta.
  • Finaszterid: A finaszteridet általában nem részesítik előnyben nőknél, különösen terhes nőknél, ismert, hogy a bőr felszívódik, ezáltal befolyásolja a magzat nemi szervének fejlődését.
  • Metotrexát: Ennek a gyógyszernek a terhesség alatti fogyasztása köztudottan szájpadhasadék -problémát okozhat, számos egyéb hibával együtt.

Mindazonáltal az egyik legfontosabb szabály, mielőtt bármelyiket bevenné, „konzultáljon orvosával”. Alapvető fontosságú, hogy orvosa ismerje az Ön által szedett gyógyszereket és azok adagolását annak biztosítása érdekében, hogy egészséges úton járjon.

Bár ezeket a vény nélkül kapható gyógyszereket is fontolóra veheti, azt is fontos megjegyezni, hogy minden receptet, amelyet bármely orvos írhat fel Önnek, közölni kell azzal a ténnyel, hogy terhes, hogy tudja, mit adjon és mit ne. Lehet, hogy most az időjárás hatására érzi magát, és hogy jobban érezze magát, használhatja a szokásos reflexként használt gyógyszereket, de tartózkodjon ettől. Jobb, ha az összes régi gyógyszert kukába dobja, és ezeket a praktikus anyagokat helyettesíti. Azonban, amikor először keresi fel orvosát, érdemes tisztázni a terhesség alatti gyógyszereket és gyógyszereket, majd csak a terhesség alatt kezdje el a kábítószer -használatot.


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80