Intialaiset häät: mitkä rituaalit suoritetaan?

Intialaiset häät koostuvat sarjasta kulttuuritapahtumia ja kestävät muutaman päivän. Kaikki rituaalit yhdessä voivat siis kestää 3 päivästä koko viikkoon. Kohokohta on kuitenkin hääpäivä.

Intiassa häät symboloivat paitsi kahden ihmisen (morsiamen ja sulhasen) liittoa, myös heidän perheidensä liittoa. Siksi avioparin sukulaisilla on tärkeä rooli tässä.

Intialaiset häät perinteiden mukaan

intialainen häät morsian sulhanen mandap

Seuraavassa yritämme selittää, kuinka intialaiset häät sujuvat. Hääseremoniat voivat kuitenkin vaihdella suuresti alueesta riippuen. Lue lisää tärkeistä intialaisista häärituaaleista …

Hindulainen avioliitto on sakramentti, ei sopimus

intialainen hääseremonia

Miten intialaiset häät sujuvat??

Sangeet

Esijuhla pidetään muutama päivä ennen hääpäivää. Tämä tunnetaan nimellä Sangeet ja kirjaimellisesti käännettynä se tarkoittaa “laulaa yhdessä”. Joten molemmat perheet kokoontuvat laulamaan ja tanssimaan. Morsiamen perhe laulaa perinteisen intialaisen kansanlaulun erityisesti sulhasen perheelle toivottaakseen heidät tervetulleeksi.

Mehndi

Mehndi -seremonia tunnetaan maailmanlaajuisesti ja se on myös osa muslimien häitä. Mehndi -rituaali tapahtuu yleensä yksi tai useampi päivä ennen häitä. Morsiamen kädet ja jalat on koristeltu hennamaalilla. Osallistujat ovat vain naisia, eli morsiamen läheisiä ystäviä ja sukulaisia.

Morsiamen kädet ja jalat ovat monimutkaisia

intialainen häät mehndi henna kuvio kädet

Hääpuku

Jokainen intialainen morsian käyttää punaista perinteistä saria, ja intialaisessa kulttuurissa punainen väri edustaa vaurautta ja hedelmällisyyttä.

Intian perinteiden mukaan morsian pukeutuu punaiseen sariin 

intialainen häät morsian hääpuku punainen

Sulhasen saapuminen

Sulhasen ja hänen sukulaistensa saapumista hääseremoniaan odotetaan suurella ilolla ja juhlitaan sen mukaisesti. Morsiamen perhe tervehtii sinua tanssilla.

Morsiamen luovutus sulhaselle

Koska isä on jo alttarilla, äidin setä johtaa morsiamen alttarille. Morsiamen veljellä on myös rooli seremoniassa. Hän laittaa riisiä morsiamen ja sulhasen käsiin.

Kanya Daan on sen hetken nimi, kun isä luovuttaa morsiamen sulhaselle. Seremonian aikana morsiamen isä asettaa tyttärensä kädet sulhanen käsiin. Äiti kaataa vettä morsiamen käteen ja tämä virtaa sulhasen käteen.

Morsiamen isä antaa tyttärensä sulhaselle

intialainen häät häät seremonia morsian luovuttaa

Ja Mandap

Hinduhäät järjestetään ulkona mandapin eli katoksen alla. Tämä on väliaikainen rakenne, joka on erityisesti suunniteltu hääseremoniaa varten ja kauniisti koristeltu kukilla. Jokainen mandapin neljästä pilarista edustaa yhtä neljästä vanhemmasta. Mandapin keskellä sytytetään pyhä tuli.

Tulilla on tärkeä rooli hindulaisissa häissä

Intian häät pyhä tuli

Mantrat ja rukoukset

Hindulaisiin häihin liittyy aina sarja mantroja ja rukouksia. Pyhiä mantroja lauletaan, kun morsiamen isä antaa tyttärensä sulhaselle. Ja virallinen hääseremonia alkaa rukouksella Ganeshan jumalalle. Pariskunta rukoilee onnen jumalalle siunausta ja toivoo, että heillä on onnellinen avioliitto.

Jai Mala

Jai Mala on intialainen rituaali, jossa morsian ja sulhanen vaihtavat kukkaseppeleitä. Tämä vastaa länsimaista rituaalia, jossa renkaita vaihdetaan

Kukkien seppeleet vaihdetaan toisiinsa

intialaiset häät seremonia mandap kukat

Parikrama

Vastasyntyneet kiertävät pyhän tulen seitsemän kertaa. Ja sen myötä he ovat jo aviomies ja vaimo.

Saptapadi

Saptapadin rituaalin aikana sulhasen huivi ja morsiamen sari solmitaan yhteen ja pari ottaa seitsemän askelta yhdessä.

Talambralu

Etelä -Intian tapana, joka tunnetaan nimellä talambralu tai onnen rituaali, pari suihkuttaa toisiaan riisin, kurkuman, sahramin ja jopa helmien seoksella. Tämä perinne symboloi hedelmällisyyttä, vaurautta ja onnea.

Riisi tuo onnea muinaisen intialaisen perinteen mukaan 

intialainen häät hääseremonia riisi

Ripottele punaista jauhetta morsiamen hiuksiin

Sindoor, oranssi-punainen jauhe, levitetään morsiamen hiuksiin ja symboloi hänen uutta asemaansa naimisissa.

Onnellinen pari katsoo tulevaisuuteen yhdessä

intialaiset häät häät seremonia juhla

Alueesta riippuen nämä ja / tai muut hindulaiset häärituaalit suoritetaan. Jokaisella heistä on syvä symboliikka, ja sen tavoitteena on vahvistaa nuorten välistä suhdetta ja tasoittaa tietä onnelliselle rinnakkaiselolle.

Intialaiset häät koostuvat monista rituaaleista ja voivat kestää useita päiviä

intialaiset häät hääseremonia kädet

Onnittelut!

intialaiset häät aviopari perhe