13 legjobb nyári hajápolási tipp

Ahogy a nap károsítja a bőrt, a haj is károsodik. Amint beköszönt a nyár, egészséges és szép hajunk lassan megsérül, és elveszíti fényét. Ha festjük a hajunkat, akkor a haj könnyen sérülhet ebben a szezonban. Fehéredik és elhalványul. Azt mondhatjuk, hogy a nap főzi a hajunkat, és az UV -sugarak miatt a haj száraz és durva lesz. Ez az oka annak, hogy az emberek ebben a szezonban a rövid haj mellett döntenek. Ezért fontos, hogy megfelelő hajápolást végezzünk ebben a szezonban a haj és a fejbőr védelme érdekében.

A legjobb nyári hajápolási tippek

Az okok:

A fő probléma, amellyel gyakran szembesülünk a hajjal, a göndörödés. Nyáron a haj felveszi a levegő páratartalmát, ami megduzzad, ami törést okoz a kutikulában, ami göndörödést eredményez.

A nyári úszás még jobban károsíthatja a hajat. A vízben lévő klór eltávolítja a haj természetes olajait. A szürkés szőrszálakban gyakran látható zöldes árnyalat réznek és más vegyszereknek köszönhető. Ezek a kémiai molekulák kötődnek a haj fehérjéjéhez.

Ha tengervízbe márt, akkor a vízben lévő nehéz sótartalom a hajban lévő összes vizet is eltávolítja, így száraz lesz.

Nyári hajápolási tippek:

1. Sok víz:

Nyári hajápolási tippek- igyon több vizet

Nyári időszakban mentse bőrét és haját a levegőben lévő túlzott nedvességtől, ha sok vizet iszik. Igyon több vizet a többi évszakhoz képest. Mindig tartson egy kulacsot nála, és időnként kortyoljon egy kis vizet.

2. Kerülje a színezést:

hajápolás nyáron-Kerülje a színezést

A színezés károsítja a hajat; mindannyian nagyon jól ismerjük ezt a zsírt. Nyáron a szín hajlamos a halványodásra és a fehérítésre. Ez egyáltalán nem néz ki jól. Ezért jobb elkerülni a színezést.

3. Fedjük le sállal:

hajápolás nyáron-Fedél sállal

Mielőtt kilép, fedje le a fejét és a haját egy jó sállal, és védje meg a ráncokat. Ön is szeretne kalapot viselni ebben a szezonban.

4. Vágja le:

hajápolás nyáron-hajápolás nyáron-Trim It

A haj növekedése nyáron gyorsabb, mint télen. Tehát ebben a szezonban nem okoz gondot a termesztés. Vágja le a haját a szezon elején, vagy szeretne egy nyári különleges hajvágást. A szezon végére vagy a tavasz végére a hajad elég jól nő.

5. Véd a naptól:

hajápolás nyáron-Véd a naptól

Jó hajápolási termékek UV szűrővel, spray -k, gélek és krémek formájában kaphatók a piacon manapság. Használja ezeket a termékeket naponta, mielőtt kilép. Ha hosszú ideig a szabadban tartózkodik, tartsa a táskájában.

6. Telítse úszás előtt:

hajápolás nyáron-telítettség úszás előtt

Ha úszni készül, öblítse le a haját tiszta vízzel, vagy vigyen fel kondicionálót nagyobb mennyiségben. Így a hajad nem fogja felvenni a medence vizével teli vegyszereket. Olajat is kenhet a hajára, ami megakadályozhatja, hogy ezek a vegyi anyagok a hajához kötődjenek. Az olaj soha nem keveredik vízzel. Tehát a víz nem tud behatolni a hajadba.

7. Úszás után:

hajápolás nyári permetvízben

Úszás után alaposan öblítse le a haját tiszta vízzel, hogy eltávolítsa a klórozott medence vizét. Ha nincs zuhany a medence közelében, tartson magánál egy üveg friss vizet. Ön is kaphat spray palackot. Tehát csak úszás után permetezzen friss és tiszta vizet a hajába.

8. Sampon és balzsam:

Nyáron sokat izzad. A fejbőr izzad és piszkos lesz. Tehát gyakran moshatja. A haj védelme érdekében ajánlott hidratáló sampont és balzsamot választani. Válasszon tisztító vagy maradékellenes sampont hetente egyszer, és távolítsa el a fejbőrön a felhalmozódott terméket.

hajápolás nyáron-sampon és balzsam

Ne felejtsük el a haj mély kondicionálásának következő lépését. Próbáljon ki kókuszolajat vagy más jó olajat. Ezek a legjobb kondicionáló termékek. Vigyen fel szérumot, amely olajszerűen működik, és védi a haját.

9. Szabadulj meg a The Frizz -től:

hajápolás nyáron-Szabaduljon meg a göndörödéstől

Szerezzen be egy jó göndörítő olajat vagy szérumot, hogy megszabaduljon a göndörödéstől. Vegyen csak egy kis csepp olajat vagy szérumot

és alkalmazza. Különben megnehezíti a haját.

10. Nem a stílusra:

Kerülje a forró formázóeszközöket, például hajszárítót, hajvasalót és hajcsavarót legalább hetente kétszer. Ha igazán meg akarja formázni a haját, akkor miért nem göndöríti a haját természetesen? Ha kicsit nedves a haja, tekerje fel és aludjon vele. Másnap megkapod azokat a gyönyörű fürtöket. Zárja le ezeket a fürtöket egy habbal, és kész.

Lány csinál a haját hengerek

A hajlakkok száradnak. A benne lévő összetevők károsítják a hajat. Ha használni kell őket, és nem tudja kihagyni, akkor válassza a természetes összetevőket és balzsamokat tartalmazó termékeket.

11. Mosás minden nap:

hajápolás nyáron-Mosás minden nap

A nap végén piszkosnak találja az arcát, és így tisztítsa meg. Ugyanígy a hajad is könnyen piszkos lesz. Minden nap mosson hajat, és mindig tartsa tisztán és egészségesen a fejbőrt. Ha nem tud hajat mosni minden nap, legalább minden második napon mosson.

12. Egyél helyesen:

hajápolás nyáron-Egyél helyesen

Az egészséges táplálkozás nagyon fontos az egészséges hajért belülről. Az omega-3 zsírsavak jó hatással vannak az erős, fényes és egészséges hajra. Ezek megtalálhatók a spenótban, a lazacban, a tojásban stb. Van néhány zöldje. A sötétzöld zöldségek és gyümölcsök nagyon jót tesznek a hajnak. Vegyünk néhány brokkolit is. A citrusfélék gazdagok C-vitaminban és antioxidánsokban, amelyek javítják a hajat. Vegyünk néhány diót, amelyek cinket tartalmaznak. Egyél sárgarépát, amely A -vitamint tartalmaz. Szép hajat kapsz, ha belülről egészséges vagy.

13. Tea:

hajápolás nyári-chammolle teában

A teaöblítés nagyon jó a hajadnak. Szerezzen citromot és kamillát a szőkéknek, fekete teát a barna -fekete hajhoz és vörös gyömbér teát a réz -vörös hajhoz. Forraljunk fel vizet, és teászacskókat adjunk hozzá. Hagyja egy ideig hűlni, és öblítse le vele a haját. Várjon néhány percet, amíg a víz jól behatol a hajba, majd mossa le samponnal, majd kondicionálja.

A hajat megfelelő gondossággal kell ellátni egész évben és egész életen át. Nyáron különös gondosságot igényel, hogy megvédje a napsugaraktól és a nedvességtől. Kevés alapvető dolog, amit mindenkinek meg kell tennie, az az, hogy helyesen étkezzen, díszítse, jó termékeket használjon, és amennyire csak lehetséges, kerülje a formázást.