Az egészséges és csillogó haj 5 jele

Mindenki álmodik a csillogóbb, fényesebb és gyönyörű hajról, de nem sokan értik, hogy csak az egészséges haj lehet mindez és még sok más! Az egészséges haj fenntartásához csak annyit kell tennie, hogy rendszeresen kiegyensúlyozott étrendet fogyaszt, sok folyadékot tartalmaz az étrendben, sok vizet iszik, pozitív marad és természetesen szem előtt tartja a következő jeleket.

Az egészséges és csillogó haj jelei

Az egészséges és csillogó haj jelei:

1. A hajnak puhanak és fényesnek kell lennie:

A hajnak puhanak és fényesnek kell lennie

Ha a haja lágy és fényes a gyökerektől a végéig, az azt jelenti, hogy a haja sérülésmentes, vagy minimális sérülést szenved, és alaposan hidratált! Az egészséges hajnak természetes fénye vagy ragyogása van (bár lehet, hogy kevésbé észrevehető a haj olyan textúrájában, amely nem tükrözi olyan könnyen a fényt). Hajának természetes fényességét vagy csillogását ellenőrizni kell, a mosás napján, amikor az összes terméket eltávolították, és a haja természetes állapotában van. Az unalmas /élettelen haj az esetleges egészségtelen károsodás jele. Ha sok levélzöldet tartalmaz az étrendben, puhább és fényesebb hajat biztosít!

2. Rugalmas:

Az egészséges és csillogó haj jelei 2

Az egészséges haj másik jele, hogy rugalmas szerkezetű. A hajadnak úgy kell nyúlnia, mint egy normál gumiszalagnak. A haj rugalmasságának megőrzése érdekében kerülni kell az ecsetek használatát nedves hajra. A rugalmasság és az erő kéz a kézben jár, mivel mindkettő összefügg a keratin integritásával a hajban. A rugalmassághiányos haj hajlamosabb a törésre, és nehezen viseli a manipuláció okozta károkat. Általában egészséges hajjal képesnek kell lennie arra, hogy gyengéden rántson egy -két göndör hajlítást, és nézze, ahogy töredezés nélkül visszaáll a helyére.

3. Fej hajjal:

Az egészséges és csillogó haj jelei 3

A teli hajszál jó jele az egészséges hajnak. A haj töredezése nagyon gyakori, de nagyon óvatosnak kell lennie a hajszál töredezésének! A minimális hajhullás az egészséges haj elengedhetetlen jele. Fordítson nagyobb figyelmet a hajszerszámaira, hogy megnézze, nem tapasztal -e töredezést a formázás során (ellenőrizze a fésűket és a keféket, hogy nincs -e túlzott hajhullás) Ha a haja kiszárad/törékeny lesz, a haja erőssége gyengül, és a haj nagyobb mennyiségben letörni. A nedvesség hidratálása és megtartása kulcsfontosságú tényező a szálak erősségének növelésében/fenntartásában.

4. Normál hajhullás:

Az egészséges és csillogó haj jelei 4

Napi 100-200 hajszál a normál hajhullás, ami nem okozhat gondot! A kopasz foltok, a túlzott hajhullás vagy a hajszálak elvékonyodása azonban mindenképpen mutatók lehetnek a haja egészségének romlására! Ha a haja nem képes megfelelően megtartani a nedvességet, vagy gyorsan elveszíti nedvességtartalmát, akkor a hajszálon sérült kutikulai lehetnek, amelyek nem képesek megfelelően fedni a hajat.

5. A mítoszok leleplezése:

Ha naponta hajmosást végez, haját samponozva eltávolíthatja a haját a természetes illóolajoktól, ami több olajat eredményez a fejbőr olajosodásával! Ezért a természetes termékek használata biztosítja a haj egészséges állapotát!

Az egészséges és csillogó haj jelei 5

Te is azok közé tartozol, akik hosszúra akarják nőni a hajukat, így soha nem érik el a hajvágást. Nos, ez töredezett hajvégekhez és rosszul kezelt hajhoz vezethet, ami az egészségtelen haj másik jele!

Így sokféle módon találhatják meg a nők a helyes utat, Hogyan tegyük egészségesnek a hajukat. A vitaminok és a hajszérum elengedhetetlenek

egészséges haj és nedvesség fenntartása. A termékek kiválasztása és a megfelelő szérum vitaminok megerősíthetik a hajgyökereket, hogy a haj erősebb és egészségesebb legyen. A természetes szép haj érdekében jobb elkerülni a gél és a hajlakk használatát. Mindkettő sok vegyi anyagot tartalmaz, amelyek valószínűleg károsítják a hajat. A megfelelő ételek fogyasztása, a sok víz fogyasztása és a stresszmentes pozitív hozzáállás elengedhetetlen az egészséges hajhoz!