Hogyan kell megfelelően megmosni a haját és milyen előnyökkel jár

Megfelelően mosod a hajad? A puha és selymes szőrszálak elérése érdekében fontos szerepet játszik a hajmosás. Tudnia kell, hogy a haj gyakori fogmosása elengedhetetlen része a haj fenntartásának és megfiatalításának, különösen akkor, ha ez a folyamat fejbőr masszázzsal jár együtt. A hajkefe olyan fontos, mint az egészséges és tápláló étrend, valamint a holisztikus samponok használata.

Hogyan kell megfelelően megmosni a haját és milyen előnyökkel jár

Módszerek a megfelelő hajmosáshoz:

A. Válasszon megfelelő ecsetet:

1. Ne feledje, hogy a vaddisznó sörtéi kiegyenlítik a kutikulát, és fényesebbé teszik a hajat. Ezek a sörték a legjobbak a haj kiegyenesítéséhez, és nem tartalmaznak hatalmas mennyiségű göndörödést vagy testet az egyenes hajhoz. Kiváló lehetőség a nyers haj ecseteléséhez, mivel formázás közben jól megragadják a hajat.

2. A nejlonból készült sörték inkább megfelelőek a haj eltávolításához. Míg rugalmasak, egyszerűvé teszi őket a csomózott hajban való csúszásban, és minimálisra csökkenti a haj húzását.

3. Azoknak a hosszú hajú embereknek, akik elegendő göndörödést szeretnének elérni a végén, a stylist ecset segítségével javasolja, hogy nagyobb fejjel fújja ki a fúvás fő részét, majd váltson egy kisebb fejű ecsetre a végére. Ebben a módban a végein egy kifejezettebb göndör lesz.

B. A hajmosás lépései:

1. Tisztítsa meg a haját meleg vízben egy samponnal, amely megfelel a haj típusának. Használjon kondicionálót, álljon meg néhány percre, és mossa le teljesen. Mossa le a haját hideg vízzel, hogy ragyogó megjelenést kapjon. A törülköző úgy szárad, hogy a haját törlőkendőbe csomagolja. Ha törülközővel összekuszálja a hajat, csak gubanc keletkezik.

2. A haj károsítása elkerülése érdekében hagyja, hogy a haj levegőn megszáradjon, mielőtt ecseteli. Ez eltarthat egy ideig, de jobb a hajnak, mint a szárítás. Az ujjait oldalról oldalra futtatva időnként, valamint a gyökerek kicsinyítésével kis mértékben értékelni fogja a folyamatot.

3. Kezdetben álljon egyenesen, majd csavarja a testét deréktól lefelé, amennyire csak lehet, ez fokozza a fejbőr véráramlását. Ez a javított vérkeringés segíti az egész fejbőr és a szőrtüszők motivációját, valamint táplálja őket, elősegítve ezzel az új haj növekedését.

4. Fogja meg erősen a hajkefe fogantyúját, és tolja el a tarkó, az oldal, majd a korona egész területén, és vigye az összes módszert az arc első hajszálvonalához. Kefésítse a haját lassú, egyszerű mozdulatokkal, legalább 3-5 percig.

5. Ezután ismét álljon fel, és fordított sorrendben végezze el a folyamatot. Ez biztosítja, hogy haját alaposan eltakarja a faggyú, a „természetes elixír”, amely segíti a haj kondicionálását, és csillogást kölcsönöz a testnek..

6. Állítson be hajgumit mind a három hajszál köré a fogmosás után. Szundíts rá egy éjszakára. Napkeltekor távolítsa el a részeket, és szép, egészséges haja és fényes legyen!

hogyan kell megmosni a haját

A hajmosás előnyei:

  •  A megfelelő hajmosással életet, fényt és volument ad a hajnak.
  •  Eltávolítja a hulladék anyagokat a hajadból, beleértve a húgysav kristály lerakódásait, a hurutot és más savakat és egyéb szennyeződéseket, amelyek tapadnak a fejbőrhöz.
  •  Segít a különböző olaj- és hormontermelő mirigyek stimulálásában. Ez segít a haj és a fejbőr pórusainak nyitva tartásában, ezáltal aktiválja a légzést. Ezenkívül megkönnyíti a haj természetes olajainak megőrzését.
  •  Hozzájárul a vérkapillárisok motiválásához, ezáltal növelve a vérkeringést, valamint a tápanyagok és az oxigén szállítását a szárhoz, a hajhagymához és a gyökérhez.