Hogyan készítsünk banán hajmaszkot és milyen előnyökkel jár

A hajápolás az egyik legfontosabb szempont, amelyet figyelembe kell venni. A növekvő tényezők, mint a szennyezés, a rossz étkezési szokások és a stressz miatt egyre többen szembesülnek a száraz és sérült haj, valamint a hajhullás problémáival. A természet azonban számos ajándékot adott nekünk, és olyanokat, amelyek 100 százalékosan biztonságos módon segíthetnek abban, hogy egészséges és puha hajat kapjunk mindenféle problémától mentesen.

Hogyan készítsünk banán hajmaszkot és előnyei

Sok természetes termék használható otthon egyszerű hajmaszkok készítésére, amelyek kiegészíthetik a szükséges táplálékot. Az egyik legnépszerűbb ilyen termék a banán, amely előnyös a test, a bőr és a haj számára.

A banán hajmaszkok típusai és előnyei:

Ha többet szeretne megtudni az alábbi banán hajmaszkok listájáról és a mellékelt előnyökről:

1. Banán és méz (táplálás):

Hozzávalók-

  • Banán
  • édesem

Banán és méz hajmaszkhoz

Módszer:

Vegyünk egy jól pépesített banánt úgy, hogy ne maradjanak darabok. Most adjunk hozzá egy kevés meleg mézet, és jól keverjük össze. Ezt egyenletesen kell felvinni a hajra, és műanyag fóliával le kell fedni. Győződjön meg róla, hogy a gyökerektől a végéig alkalmazza, és a haj kissé nedves az alkalmazás során. Ezt 20 percig kell tartani. Ez segít a hajnak elnyelni a maszk előnyeit. Öblítse le és mossa le enyhe samponnal.

Előnyök:

A maszk mindkét összetevője tápláló és mély kondicionálást kölcsönöz a hajnak. Azok számára, akiknek problémái vannak a szárazsággal és a fakósággal, ez egy tökéletes banán hajmaszk, amelyet választani kell. Puhaságot és ragyogást kölcsönöz a szálaknak, és egészségessé teszi őket, ha hetente egyszer használják.

2. Banán és olívaolaj (sérült haj):

Hozzávalók-

  • Banán
  • Olivaolaj

Banán és olívaolaj Sérült haj

Módszer:

Keverjük össze egy pépesített banánt egy evőkanál olívaolajjal. Ezt egyenletesen kell felvinni a hajszálakra, a hajat szakaszokra osztva. A pasztát 30 percig a hajon kell hagyni, ezután a hajat samponnal lehet tisztítani és a szokásos módon kondicionálni.

Előnyök:

Tökéletes banán hajmaszk a sérült haj kezelésére, különösen a hő és a formázás miatt. Ez igazított hajra, hajgöndörítésre és egyenletes hajfestésre is alkalmazható. Az ásványi anyagok és aminosavak hozzájárulnak az egészséges fejbőr és a kiegyensúlyozott PH eléréséhez is.

3. Go Bananas Hair Mask (lágyító):

Hozzávalók-

  • 1 pépesített banán

pépesített banán haj maszk

Módszer:

A banánt jól összetörjük úgy, hogy ne maradjanak darabok, és puha és sima keveréket kapjunk. Ezt úgy kell felvinni a hajszálakra, hogy egyenletesen vigye fel a gyökértől a végéig. Ezt le kell fedni zuhanysapkával, és 20-25 percig kell hagyni, mielőtt vízzel leöblítjük, majd samponnal tisztítjuk.

Előnyök:

A pépesített banán hajmaszk segít puhítani a hajat és eltávolítja a szárazságot. Jól táplálja a fejbőrt és a tincseket a gyümölcs magas ásványianyag -tartalmával. Ez egy tökéletes házi készítésű termék a haj számára, amelyből egyszerű maszk készíthető a legjobb eredmény érdekében.

4. Banán avokádó maszk:

Hozzávalók-

  • Avokádó pép
  • Banán
  • Tojássárgája
  • Olivaolaj

Banán avokádó haj maszk

Módszer:

Vegye ki az összes hozzávalót, és keverje össze turmixgépben. Most tiszta és samponos, de szárított hajra vigye fel egyenletesen ezt a hajmaszkot a gyökerektől a végéig. Feltétlenül alkalmazza a fejbőrre is. Tartsa a hajat zuhanysapkával letakarva az alkalmazás után a következő 15 percben. Ezt követően jól mossa le a hajat.

Előnyök:

A haj puha és selymes marad ezzel a hajmaszkkal. Táplálja és mélyen tisztítja a hajat is. Ha ezt a hajmaszkot hetente egyszer használja, ragyogás és csillogás látható a hajszálakban.