Hogyan lehet megvédeni a hajat a kemény víz károsodásától?

A hajhullás fájdalmas kérdés. Különösen a kemény vízellátású településeken élők számára ez mindenképpen komoly aggodalomra ad okot. A kemény víz magas ásványianyag -tartalommal rendelkezik, mint például a kalcium, a magnézium, ami kiemelheti a szőrtüszőket. Ezek az ásványi anyagok nagyon szárazá és érdessé teszik a hajszálakat. Ez a haj összegabalyodását eredményezi, amelyet nehéz lehet megszelídíteni. Szénafonalas lesz tőle a hajad. Ezenkívül a samponok hatástalanná válnak az állapotok kezelésében, mivel a kemény víz megnehezíti a fejbőr habosítását és tisztítását. Függetlenül attól, hogy mennyi terméket használ, nem tudja befolyásolni a haját. Nézze meg ezt a cikket, hogy megtudja, milyen hatással van a kemény víz a hajra, és hogyan kell kezelni a problémát.

A kemény víz használatának hatása a hajra

A kemény víz következményei a hajra:

A kemény víz káros a hajra? Igen. A kemény víz rendkívül káros a bőrre és a hajra. Nézze meg a kemény víz jeleit a hajon:

 • Súlyos hajhullás
 • Száraz és károsítja a szőrtüszőket
 • Ásványi anyagok lerakódása a hajra
 • Pórusok elzáródása
 • A haj elvékonyodása miatt törékeny haj keletkezik
 • Gubancos, durva haj
 • A sampon nem habzik jól

A kemény víz hatása a hajra:

A kemény víz hajhullást okoz? A kemény víz nagyon kemény lehet a szőrtüszőkre, és ronthatja a haj minőségét. Az alábbiakban néhány olyan hatást mutatunk be, amelyek szerint a kemény víz károsítja a hajat.

1. A haj negatív töltésű, és a vegyi anyagokat, például oxidálószereket tartalmazó víz nagyon pozitív töltésű. Ez a fő tényező, ezért káros hatással van a gyökerekre és a tüszők gyengülnek.

kemény víz-hajhullás

2. Ezekben ásványi anyagok is jelen vannak, amelyeket a rendszeres ellátásból származó állomásokról bocsátanak ki, és ezek olyanok, mint a kalcium, magnézium, vas és mások, amelyek nagyon károsak. Ez miatt göndörödnek, és ezért, még ha költséges kondicionálókkal és egyéb kiegészítőkkel is, nem tudunk sokat ellenállni ennek a problémának. Ez az egyik fő tényező a háttérben. Sok vállalat azt állítja, hogy termékeik segíthetnek ennek leküzdésében. Ez azonban aligha igaz. A termékeket akkor is megfelelően meg lehet vásárolni az üzletekből, amelyek természetesebbek, és csökkenthetik a kárt. Az ember néhány természetes kondicionálót is használhat a göndörödés leküzdésére.

3. Egy személy keménységvizsgálatot is kipróbálhat, ha szappant habosít. Ha van elég hab, akkor nem túl kemény, és ha nincs elég hab, akkor ásványi anyagok vannak benne, amelyek nem tesznek jót a testnek. Ezenkívül felszakítja a bőrt és a textúrát, és törékennyé teszi őket. Ez azonban nem sok ellenőrzés, de egy személy megpróbálhat göndörítő szérumokat használni a probléma leküzdésére. A természetes krémek egy másik használható dolog.

hajhullás a kemény víz miatt

Tippek hajmosáshoz kemény vízben:

Különböző módszerek létezhetnek, amelyekkel a víz, amelyet egy személy használ a fürdéshez, simítható a testnek megfelelően, és megszabadulhat a vegyszerektől. Ezeket többféleképpen is meg lehet tenni. Ha az ellátó állomáson orvosolják ezt a problémát, akkor a baj jelentősen csökken, mielőtt eléri a háztartást. Ha azonban ezeket általában nem teszik meg, egy személy egyénileg is megteheti ezeket a saját házában, az igényeinek megfelelően. Manapság, mivel a városok központi állomásokról kapják ezeket, sok ember különféle dermatitiszekkel szembesül.

megvédi a hajat a kemény víztől

 • Egy személy sampont vásárolhat, amely csökkentheti a mellékhatásokat. Egy személy vásárolhat olyan nyugtató és simítószereket is, amelyek kondicionálót tartalmaznak, és amelyekről ismert, hogy hasznosak ebben a tekintetben.
 • Egy személy elmehet az üzletekbe, és vízlágyító szereket kaphat, amelyek segítenek csökkenteni a vegyi anyagokat. Ezeket ma népszerűen értékesítik, és szinte bárki megveheti ezeket néhány pénzért. Ezek is meglehetősen olcsók, és népszerűen értékesítik a városokban és a városokban.
 • Olajos masszázsokat lehet végezni a további károk megelőzése érdekében, és ezt egy személy rendszeresen megteheti. Ehhez különféle ayurvédikus olajok használhatók.

Hogyan lehet megvédeni a hajat a kemény víztől:

Nézze meg ezeket az egyszerű keményvizes hajápolási módszereket:

Ecet öblítés:

Egy személy használhat ecetes öblítést sampon után, mivel ez is segít ebben a tekintetben. Ez megvédheti a hajat, és felhasználhatja a vizet a megfelelő mosáshoz. Ez megtehető úgy, hogy 1 evőkanál ecetet egy bögre vagy 2 bögre vízhez keverünk. Ezt minden nap használhatja samponozás után. Ez nagyon hasznos lehet, ha rendszeresen követik. Ezenkívül megszabadítja az embert a pelyhesedéstől, amely ásványi anyagok és oxidálószerek miatt fordulhat elő.

Palackos víz:

A hajmosáshoz a palackozott víz a legjobb. Mivel drága, ajánlott ezt a vizet használni a haj végső öblítéséhez. Puhavá varázsolhatja a haját a kemény vízhez képest.

Természetes samponok:

A természetes samponok, például a Shikakai használata jobb, ha megtisztítja a fejbőrt, mint a drága samponokat. Ezek még kemény vízben is jól habzsolnak, és térfogatot adnak, visszapattannak a hajhoz.

Vízlágyító:

A vízlágyító elengedhetetlen a kemény víz tisztításához. Ez egy egyszerű eszköz, amely zuhanyzójához rögzíthető, és kiszűri az ásványi anyagokat. Ezek az eszközök körülbelül 10 szűrővel rendelkeznek, amelyek kiszívják az összes durva ásványt a vízből.

Óvintézkedések és ellenjavallatok:

Ha kemény vízellátásban él, bizonyos óvintézkedéseket kell követnie:

 • Kerülje a hajfestési kezelések használatát a károsodás megelőzése érdekében
 • A fűtési és formázó berendezéseket teljesen kerülni kell
 • A könnyű karbantartás érdekében használjon speciálisan készített keményvizes klímaberendezéseket
 • Keményvízi szűrők használata esetén legalább 6 havonta cserélje ki a szűrőket.
 • Kerülje a túlzott hajmosást, mivel ez súlyos kiszáradást okoz
 • Tartsa tisztán a fejbőrt, és győződjön meg arról, hogy nem tartalmaz pelyheket

A városokban élő emberek több mint 70% -át érinti a kemény víz. A szennyezés és az életmód zavarai mellett a kemény víz a hajhullás és a károsodás oka. A haj elszíneződését és kiszáradását is észre fogja venni. Jobb, ha legalább egyszer hetente mossa le a haját betakarított esővízzel vagy palackozott vízzel, hogy bizonyos mértékig visszafordítsa a károsodást. Bár a keményvizes hajápolásra nagy gondot fordítanak, az eredmény megéri. A kemény vízzel való hosszan tartó mosás ronthatja a haj minőségét, ami lehetetlen lehet, hogy visszatérjen a normális állapotba. Reméljük, hogy ez a cikk segített megérteni a kemény víznek a hajra gyakorolt ​​negatív hatásait és a károsodás megelőzését.