A follikulitisz hajhullás okai – óvintézkedések és kezelés

A follikulitás jól ismert kifejezés, ha hajhullásról beszélünk. Ha az izzó, amelyből szőrszálak keletkeznek, begyullad vagy valamilyen karcolást kap valamilyen módon, ami a ruházat viselésének, a súrlódásnak vagy a formázó termékek túlzott használatának vagy más problémák miatt ez meggyulladhatja az izzót. Ez az oka annak, hogy sokan nem veszik észre, de néhány gyakori dolog miatt, ami olyan egyszerű lehet, mint viselni valamit, ami súrlódást okoz a testük egy bizonyos részén, ez okozhatja a gyulladást.

Folliculitis hajhullás

Ez egy nagyon jól ismert és nagyon gyakori probléma. Sok esetben ez meglehetősen ideiglenes, és amikor egy személy elkerülheti, ha az adott személy valamit rosszul követ napi szokásaiban, akkor ez a probléma automatikusan megoldható. Az étrendet is figyelembe kell venni, és akkor egy személy gyorsabban megoldhatja ezt a problémát. Ha ez a probléma továbbra is fennáll, akkor a probléma súlyos lehet, és csak kémiai, sebészeti vagy egyéb gyógymódok és tanácsok oldhatják meg a problémát.

Okoz:

A follikuliták különböző okai lehetnek. A gyökér gyengülhet, és többféleképpen is érinthető. Egy személy, ha valamilyen karcolást szenved valamilyen sebén, ami az ottani sejtek károsodásához is vezethet. Ez egy súlyos ok, amely összefügg azzal is, hogy miért sokan szembesülnek ilyen típusú problémákkal. Ennek másik jól ismert oka a hő túlzott használata. A hő ideiglenesen maradandó károsodást vagy hegeket okozhat a sejtekben.

Ez azt is okozhatja, hogy ezek tartósan megsérülnek, ezért sok ember, aki megpróbál újbóli növekedést elérni, nem tudja ezt megtenni, mert a kezelések nem működnek, ha a sejtek nem nyugalmi állapotban vannak, hanem akkor, ha teljesen megsérültek, és nem lehet őket újratermelni. -felnőtt. Ezeknek az embereknek az egyetlen lehetőség az, hogy valamilyen tartós sebészeti gyógymódot keressenek, amely bizonyos mértékig hasznos lehet.

Vannak más tényezők is, amelyek a foltok elvesztéséhez vezethetnek, mint például a gombás fertőzés és a korpásodás, amelyek súlyos esetekben több fertőzést okozhatnak a gyökerekben.

Követendő óvintézkedések:

Egy személy kerülje a törölköző megosztását. Ez gombás fertőzésekhez vezethet. A személynek nem szabad megosztania borotváját, és nem szabad tovább használni, ha tompa, mert irritációt okozhat.

A fertőzések terjedésének megakadályozása érdekében elengedhetetlen a rendszeres tisztítás valamilyen gyógyszeres tisztítószerrel. Ez az oka annak is, hogy az elfoglalt szokásokkal rendelkező emberek nem tisztítják rendszeresen a szennyeződéseket és a szennyeződéseket, ami súlyos fertőzésekhez vezet, és veszélyes lehet.

  • Az ecetes oldatok használata hasznos és ártalmatlan módja lehet ennek az állapotnak a megelőzésére.
  • Gyógyhatású antiszeptikus krémek is használhatók az otthoni kezeléshez.

Folliculitis hajhullás kezelése:

Általában Burrow megoldása nagyon hasznos ebben. Mindazonáltal számos könnyen követhető jogorvoslat létezik, amelyeket rendszeresen meg lehet tenni, és ezeket is követni kell, hogy némi hatékonyságot lássunk. Ha egy személy nem akar azonnali orvosi tanácsot vagy súlyos költséges sebészeti kezelést kérni, akkor az illető megvizsgálhatja a fejét. Ha az oka az ilyen típusú problémáknak köszönhető, akkor a hidrokortizon krémek jó orvosságot jelenthetnek. Ez helyileg alkalmazható az érintett területen, miután a területet megfelelően mosta. Egy személy némi dabbing talkum antibakteriális port is használhat, hogy némi eredményt lásson. Ezt azonban rendszeresen kell mosni, vagy a por lerakódása a fejre több irritációt okozhat.

Egy személy citrommosót vagy ecetmosót is használhat a nagyobb hatékonyság érdekében, ha a személy viszket és száraz is. Vannak más jogorvoslatok is, mint például gyógyszappanok használata a fejmosáshoz, és egy személy fertőtlenítő krémeket is használhat a gyógyszeres krémek használata előtt.

Néhány más jogorvoslat, például bármelyik növekvő megoldás nyomon követése kipróbálható, ha megvizsgálják, hogy a gyulladás problémáját sikerült kezelni. Vannak más kezelések is, amelyeket néhány orvos javasolhat, például elegendő klór hozzáadása a fürdővízhez, valamint a súrlódást okozó ruhák viselése..

A törülközők megosztása fertőzések terjedését okozhatja. Egy személy gyulladást okozhat és vörössé teheti a bőrt nemcsak a tetején, hanem más testrészeken is, amikor az adott személy borotvával borotválkozik, és tompa borotvákat használ erre a célra. Ezeket el lehet kerülni.

Vannak azonban bizonyos egyéb otthoni jogorvoslatok, amelyeket hetente néhányszor lehet követni, majd ha a probléma továbbra is fennáll, akkor orvoshoz kell fordulni további tanácsokért és egyéb sebészeti beavatkozásokért vagy gyógyszeres tervért.

a. Ecet és hidrokortizon:

Ez elég hatékony a fejbőr folliculitisének és a haj újbóli növekedésének ellenőrzésében. Sokan próbálták használni ezt, és eredményeket értek el ezzel. Ezt azonban rendszeresen követni kell. A területet megfelelően meg kell tisztítani, majd valamilyen gyógyszeres szappannal le kell mosni.

Ez lehet antibakteriális szappan is. Ezt meg kell dörzsölni, és tiszta pamut törlőkendőt kell mártani az ecetes öblítéshez, amelyet 4: 1 arányú vízzel és ecettel készítenek. Ezt azután a területre kell felhordani, és 5 percig tartani, majd újra elkészíteni. Ennek elvégzése hasznos lehet.

b. Hígított hidrokortizon:

Ez egy nagyon népszerű gyógyszer, és otthon is elvégezhető a folliculitis fejbőr problémájának kezelésére. A problémás területet jól le kell mosni szappannal és vízzel. Ez lehet szokásos szappan vagy szokásos antibakteriális szappan. Ez tisztává teszi a területet. Az érintett személy a törülközővel való enyhe szárítás után alkalmazhatja a gyógyszert tartalmazó krémet. Ez nagyon hatékony, ha egy személy viszket, vagy más kiütések vagy kitörések vannak ezen a területen.

Korai tüneteinek ismeretében el tudjuk kerülni ezt a follikulitisz hajhullást, ha esetleg a súlyosbodás után tudná, kövesse a fenti egyszerű kezelést, és végleg megszabaduljon a problémától.