Mi a lézerterápia a hajhullás ellen és milyen előnyökkel jár

Mi a lézerterápia a hajhullás ellen?

A hajhulláshoz használt lézerterápia típusa az alacsony szintű lézerterápia (LLLT). Ez egy biztonságos kezelés a lézerfény használatával, amelyet már egy ideje kutatnak a mellékhatások és egyéb egészségügyi indikációk ellenőrzésére. Manapság férfiak és nők hajhullásának minden formáját használják, mind genetikai, mind természetes. Már használták férfiaknál gyakori alopecia vagy férfi kopaszság kezelésére. Az alacsony szintű lézerterápiát általában hideg lézerterápiának, lágy lézerterápiának, vörös fényterápiának, biostimulációnak vagy fotóbiológiai modulációnak nevezik.

Lézerterápia hajhullás ellen

Alacsony szintű lézerterápia androgén alopecia esetén:

Alacsony szintű lézerek, amelyeket hajhulláshoz használnak Az őszi kezeléshez olyan eszközök tartoznak, amelyek lézerfényt bocsátanak ki, hogy behatoljanak a fejbőrbe és elősegítsék a haj növekedését. A kezeléshez eddig használt lézerek közé tartozik az Excimer (308 nm), a hélium-neon (632,8 nm) és a frakcionált erbiumüveg (1550 nm). Az alacsony szintű lézerterápia (LLLT) a csatlakoztatott diódákkal ellátott eszközöket használja. Ezek a diódák vörös fényt bocsátanak ki (630-670 nanométeres hullámhossz), amely motorháztető vagy fejsapka, szalvéták vagy fedőpanelek vagy kézi eszközök segítségével továbbítható.

A Hair Max® lézerfésű (Lexington International LLC, USA) az egyetlen lézerberendezés, amely állítása szerint 501 (k) engedélyt kapott az FDA -tól, mint fototerápiás eszköz a férfi kopaszság vagy az androgén alopecia kezelésében és a haj előmozdításában. a férfiak és a nők növekedése 2007 -ben, illetve 2011 -ben. Vannak akkumulátoros modelljeik is, amelyek 7, 9 vagy 12 vörös fénysugara halad át a fésűn a fogakon.

Honnan tudod, hogy jelölt vagy -e alacsony szintű lézerterápiára a hajhullás kezelésére?

Az alacsony szintű lézerterápia olyan férfiak és nők számára egyaránt alkalmazható, akiknek kopaszodása vagy ritkuló haja van, amelyet természetes tényezők vagy örökletes állapot okoz. A Nor wood-Hamilton osztályozás néven ismert rendszert használják a férfiak hajhullásának mértékének ellenőrzésére. A Ludwig-Savin-skála néven ismert rendszert használják a nők hajhullásának mértékének ellenőrzésére. Ezek a rendszerek leírják a hajhullás mértékét mindkét nemnél.

Ha a férfiaknál a Norwood Hamilton-besorolás szerint IIa-V szőrnövekedése van, vagy nőknél a Ludwig-Savin-skála szerint I-4, II-1, II-2 szőrnövekedés van, akkor jogosult erre a kezelésre. Alternatívaként, ha a bőr prototípusa I -IV a Fitzpatrick besorolásban, vagy elülső kopaszodás vagy hajhullás, akkor jogosult erre a kezelésre.

Az alacsony szintű lézerterápia előnyei hajhullás vagy alopecia esetén:

  • Az alacsony szintű lézerterápia (LLLT) egy módszer a haj regenerálására, amely férfi és női nemre egyaránt alkalmazható.
  • Az alacsony szintű lézerterápiának (LLLT) a hajhullás elleni kezelésében eddig nem jelentettek súlyos mellékhatásokat.
  • Az alacsony szintű lézerterápia (LLLT) fájdalommentes.
  • Az alacsony szintű lézerterápia (LLLT) környezetbarát.
  • Az alacsony szintű lézerterápia (LLLT) olcsóbb, tekintettel a rendelkezésre álló kezelés minőségére és a jogorvoslat garanciájára.
  • Az alacsony szintű lézerterápia (LLLT) viszonylag gyors, figyelembe véve a haj újbóli növekedési módját.
  • Az alacsony szintű lézerterápia (LLLT) hordozható vagy kézi eszközökből áll.
  • Az alacsony szintű lézerterápia (LLLT) rögzíti a szőrnövekedést a fej koronáján a homlokvonal mentén.

A haj javulása és növekedése a hajhullás alacsony szintű lézerterápiás (LLLT) kezelése után 6-12 héttel észrevehető. Ez a lézerterápia nem használható bizonyos gyógyszerekkel. Mielőtt ezt a kezelést választaná, konzultáljon orvosával.

Kép forrása: 1.