Női mintás hajhullás – mi ez és hogyan kell kezelni

Sok nő szenved a haj elvékonyodásától, és a nők kevesebb, mint 42% -ának problémamentes a feje. Ezért mivel ez az arány meglehetősen alacsony, az alapvető ok megvizsgálható e mögött. Ha egy nő hasonló problémákkal szembesül, érdemes tudniuk, miért történik ez.

Néhány ok ismert, míg mások alapos orvosi vizsgálatot igényelhetnek. Vannak azonban különböző kezelések, de ennek okai számosak.

A női hajhullás kezelése:

női mintás hajhullás

A. A női hajhullás okai:

  • Ennek hátterében a tengelyek törése állhat. A fő tényező, ami ehhez vezet, sokan általánosan ismertek, a stílustermékek túlzott használata. Gyakran nemcsak a berendezésekből származó hő, hanem az emberek által rendszeresen használt lotionok vagy spray -k is vezethetnek ehhez. Ez azért van, mert ezek általában nátrium -szulfátot és más peroxidokat tartalmaznak, amelyek miatt a metszetek súrlódhatnak. Ezért ezek könnyen hajlamosak a törésre.
  • Ennek hátterében a gombás eredetű gyulladás is állhat.
  • Ennek hátterében a menopauza hormonális egyensúlyhiánya vagy bármilyen gyógyszeres kezelés is állhat.
  • Bizonyos lézerterápiák, kemoterápia és autoimmun betegségek is felelősek lehetnek ezért, például az Alopecia Areata.
  • Bizonyos esetekben a szexuális úton terjedő betegségek, mint például a szifilisz, szerepet játszhatnak a probléma hátterében.

B. A női hajhullás tünetei:

  • Általában a tetején és a. Egy nő azt is észreveheti, hogy több tengely leesik fürdés vagy fésülés közben.
  • Egy személy egyidejűleg érintheti a bőrfertőzéseket és a pattanásokat. Hirtelen gombás fertőzések is előfordulhatnak.
  • Ez látható a rendellenes menstruációs ciklusnál, amely szintén tünete lehet annak, hogy egy személy valamilyen hormonális egyensúlyhiánnyal szembesül.
  • Előfordulhat, hogy a női mirigyek vagy a szeméremszervek szokatlanul megnagyobbodnak. Néha a test alsó részein egyenetlen a haj növekedése.

női mintás kopaszság

C. Diagnózis:

Manapság számos speciális klinika létezik, amelyek teljes biopsziát és mikroszkópos vizsgálatot végeznek. Ez megmutathatja, hogy vannak -e gombás fertőzések.

Ettől eltekintve más vizsgálatokat is elvégezhet az orvos, hogy megtudja, vannak -e belső problémák, vagy ha ez külső. Pajzsmirigy és egyéb hormonális vizsgálatok történhetnek kórtörténeti vizsgálattal.

D. Ajánlott kezelések:

Az ilyen típusú problémák kezelésére népszerű módszerek állnak rendelkezésre. Lehet, hogy vannak olyan aktuális ajánlások, amelyek hasonlóak a helyi megoldások használatához. Ezek gyakran hatékonyak, és különböző koncentrációkban kaphatók.

Ezeket azonban folytatni kell és költséghatékonyak is. Ha ezeket megszüntetik, a személy elveszíti az új szálakat. Ezért, ha valaki ezt követi, erről beszélnie kell az orvossal. Ha ennek oka nem valamilyen súlyos okból ered, akkor ezt nem szabad kipróbálni.

Bizonyos kiegészítők, például B12- és B6 -vitamin, omega -3 zsírsavak és más tápanyagok, például ásványi anyagok és szelén, hasznosak lehetnek a hajhullás problémájának kezelésében. Ezeket azonban megfelelő adagokban kell bevenni, mert a rendszer túlzott mennyisége toxinok lerakódásához vezet.

Lehetnek olyan nem sebészeti gyógymódok, amelyek olyanok lehetnek, mint a szövés, és ezek ideiglenesek, és néhány hónapig tartanak, amikor ezeket jó klinikákon végzik. Ha abban az esetben, ha a hajhullás kopaszodást okozott, akkor jobb, ha hajbeültetésre megy.

A kép forrása: Redőnykészlet