10 legjobb étel tápanyagokkal a hajnövekedéshez

Milyen tápanyagok segítik a haj növekedését. Hat alapvető tápanyag van, amelyek elősegítik a haj növekedését és biztonságosan szabályozzák a hajhullást. A tápanyagok szénhidrátok, ásványi anyagok, vitaminok, fehérjék, zsír és víz.

A legjobb élelmiszerek tápanyagokkal a hajnövekedéshez

A hajnövekedés az étkezésektől és az elfogyasztott tápanyagoktól függ. Ez a cikk felsorolja a tíz legjobb ételt, amelyeket fel kell venni az étrendbe a hajnövekedéshez szükséges alapvető tápanyagokhoz, valamint a hajhullás és a kopaszodás megelőzéséhez:

Tápanyagok a hajnövekedéshez

A legjobb tápanyagok a hajnövekedéshez:

Itt adtunk egy listát a 10 legjobb ételről, amelyek tele vannak tápanyagokkal a hajnövekedéshez, amelyek biztonságosan szabályozhatják a hajhullást.

A legjobb tápanyagok a hajnövekedéshez

1. Lazac- D-vitamin, fehérje és omega-3 zsírsavak:

Lazac a haj növekedéséhez

A lazac gazdag D -vitaminban és fehérjében. Az omega-3 zsírsavakat is tartalmazza. Ezeket a savakat a szervezet nem tudja természetes úton előállítani, és nélkülözhetetlenek a haj növekedéséhez. Ezek a zsírsavak létfontosságúak, és a tényleges hajszál körülbelül 3% -át teszik ki. Ezek az omega-3 savak segítenek a természetes olajok előállításában, amelyek szükségesek a fejbőr hidratálásához. A fejbőr sejtmembránjaiban lapulnak. Ezeket az esszenciális zsírsavakat más halakból is ki lehet hozni, mint a pisztráng, a szardínia, a hering és a makréla. Dióban, tökmagban és avokádóban is megtalálhatók. Ez az egyik legjobb tápanyag a haj növekedéséhez.

2. Dió- biotin, E-vitamin, réz és omega-3 zsírsavak:

Dió a haj növekedéséhez

A dió gazdag biotinban és omega 3 zsírsavakban. E -vitaminban is gazdagok. Az E -vitamin segít megvédeni a szervezet sejtjeit a DNS -károsodástól. Mivel hajunk nem sok árnyékot kap a naptól, a napsugarak korrodálják a hajat, és ez megakadályozza ezt. A biotin hiánya az étrendben hajhullást okozhat. A dióban réz is található, amely segít megőrizni a haj színét. Ez az egyik legjobb tápanyag a haj növekedéséhez.

3. Osztriga- cink és fehérje:

Ez a kiváló fehérjetartalmú étel a hajnövekedéshez. Az osztriga rendkívül gazdag cinkben. A cink hiánya száraz és hámló fejbőrt eredményez. Ez viszont hajhulláshoz vezet. Három uncia cink fogyasztáskor az étrendben szükséges napi érték 493% -át tartalmazza. A cinktartalom magas a dúsított gabonafélékben és a teljes kiőrlésű kenyerekben. Az osztriga azonban magas fehérjetartalmat is tartalmaz. Az osztriga 97% fehérjét tartalmaz. A szervezetnek fehérjére van szüksége ahhoz, hogy pótolja a szőrszálakat, amelyeket a szervezet minden nap természetes módon hullik ki. A fehérjehiány miatt a haj gyenge, száraz és törékeny. A dió, a tojás és a marhahús is cinkben gazdag.

4. Édes burgonya- A-vitamin (béta-karotin):

Édes burgonya a haj növekedéséhez

Az antioxidáns béta -karotin magas az édesburgonyában. Ezeket a szervezet A -vitaminná alakítja. Az A -vitamin segít előállítani és védeni a fejbőrt hidratáló illóolajokat. Ha a szervezetben kevés az A -vitamin, viszkető, irritáló korpásodást okoz. Ez az egyik legjobb étel a haj növekedéséhez.

5. Tojás- fehérje, cink, vas, kén és szelén:

Tojás- Fehérje a hajhoz

A tojás tele van tápanyagokkal, amelyek elősegítik a haj növekedését. És a tojás is gazdag fehérjeforrás. Ezenkívül tele vannak a szervezet számára szükséges négy alapvető és legfontosabb ásványi anyaggal: vas, cink, szelén és kén. Ezek a legjobb esszenciális ásványi anyagok és fehérjék a haj növekedéséhez. A vas szükséges a szőrtüszők védelméhez és a haj egészséges növekedéséhez.

6. Spenót- folsav, vas, C-vitamin és béta-karotin:

Spenót a haj növekedéséhez

A spenót béta -karotinban, vasban, C -vitaminban és folsavban gazdag, ami segít megőrizni a szőrtüszők egészségét és elősegíti a fejbőr illóolajainak keringését. A spenót a legjobb étel, amely tele van ásványi anyagokkal és vitaminokkal, amelyek jó hatással vannak a haj növekedésére és megállítják a hajhullást.

7. Lencse- Biotin, cink, vas és fehérje:

A lencse egy másik nagyszerű tápanyag a haj növekedéséhez. A lencse apró méretű, de tápanyagokban gazdag. Gazdag biotinban, cinkben, vasban és fehérjében. Ezért remek alapanyagot jelentenek az étkezéshez.

8. Görög joghurt- B5-vitamin, fehérje és D-vitamin:

Görög joghurt hajhullás ellen

A görög joghurt fehérjében és B5 -vitaminban gazdag. Ez a legjobb B -vitamin táplálék a haj növekedéséhez. D -vitamint is tartalmaz. Segítenek a hajhagymák növekedésében. A joghurt egy másik csodálatos étel, tele tápanyagokkal, mint zsír, vitaminok és szénhidrátok, amelyek szintén támogatják a haj növekedését.

9. Áfonya- C-vitamin:

Áfonya- C-vitamin

Az áfonya szuper étel. Ezek tartalmazzák a legmagasabb C -vitamin tartalmat, amely a haj növekedéséhez leginkább szükséges tápanyag. A C -vitamin szintén nagyon fontos tápanyag a haj erősségéhez, más pedig erős hajhulláshoz vezethet. Ez az egyik legjobb tápanyag a hajnövekedéshez.

10. Baromfi- cink, fehérje, vas, B-vitamin:

A baromfi rendkívül gazdag cinkben. A cink hiánya száraz és hámló fejbőrt eredményez. Ez viszont hajhulláshoz vezet. A cinktartalom magas a dúsított gabonafélékben és a teljes kiőrlésű kenyerekben. Három uncia cink fogyasztáskor az étrendben szükséges napi érték 493% -át tartalmazza. A baromfi természetesen magas fehérjetartalmat tartalmaz.

Hozzá kell adnia ezeket a kiváló ételeket, amelyek gazdagok a hajnövekedéshez nélkülözhetetlen tápanyagokban. a tápanyagtartalmú élelmiszerek hajnövekedését itt megoszthatja a megjegyzés rovatban, elfogadjuk Önt.

10 legjobb étel tápanyagokkal a hajnövekedéshez