5 hatékony hajnövekedési terápia

A hajszálvékonyodás sokunk számára aggodalomra ad okot. A hajhullás az öregedés és az orvosi kezelések, például a kemoterápia miatt átmeneti, és nem igényel semmilyen kezelést. Azonban a hajhullás korai életkorban kínos lehet, és komoly visszaesés az önbizalom szintjén. Ezeket a hajhullásokat a fejbőr fertőzésétől az egészségtelen életmódon és étkezési szokásokon keresztül bármi kiválthatja. A hajnövekedési terápiák kiváló eszközök ennek a mögöttes problémának az ellenőrzésére és a további károk megelőzésére.

Különböző hajnövekedési terápiás kezelések:

Az alábbiakban bemutatunk néhány hatékony hajnövekedési terápiás kezelést, amelyek megakadályozzák a hajhullást és új hajnövekedést biztosítanak.

1. Őssejtterápia:

Őssejt terápia

Az őssejtterápia tudományos módszer a hajhullás kezelésére. Ebben a terápiában a tüsző őssejteket kezelik, hogy serkentsék a haj újbóli növekedését, ezután szaporodnak, és a sejteket végül újra beültetik a fejbőrbe. Ezt az eljárást hajszaporításnak vagy hajklónozásnak is nevezik. Korábban a fej kopasz szakaszát úgy tartották, hogy nincsenek benne tüszősejtek. De ismételt kutatások és tanulmányok kimutatták, hogy a tüsző őssejtek csak nyugalmi állapotban vannak. Ez a terápia kiváltja ezeket a szunnyadó tüsző őssejteket, és a hajszaporítás révén a haj regenerálódik. Az őssejt -terápia még kutatások és klinikai vizsgálatok alatt áll, és a siker aránya idővel növekedni fog.

2. Alacsony szintű lézerterápia:

Alacsony szintű lézerterápia

Az alacsony szintű lézerterápia (LLLT) kiváló hajnövekedési terápia a hajhullás ellen. Az LLLT -ben lézerfényt használnak a hajnövekedés stimulálására, és fénykibocsátó eszközt vagy LED -et használnak a lézer expozíciójára a kopasz területeken. A meghatározott hullámhosszú fényt hosszú ideig exponálják, hogy elősegítsék a haj újbóli növekedését. A lézerfény elnyelésénél a hajszövet molekuláinak energiája jelentősen megnő, és a „felesleges energia” adaptív változásokat idéz elő. A jobb eredmény elérése érdekében hetente 3-4 LLLT ülést kell tartani, amelyek mindegyike legalább 25 percig tart. Ezt közel hat hónapig kell elvégezni, és utána már csak néhány karbantartási munkamenetet kell elvégezni.

3. Trombocita-gazdag plazmaterápia:

Trombocita-gazdag plazmaterápia

A vérlemezkékben gazdag plazmaterápia vagy a PRP egy újabb csodálatos hajnövekedési terápia, amely figyelemre méltó eredményeket hozhat. Ebben a terápiában a pácienstől vért vesznek, majd centrifugálják, hogy vérlemezkékkel plazmát gyűjtsenek. Ezt a vérlemezkében gazdag plazmát dörzsölik vagy fecskendezik a fejbőrbe, hogy elősegítse a haj újbóli növekedését. A jó siker érdekében a PRP 8 ülést igényel, hetente két üléssel. Egyes orvosok a PRP -t őssejt -terápiával felváltják a jobb eredmények elérése érdekében.

4. Immunterápia:

hajnövekedési terápia

Az immunterápia egy másik hatékony hajnövekedési terápia kiterjedt vagy teljes hajhullási probléma kezelésére. Ebben a fajta terápiában a kopasz bőrre difencipron (DPCP) néven ismert kémiai oldatot visznek fel, amely minden alkalommal kisebb részeket takar.

Ezt a kezelést hetente megismétlik, és a DCPC dózisát fokozatosan növelik. A kémiai oldat allergiás reakciót vált ki a bőrön, és a kezelt részen enyhe bőrgyulladás vagy ekcéma alakul ki. Ez néhány esetben 12 hét elteltével a haj újbóli növekedését idézi elő.

A DCPC kezelés során sálat vagy kalapot kell viselni majdnem 24 órán keresztül, hogy megvédje a kezelt területet a fényreakcióktól. Ennek az immunterápiás kezelésnek bizonyos mellékhatásai is vannak, súlyos bőrreakció, vitiligo vagy kiütések. Ez azonban elkerülhető a DCPC koncentráció fokozatos növelésével.

5. Ultraibolya fénykezelés:

Ultraibolya fény kezelés

Az ultraibolya sugarakat használó fototerápia vagy fényterápia a hajhullás kezelésére is szolgál. Itt a kopasz bőr UVA vagy UVB sugaraknak van kitéve. Ezt a terápiát a kórházban végzik, és hetente 2-3 ülést igényel. A kezelés megkezdése előtt a betegnek psoralen -t írnak fel, egy olyan gyógyszert, amely érzékenyíti a bőrt az ultraibolya fényre..

A fototerápia csaknem egy évig tart, hogy figyelemre méltó hajnövekedést tanúsítson, és az eredmények változatosak és gyakran gyengék. Ennek a hajnövekedési terápiának is vannak mellékhatásai, például a bőr pigmentációja, hányinger és a bőrrák fokozott fogékonysága.

Ha kipróbált otthoni jogorvoslatokat és orvosi kezeléseket a hajhullás ellen, és nem érte el a kívánt eredményt, akkor ezek a hatékony hajnövekedési terápiák kétségtelenül enyhítenek.