6 legjobb aminosav a haj növekedéséhez

Lágy és gyenge a hajad? Eltörik és könnyen leesik? Lehet, hogy kevés az aminosav! Míg általában a vasra, a vitaminokra és a tápanyagokra összpontosítunk, az aminosavak szerepe a haj növekedésében kevésbé ismert számunkra. Ezeket a haj építőköveinek nevezik, amelyek elengedhetetlenek az egészséges és terjedelmes sörény fenntartásához.

Ebben a cikkben feltárjuk a hajhoz szükséges esszenciális aminosavak nevét, és megtudjuk, hogyan járul hozzá mindegyik a haj növekedéséhez. De előtte értsük meg az aminosavak és az emberi haj közötti kapcsolatot.

Mik az aminosavak és milyen előnyökkel járnak hajunk számára?

Annak megértéséhez, hogy az aminosavak jóak -e a hajhoz, meg kell értenünk, hogy melyek ezek a szerek. Hajunk nagyrészt keratin nevű fehérjéből áll. Ennek az anyagnak a hiánya vagy csökkent mennyisége tönkreteheti a haj szerkezetét, és hajhullást okozhat a törések miatt. A keratin aminosavakból áll, amelyek különböző élelmiszerekből és kiegészítőkből származhatnak. Ezek a tápanyagok kritikus szerepet játszanak a haj megerősítésében, rugalmasságának javításában és a jobb vérkeringésben is. Ezzel megakadályozzák a sérülések miatti hajhullást.

Aminosavak a haj növekedéséhez

A 6 legjobb aminosav a haj növekedéséhez:

Az aminosavakat két csoportba soroljuk-esszenciális és nem esszenciális. Az esszenciális aminosavak azok, amelyeket a szervezet nem tud előállítani, és külső forrásokból kell származniuk. A nem esszenciális aminosavak belsőleg előállíthatók más tápanyagokból. Közülük bizonyos aminosavak kritikusak a haj újbóli növekedéséhez. Íme a részletek:

1. Glutamin:

A glutamin az egyik legfontosabb aminosav, amely hozzájárul az emberek állandó hajnövekedéséhez. Bár a szervezet természetes úton állítja elő, a termelés az életkor előrehaladtával fokozatosan csökken. Ez az oka annak, hogy a hajuk növekedési üteme lassul a középkorú és idősebb embereknél. Javasoljuk, hogy növelje a fehérjetartalmú élelmiszerek, például tojás, zöldség, lencse stb. Bevitelét, hogy kiegyensúlyozza a glutamin szintjét.

2. Cisztein:

A cisztein egy esszenciális aminosav, amelyet külső forrásokból kell származtatni. Felelős a haj felszínének építéséért és rugalmasságának javításáért. Ez az aminosav kulcsszerepet játszik a kén ellátásában a hajsejtekben, amely a keratin fő alkotóeleme. A hosszabb, erősebb haj eléréséhez növelni kell a cisztein szintjét olyan ételek fogyasztásával, mint a brokkoli, csirke, tej, joghurt stb..,

3. Metionin:

A metionin egy természetes antioxidáns, amely képes harcolni a szabad gyökökkel, amelyek a hajsejtek oxidatív stresszéhez vezetnek. Segíti a haj felszínének felépítését a kollagén képződés támogatásával. A metionin lehetővé teszi a tüszők jobb vérellátását is. Ennek az aminosavnak néhány fontos forrása a hal, tojás, gabonafélék, szezámmag stb.,

4. Lizin:

Az egészséges, göndör haj eléréséhez feltétlenül szükséges a kollagén. Ez egyfajta fehérje, amely rugalmassá és erőssé teszi a hajat. A lizin nagyon fontos a kollagén előállításához, hogy megfelelő alakot és térfogatot biztosítson szálainak. Ennek az aminosavnak a hiánya gyenge hajhoz és végső soron hajhulláshoz vezethet. Ilyen esetekben tanácsos külső kiegészítőket használni a hajhullás ellen, beleértve az olyan ételeket, mint a hús, lencse, dió, spirulina stb..,

5. Arginin:

Az arginin egy félig esszenciális aminosav, ami azt jelenti, hogy a szervezet természetesen termeli, és bizonyos körülmények között külső kiegészítőkre lehet szükség. Az arginin elősegítheti a hajszálak jobb vérkeringését, hogy a fejbőr jobban felszívja az összes létfontosságú tápanyagot. A vizsgálatok azt is kimutatták, hogy ez az aminosav megvédheti a hajat a kémiai kezelések és szőkítés okozta károsodásoktól. Ennek az anyagnak a természetes forrásai a vörös hús, a diófélék és a tejtermékek.

6. Tirozin:

A tirozin egy őszülés elleni aminosav, amely megvédi a haj természetes színét. A szervezet szintetizálja egy másik, fenilalanin nevű aminosavból. Ezenkívül a stressz és a depresszió enyhítésével szabályozza a hangulatzavarokhoz kapcsolódó kóros hajhullást. Ez a szer mesterséges kiegészítőkből vagy tejtermékekből, például sajtból, pulykából, halból stb. Származhat.,

Most, hogy megértette az aminosavak fontosságát a haj számára, itt az ideje, hogy a tápanyagokra összpontosítson. Tartalmazzon sok természetes ételt, amelyek lefedik a fent említett aminosavakat. Ha krónikus betegséggel vagy hosszú távú gyógyszeres kezeléssel foglalkozik, amely befolyásolja az abortuszt vagy a termelésüket, akkor kiegészítőket kell használnia. Ellenőrizze orvosával a márkaneveket és az adagolási korlátokat, hogy élvezze a csillogó zárakat!