8 legjobb indiai természetes gyógynövény a hajnövekedéshez

A hajnövekedés sokak számára valódi problémát jelenthet. A haj nem megfelelő növekedése sok testproblémára vezethető vissza. Az egészség megőrzése mellett azonban természetes gyógynövényeket is kipróbálhat a haj minőségének javítása és normális növekedésük érdekében.

A legjobb indiai természetes gyógynövények a hajnövekedéshez

Felsorolunk néhány népszerű és könnyen használható gyógynövényt, amelyek hasznosak a hajnövekedés elősegítésében. Ezek többsége használható az otthon rendelkezésre álló alapvető összetevőkkel, és előnyös a hajszárító számára. Csak egy rendszeres rutinra van szüksége a hajhoz, hogy ezek varázslatosak legyenek.

Gyógynövények a hajnövekedéshez:

Íme a 8 legjobb gyógynövényünk a hajnövekedéshez, az alábbiak szerint.

1. Amla – egres– (Emblica Officinalis):

Amla - egres a hajnövekedéshez

Az Amla a C -vitamin egyik legtisztább és legrégebbi formája. Segít a haj táplálásában, megakadályozza a fehér hajat és a haj fakulását, valamint sűríti is. Az Amla alkalmazására és fogyasztására használják a haj minőségének javítására. Ha reggel 3-4 üres gyomorban iszik Amlas levet, az erősíti a hajat és elősegíti a haj növekedését. Különböző hajpakolásokban is használják más gyógynövényekkel együtt a fejbőr revitalizálására. Ez az egyik legjobb indiai gyógynövény a hajnövekedéshez.

2. Shikakai– (Acacia Concinna):

Shikakai hajhullás ellen

A „haj gyümölcse” néven is ismert Shikakai előnyök a haj számára számtalan. Természetes pH -val rendelkezik, amely fokozza a haj pattanását és puhává is teszi. Tisztítja a fejbőrt anélkül, hogy levenné természetes nedvességét, és fokozza a haj növekedését. Ez az egyik legjobb indiai gyógynövény a hajnövekedéshez.

3. Ghritkumari – Aloe Vera:

Ghritkumari - Aloe Vera hajra

Az aloe vera jól ismert a bőrre gyakorolt ​​hatásairól, de az olajokkal kevert aloe vera gél jótékony hatással van a hajra is. nemcsak testet és csillogást kölcsönöz a hajnak, hanem elősegíti a hajnövekedést a tüszők megerősítésével és a vérkeringés javításával. Ez az egyik legjobb gyógynövény a haj növekedéséhez.

4. Bhringraj-False Daisy- (Eclipta Alba):

Bhringraj a haj növekedéséhez

A gyógynövényt levelekből készült por formájában használják. Természetes módon és hatékonyan elősegíti a haj növekedését a legtöbb hajnövekedési módszerhez képest. A Brahmi olaj használata fiatalítja a fejbőrt és javítja annak vérkeringését, ezáltal elősegítve a haj növekedését. A hajpakolásokban is többféleképpen használható. A gyógynövény az egyik legelismertebb az Ayurveda és a Natura Veda különböző hajproblémák kezelésére. Ez az egyik legjobb gyógynövény a haj növekedéséhez.

5. Brahmi gyógynövény a hajnövekedéshez:

Brahmi gyógynövény a hajnövekedéshez

A Brahmi jól ismert az agyi rendellenességek kezelésében elért kiváló eredményeiről, újdonsága, hogy a hajat lenyűgözően szépnek és egészségesnek látja. Segít megőrizni a haj természetes színét, és rendszeres használatával megőrzi fényét és puhaságát. A Brahmi olaj masszázs előnyös a hajhagymák gazdagításában és erősítésében. Ez megakadályozza a hajhullást és feltölti a hajat.

6. Aritha-szappan dió- (Sapindus Mukorrosi):

Aritha-szappan dió- (Sapindus Mukorrosi)Ez egy jótékony haj tonik, amely megőrzi a haj általános egészségét és küzd a hajproblémákkal, mint a korpásodás és töredezett hajvégek. Kondicionálóként működik, és ragyogóvá és fényessé teszi a hajat. És tisztítja a hajat és a fejbőrt, és rendszeres használatával az inaktív tüszők növekedését is eredményezi. Ez az egyik legjobb indiai gyógynövény a hajnövekedéshez.

7. Muleti – édesgyökér– (Yucca Schidigera):

Muleti - édesgyökér a hajhullás ellen

A Muleti -t különböző hajtermékekben használják, amelyek elősegítik a haj növekedését. Tisztán, hidratálva és hidratálva tartja a fejbőr csikorgó tisztaságát, mivel ezek a tulajdonságok elengedhetetlenek az egészséges hajnövekedéshez. Természetes enzimeket tartalmaz, amelyek megfiatalítják a fejbőrt és elősegítik a vérkeringést. Az édesgyökér a kopaszodás és a korai őszülés megelőzésében is hasznos. Ez az egyik legjobb gyógynövény a haj növekedéséhez.

8. Zsurló:

Zsurló hajhullás ellen

A zsurló gazdag szilícium -dioxidban, amely erősíti a hajat, a csontokat és a körmöket. Visszaállítja a haj általános egészségét, megakadályozza a törést és a kiszáradást. Ez egy természetes hajjavító formula, amely hajbarát tulajdonságai miatt szintén fokozza a haj növekedését. A gyógynövény használata a legtöbb hajápolási termékben látható. Ez az egyik legjobb gyógynövény a haj növekedéséhez.

A legtöbb ilyen gyógynövény könnyen elérhető a boltokban, és könnyen használható. Számos módja van annak, hogy javítsanak a hajadon és elősegítsék a haj növekedését.