Hogyan használjuk a sört a hajnövekedéshez?

Tudta, hogy manapság a hajápolási termékek legnépszerűbb összetevője a sör? Igen, jól olvastad. Nem valami sörfétis áll ezek mögött a sörös samponok, sör hajzselék, sör hajkrémek stb. Mögött, de úgy tűnik, hogy a sör számos olyan tulajdonsággal rendelkezik, amelyek elképzelhetetlen módon segítik a hajat és a bőrt. A hajnövekedéstől a hajkiegyenesítésig és a korpásodás elleni védekezésig a sör használata hajhoz jelentős eredményeket mutatott.

Hogyan kell használni a sört a hajnövekedéshez

A hajápolás mindig mindannyiunk problémája. A szennyezés és az egészségtelen életmód megnehezítette a hajunk gondozását és a hajproblémák hatékony kezelését. A legtöbbünk drága kezelésekkel és nem hatékony vegyszerekkel végzi. Kevesen tudjuk, hogy a hagyományos gyógymódok, mint például a sör használata hajra, soha nem hibázhatnak, és újra fel kell éleszteni őket. Tudjunk meg többet a sörről és a hajra gyakorolt ​​előnyeiről.

Jó a hajadnak a sör?

A sört több ezer éve főzik. Ez a legnépszerűbb hagyományos ital a hideg régiókban. A sört malátás gabonafélék, például árpa, rizs, búza, rozs, kukorica stb. Erjesztésével állítják elő. A sör számos egészségügyi előnye mellett számos szépségápolási előnnyel is rendelkezik a haj és a bőr számára gazdag tápanyagtartalma miatt. A sör gazdag fehérjékben, B -vitaminban, antioxidánsokban és ásványi anyagokban, például szilícium -dioxidban, magnéziumban, vasban, foszforban és rézben, amelyek sok szempontból előnyösek a hajnak, például elősegítik a haj növekedését, kezelik a fejbőr problémáit, például a korpásodást és a zsíros fejbőrt, kondicionálják a hajat és fényes és terjedelmes megjelenést biztosít, megakadályozza a haj töredezését és a hajhullást stb. Mindezen tulajdonságok és előnyök mellett a sör az egyik legjobb természetes hajkezelésnek bizonyult.

A sör hajra történő használatának előnyei:

Nézzük most a sör számos tulajdonságát és felhasználását a különböző hajbetegségek kezelésében és a haj egészségének javításában:

1. Segít a hajnövekedésben:

A sör gazdag B -vitaminban és ásványi anyagokban, például szilícium -dioxidban, amelyek elősegítik a haj növekedését a hajhagymák és a szőrsejtek megerősítésével. A sörben található antioxidánsok, valamint ásványi anyagok, például magnézium, vas, réz és foszfor segítik a fejbőr vérkeringését, ezáltal táplálja a szőrtüszőket és serkenti őket.

2. Megakadályozza a hajhullást és töredezést:

A sörben található gazdag B -vitamin -tartalom segít megerősíteni a hajszálakat és csökkenti a hajhullást. A sörben lévő fehérjék erősítik a gyökereket és a szőrtüszőket, ezáltal megakadályozzák a hajhullást. A sör nagyon hatékony a sérült hajszálak helyreállításában is.

3. Javítja a fejbőr egészségét:

A sör kiváló tisztítószer antibakteriális tulajdonságai és antioxidánsai miatt. Segít eltávolítani a szennyeződéseket, zsírt és elhalt sejteket a pórusokból és a szőrtüszőkből, hatékonyan egészségessé és tisztává téve a fejbőrt. Nagyon hatékonyan kezeli a fejbőr állapotát, például a korpásodást és a viszkető fejbőrt. A sörben lévő pH -értékek segítenek kiegyensúlyozni a fejbőr természetes olajait és gyógyítani a zsíros fejbőr problémákat.

4. Hangerőt és ragyogást kölcsönöz a hajnak:

A sör malátában gazdag, amely segít táplálni a szőrsejteket és erősíti a kutikulákat. Ez azonnali ragyogást és csillogást kölcsönöz a fakó és száraz hajnak. A sörben lévő aktivált élesztő táplálja a kutikulákat, és visszaadja a hajnak a volumenét.

5. Segít a hajkiegyenesítésben:

A sör nagyon jó kondicionáló, amely segít csökkenteni a hajszálak göndörödését és szárazságát. Nagyon hatékonyan hasznos a hajban azonnal, sima és puha lesz.

6. Fokozza a fürtöket:

A sörben található fehérjék, vitaminok és ásványi anyagok segítenek a hajszálak táplálásában és megfelelő hidratálásában. Ez segít a haj hidratálásában, és eltávolítja a szárazságot és a fakóságot. Így jobb meghatározást és csillogást kölcsönöz a göndör hajnak.

Hogyan kell használni a sört a hajhoz?

A piacon különféle termékek kínálnak sör samponokat és más sörből készült hajtermékeket. Ezek a termékek azonban vegyszereket, adalékanyagokat és további összetevőket tartalmazhatnak, amelyek csökkenthetik a sör hatékonyságát. A legjobb módja a sör hajápolásának, ha tiszta sört használ otthon, más természetes összetevők mellett. Nézzük meg a sör felhasználásának különféle módjait a legjobb hajápolás érdekében.

1. Sör sampon hajhullásra:

A hajhullás kezelésének egyik leghatékonyabb módja, ha haját samponnal kevert sörrel mossa. A sör rendkívül hatékony és hasznos a fejbőr tisztításában, valamint a fejbőr és a hajszálak táplálásában. A sörben lévő tápanyagok hatékonyan felszívódnak a fejbőrben és a hajszálakban samponnal; ez jelentősen elősegíti a hajhullást és a hajhullást. A sör samponos mosása szintén nagyon előnyös a haj növekedéséhez.

Hozzávalók: Másfél csésze sör és egy csésze enyhe gyógynövény sampon, amelyet választhat.

Felkészülési idő: 40 perc

Használati utasítás:

 • Öntsük a sört egy edénybe, és kezdjük forralni, amíg a felére nem csökken.
 • Hagyja kihűlni, majd alaposan keverje össze a samponnal.
 • Vegyen nagy mennyiségű sör és sampon keveréket, és vigye fel nedves hajára és fejbőrére.
 • Finoman masszírozza a fejbőrt, amíg jó habot nem képez.
 • Öblítse le hideg vízzel.
 • Szükség esetén ismételje meg újra.

A használat gyakorisága: Hetente háromszor.

2. Sör hajöblítés:

Haját tiszta sörrel öblíti, számos előnye van. Erősíti a haj kutikuláit, ragyogást és csillogást kölcsönöz a hajnak, kondicionálja a hajszálakat és eltávolítja a göndörödést. Ez a módszer segít a zsíros fejbőr, a korpásodás, a viszkető fejbőr stb. Kezelésében is, a fejbőrön lévő természetes olajok kiegyensúlyozásával. A sör hajöblítése nagyon hatékony, és meg fog lepődni az előtte és utána eredményen.

Hozzávalók: Egy csésze sör.

Felkészülési idő: 10 perc.

Használati utasítás:

 • Hagyja a sört néhány órán át, amíg elveszíti a szén -dioxidot és lapos lesz.
 • Mossa meg a haját enyhe gyógynövényes hajatisztítóval.
 • A lapos sört öntsük lassan a hajra és a fejbőrre.
 • Finoman masszírozza a fejbőrt, hogy jól felszívódjon a fejbőr és a gyökerek.
 • Hagyja hatni 10 percig.
 • Öblítse le hideg vízzel.

A használat gyakorisága: Hetente háromszor.

3. Sörolaj a hajnövekedéshez:

A sör másik legjobb felhasználása a hajnövekedéshez az, ha hozzáadja a hajolajhoz; lehet kókuszolaj, mandulaolaj, jojobaolaj stb. Ez segít a fejbőr és a haj jó hidratálásában, valamint a hajhagymák és a fejbőr erősítésében. A sör kókuszolajjal vagy ricinusolajjal való használata nagyon jól stimulálja a haj növekedését és a haj újbóli növekedését. A kókuszolaj és a ricinusolaj olyan tulajdonságokkal és tápanyagokkal rendelkezik, amelyek táplálják a szőrtüszőket és serkentik a hajnövekedést, sör hozzáadása ezekhez az olajokhoz kétszeres lökést ad a fejbőrnek és a hajnak, és jelentős eredményeket hoz a haj növekedésében.

Hozzávalók: Egy csésze meleg sör és egy evőkanál kókuszolaj vagy bármilyen más illóolaj, amelyet választott.

Felkészülési idő: 15 perc.

Használati utasítás:

 • A sört és az olajat alaposan összekeverjük.
 • Vigye fel a sör és olaj keveréket a hajra és a fejbőrre a fejbőr óvatos masszírozásával, ügyelve arra, hogy jól felszívja a pórusokat és a szőrtüszőket.
 • Hagyja rajta 30 percig.
 • Öblítse le meleg vízzel.

A használat gyakorisága: Hetente háromszor.

4. Sör és méz az egészséges hajért:

A méz kiváló kondicionáló és hidratáló. Segít elegendő hidratálást biztosítani a hajszálakban, és erőssé és egészségessé teszi őket. A méz antibakteriális tulajdonságai segítenek a fejbőr fertőzésének megszüntetésében és a fejbőr tisztán és egészségessé tételében. Nagyon hasznos a fejbőr vérkeringésének javításában és a hajnövekedés elősegítésében. A banán természetes feltételeket és táplálékot biztosít a hajnak. A méz és a sör nagyon jó keverék az egészséges és szép hajért.

Hozzávalók: Fél csésze sötét sör, egy banán és egy evőkanál méz.

Felkészülési idő: 20 perc.

Használati utasítás:

 • A banánt összetörjük, a sört és a mézet összekeverjük, hogy sima masszát kapjunk.
 • Vigye fel a keveréket a fejbőrre.
 • Finoman masszírozza a fejbőrt, ügyelve arra, hogy a keverék jól felszívódjon.
 • Fedje le jól a haját, és hagyja rajta két órán keresztül.
 • Mossa le enyhe samponnal.

A használat gyakorisága: Hetente egyszer.

5. Tojás és sör a hajnövekedéshez:

A tojás fehérjékben és tápanyagokban gazdag, amelyek segítik a hajhagymák táplálását és elősegítik a haj növekedését. A tojás nagyon hatékonyan kondicionálja a hajat, sima és selymes. Ez a tojás- és sörcsomagolás a hajhoz nagyon hatékony kezelés a haj növekedéséhez és a haj egészségéhez. Ez a csomag növeli a haj mennyiségét és megjelenését is.

Hozzávalók: Fél csésze sör és egy tojás.

Felkészülési idő: 20 perc.

Használati utasítás:

 • A sört és a tojást alaposan összekeverjük.
 • Vigye fel a keveréket a fejbőrre és a hajra, finoman masszírozza a fejbőrt.
 • Győződjön meg róla, hogy alaposan felviszi, és lefedi a hajszálakat a gyökértől a végéig.
 • Hagyja rajta 30 percig.
 • Mossa le enyhe samponnal.

A használat gyakorisága: Hetente egyszer.

6. Sör kondicionáló hajra:

A sör másik legjobb felhasználási módja a fekete sör használata hajkondicionálóként a hajnövekedéshez és a haj egészségéhez. A sör és az olívaolaj együtt nagyon jó hajkondicionálót tartalmaz, amely csökkenti a göndörödést, puhává és simává varázsolja a hajat. Ezenkívül segít a hajszálak nedvességének elzárásában és fényes megjelenésében. A sörkondicionáló a hajszálak táplálásával és erősítésével segít csökkenteni a hajhullást.

Hozzávalók: Fél csésze fekete sör és egy evőkanál olívaolaj.

Felkészülési idő: 15 perc.

Használati utasítás:

 • Mossa meg a haját enyhe gyógynövényes samponnal.
 • Keverje össze alaposan a sört és az olívaolajat.
 • Vigye fel a keveréket a fejbőr óvatos masszírozásával.
 • Győződjön meg róla, hogy alaposan felviszi, és lefedi a hajszálakat a gyökértől a végéig.
 • Hagyja hatni 10 percig.
 • Öblítse le hideg vízzel.

A használat gyakorisága: Hetente háromszor.

További tippek és előnyök a sörnek a hajhoz:

Nézzünk néhány tippet és intézkedést, amelyet követni kell, ha sört használunk hajápoláshoz:

 • Mindig szénsavmentes sört vagy lapos sört használjon, mivel a sörben lévő szén-dioxid megnehezíti a vizet és akadályozza a hatékony tisztítást.
 • A sör alkoholtartalma bizonyos hajfajtákban kiszáradást okozhat. Használat előtt célszerű forralni a sört, amíg az alkohol el nem párolog.
 • A sör jó kondicionáló tulajdonságokkal rendelkezik; keverheti a sört pépesített gyümölcsökkel, például eperrel, avokádóval, és hajpakolásként alkalmazhatja.
 • A sör hidratáló hatásának fokozása érdekében mindig hozzáadhat illóolajokat, például jázmin, kamilla stb.
 • Ne használjon söröblítőt hetente többször, mert kiszáradhat a fejbőr természetes olajaiból.
 • Keverjen össze néhány illatos olajat, például rozmaringot stb., Hogy elkerülje a sör illatát. Sörmosás vagy söröblítés után természetes illatos kondicionálót is használhat.

Miután mindent tudott a sör előnyeiről, nehéz lehet figyelmen kívül hagyni ezt a kiváló összetevőt. A sör nem okoz mellékhatásokat, de egyes hajfajtákban kiszáradást okozhat, ezért rendszeres használat előtt fontos ellenőrizni. Túlzott használata nem tanácsos, mivel a fejbőr és a haj kiszáradásához vezethet. A sör használata hajápolásban nagyon hatékony kezelés, de krónikus állapotok kezelésekor mindig tanácsos megfogadni az orvos tanácsát.