Hogyan használjuk fel a folsavat a hajnövekedéshez?

A folsav fontossága a haj növekedésében:

A folsav vagy a folsav a vízben oldódó B9 -vitamin vagy a folacin másik neve. Testünkben természetesen aktív, ha májunk dihidro -folsavat alakít át.

Folsav a hajnövekedéshez

 • A folsav szükséges a DNS szintéziséhez és helyreállításához. Ezért ismert, hogy elősegíti a gyors sejtosztódást, és ezáltal elősegíti a test növekedését.
 • A folsav elengedhetetlen a vörösvértestek számára, mivel oxigénszállításra képes.
 • Az enyhe hiányosságok hasmenéshez, fejfájáshoz és akár szabálytalan szívveréshez is vezethetnek.
 • A súlyos hiányosságok akadályozzák a gyermek növekedését a kismamáknál, idegkárosodást, vérszegénységet és depressziót.

Tehát a folsav fontos az egész testünk és minden szerv számára, amelyek nélkül testünk elveszíti egyensúlyát.

Folsav ételek a hajnövekedéshez

Folsav a hajnövekedéshez:

Nagyon alacsony foláttartalommal az alapvető sejtfolyamatok csökkennek. Ez további szövetkárosodáshoz, sejthiányhoz, szervi elégtelenséghez és végső soron a testi funkciók elvesztéséhez vezet.

A zavart vörösvérsejtek nem tudják teljes oxigénkapacitásukat átvinni más sejtekbe az anyagcsere érdekében. Ez hatással van a szőrtüszőkre.

Folsav és hajnövekedés

 • A csökkent anyagcsere azt jelenti, hogy az oxigénhiány miatt a hajtermelés károsodott;
 • A képtelen vörösvérsejtek miatti fokozatos vashiányhoz vezet

  Androgün hajhullás, amely férfi kopaszságot és hirsutizmust okoz a nőknél, ami hajnövekedést okoz a szokatlan területeken.

 • Megaloblasztos vérszegénység, amely tágítja a vérsejteket, és a korai őszülés fő oka.

Tehát nagyon mély és bonyolult módon a folsavhiány hajhullást okoz. Ezért a folsavnak jelen kell lennie a hajnövekedés biztosítása érdekében. Ez biztosítja a következőket:

 • Jobb sejtmegújulás és új szőrsejtek regenerálása.
 • Javított vérkeringés, amely segíti a sejtek anyagcseréjét.

Végső soron ez egészséges hajhoz és fejbőrhöz vezet, elősegítve a természetes hajnövekedést. De ez nem működhet egyedül. A B -vitamin komplex más formáinak együtt kell működniük, hogy biztosítsák a haj növekedését.

A folsav által fenntartott jelentős sejtmegújító eljárás a DNS -másolás funkciója, amely elengedhetetlen a haj növekedéséhez. Ennek oka az, hogy minden hajgyökernek van egy DNS -másolata, amelyet lemásol és növeszt, hogy minden növekvő hajszálat képezzen. A folsav fenntartja a megfelelő DNS -másolatot minden gyökérnél. Bizonyos értelemben memória sávot hoz létre a tüszők számára. Természetesen, ha a folsav csökken, akkor ezt az információt nem közlik jól a szőrtüszővel, ami zavart okoz bennük. Ez a zűrzavar a haj színének megváltozásához, a szőrnövekedés lassulásához és akár a hajhulláshoz is vezet.

Így a hajgyökerekben van a leggyorsabb sejtosztódás a testünkben. Ez a folyamat folsavat igényel.

A folsav természetes forrásai:

A folsav sokféle élelmiszerben kapható. Az általános élelmiszercsoportok a következők:

 • Zöld leveles zöldségek: spenót, brokkoli, fehérrépa, saláta, articsóka stb.
 • Hüvelyesek: borsó és bab;
 • Tojássárgája;
 • Máj és vese;
 • Citrusfélék: bár jelen vannak, de mérsékelten alacsonyabbak, mint az előző alternatívák.
 • Kenyér és gabonafélék: dúsított folsavat tartalmaznak.

Folsav a hajhullás ellen

Vízben oldódó természetének köszönhetően a folsavak könnyen kimerülnek főzés közben. Ezért a dúsított termékek jobb adagot kínálnak a főtt ételek tekintetében. Jó mennyiségű folsav szükséges mindenki étrendjében. Mindazonáltal mértékletességre van szükség, mivel a túlzás bárminél visszafordíthatja az előnyöket. Egy átlagos felnőtt napi fogyasztási szintje nem haladhatja meg a 800-1000 mikrogrammot.

A téli zöldségek folsavban gazdagok. A kismamák mindig szülés előtti vitaminokat írnak fel. Javasoljuk, hogy étrendjükbe vegyenek bele hüvelyeseket és zöldeket. Éppen ezért megfigyelhető, hogy a kismamák hajlamosak a haj növekedésére és vastagságára. Ez érvényes bizonyíték arra, hogy a folsavban gazdag étrend valóban gyorsíthatja a haj növekedését.

Ha jól étkezünk és fitten maradunk, minden problémánk gyógyír. Vezessünk egészségesebb életmódot.