Hogyan kell használni a minoxidilt a hajnövekedéshez?

Aggódsz a visszahúzódó hajszál miatt? Gondolsz a drága alternatívára, az úgynevezett hajbeültetésre? A minoxidil rendszeres, legalább hét hónapos használata során elképesztő eredményt láthat a haja számára. Ez nemcsak a nehezen megkeresett pénz százait spórolná meg, hanem a hajhullást is. A minoxidil megfelelő kezelésével néhány hónapon belül csodálatos hajnövekedést észlel. Ebben a cikkben nem ismertetjük, hogyan kell használni a minoxidilt a hajnövekedéshez?.

minoxidil a haj növekedéséhez

A minoxidil előnyei a hajnövekedéshez:

Minoxidil a hajnövekedéshez:

A minoxidil valójában egy gyógyszer, amelyet az FDA hagyott jóvá, és népszerűen a Rogaine márkanévről ismert. A kutatás és a felmérés szerint ez a gyógyszer valóban működik azokon az embereken, akik rendszeresen használják. A gyógyszer két és öt százalékos koncentrációban kapható. Ha naponta kétszer alkalmazza ezt a gyógyszert, akkor nemcsak a hajhullás megáll, hanem helyreáll. A gyógyszer kitágítja a szőrtüszők körüli erek tágulását. Ez növeli a tápanyag -ellátást, és így több hajnövekedést eredményez.

Minoxidil a hajnövekedéshez

A minoxidil növeli a DNS -szintézist, ami a haj növekedését eredményezi:

Ez a gyógyszer fokozza a szőrtüszők DNS -szintézisét is. Ha a fejbőrre alkalmazza, felszívódik a szőrtüszőkbe, és szulfonil -transzferáz nevű katalizátort termel. Ennek a katalizátornak az a feladata, hogy a normálisan inaktív minoxidilt aktív szulfitvegyületté alakítsa. Ez az aktivált vegyület aktiválja az összes káliumcsatornát, ezáltal gyors szőrnövekedést eredményez.

Alkalmazzon Minoxidil krémet vagy folyékony oldatot a hajnövekedéshez:

Választhatja a 10%vagy 12,5%-os minoxidil krémet, vagy a 2%, 4%, 5%és 8%-os folyékony oldatot. Ez a kezelés gyorsítja a haj újjászületését. A siker mértéke függ a személy hajszerkezetétől, a visszahúzódó hajszál területétől és a gyógyszer erősségétől. Az eredmény 2% -os enyhe oldattól az extra erős 8% -os oldatig változhat. A gyógyszer százalékos arányát azonban szakembernek kell meghatároznia. Mindig konzultáljon orvosával a hajszálakhoz szükséges erősségért. Ha a kopaszodás súlyos, az orvosok néha további erősítők használatát is javasolják, például koffeint, azelainsavat, MPG -t vagy medroxiprogeszteront. Ezek az adagok főleg férfiaknak szólnak. Néha az orvosok a propecia és a minoxidil kombinált használatát is javasolják. Az előbbi szintén az FDA által jóváhagyott gyógyszer.

A minoxidil csodákra képes a nők hajnövekedésében is:

Ez a gyógyszer bizonyítottan sikeres a nők hajnövekedésének gyorsítására. A 2% -os minoxidil enyhe oldatának alkalmazása után a legtöbb nő néhány hónapon belül csodálatos hajnövekedést tapasztalt. A maximális eredmény eléréséhez azonban ezt a gyógyszert legalább hét -nyolc hónapig kell használnia.

Mielőtt azonban elkezdené kezelni a hajhullást minoxidillal, forduljon szakemberhez. Mint minden más gyógyszer, ez a gyógyszer is tartalmaz néhány kisebb mellékhatást. Ezek nagyon enyheek és nem okoznak hosszú távú károsodást. Néhány lehetséges mellékhatás a fejfájás, szívdobogás, kiütések és az arcszőrzet növekedése. Ezek a mellékhatások azonban a minoxidil használatának abbahagyása után rövid időn belül csökkennek. A gyógyszer nagyobb adagja növelheti ezeknek a mellékhatásoknak az esélyét. Tehát legyen nagyon óvatos az oldat vagy krém megfelelő százalékának kiválasztásakor, és a haját a kívánt hosszúságra nője fel.