Tippek a hajnövekedés stimulálásához kemoterápia után

A rákkezelés egyik legnyomasztóbb fázisa az, hogy haját fürtökben hullik le. A rák maga is súlyos depressziót okozhat, és ha megkopaszodik, rendkívül stresszes lehet. A kemoterápia, amely a rák kezelésére szolgál, a rákos sejtek elpusztításával működik. Ugyanakkor elpusztítja az egészséges sejteket is, amelyek teljesen elpusztítják a szőrtüszőket. Ez az oka annak, hogy az emberek hajlamosak a hajhullásra a kemoterápia után. Függetlenül attól, hogy milyen minőségű haja van, legalább bizonyos mértékű hajhullás biztosan megtörténik. Ez a cikk segít megtudni, hogyan lehet stimulálni a haj növekedését a kemoterápia után.

Serkenti a haj növekedését a kemoterápia után

A legjobb tippek a gyorsabb hajnövekedéshez a kemoterápia után:

Most itt adunk egy listát a legjobb tippekről, amelyek segítségével megtudhatja, hogyan lehet gyorsabban növekedni a kemoterápia után. Ezek a következők:

1. Vitaminok és kiegészítők:

A hajnövekedést elősegítő kiegészítők általában előnyösek a haj keményebbé és gyorsabbá válására. Vegyen multivitamint minden nap. Talán a legismertebb a biotin, más néven H- vagy B7-vitamin. A szilícium -dioxid, a csalán, a vas és az A-, D- és C -vitamin -kiegészítők szintén helyreállíthatják a haj növekedését és osztályát, valamint rengeteg fehérjét és jó zsírt tartalmazhatnak. Felelős más gyógyszerekkel, amelyeket esetleg szed, valószínű, hogy megtilthatják a prenatális vitaminok szedését.

2. Egyél kiegyensúlyozott étrendet:

A gyümölcsök és zöldségek együttesen nagyszerű módszerek a szervezet számára szükséges vitaminok megszerzésére. Szintén létfontosságú, hogy olyan ételeket fogyasszunk, amelyek vasat és fehérjét tartalmaznak, amelyek egyaránt létfontosságúak a szervezet számára. A béta -karotin, kiegészítő vitamin, amely kiegészítőkben kapható, elősegíti a hajszálak védelmét. Fehérjében gazdag ételek, például hús, lencse, tojás, bab és tofu. Az extra cukrokat tartalmazó ételek, például édesség és csokoládé kerülése is megtarthatja a stimulált hajhagymákat. A jó, egészséges étrend a legjobb a természetes gyógymódok között a hajnövekedés után a kemoterápia után.

3. Masszírozza haját:

Masszírozza az olívaolajat a fejbőrbe minden nap 5-10 percig kis körkörös mozdulatokkal. Növeli a vér mozgását a fejbőrben, hogy hamarabb ösztönözze a haj növekedését a kemoterápia után. Nagyon puhává teszi a fejbőrt. Ez elősegítheti a gyorsabb hajnövekedést. A testmozgás fokozza a vér mozgását a testbe, és a testhőmérséklet melegségének köszönhetően a haj gyorsabban nő.

4. Új hajvágás:

A korai vágás segíthet abban, hogy a haj vastagabb legyen, ha megszabadul a jó végektől. Ha a haj szabálytalanul nő vissza, a fej levágása vagy akár borotválása sűrűbbé és rendezettebbé teheti a hajat. A stylistok ragaszkodnak ahhoz, hogy a töredezett hajvégek elkerülése érdekében 6-8 hetente kell vágni, de ez nem igaz. Eközben a legjobb, ha távol tartjuk a haj festésében, szőkítésében, színezésében és tartósításában használt vegyszerektől.

5. Kerülje a mesterséges hajápoló eszközök használatát:

A hajvágásból származó hajnövekedés előnye, hogy az új haj teljesen szűz-mentes a hajvasalóktól, a napsugárzástól, a hajsütővasak kemény tisztítószereitől, a szaggatott fésűktől, a szilikon túl erőteljes fogkeféjétől, a hajfestéstől vagy a hajfestéstől. Ezeket a vegyszereket teljesen el kell kerülni a további károk elkerülése érdekében.

6. A szatén párna használata:

Aludjon szatén párnahuzaton, hogy csökkentse a súrlódást és a mechanikai sérüléseket éjszaka. Ez is pihenteti Önt, hogy teljes éjszakai alvást kapjon.

7. Használjon parókát:

Ha türelmetlen vagy, és kíváncsi vagy, meddig nőhet a haj a kemoterápia után, a paróka tökéletes megoldás. Jó, ha van egy parókája, amely megegyezik a természetes szőrszálakkal. Ha szüksége van rá, akkor alakítsa úgy, hogy természetesebb legyen. Ezt megteheti korábban, amikor elkezdi a kemoterápiát, amikor a haja csendes. Ha később úgy dönt, megvédheti a hajfürtöt is, hogy illeszkedjen a parókához.

A hajnövekedés szakaszai a kemoterápia után:

A legtöbb ember számára a legnagyobb kérdés: „Mikor nő vissza a hajam a kemoterápia után?”. Ez a kemo hajnövekedési idővonal segíthet megérteni a hajnövekedés fázisait a kemoterápia után. Ne feledje, hogy ez az idővonal teljesen függ a fejbőrre gyakorolt ​​kemoterápiás hatástól, az életkortól, a haj állapotától és egyéb orvosi paraméterektől. A hajnövekedés fázisai a kemoterápia után:

 • Puha hajfúvás: Ez két -három héttel a kemoterápia után következik be.
 • Hajnövekedés: A valós idejű hajnövekedés egy hónappal a kemoterápia után kezdődik
 • Egy hüvelyk haj: A hajad egy hüvelyknyit nő két hónapos kemoterápia után.
 • 2-3 hüvelyk haj: 6 hónap múlva észreveszi, hogy a haja 2-3 centiméterrel nőtt
 • Nagy méret: Egy év után elkezdheti fésülni vagy fogmosni a haját.

Óvintézkedések és ellenjavallatok:

Jó jel, ha észreveszi a haj újjáéledését a kemoterápia után. Bár lassabb, mint a szokásos növekedés, a növekedés minden bizonnyal stabil lesz. A tartós kopaszság meglehetősen ritka, bár előfordulhat, hogy kopasz foltokat észlel a fejbőrén. A következő intézkedés betartása segít megelőzni a károkat és felgyorsítja a növekedést:

 • Kerülni kell a haj túlzott fogmosását, mivel ez ki tudja húzni a gyenge tüszőket a gyökereikből.
 • Azok a gyógyszerek, amelyek azt állítják, hogy stimulálják az új hajnövekedést, nem működnek hatékonyan a kemoterápiás hajhullás ellen.
 • Mindig levegőn szárítsa meg a haját, és soha ne használjon melegítő vagy formázó termékeket.
 • Ne stresszeljen túl sokat a hajhulláson, mivel a stressz további károsodásokhoz vezethet.
 • Mindig jó rövidre tartani a hajat a könnyű karbantartás érdekében.
 • Használjon enyhe, természetes sampont a fejbőr tisztítására
 • Viseljen kemoterápiás sapkát, hogy megakadályozza, hogy az elhalt haja mindenhol lehulljon.
 • Mindig használjon fényvédőt a fejbőrén, amikor kilép a napba.

A kemoterápia szinte nélkülözhetetlen a rák kezelésében. Ez az egyik bevált módszer a törlősejtek elpusztítására és más szervekre való átterjedésének megakadályozására. Az egészséges sejtekre gyakorolt ​​hatása azonban nem kerülhető el, és a kezelés része a hajhullás. Elengedhetetlenné válik, hogy az orvos ezt elmagyarázza a betegnek és családjának, hogy elkerülje a szükségtelen traumákat. Azt is meg kell értenie, hogy a hajhullás átmeneti és ritkán visszafordíthatatlan. A hajad egy idő után biztosan vissza fog nőni, még akkor is, ha a minősége nem olyan jó, mint volt. Nyugtassa meg gondjait, és hagyja, hogy orvosai mindent megtesznek a rákos megbetegedések elkerülése érdekében. Kövesse ezeket az egyszerű tippeket, hogy stimulálja a haj növekedését a kemoterápia után.

Tehát ezek a legjobb tippek a hajnövekedés kezeléséhez a kemoterápia után. Remélem, hogy ez a cikk nagyon hasznos és hatékony. Vigyázz magadra!